Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Zwangerschap & kinderen biechttopic #4

<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4578

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 24 Aug 2021 12:08

Zwangerschap & kinderen biechttopic #4

In dit topic kun je terecht om anoniem iets te vragen of op te biechten over zaken die niet thuishoren in de meer specifieke biechttopics in de pijlers Liefde, seks & relaties, Werk & studie en Zwangerschap & kinderen. Dit kan onder het biechtaccount. Wil je reageren op een biechtje maar dit liever ook anoniem doen? Hiervoor kun je het Anoniem Antwoord acoount gebruiken

De inloggegevens van deze accounts zijn alleen toegankelijk voor geregistreerde gebruikers. Klik hier om ze te bekijken.

Let op: Zowel het Biechtje account als het Anoniem Antwoord account mag alleen in de biechttopics gebruikt worden. Posts onder één van deze accounts buiten deze topics worden verwijderd.

Wees je ervan bewust dat de Burgemeesters IP-adressen kunnen zien en ook kunnen zien welke forummer daarbij hoort. We gaan uiteraard discreet met deze informatie om.

Hou er ook rekening mee dat je als biechtje herkend kunt worden aan je situatie en/of schrijfstijl.

==================
Heb je daar uiteindelijk wel een relatie mee gehad HG?

Je slaat de spijker op z'n kop trouwens. Hij voelt zich schuldig tegenover z'n dochter dat ze gescheiden ouders heeft en voor m'n gevoel overcompenseert ie dat soms een beetje door haar bijna elke dag te zien en sowieso te facetimen. Dat maakt afspreken met mij wat lastiger omdat ik haar dus niet mag ontmoeten (wat ik snap hoor).
Hierdoor leer ik zijn leven ook niet echt kennen want hoewel ik wel word uitgenodigd door z'n vrienden/familie kan ik er nooit bij zijn omdat zij er dan is. Tegelijkertijd wil hij heel graag dingen van haar met mij delen maar durft ie dat niet omdat hij denkt dat ik daar niet op zit te wachten. Wat ook wel een beetje zo is omdat ik dus geen flauw idee heb wie ze is. Je leest het, ik vind het allemaal nogal ingewikkeld :)
==
Deel 3 vind je hier
=================
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25111

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 24 Aug 2021 12:09

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Ik sluit me aan bij HG. Ik zei altijd dat ik een man zonder kinderen wilde, maar dit liep toch anders. Tegenwoordig gaat het wel goed, maar het is echt wel een flinke tijd moeilijk geweest. Zowel voor mij als voor m'n stiefdochter. Het is gewoon een flinke omschakeling als je geen kinderen hebt en een kind van iemand anders voelt gewoon niet 'eigen' (logischerwijs). Ze is veel meer bij haar moeder dan bij ons en dat zijn toch heel andere types, dus dat maakt het ook nog eens lastig. Het ligt er ook aan hoe de band tussen jouw vriend en zijn ex is. In ons geval was die verstandhouding niet al te best, al hadden ze er een aardige modus in gevonden. Ik vind het nu voor m'n dochter ook wel heel leuk dat ze toch een zus heeft, want ik wil zelf niet meer kinderen.

Als jullie relatie goed zit, dan deal je ermee. Maar dat kun je zelf het beste inschatten!
❤ 7 juni 2018
<<

Anoniem326

Bericht 24 Aug 2021 12:22

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Ja ik ben met hem getrouwd en heb ook kinderen met hem gekregen. Wij zijn gescheiden. Ik zie mijn stiefdochter nog steeds. En dat is fijn. Ik vind het ook erg leuk voor haar en mijn kinderen dat ze familie zijn. Het voelt ook als familie en dat is echt heel waardevol.

Verder heb ik precies dezelfde ervaring als Bliss.
Laatst gewijzigd door Anoniem326 op 24 Aug 2021 12:44, in totaal 2 keer gewijzigd.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4578

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 24 Aug 2021 12:23

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

'Fijn' om te lezen dat ik niet de enige ben die het lastig vindt. Voelde me eerlijk gezegd een beetje slecht erover dat ik me niet open kan stellen naar het feit dat ie een kind heeft.
Lijkt wel alsof andere mensen het met gemak er maar even bij nemen.

Hij heeft een prima verstandhouding met z'n ex, maar wel echt vanwege z'n dochter. Ik heb z'n ex ook nog nooit ontmoet. Vind het wel echt heel moeilijk als hij bij mij is en met z'n dochter en dus ook z'n ex facetimed, dan voel ik me echt het stomme naïeve meisje wat een gezin om zeep helpt. Dat doen we dus ook niet meer.

In wat voor opzicht vond jij het lastig Bliss? En hoe hadden jullie de eerste ontmoeting geregeld?

Mijn voorkeur was geweest om haar al ontmoet te hebben bij onze gezamenlijke vrienden (in ieder geval met meerdere mensen) en gewoon als iemand die bij de vriendengroep hoort. Alleen zodat ik in ieder geval weet wie de belangrijkste persoon in z'n leven is. Hoe langer het duurt hoe meer ik er eerlijk gezegd tegenop kijk.
<<

Anoniem326

Bericht 24 Aug 2021 12:30

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Ik zou over een ontmoeting niet geforceerd doen. Gewoon er zijn. Niet veel aandacht van het kind vragen/ vragen stellen/ dingen samen willen doen. Kind komt wel naar jou toe. En dan groeit het wel.

Ik herken het gevoel dat je er buitenstaat wel. Dat blijft ook zo. Je wordt nooit haar moeder. Het is inderdaad niet eigen, wat Bliss ook zegt. Sinds ik zelf moeder ben geworden begrijp ik dat ook beter. Eigenlijk heb je een beetje de lasten maar niet de lusten. Wel een kind waar je heel veel rekening mee moet houden en je leven op aanpast. Maar niet het ultieme moedergevoel van trots, onvoorwaardelijke liefde, ontroering en blijdschap. Het geluk dat jij heel blij bent dat kind blij is. Natuurlijk bouw je wel een band op en dat is fijn en heel waardevol en brengt een kind plezier in je leven. Maar niet op de manier waarop je dat ervaart als je zelf ouder bent.
Laatst gewijzigd door Anoniem326 op 24 Aug 2021 12:42, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 24 Aug 2021 12:35

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Ik kan er wel over mee praten. Inmiddels heb ik ruim 8 maanden een relatie met een vrouw die een kind van 7 jaar heeft en ik heb zelf geen kinderen.

In het begin is het logisch dat hij er voor zorgt dat je zijn dochter niet ontmoet, maar op een gegeven moment als het heel serieus aan het worden is kan je er denk ik toch niet omheen. Persoonlijk vind ik het aantal maanden waar jij op zit (3 zie ik) al aardig serieus en rond die tijd heb ik haar dochter ook ontmoet. Uiteraard was dat spannend van beide kanten. Haar vader heb ik vluchtig een keer gezien, maar hij ontwijkt mij helaas en wil mij liever niet ontmoeten. Ik denk mede omdat hij jaloers is dat haar ex een nieuwe vriend heeft en hij geen nieuwe vriendin. Efin, dat is zijn keuze.
Overigens noemt haar dochter mij gewoon bij mijn voornaam en gelukkig geen papa, dat zou ik zelf ook niet willen namelijk. Knuffelen met haar doe ik alleen als ze zelf naar mij toe komt om mij een knuffel te geven. In het begin vond ik dat wel lastig, want voor je het weet denken mensen dat je andere bedoelingen hebt. Zeker als bijv. haar opa en oma erbij zijn, maar gelukkig heeft mijn vriendin mij er van verzekerd dat het niet raar is.
Overigens heb ik wel duidelijke afspraken met mijn vriendin gemaakt, dat ik nooit een opvoedende rol wil hebben.
Dat is iets tussen haar en haar ex. Uiteraard corrigeer ik haar wel als ik bijv. eventjes met haar alleen ben en ze iets doet wat niet mag. Het is wennen, maar ik kan ook best genieten van der. Bijv. op de camping hoe ze in het circus opging in de voorstelling. Dat was mooi om te zien en snap dan goed dat mensen met eigen kinderen hiervan kunnen genieten.
<<

Hunt

Kwebbel

Berichten: 497

Geregistreerd: 11 Nov 2013 12:24

Bericht 24 Aug 2021 12:38

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Ik heb ook een stiefzoontje, biechtje. Hij is nu 6 jaar. En het is zeker niet iets wat ik zomaar even erbij neem. Zelf heb ik geen kinderen en voorlopig ook geen kinderwens. Er zijn zeker moeilijke momenten, maar gelukkig ook hele leuke. Ik zet alleen mijn verhaal liever niet online maar je mag me altijd een pb sturen.
<<

Anoniem326

Bericht 24 Aug 2021 12:38

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Fred, ik vind het echt heel vreemd dat jij steeds benadrukt dat er sprake zou zijn van andere bedoelingen. Hoe kom je daar toch bij? Waarom zit dat zo in jouw hoofd?
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 24 Aug 2021 12:47

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

@ HG, wellicht komt dit doordat de media dat mannen als ze met een meisje knuffelen al snel voor pedo aangezien kunnen worden. Andersom als een vrouw met een jongetje knuffelt is dat minder snel het geval.

Ik heb in ieder geval wel het gevoel dat ik mij daarin moet verdedigen, terwijl dat mogelijk niet het geval is. Toch, de eerste paar keer dat ik van haar een knuffel kreeg en teruggaf vond ik dat wel lastig. Het zal ook wel de situatie zijn geweest dat ik dat niet gewend was, want ik had eigenlijk nog nooit eerder van een kind een knuffel gekregen. Nu gaat dat overigens beter en denk ik er niet meer bij na.
Overigens weet ik ook wel dat het voor de buitenwereld niet duidelijk is dat ik niet haar vader ben. Zo stond ik bijv. in de rij om kaartjes te halen voor het circus met haar en dan denken de andere mensen met kinderen vast dat het gewoon mijn dochter is. Ook als we samen met haar op pad gaan is dat ook zo. Voor de buitenwereld ben ik op dat moment haar vader. Ze komen er alleen achter als ze horen dat ze haar moeder: "mam" noemt en mij dus bij mijn voornaam.
<<

Anoniem326

Bericht 24 Aug 2021 13:20

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Volgens mij spreekt de media pas over pedofilie als er ook daadwerkelijk sprake is van pedofilie.

En de buitenwereld is daar inderdaad niet mee bezig. Het zit in jouw hoofd en het is opmerkelijk dat je een onschuldige knuffel zo beladen maakt.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4578

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 24 Aug 2021 13:53

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Dankjewel voor jullie open antwoorden.

HG, dat is het inderdaad. Ik ben van nature geen jaloers persoon maar ik heb er ongelooflijk veel moeite mee dat hij deze enorme gebeurtenis al met iemand anders mee heeft gemaakt en ik geen flauw idee heb hoe dat voelt. Denk dat het al anders was geweest als ik zelf ook een kind had gehad.
Ik wil er niet alleen maar negatief in staan. Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om met de kinderen van m'n vriendin te spelen dus ik kan me voorstellen dat zijn dochter ook echt wel een toevoeging kan zijn. En nogmaals.. ik heb maar één keer een relatie gehad en weet hoe bijzonder het is als er wederzijdse verliefdheid is dus dat maakt het zo moeilijk om het hierop stuk te laten lopen maar ik worstel wel enorm met dat verdrietige gevoel.

Fred, fijn dat jullie er een weg in hebben gevonden.

Hunt, ik stuur je misschien wel even een pb, dankjewel!
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25111

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 24 Aug 2021 14:04

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Ik heb m'n stiefdochter na een paar maanden ontmoet, we gingen toen wat leuks doen met z'n drieën. Naar het strand geloof ik. Ging prima. De problemen ontstonden pas toen we gingen samenwonen, daar had ze heel veel moeite mee en ze ging daardoor heel raar doen. Gelukkig trok dit later wel bij toen ze eenmaal wat meer gewend was (ze vindt nieuwe situaties sowieso al lastig, maar naarmate ze ouder wordt, gaat dit wel beter).

Ik snap je gevoel dus goed, maar zou het er zeker niet op stuk laten lopen, want inderdaad: het is niet alsof je op elke straathoek iemand treft waar je verliefd op kan worden (en andersom). En misschien wordt het wat concreter voor je als je haar eenmaal kent en jullie af en toe wat met z'n drieën kunnen ondernemen. Hoe vaak is zij bij hem trouwens?
❤ 7 juni 2018
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4578

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 24 Aug 2021 14:23

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Kan me voorstellen dat dit nogal z'n weerslag had op jullie relatie. Fijn dat het nu wel goed gaat. Vind je het een groot verschil qua gevoel vergeleken met je eigen dochter? En hoe is dat voor je vriend?
Samenwonen is de komende jaren niet aan de orde gelukkig, ik ben nogal op m'n eigen plek gesteld.

Wat betreft je laatste alinea, daarom wil ik haar liever z.s.m. ontmoeten en leek het me voor iedereen fijn om dat te doen als er meer mensen bij zijn zodat er verder geen druk op ligt ofzo.
Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee hoe zij het hebben geregeld want voor m'n gevoel is ze elke dag bij 'm. Maar zeker 3 a 4 dagen in de week.
Vind het ook wel heftig om die ex er zo intens bij te krijgen, elke dag bellen en appen. Fijn voor z'n dochter dat hij zo betrokken is maar het lijkt me soms zo veel.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 24 Aug 2021 15:21

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Over dat laatste kunnen afspraken worden gemaakt. Zo heeft mijn vriendin met haar ex afgesproken dat haar dochter of hij alleen contact opneemt als er wat is.
Erg fijn want het geeft haar dochter juist rust als ze de andere ouder niet spreekt of ziet. Ze weet precies waar ze aan toe is en ik merk dat het mijn vriendin ook rust geeft als ze niet wordt gebeld op dagen dat haar dochter bij hem is of cq lastig wordt gevallen met telefoontjes als haar dochter bij haar is. Werkt goed.

Ik denk dus dat het vele facetimen en appen tussen hem en zijn ex echt niet zou hoeven al is zijn kind natuurlijk jonger.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4578

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 24 Aug 2021 15:26

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Ik denk eerlijk gezegd dat dat niet aan mij is om te bepalen hoeveel contact hij met z'n dochter heeft. Heb alleen aangegeven dat ik er liever niet naast zit als hij hen belt omdat ik me daar heel onprettig bij voel. Uiteraard zou dat alweer anders zijn als ik z'n dochter zou kennen. Nu doen we net of ik niet besta en dat vind ik best pijnlijk, rationeel begrijp ik het wel overigens.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4578

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 05 Sep 2021 10:39

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Ongepland zwangerschap/ probleem met kamer verdeling huis.
Stel je krijgt een onverwachtse baby hoe zou jij dit dan oplossen?
Nu slapen wij boven samen met dochter. Dochter heeft begin dit jaar de grote kamer gekregen met veel ruimte en die willen wij haar eigenlijk niet weer afpakken. Wij slapen op de kleinere kamer.
optie 1: de kamer van dochter 2 kleinere kamers van maken (niet mijn voorkeur door de 2 kleinere kamers maar wel alle 4 op de bovenste verdieping bij elkaar)
Optie 2 beneden van de tuinkamer een slaapkamer voor ons maken. Deze is net zo groot als de kamer waar we nu slapen maar heeft 2 nadelen. ( we liggen niet alle 4 op dezelfde verdieping + de kamer is ook meteen de doorgang naar de tuin dus moeten dan altijd door onze slaapkamer heen, ook andere mensen die meteen ons bed dan zien. In deze kamer past ons bed + een grote garderobe kast+ 2 nachtkastjes en dan een doorloop gangetje. Eventueel kunnen we een gordijn voor het bed hangen aan het plafond maar dat is niet erg mooi waarschijnlijk.

Snappen jullie mijn uitleg zo ? Bij optie 2 hoeven wij dus niks te verbouwen en hebben beide kinderen een hele grote kamer maar wel weer andere nadelen.
<<

Anoniem335

Bericht 05 Sep 2021 10:47

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Baby eerste half jaar bij jullie op de kamer en dan nog een jaar bij je dochter op de kamer is geen optie? Uiteindelijk zou ik als ouders beneden gaan slapen en boven de kinderen laten slapen.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43709

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 05 Sep 2021 10:49

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Als ik dat zo lees zou ik voor optie 2 gaan. Dan hebben de kinderen echt een eigen verdieping en dat is ook wel fijn!
Is het op den duur mogelijk om soort gangetje naast de tuinkamer te maken zodat je toch een soort dichte doorgang kan maken?

En gefeliciteerd, wat een verrassing zo te lezen.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem319

Bericht 05 Sep 2021 10:51

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Kun je in de tuinkamer niet je bed afschermen met bijvoorbeeld een kamerscherm of (kallax) kast? Zodat je wel een vrije doorloop creëert naar de tuin, maar jullie bed/slaapkamer niet meteen volledig in het zicht staat? Een gordijn is misschien ook een optie maar waar een gordijn kan, kan een kamerscherm misschien ook wel passen.

En gefeliciteerd!
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9775

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 05 Sep 2021 11:33

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Hier slaapt de baby het eerste half jaar in een cosleeper bij ons op de kamer. Daarna moeten ze de slaapkamer delen.

Dus ik zou gaan voor optie 3: samen in de grote slaapkamer. En de eerste maanden gewoon bij jullie.
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2828

Geregistreerd: 19 Okt 2013 11:39

Bericht 05 Sep 2021 11:48

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Is verhuizen geen optie? Op termijn bedoel ik. Ik zou in elk geval eerste jaar ongeveer de baby gewoon bij jullie op de kamer doen. Weet niet hoe oud andere kind is, maar misschien vindt ze het dan ook juist wel leuk samen met de baby. Van die tuinkamer een slaapkamer maken klinkt mij echt onhandig.
<<

Char

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2084

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:04

Bericht 05 Sep 2021 12:53

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Ik zou ook voorlopig zelf de kamer boven gewoon houden en de baby bij jullie. Op termijn kun je dan kijken of je de kamer van dochter splitst of ze daar samen laat slapen. Misschien kun je van de tuinkamer dan een soort speelkamer maken, zodat ze in hun slaapkamer ook eigenlijk echt alleen slapen.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43709

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 05 Sep 2021 13:07

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Char schreef:Ik zou ook voorlopig zelf de kamer boven gewoon houden en de baby bij jullie. Op termijn kun je dan kijken of je de kamer van dochter splitst of ze daar samen laat slapen. Misschien kun je van de tuinkamer dan een soort speelkamer maken, zodat ze in hun slaapkamer ook eigenlijk echt alleen slapen.


Ja dit is denk ik eigenlijk ook wel een goed idee! Wie weet willen de kinderen samen slapen als ze wat ouder zijn en anders daarna splitsen. En dan de tuinkamer als speelkamer inrichten idd. Goed idee Char!
Let's discover the world together.
<<

Anoniem323

Bericht 05 Sep 2021 13:44

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Ik zou de kinderen gewoon bij elkaar op de kamer leggen als de baby niet bij jullie kan. Vooral als ze dan een keer ziek zijn is dat heel fijn als je in de buurt bent!
<<

Arwyn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9634

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:06

Bericht 05 Sep 2021 13:44

Re: Zwangerschap & kinderen biechttopic#3

Hier geen biecht, maar wel een soortgelijk issue.
We hebben 3 kamers op de 1e verdieping en een zolderkamer. Kom er maar niet uit wie er op zolder gaat slapen, wij of oudste dochter. Probleem dat we vooral hebben is dat de pc er staat. Die gebruik ik voor werk, dus in de woonkamer zetten is niet handig, maar man games 's avonds en dan is in de slaapkamer weer niet handig.
Ik vind dat soort dingen maar ingewikkeld hoor!
Ik hou van jou, van heel jou

augustus 2015 - juni 2018 - januari 2022
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Salome