Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4414

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:16

Bericht 11 Mei 2019 18:31

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Succes morgen bij de gynaecoloog Bisq! Hopelijk kunnen ze fijn meedenken hoe je met een fijner gevoel straks het het ziekenhuis ziet!

Suus, wat een ellende allemaal! Fijn dat er meteen actie wordt ondernomen en dat alles op korte termijn kan, maar wat moet jij nu een wirwar van emoties ervaren! Heel veel sterkte!

Ik heb nog eens met mijn zusje gesproken en het was uiteindelijk voldoende als ze het aantal letters van de naam wist. Ze heeft van mijn schetsen inmiddels al een eerste ontwerp gemaakt en het is echt heel gaaf. Ik ben blij dat het toch zo kan :)

Afgelopen week hebben we de intake gehad van de kraamzorg. We hebben voor een andere organisatie gekozen dan bij de oudste, omdat ik de communicatie toen echt slecht vond. Het was een fijne vrouw die bij ons was, ik heb er wel een goed gevoel over. Alleen toen het over slapen enzo ging, gaven we aan dat de oudste de eerste weken in de bak van de kinderwagen heeft geslapen. Het ledikant past niet op.onze slaapkamer en een wiegje vonden we toen niet nodig. Toen zei die vrouw dat de adviezen over veilig slapen enzo weer aangescherpt waren en kinderen alleen in de kinderwagen mogen slapen als je erbij bent, omdat CO2 zich kan ophopen en dat niet genoeg weg kan omdat de reiswieg geen spijlen heeft en kindjes dan kunnen stikken. Ik weet niet zo goed wat ik ermee moet... Ik ben gevoelig voor die adviezen, maar ik vind het zonde van het geld om nu nog een wiegje en matras en alles te gaan kopen voor een maand of drie. Mijn vriend vindt dat we ons eigen verstand prima kunnen volgen hierin en toch zit het me niet lekker...
december 2016
juli 2019
<<

Anoniem308

Bericht 11 Mei 2019 19:11

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Ik ben zelf ook heel gevoelig voor dat soort berichten. Kan je van niemand in je omgeving een wiegje lenen? Of 2e hands kopen. Kosten vaak heel weinig.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9786

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 12 Mei 2019 17:53

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Zelf ben ik totaal niet zo gevoelig voor dat soort berichten, maar hier vertelde de kraamzorg dat je een co-sleeper ook eventueel kunt huren. Misschien is dat een idee?

Fijn trouwens dat het toch goed komt met de kaartjes en je zus!!
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11210

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 13 Mei 2019 16:41

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Niekske, wat fijn dat je zusje toch nog een mooi ontwerp heeft gemaakt.
Ik snap dat het je niet lekker zit, maar ik zou het wel gewoon doen denk ik. Al weet ik het ook niet zeker, want ik kan ook best gevoelig zijn voor dat soort adviezen (ik durfde mijn zoon ook echt niet op zijn buik te laten slapen in het begin, hoewel hij overduidelijk een buikslaper was en is). Maar ben het ook wel eens met je vriend.

Mijn vader wordt maandagochtend geopereerd aan zijn hersentumor en ik vind het heel spannend, omdat we gewoon niet weten hoe hij eruit komt. Het gaat nu best goed eigenlijk. Hij kan geen drukte aan en moet vaak zoeken naar woorden en vergeet snel dingen, maar je kunt wel een redelijk normaal gesprek voeren. En het belangrijkste, hij geniet echt van alles en van iedereen. Ik denk er nu over om hem morgen vast de proefdruk van ons geboortekaartje te laten zien, met de naam dus, omdat ik weet dat hij erg nieuwsgierig is hiernaar. Vanavond maar eens met mijn man overleggen.
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Nan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2513

Geregistreerd: 26 Mei 2016 19:46

Bericht 13 Mei 2019 16:51

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Fijn dat het kaartje toch gaat lukken Niekske, ben erg benieuwd!

J heeft de eerste week ook in de wagenbak geslapen (op aanraden kraamhulp). We hebben daarna toch een wiegje gekocht omdat ik het niet dag zitten elke keer die bak de trap op te slepen als mijn vriend aan het werk was. Uiteindelijk heeft ze er tot 8 maanden in gelegen, dus was wel een prima koop. Voor deze baby is hij nu omgebouwd tot co-sleeper.
Bedenk net trouwens dat zwager neefje (december afgelopen jaar) ook veel in de reiswieg had. Zo kon hij hem overal in huis meenemen. Het zal wellicht ook een hoop schelen als de kap naar beneden is?

Is erg spannend Suus. Ik zou denk ik de proefdruk laten zien. Is voor hem misschien een mooie opsteker.

Net heb ik een 3D-echo geboekt. Bleef twijfelen, maar ik ben toch erg nieuwsgierig hoe de baby er nou bij ligt. Kan me zo moeilijk een voorstelling maken.
<<

Bisq

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2260

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 13 Mei 2019 19:37

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

De gynaecoloog vond het goed dat ik het aangaf en heeft direct een privé rondleiding voor ons geregeld voor a.s. woensdagavond. Super lief en fijn. Daardoor wel een andere belangrijke vraag vergeten te stellen haha. Ik gebruik tot nu toe nog fragmin, om bloedingen te voorkomen. Vanaf week 34 ergens moet ik daarmee stoppen, maar dat ben ik dus vergeten te overleggen, stom. Morgen maar even bellen.

Nan, leuk een 3d echo. Ik kijk er nog regelmatig naar, vooral als ik me even niet kan voorstellen dat er een kindje in mijn buik leeft.
Insta: je_ei_kwijt
<<

Plien

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2410

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:03

Bericht 14 Mei 2019 08:58

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Niekske wat fijn dat je zus toch het kaartje wil maken! Ik ben heel benieuwd naar het ontwerp.

Qua wiegje zou ik denk ik wel wat aanschaffen als je hem echt de hele nacht erin wil laten slapen. J ging gelijk in zijn ledikant, maar ik heb nu ook een wiegje overgenomen van iemand zodat ze bij ons kan slapen. Ik durf haar namelijk niet in haar kamertje te leggen omdat zoon daar soms heel zachtjes heensluipt.

Suus wat een spannende tijd voor jullie! Ik hoop dat de operatie goed mag gaan! Vind het echt heel erg rot voor je en helemaal op dit moment. Ben je er al uit of je het kaartje al gaat laten zien?

Bisq wat vervelend dat je zo'n slecht gevoel kreeg in het ziekenhuis. Hopelijk kan een rondleiding je vervelende gevoel wat wegnemen.

Ik was gisteren 35 weken en had een groeiecho. Op zich alles goed met de baby, alleen ze is echt heel erg groot. Nu al tegen de 3 kilo. Vooral het buikje loopt behoorlijk voor(Ik zag p97 staan bij een vd metingen) vk maakt zich nog niet echt zorgen omdat J ook behoorlijk groot was, maar heb toch een doorverwijzing gekregen voor een 2e suikertest. Donderdagochtend dus weer 2.5 uur zitten. Ik maak me er vooral druk om, omdat mn bevalling vorige keer niet echt goed verliep en ik bang ben dat dat dus weer gaat gebeuren. Ze wil iig rond de 39 weken wel strippen. Afwachten maar.
J: 7-16💙 & C: 6-19💟
<<

kippie

Lady-post-a-lot

Berichten: 1276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:34

Bericht 14 Mei 2019 09:08

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

@ plien, ik ben ook voor de tweede suikertest geweest. En helaas was de suiker bij mij iets te hoog.
Dit hadden wij ook niet verwacht omdat mij vorige twee jongens ook groot waren. Gelukkig geen moeite gehad met de bevalling.. succes donderdag!
<<

Plien

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2410

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:03

Bericht 15 Mei 2019 20:52

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Ik heb verlof:D nu maar wachten.
J: 7-16💙 & C: 6-19💟
<<

kippie

Lady-post-a-lot

Berichten: 1276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:34

Bericht 15 Mei 2019 22:09

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Lekker plien!!
Geniet ervan..
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4414

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:16

Bericht 16 Mei 2019 08:02

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Oh heerlijk Plien! Lekker uitrusten nu! Succes met de suikertest dalijk...

Suus, hoe gaat het bij jullie?

Ik heb mijn twijfels over het wiegje naar vriend uitgesproken, maar hij vindt het echt onzin. Ik heb marktplaats en FB al afgespeurd naar iets betaalbaars in de hoop hem te overtuigen, maar er wordt nog aardig wat geld voor die dingen gevraagd. En dan moeten er ook nog lakentjes enzo bij... maar goed, we hebben nog een paar weken.

Op mijn werk is het een beetje een bende nu. Wij zijn met 5 collega's in de bovenbouw en bij de start van het nieuwe schooljaar blijft er eentje over :nopompom: van een wisten we al dat die weg zou gaan en daar hebben we gelukkig ook al een andere voor gevonden. Maar onze directie wil niet verder met een andere collega, die had nog een tijdelijk contract. Wij wilden hem wel heel graag houden, maar hij had wat moeite met klassenmanagement en de directie durfde het niet aan. Echt sneu, jonge kerel, net van de opleiding, enorm gemotiveerd en werkte ook echt aan dat klassenmanagement, maar ze stellen nogal hoge eisen bij ons. En nu kondigde nog een collega aan dat ze een andere baan dichter bij huis gevonden heeft. En ik ben met verlof, dus er blijft er eentje over. En de sollicitaties die binnen komen zij voor 90% om te huilen... er zijn bijna geen wiskunde docenten voor de bovenbouw, dus vaak stellen ze hele hoge eisen aan salaris en klassen enzo of je krijgt brieven van studenten die bijna klaar zijn met een wiskunde-gerelateerde studie die denken dat ze ook wel les kunnen geven. Echt lekker om nu met verlof te gaan dus... Of ja, nog 7 dagen werken.
december 2016
juli 2019
<<

Radler

Yipyapper

Berichten: 1711

Geregistreerd: 31 Dec 2018 18:26

Bericht 16 Mei 2019 13:41

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Ik had gister intake kraamzorg. Vriend was tegen kindje op onze kamer, ik wilde dat wel graag de 1e weken, ook ivm bv (als dat mag lukken).
Maar het wordt vanuit kraamzorg nu wel heel erg aangeraden om de kleine naast je te hebben in een bedje. Voor de moeder kind band en en bv / leren kennen van de honger behoeftes van je kind.
Hoewel vriend graag de kleine meteen op eigen kamer wilde gaan we nu de 1e 2 weken voor een wiegje naast het bed.
Wagenbak mag niet meer met slapen als je niet volledig erbij bent.

Pfff wat een bende ja Nielske

Plien heerlijk! Genieten!

Kippie, balen van de suiker. Hier nog niet hoeven prikken.

Fijn Bisq dat je een rondleiding heb gekregen gister. Hoe was het?

Suus hoe is het er nu mee? En met je vader?
Juli 2019
<<

Plien

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2410

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:03

Bericht 16 Mei 2019 18:34

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Wat vervelend dat het zo'n bende is op je werk. Als die sollicitanten allemaal zo slecht zijn, hadden ze beter je jonge collega kunnen houden. Toch maar proberen je niet te druk om te maken.

Mooi dat je de kraamintake hebt gehad radler, nu dus op zoek naar een wiegje?

Nou ik heb de suikertest gehad en werd vanmiddag gebeld dat het te hoog was:( 8.6, waar het max 7.8 mocht zijn. Best balen dus. Morgen moet ik me melden bij de diabetes verpleegkundige. Gelukkig hoef ik nog maar een week of 4 a 5 dus dat is hopelijk wel te overzien met een dieet. Ik hoop iig dat ik gewoon bij de verloskundige onder controle mag blijven.
J: 7-16💙 & C: 6-19💟
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9422

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 16 Mei 2019 20:53

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Niekske wat ontzettend rot en wat ontzettend herkenbaar! Mijn vervanging was ook niet te regelen, is allemaal onderling gedaan. Ik hoop echt dat er snel een oplossing komt! Bij ons gaat er ook een wiskunde docent met pensioen en er werd in het team al gevraagd of er iemand interesse had om de opleiding te gaan doen.

Ik vond dat loslaten in mn verlof echt heel moeilijk, wij zijn de eerste week een midweek weggeweest. Dat heeft enorm geholpen!
⁠♡♡♡
<<

Nan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2513

Geregistreerd: 26 Mei 2016 19:46

Bericht 17 Mei 2019 13:16

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Is het nog gelukt om te stoppen Bisq? Fijn dat die rondleiding geregeld kon worden.

Balen van die test Plien! Ik had ook 8.6, maar het is echt wel goed te doen. Kan nagenoeg normaal eten en voor tussendoortjes heb ik me gestort op zelf dingen bakken. Ik bak die dingen ook wel omdat ik nog wel even moet.

Radler, wel fijn dat de kraamzorg hierin achter je staat. Ga je nog een wiegje aanschaffen?

Niekske, wat vind je betaalbaar? Ons wiegje was nieuw 50, matras 10 en beddengoed rond de 20 bij de Hema.

Erg balen dat je werk zo loopt. Praat me verder niet van een bende op het werk. Directeur per direct uit functie gezet. We waren deels verhuisd, dat is nu teruggedraaid. Collega's nemen massaal ontslag. Ondertussen is er geen management, geen directeur een geen idee waar we heen gaan verhuizen. Dan is het best moeilijk de motivatie op te brengen om nog even die laatste weken door te komen.

Met de zomermama's van 2017 hebben we trouwens een appgroep. Zouden jullie het leuk vinden die ook aan te maken voor deze groep? Zeker nu de eerste baby zich waarschijnlijk binnen een paar weken gaat aankondigen ben ik erg benieuwd naar alle baby's straks.
<<

Plien

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2410

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:03

Bericht 17 Mei 2019 14:24

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Ja lijkt me leuk hoor Nan, zal ik mijn nummer naar je sturen?
J: 7-16💙 & C: 6-19💟
<<

Nan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2513

Geregistreerd: 26 Mei 2016 19:46

Bericht 17 Mei 2019 14:28

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Is goed. Iedereen die erbij wil PM naar mij en dan voeg ik je toe?
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11210

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 17 Mei 2019 15:03

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Balen dat je suiker nu te hoog was, Plien!

Hier gaat het wel oke. Gisteravond was de laatste bijeenkomst van centering pregnancy, mijn bloeddruk was nog steeds goed! Ik heb wel regelmatig harde buiken, dat herken ik helemaal niet zo van de vorige zwangerschappen.

Met mijn vader gaat het deze week wel goed. Er zijn veel mensen langs geweest en daar geniet hij ook echt van. Dinsdagochtend heb ik hem de proefdruk van het kaartje laten zien, hij vond het prachtig! Ben heel blij dat ik dat gedaan heb. Zondag vieren we samen de verjaardag van mijn zusje en maandag is dan dus de operatie. Wel heel spannend hoor, maar hij staat er zelf heel positief in, ook al is de uitkomst onzeker. Hij heeft een fijne chirurg waar hij alle vertrouwen in heeft.
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Romee

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 538

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:21

Bericht 17 Mei 2019 17:13

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Pff heftig allemaal hoor Suus! Gekke laatste weken van je zwangerschap zo met alle zorgen. Hoop dat alles goed gaat maandag! Wel fijn dat je bloeddruk nog steeds goed is, zit er dan ook nog een kans in dan je gewoon met je verloskundige mag bevallen?

Leuk idee van een appgroepje Nan, ik zal je ook een pm sturen! Moet iedereen zich maar even opnieuw voorstellen want ik raak hier steeds de draad kwijt haha
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 17 Mei 2019 20:30

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Niekske ik kan me voorstellen dat je nu even niet goed weet wat te doen. Persoonlijk vind ik een wagenbak voor elke nacht ook wel een beetje benauwd ofzo, maar als je het bij je dochter ook hebt gedaan is dat nu natuurlijk niet ineens anders dan toen. Wat balen van je werk ook zeg. Maar wel fijn dat je verlof nu zo dichtbij is!

Plien, balen dat je suiker niet goed is! Gelukkig is de eindstreep in zicht, nog maar een paar weekjes!

Radler ik zou het in jullie geval gewoon aankijken als de baby er is, misschien voelt het dan juist heel fijn als hij/zij langer bij jullie ligt of juist op het eigen kamertje.

Nan, leuk idee zo’n appgroepje! Ik zal m’n nummer appen.

Suus wat fijn van je bloeddruk! Krijg je de laatste weken gewone controles i.p.v. centering pregnancy? Goed om te lezen dat het deze week goed gaat met je vader. Spannend hoor, de operatie maandag. Ik duim voor jullie dat alles goed gaat! Sterkte :hug:

♥♥
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4414

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:16

Bericht 17 Mei 2019 20:54

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Uffe, wat lief dat je reageert! Ja, het blijft een gedoe in het het VO. Ik ga komende week nog enkele sollicitatie gesprekken voeren, hopelijk zit er iets bij en kan ik daardoor wat beter loslaten!

Spannende dagen Suus, hopelijk hebben jullie zondag een fijne dag samen!

Radler, fijn dat je met je vriend toch een compromis hebt kunnen sluiten over dat slapen. Als hij er tig keer uit moet 's nachts, vindt hij het vast ook prettig als hij alleen naast zich in een wiegje hoeft te kijken in plaats van steeds uit bed en naar een andere kamer lopen :smile:

Plien wat klote van die uitslag! Weet je al hoe het verder gaat?

Nan, lekkere bende bij jou op het werk zeg! Hopelijk komt het bij jullie ook nog goed...

Ik heb vandaag weer een controle gehad. Mini is aan de grote kant, zat op de p71 lijn. Was allemaal nog niet TE groot gelukkig. Mijn zusje is vandaag ook hier geweest met het ontwerp voor het kaartje en het is echt gaaf! Nu nog nadenken over de tekst op de achterkant. En nog 5 dagen werken :banaan:
december 2016
juli 2019
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6231

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 17 Mei 2019 21:31

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Fijn dat het toch goed lijkt te komen met het kaartje Niekske! En nog maar 5 dagen werken, beetje jaloers hahaha.

Wat mooi dat je het kaartje al met je vader hebt kunnen delen Suus. Sterkte de komende tijd rond de operatie.

Wat een zootje op je werk Nan, hopelijk lost het zich snel een beetje op.

Hier gaat het redelijk. Kwakkel al 1,5 week met een stevige verkoudheid, daardoor hoesten en al een week hees. Sinds 2 dagen mn stem bijna kwijt. Gelukkig wel een kuurtje gekregen dus hoop dat het snel beter gaat. Baby is nu wel lekker druk nu ik rustig doe, daar kan ik dan wel van genieten.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Radler

Yipyapper

Berichten: 1711

Geregistreerd: 31 Dec 2018 18:26

Bericht 17 Mei 2019 22:30

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Nielske, Haha dat is nou eigenlijk het hele probleem. Hij werkt meestal de hele nacht zo’n beetje. Begint vaak tussen 2 en 4 met werken. Dus de nachten heb ik weinig aan hem.
Heerlijk nog 5 dagen werken, fijn!

Suus succes voor maandag. Fijn dat je het kaartje al met je vader heb kunnen delen

Tom, vervelend dat je al 1,5e week kwakkelt.
Juli 2019
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9786

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 21 Mei 2019 20:27

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Hoe gaat het hier allemaal?

Hier nog een weekje werken en dan verlof!! Mega veel zin in.
<<

kippie

Lady-post-a-lot

Berichten: 1276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:34

Bericht 21 Mei 2019 21:17

Re: Zomer 2019 mama's (juni, juli, augustus)

Hier alles goed..

Lekker hoor nog 1 weekje werken..

Hier nog 2.5 week en dan heb ik verlof.
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers