Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Zomervakantie met baby

08 Nov 2018 16:24

Het duurt nog een hele tijd, maar wij zijn alvast na aan het denken over onze zomervakantie. We gaan dan voor het eerst met z'n drieen op vakantie (op een weekendje weg na). Ons zoontje is dan ongeveer 1 jaar oud. We willen graag gaan vliegen en denken aan Mallorca of Menorca. We denken ook over een appartement, zodat hij op zijn eigen slaapkamer kan slapen en wij in het appartement wat kunnen eten of drinken. Al willen we ook gewoon met hem uit eten of uit lunchen gaan, maar we bekijken tegen die tijd wel hoe goed dat zal gaan.

Wat zijn jullie ervaringen met een kindje van 1 op vakantie? Heb je gevlogen en hoe ging dat? Hoeveel spullen nam je mee?

En zijn er mensen die tips hebben voor goede, mooie appartementen die geschikt zijn voor een baby op Mallorca, Menorca of een ander kindvriendelijk eiland in het Middellandse zeegebied? De kant van Cyprus/Griekenland vinden we in de zomer wel erg warm. We moeten in de zomervakantie gaan ivm werk.

Kortom: alle ervaringen/ tips zijn welkom! Dit is echt helemaal nieuw voor ons.

Re: Zomervakantie met baby

08 Nov 2018 16:36

Wij zijn vorig jaar met onze zoon van bijna 1 een week naar Fuerteventura gevlogen. Ging echt goed! Afgelopen voorjaar zijn we in de Algarve geweest, ging ook top!

Een appartement vonden wij ook ideaal vanwege de redenen die je zelf ook al noemt.
Wij hadden 2 koffers mee, meer leek ons niet handig omdat je ook al een buggy te duwen hebt. Ik liep dan bijvoorbeeld met de buggy en man met de twee koffers. Als handbagage hadden we beide een rugtas.

Aanraders:
Een paraplubuggy (mag je gratis meenemen)
Een draagzak (zowel voor op bestemming als in het vliegtuig)
Probeer je kind van te voren te laten wennen aan flesvoeding op kamertemperatuur, ideaal onderweg!

Re: Zomervakantie met baby

08 Nov 2018 16:53

In dit topic staan ook veel goede tips, al zal jouw zoon tegen die tijd wel ouder zijn:
vakantie-met-baby-van-6-maanden-t27530.html

Wij zijn nu drie keer met 'm op vakantie geweest, twee keer met de auto en één keer vliegend. Alle keren ging echt prima!

Re: Zomervakantie met baby

08 Nov 2018 21:54

Ik reis graag met mijn kindje.

Neem een buggy mee die in slaapstand kan, dan kan hij daar ook in slapen terwijl jullie wat drinken of een stuk wandelen over een boulevard bijvoorbeeld. Ik zou alleen niet je allermooiste buggy meenemen want ook daar gaan ze soms grof mee om als ze hem innemen. Ik had toentertijd eentje van MP gehaald. Na twee vluchten kon ik hem achter laten op onze bestemming want hij lag half uit elkaar.

Ook zou ik een draagdoek meenemen als je dat gebruikt.

Verder neem ik altijd wat medicatie mee uit Nederland en een thermometer voor de standaard dingen als diarree en koorts.

Check ook of je verzekeringen in orde zijn en zorg voor een flesje drinken tijdens het stijgen en het landen.

En leer hem na de vakantie lopen, das makkelijker in het vliegtuig :lol:

Qua kleding hangt het van je kind af. Ik neem altijd graag zo min mogelijk mee omdat ik dan zo min mogelijk hoef te slepen.

Vaak doe ik wel speeltjes ed in bakjes zodat ik die bakjes op vakantie weer kan gebruiken voor snacks mee te nemen enzo.

Check ook de luchtvaartmaatschappij wat je allemaal extra mee mag nemen voor je kindje, dat is vaak meer dan je denkt.

Re: Zomervakantie met baby

11 Nov 2018 14:20

Onze eerste vliegvakantie was naar Kos. Toen was ze 8 maanden. Dat ging heel goed. Voor haar haar gewone maatijdjes en snacks meegenomen in het vliegtuig en flesvoeding plus 1 extra. Als je dan nog bv geeft is het helemaal makkelijk.

De tweede vliegvakantie was ze net 1 en vlogen we naar thailand. We hadden 2 rugzakken bij ons en een babytentje van derian. En natuurlijk handbagage. Toen ook voeding plus 1 mee. Snacks en genoeg brood. Genoeg luiers voor de eerste paar dagen. Weinig kleding omdat het toch heet was. Qua speelgoed ook maar weinig mee. Ze vermaakte zich ook wel met plastic bekertjes, papiertjes, etc en andere mensen haha!

Ze kon beide vakanties nog niet kruipen wat wel heel makkelijk was. De laatste paar dagen in Thailnd ging ze kruipen en moesten we wel wat meer opletten.


We hadden wel goede zonnebrand crème, antimug stickers, een setje dunne kleding met Iange mouwen/pijpen voor haar en UV badkleding, zonnebril en zonnehoedje mee.

Veel meer kon ook niet.

Re: Zomervakantie met baby

11 Nov 2018 20:23

Ik ben met zoon naar Italië gevolgen toen hij 9 maanden was. Ging prima. Maar dat was ook omdat vriend al met de auto vooruit was.
Nu ik met hem naar Gran Canaria ben geweest, naar een mooi resort, wil ik daar een keer met de nieuwe baby heen. Misschien zelfs in september volgend jaar. Dan zou onze baby 4 of 5 maanden zijn. Niet te warm, maar wel een fijne plek.

Re: Zomervakantie met baby

12 Nov 2018 07:20

Wij zijn met het vliegtuig naar Griekenland geweest toen dochter 9 maanden was en met de auto naar Oostenrijk toen ze net een jaar was.
Ondertussen is ze 2.5 en zijn we al aardig vaak op vakantie geweest met haar.

Ging alle keren prima. Al zou ik geen hotelkamer meer doen voorlopig zoals we in Oostenrijk hadden. Doordat dochter op onze kamer sliep en er in het hotel zelf niks te doen was, gingen wij ook maar elke avond om 20.30 naar bed. We konden het licht niet aan doen of tv kijken (dochter is een slechte slaper) en op het balkon werd het dan echt te koud.

Met een huisje /appartement gaat het prima! Ik nam zelf voeding mee idd en net zoals in Oostenrijk waar we verder niks op de kamer hadden nam ik een kleine waterkoker mee zodat we gewoon een fles konden maken als dat nodig was. Verder nam ik naar Griekenland een staafmixer mee zodat ik vers eten kon pureren.

Luiers altijd 1 klein pak en de rest kocht ik ter plekke. Wat wel een aanrader was is een muskietennet speciaal voor over het campingbed. En even van te voren opzoeken of er in het land waar je naar toe gaat zwem luiers te krijgen Zijn, dit is niet overal.

Re: Zomervakantie met baby

12 Nov 2018 07:23

En inderdaad een draagzak gebruiken! Zoveel makkelijker met vaak slechte stoepen of tegen de bergen op lopen!

Re: Zomervakantie met baby

12 Nov 2018 09:29

Zoon was ongeveer 3 maanden toen we zijn gaan kamperen in Frankrijk. We hadden genoeg luiers mee en ik gaf nog borstvoeding. Ik kolfde toen de meeste voedingen en dit warme we op in de flessenwarmer. We hebben toen speciaal voor de reis een flessenwarmer gekocht die je ook in de auto kon gebruiken.
Maar eigenlijk heb ik onderweg voornamelijk live gevoed.
Het kamperen was echt heerlijk, zoon huilde haast niet dus de rest van de camping lag ook niet wakker van een huilbaby. We hadden afgesproken dat als hij daar wel veel zou huilen, we naar een hotel zouden gaan.
De draagzak hebben we daar echt heel veel gebruikt. Sowieso op het strand, maar ook in de dorpjes en steden daar.

Re: Zomervakantie met baby

13 Nov 2018 08:02

Mijn tip is altijd neem zo min mogelijk mee... scheelt zoveel werk met in en uitpakken/opruimen en gesleep en gesjouw onderweg..

Dus neem alleen handbagage mee.. alle drie een rugzak, scheelt ook weer in de kosten.

Een drager of draagdoek ipv een buggy.

En gewoon geen of heel minimaal speelgoed.. 1 klein boekje en misschien een klein autootje en of poppetje is vaak gewoon genoeg.
Luiers kun je daar ook kopen, en kleding kun je daar ook evt met een handwasje schoon maken.

Re: Zomervakantie met baby

13 Nov 2018 08:33

Wij hadden heel veel plezier van een picknickkleed. Bij het zwembad en in het huisje als speelkleed. Zon ding die je makkelijk opvouwt.

Re: Zomervakantie met baby

13 Nov 2018 15:35

Ik was dit topic even een beetje vergeten, maar goed en fijn om jullie tips te lezen! Ik heb dat topic wat Marin noemde ook even gelezen. Dat gaat vast helemaal goed komen als ik dat zo lees.

We hebben nog geen draagdoek, maar het is dus wel een goed idee om die aan te schaffen, als ik jullie ervaringen zo hoor. Verder denk ik niet dat ik dan nog borstvoeding geef, maar kunstvoeding nemen we dan gewoon mee. Ook een paar luiers, de rest kopen we daar dan wel (zwemluiers wel even checken dus).

In ieder geval bedankt allemaal!!

Re: Zomervakantie met baby

13 Nov 2018 15:42

Als je niet gewend bent om te dragen zou ik een draagzak aanraden ipv draagdoek. Deze kun je overigens vaak ook huren bij een doekenbieb. Dat heb ik ook gedaan alvorens ik er eentje kocht, maar je kunt ook voor een vakantieperiode huren. Wij hebben een Tula maar bijv een Ergobaby is ook een fijne.

Over kunstvoeding: wij hadden niks mee (ja alleen voor de vlucht en wat extra voor vertraging maar geen hele pakken). Bleek dat O toch niet heel lekker op andere voeding reageerde. Spuugde extra veel. Ik was dus eigenlijk iets te makkelijk geweest met denken dat 't wel goed zou gaan. Op zich was 't geen ramp maar misschien is wat meer eigen voeding toch wel fijn.

Re: Zomervakantie met baby

13 Nov 2018 15:50

Voeding was juist het enige wat wij vooral erg belangrijk vonden Haha, ik had voor 12 dagen 2 bussen meegenomen. In de handbagage want ik was bang dat het anders kwijt zou raken. Maar nu ze bijna een jaar is had het me al een stuk minder uitgemaakt.

Re: Zomervakantie met baby

13 Nov 2018 20:01

Ligt ook misschien aan welk land je heen gaat. Wij hadden voor ruim 3 weken voeding mee, omdat we niet wisten hoe goed het in Thailand te verkrijgen was.

Een draagdoek leek mij veel te warm, dus een draagzak met een mesh voorpand ging met ons mee. Ideaal inderdaad!
Plaats een reactie