Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Zou jij je kinderen (0-18) laten vaccineren tegen Covid’19?

Ja
35
31%
Nee
44
39%
Twijfel
34
30%
 
Aantal stemmen : 113
<<

Holden

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 353

Geregistreerd: 21 Dec 2021 10:20

Bericht 12 Jan 2022 10:50

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Spencer schreef:Mijn achtjarige wil niet, want hij wil geen naald in z'n lichaam. Hij snapt de motivatie om het wel te doen wel, dus hij gaat wel. Tegen wil en dank, met een hoop gesteun en gezucht.


Wow, dat vind ik heel knap van een 8jarige!
Hier het gesprek nog niet gevoerd, maar ik vermoed dat de prikangst overheerst.
<<

Klaproos

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 279

Geregistreerd: 30 Dec 2021 21:50

Bericht 12 Jan 2022 12:55

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Ik heb het er met de oudste (net 7) wel tussen neus en lippen door over gehad toen hij iets opving op de radio en vroeg of het 'net zo'n prik als op het consultatiebureau' was. Die kan hij zich dus nog goed herinneren en niet op een positieve manier :laughcry: Maar hij wilde er nog wel even over nadenken geloof ik. Ik heb gezegd dat z'n vader en ik het er nog over gaan hebben en dan samen beslissen wat we gaan doen (waarin ons oordeel het zwaarst zal wegen).
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9619

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 12 Jan 2022 14:04

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Ik heb het geluk dat ik J alles kan laten zien, ik heb filmpjes waarop ik geprikt wordt en ook waarin je precies kan zien wat er gebeurt. Ik weet dat dat bij hem al heel veel helpt
08-08-2015
<<

Giselle

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1531

Geregistreerd: 16 Apr 2021 14:46

Bericht 12 Jan 2022 23:14

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Wij hebben het er wel met onze kinderen over gehad, besproken hoe wij erover denken en de voors en tegens uitgesproken. Ook als wij de oudste zelf de keuze zouden laten maken zou ze ervoor kiezen zich niet te laten vaccineren. De jongste is zes, voor haar maken wij sowieso de keuze haar niet te laten vaccineren. Ze snapt wel wat er speelt, maar ik vind niet dat zij zelf die keuze mag maken.

Sowieso vind ik het walgelijk dat men nu wordt aangespoord hun kind(eren) te laten vaccineren. Met uitspraken als 'als je je kinderen laat vaccineren maak je de kans op schoolsluiting zo klein mogelijk.' Hou toch op. Scholen zijn drie weken dicht geweest en de besmettingscijfers blijven stijgen. Laat iedereen gewoon corona krijgen, zijn we er over een tijdje ook vanaf. En anders 'hoort' corona er voortaan bij, net als griep. Soit.
<<

Saji

Kwebbel

Berichten: 436

Geregistreerd: 23 Jul 2020 10:31

Bericht 15 Jan 2022 10:02

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Giselle, zoals jij het zegt, zo zie ik het ook.
Hier zijn de kinderen dan 7, maar ze kunnen de keus nog niet (goed) zelf nemen, en zouden wij het moeten doen.
Ze weten heel goed wat corona is en wat het met je kunt doen, maar hebben ook gezien dat je van de prik ziek kunt worden.
En eens met wat je zei, laat iedereen het maar krijgen, dan heb je wel dat iedereen tegelijk ziek is en wordt, maar daarna vlakt het af en kom je in een "flow" net als de griep. Corona is en wordt de nieuwe griep, gaat nooit meer weg, het hoort erbij.
Je ziet nu al dat het niet eens zozeer het ziekenhuis meer overspoeld, mensen worden 'minder' ziek. Maar hey... van de griep lagen mensen soms ook 2 weken plat en griep is ook besmettelijk 🤷‍♀️
Maar nee, het is geen griep, dat bestaat immers niet meer?! Nee, het is corona, zoals ik het zie, de nieuwe griep.
<<

Loïs

Kwebbel

Berichten: 493

Geregistreerd: 14 Aug 2019 21:51

Bericht 15 Jan 2022 11:16

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Maar als we het virus nu gaan behandelen als een griep en iedereen het moet maar gaan krijgen betekend dat straks dat als jouw kind een blindedarmontsteking krijgt het misschien niet geholpen kan worden in het ziekenhuis, of je ouders niet gedotterd kunnen worden bij een hartinfarct met alle gevolgen van dien.

Even los van wat ik vind over het vaccineren van kinderen.
<<

Saji

Kwebbel

Berichten: 436

Geregistreerd: 23 Jul 2020 10:31

Bericht 15 Jan 2022 11:23

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Ik laat mijn gezonde kinderen niet vaccineren.
Schoonmoeder en mijn vader vallen onder de risico doelgroep, (pa vorig jaar bijna verloren aan hartinfarct) ook zij zeggen stellig, blijf van kinderen tussen de 5-11 jaar af.
Ze blijven op de kinderen passen, en blijven de kinderen knuffelen etc.
Daarbij zijn er verschillende kinder chirurgen/artsen die geen voorstander zijn om "gezonde" kinderen te laten vaccineren.
<<

Giselle

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1531

Geregistreerd: 16 Apr 2021 14:46

Bericht 15 Jan 2022 12:33

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Om in te haken over het voorbeeld dat je noemt over blindedarmontsteking of dotteren vind ik dat er geen onderscheid gemaakt mag worden tussen een patiënt met corona of een hartinfarct. Als je hulp nodig hebt moet je geholpen worden, klaar. Als je nu naar het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis kijkt moet dat ook kunnen. Plus: waarom mag je niet doodgaan aan corona maar wel aan kanker of een hartinfarct? Mensen gaan nu eenmaal dood. Dat klinkt hard en natuurlijk doet het me verdriet als het een dierbare van me is, maar het is wel part of life.
<<

Loïs

Kwebbel

Berichten: 493

Geregistreerd: 14 Aug 2019 21:51

Bericht 15 Jan 2022 12:41

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Ik doel meer op het gegeven dat te veel Corona besmettingen tegelijk kunnen leiden tot overbelasting in de ziekenhuizen. Dan komt alle zorg in het gedrang, dus ook die blindedarmontsteking. Ik ben van mening dat we dat moeten voorkomen.
<<

Maple

Kletskop

Berichten: 569

Geregistreerd: 24 Dec 2021 15:05

Bericht 15 Jan 2022 13:01

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Eens met Lois. Ik noem een willekeurig percentage, geen idee hoe hoog het procentueel gezien met omikron is, maar stel dat 5% van de 30.000 besmettingen die we nu hebben, in het ziekenhuis/op de IC belandt en straks hetzelfde percentage maar dan met 90.000 besmettingen, dan wordt het nog spannend in de zorg. Je kunt in mijn ogen dus absoluut niet huidige ziekenhuiscijfer als argument gebruiken om corona maar als griep te bestempelen, daar zullen we eerst de komende tijd voor moeten afwachten lijkt mij.
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3836

Geregistreerd: 22 Feb 2015 15:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 15 Jan 2022 15:42

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Giselle schreef:Om in te haken over het voorbeeld dat je noemt over blindedarmontsteking of dotteren vind ik dat er geen onderscheid gemaakt mag worden tussen een patiënt met corona of een hartinfarct. Als je hulp nodig hebt moet je geholpen worden, klaar. Als je nu naar het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis kijkt moet dat ook kunnen. Plus: waarom mag je niet doodgaan aan corona maar wel aan kanker of een hartinfarct? Mensen gaan nu eenmaal dood. Dat klinkt hard en natuurlijk doet het me verdriet als het een dierbare van me is, maar het is wel part of life.


Maar de zorg is nou eenmaal niet ongelimiteerd beschikbaar, dat lijkt me logisch. Dus als het ziekenhuis vol is neem ik aan dat jij ook wel voorrang wilt voor jouw kind met een blindedarmontsteking. Dat is het opeens geen part of life meer..
Het scenario dat de ziekenhuizen vol komen te liggen blijft nog steeds een realistisch scenario helaas, al gaat het nu dan momenteel even ietsjes beter daar.
Ik heb gisteren het nieuwe deel van de docu over het Bernhoven ziekenhuis gekeken op Videoland, erg interessant als je wilt weten wat nou precies speelt in de zorg. Want het personeel is op, er zijn zoveel mensen ziek of uitgevallen door stress. De mensen die dan roepen dat er meer zorgpersoneel moet komen hebben geen enkel realiteitsbesef want 1) waar haal je die mensen vandaan, zoveel mensen willen niet meer in de zorg werken 2) je hebt geen tijd en personeel om die mensen in te werken nu 3) voordat ze een opleiding hebben afgerond ben je al jaren verder. Het is echt ontzettend schrijnend om te zien.
If you never try, you'll never know!
<<

Saji

Kwebbel

Berichten: 436

Geregistreerd: 23 Jul 2020 10:31

Bericht 16 Jan 2022 09:43

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Scandic, wat je nu opnoemt is niet iets van de laatste 2 jaar. Dit is al jaren gaande.
Heb zelf jaren in de ouderenzorg gewerkt, personeel moeilijk te krijgen, liepen vaak toen al weg door werkdruk.
Nu zit ik in de gehandicaptenzorg en het is nog zo.
Mensen willen ook niet graag zorg/verpleging in, want wordt onderbetaald, of veel en vaak in eigen tijd werken, als je de tijd muteert wordt het 9/10x ook nog eens afgewezen.

Kinderen zeggen hier trouwens ook stellig dat ze hem niet willen.
<<

Filoria

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 188

Geregistreerd: 11 Jan 2022 12:02

Bericht 18 Jan 2022 21:16

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Maandag a.s. kan I. al terecht voor haar eerste prik. Ze is wat bijgedraaid en wil toch wel.
Ik hoop heel erg dat het nog op tijd komt om een besmetting in de huidige golf te voorkomen. Haar halve klas heeft al corona gehad, I. nog niet.
T (2008) en I (2013)
<<

Anoniem323

Bericht 18 Jan 2022 21:39

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Wij twijfelen nog steeds. Alle deskundigen/kinderartsen spreken elkaar tegen, dat maakt het nog moeilijker. En ik vraag hier en daar de mening van anderen maar daar schiet ik ook niets mee op 😂
De ene oma zegt absoluut vaccineren en de andere absoluut niet.
Mijn man twijfelt net zo hard mee.
Ik weet het echt niet waar ik goed aan doe.
Was er maar een duidelijk advies.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 14002

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 18 Jan 2022 22:16

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Giselle schreef:
Sowieso vind ik het walgelijk dat men nu wordt aangespoord hun kind(eren) te laten vaccineren. Met uitspraken als 'als je je kinderen laat vaccineren maak je de kans op schoolsluiting zo klein mogelijk.' Hou toch op. Scholen zijn drie weken dicht geweest en de besmettingscijfers blijven stijgen. Laat iedereen gewoon corona krijgen, zijn we er over een tijdje ook vanaf. En anders 'hoort' corona er voortaan bij, net als griep. Soit.


Dit. Wij laten D NIET VACCINEREN.

SORRY, MN JONGSTE HEEFT WEDEROM MIJN TOETSENBORD GESLOOPT 😵‍💫.
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 38583

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 18 Jan 2022 22:47

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Haha wat een statement Lady. 😂 Wel vervelend zeg, dat toetsenbord.

Wij laten O nog steeds vaccineren. Hij heeft precies een window tot z'n vijfde verjaardag waarin hij 'veilig' is door z'n huidige besmetting. Liever had ik dat helemaal niet gehad maar het zij zo. En ik zie er nu al tegenop dat hij geprikt moet worden. Maar we staan er nog steeds achter.
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Arwyn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9384

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:06

Bericht 18 Jan 2022 23:19

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Duidelijk Lady 😁
❤ augustus 2015
❤ juni 2018
❤ januari 2022
<<

Mamsie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2120

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:58

Bericht 19 Jan 2022 01:30

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Ze hebben hier net Corona gehad dus de uitnodiging voor de jongste kon vandaag meteen de kliko in.
GVS Let me love you a little more before youre not little anymore.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15410

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 19 Jan 2022 08:33

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Mijn beide zoons (9 en 5) gaan gevaccineerd worden.
#teammaple🍁
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6456

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:34

Bericht 19 Jan 2022 08:54

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Wij zitten momenteel in quarantaine omdat er bijna allemaal positief zijn dus vooralsnog hoeven mijn dochters (bijna 8 en 5) nog even niet gevaccineerd te worden.

Ze willen beide wel, graag zelfs, want ze willen van alle stomme regels af en ze hebben gezien dat man en ik ook geprikt zijn. Ik denk dat ze tegen de zomer gevaccineerd gaan worden.
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

SophieZMY

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2220

Geregistreerd: 23 Mrt 2014 09:52

Bericht 19 Jan 2022 09:41

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Had jij echt een brief gehad mamsie?
Onze dochter gaat ook gevaccineerd worden, maar ik hoor/lees zo weinig over hoe/wat/waar? Moet ik wachten op een brief of?
<<

Filoria

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 188

Geregistreerd: 11 Jan 2022 12:02

Bericht 19 Jan 2022 10:10

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Je kunt gewoon het landelijk nummer bellen op 0800-7070. Geen brief nodig. Dit heb ik gisteren ook gedaan.

Heb deze tip op twitter gevonden, want de informatie vanuit de overheid / GGD is inderdaad erg karig.
T (2008) en I (2013)
<<

Moederkoekje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 621

Geregistreerd: 16 Jun 2015 15:05

Bericht 19 Jan 2022 10:14

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Wij hebben gisteren de brief voor onze zoon (11) gekregen, maar hebben besloten om toch nog even te wachten. De kans is ongeveer 100% dat hij besmet gaat worden geloof ik…op zijn middelbare school waren de afgelopen drie dagen al 130 besmettingen.

Ik zie er momenteel te weinig voordeel in, met de omikron-variant waar ze nauwelijks ziek van worden. We willen dan liever een eventuele besmetting maar even afwachten. Voordelen zitten er (volgens de WHO) nauwelijks aan voor deze leeftijdsgroep. Mocht hij vanaf zijn 12e een coronapas nodig hebben, dan kunnen we beter even wachten tot hij bijna die leeftijd heeft. Want anders zou de geldigheid ervan al bijna weer verlopen zijn tegen de tijd dat hij 12 is.

Nooit gedacht dat ik een van de kinderen (voorlopig) niet zou vaccineren, maar ik zie op dit moment gewoon echt geen voordeel. Stel dat je minder lang in q zou hoeven als je gevaccineerd bent, dan zou dat voor mij wel een reden kunnen zijn. Maar ook die vlieger gaat momenteel niet op.
<<

Hippie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1896

Geregistreerd: 19 Jan 2015 13:10

Bericht 19 Jan 2022 10:21

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Mijn dochter heeft net corona gehad, zij hoeft dus nog niet. Zoon heeft het niet gekregen. Ik wacht voor beiden nog met vaccinatie, omdat ik de voordelen voor hen persoonlijk niet zo zie. Dochter is net besmet geweest en was niet zieker dan bij een ander virus.

Ik sluit niet uit dat ze mogelijk nog wel gevaccineerd worden in de toekomst, maar voor nu zie ik er nog niet voldoende reden voor om het te doen. Heb het ook kort met ze zelf besproken (11 en 7 jaar) en ze willen liever niet. Nu kan het ook meespelen dat ze geen fan zijn van injecties en dat een beetje eng vinden. Dat alleen is voor mij onvoldoende reden en heb ze ook uitgelegd dat het kan dat ze nog wel gevaccineerd gaan worden als ik het idee heb dat het meer nut heeft dan dat ik nu denk.
<<

Patsy

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1455

Geregistreerd: 01 Jan 2019 11:13

Bericht 19 Jan 2022 11:41

Re: Zou jij je kind(eren) laten vaccineren?

Filoria schreef:Je kunt gewoon het landelijk nummer bellen op 0800-7070. Geen brief nodig. Dit heb ik gisteren ook gedaan.

Heb deze tip op twitter gevonden, want de informatie vanuit de overheid / GGD is inderdaad erg karig.Goede tip! Ik heb net gebeld en de afspraken staan.
💙 25 februari 2014
💙 5 juni 2015
VorigeVolgende

Terug naar Nieuws & actualiteiten

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers