Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Zuid Polen

23 Mrt 2017 07:23

Hoi allemaal,

Gisteren heb ik vliegtickets geboekt naar Katowice. We gaan 2 weken met 7/10 mensen naar polen. We vliegen naar katowice. Dan gaan we met de bus naar Krakau en daarna willen we met huurauto's via de zoutmijn naar het tatragebergte en bielsko-biala en dan door naar katowice.

Is dat een leuke route voor een zeer sportieve vriendengroep? We willen het liefst mountainbiken/wandelen/berg beklimmen/lekker eten en wat steden bekijken.

Heeft er iemand nog leuke tips of goede plekken voor overnachten? We kijken vooral naar airbnb omdat we met zo'n grote groep zijn. Maar misschien is er nog wat anders leuks.

Ik ben benieuwd

Re: Zuid Polen

23 Mrt 2017 17:21

Krakau is geweldig! :)
Zakopane schijnt echt super mooi te zijn. Helaas ben ik daar zelf niet geweest.

Re: Zuid Polen

24 Mrt 2017 06:30

Bij Zuid Polen moet ik ook aan Zakopane denken. Heb het voorbij zien komen bij 3 op reis en het zag er mooi uit. Misschien een idee om die aflevering terug te kijken?

Re: Zuid Polen

24 Mrt 2017 07:28

Dankjulliewel!

Ik heb de aflevering al gekeken en zakopane stond heel hoog maar het schijnt in het hoogseizoen echt een gekkenhuis te zijn kwa drukte dus ik ga nog even kijken of er ook een leuke andere plaats is daar in de buurt. Of misschien toch 3 nachten gewoon naar zakopane.

Polen is wel heel groot haha.

Re: Zuid Polen

26 Mrt 2017 18:01

Wat leuk dat jullie naar Polen gaan!

Krakau is echt een aanrader, zo'n geweldige stad! Ik heb er een reisrubriek over geschreven, misschien vind je daar wat tips:
reisrubriek-25-krakau-t17637.html?hilit=reisrubriek

In Katowice zelf ken ik niets, we zijn er met de bus door gekomen toen we Auschwitz bezochten. Voor de rest zijn we in Krakau gebleven omdat daar al genoeg te doen was. Zakopane wilde ik ook aanraden maar zijn we zelf niet meer aan toe gekomen, hetzelfde geldt voor de zoutmijnen.

Re: Zuid Polen

26 Mrt 2017 18:58

Ik weet niet wanneer je naar Zakopane wilt. Ik ben er ooit in juli/augustus geweest en we konden in file door stadje naar ons hotel. Een zaterdagmiddag in de Kalverstraat is tegenwoordig misschien nog rustiger in de winkelstraat, bij restaurants ed. Het was echt een gekkenhuis, zo belachelijk druk, ik kon er de humor wel van inzien omdat ik het echt niet zo druk had verwacht. Misschien als je er gaat wandelen valt het onderweg met de drukte wel mee. Het was verder wel leuk en gezellig maar echt belachelijk veel toeristen.
Plaats een reactie