Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

<<

JustMeDaan

Major Yipyapper

Berichten: 3186

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:39

Bericht 17 Nov 2019 22:21

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Kijk de eerste jarigen zijn er al!! Gefeliciteerd!

Hier gaat alles prima! 10 maanden is hij nu. Vorige maand woog hij alweer 10!!kg en 76 cm. Sinds een maand loopt hij langs de tafel. Al langer aan je handen. Sinds een week ook soms aan 1 hand. Hij kruipt, tijgert en gaat zelf zitten enz. Mamamamamama en papappapapa komen ook veel voorbij. Brabbelt hele verhalen tegen zijn knuffels. Zit op 2 flessen ondertussen. Ochtend en avond en die laatste met pap. Eet twee boterhammen met korst tussen de middag. Een goede pot avondeten en fruit. De (nijntje)koekjes en maischips gaan er ook goed in. Verder drinkt hij water uit een open beker. Slaapt hij van 21-8. En is altijd vrolijk en blij. Kortom hier gaat alles oké! En veel te snel!
D. 💙14-01-2019💙
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9419

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 26 Nov 2019 21:38

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Haha Nijntje koekjes! Kerst speldjes heeft geen zin want ze heeft geen haar haha! Cadeautjes zijn inderdaad leuk voor de foto. Ik heb nu wat Playmobil 1.2.3. gevraagd, ziet er ook wel leuk uit en hebben we nog niet!

Snelle tante ook! Ben benieuwd of ze nog sneller gaat zijn dan haar broer!

Justmedaan ook een snelle! En lekker nog maar 2 flessen, verder eet hij goed dus kan prima!

Hier nog wel 3 flessen en het blijft een beetje zoeken met voeding. Binnenkort afspraak bij diëtist om even te kijken wat we haar kunnen aanbieden allemaal. Kaartjes voor haar verjaardag zijn binnen dus kunnen we morgen rond brengen.

Gisteren de 11 maanden inentingen gehad, ze heeft een beetje spierpijn lijkt het, verder weinig last. Ze was afgelopen maand wat weinig gegroeid dus we moeten dat even goed in de gaten houden.
⁠♡♡♡
<<

JustMeDaan

Major Yipyapper

Berichten: 3186

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:39

Bericht 26 Nov 2019 23:30

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Nogal ja. Want gisteren stond meneer bij opa en oma in de box. Trekt aandacht, kijkt mij aan en zegt: mama!! Heel bewust terwijl hij me aan blijft kijken. En daarna gewoon nog een keer. Nou dat was janken natuurlijk. Bah zegt hij inmiddels ook na. Los staan gebeurd ook steeds vaker. Kan iemand mijn baby terug halen??!!
Het is misschien wat vroeg maar ik heb gelezen ergens dat karnemelk wel kan omdat dat zuur is en ze volgens mij ook al yoghurt of kwark mogen (yoghurt verdunnen met water om te leren drinken uit een open beker las ik ook omdat dat dan dikker is) dus tussen de middag drinkt hij een beker karnemelk. Ik merk aan niets dat hij daar last van heeft oid en hij vind het heerlijk. Eigenlijk gekomen omdat hij perse uit mijn beker wilde drinken. Na zijn avondmaal krijgt hij water. En drinkt daar dan makkelijk 100cc van weg. Hoe vaak hij kokhalsde van alles in het begin zo eet hij nu alles weg.

Uffe 3 flessen is toch ook nog prima! Onze man ging gewoon ineens snel 2 boterhammen eten waardoor hij die fles niet meer wilde. Maar jullie meisje zit nog steeds met dr voeding ook lees ik dus dan is het allemaal ff zoeken. Is dat ook de reden dat ze niet zoveel gegroeid is de afgelopen periode?
En gads die 11 maanden enting. Mag ik 10 december voor. Heb er geen zin in haha. Maar komt vast goed. Bloed prikken gaat hem ook goed af. Dat heeft hij helaas ook al redelijk wat moeten laten doen.
D. 💙14-01-2019💙
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9419

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 17 Dec 2019 21:06

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Hoe is de 11 maanden enting gegaan JmD? Waarom heeft hij al zo vaak bloed moeten laten prikken? Klinkt niet leuk!

L. is bijna jarig, daar gaat mn baby! Zaterdag vieren we haar feestje, ik denk dat ze de hele dag met haar armen in de lucht zit en "aaaaa" roept "Hoera!"
⁠♡♡♡
<<

JustMeDaan

Major Yipyapper

Berichten: 3186

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:39

Bericht 18 Dec 2019 00:03

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Goed Uffe! Hij heeft er totaal geen last van gehad. Ik voelde alleen van de week wel een harde bult/schijfje op zijn ene beentje. Maar leek niet pijnlijk. Het waren er dus gewoon weer 2 tegelijk. Maar geen koorts oid gehad.

Hij heeft toen hij een maand of 4/5 was hele rare uitslag gehad. Vrij grote rode vlekken. Van 1/2 cm groot met meestal in het midden een mini plekje van zijn eigen huid gewoon dus een soort cirkel vlekjes. Bij dermatoloog uitgekomen na aantal keer huisarts. Die heeft een biopt uit zo een plekje genomen en bloed geprikt. Biopt kwam niets uit en uit bloed kwam verhoogde leverwaarden waardoor we bij de kinderarts terecht kwamen. En die leverwaarden gaan nog steeds af en aan. Dalen wat. Stijgen dan weer wat maar blijven verhoogd en ze weten niet waarom. Inmiddels laatste keer 11!! Buisjes bloed afgenomen en op van alles getest zoals coeliakie allergieën hepatitis andere ziektebeelden die met de lever te maken hebben maar allemaal goed. Ook bij de fysio in ziekenhuis geweest ivm uitsluiten spierziekte ook allemaal in orde. Toch blijven die waarden schommelen maar wel verhoogd. Enige was nog urine opvangen ivm stofwisselingsziekte maar door verhuis enz er helemaal bij ingeschoten. Bovendien zien zowel wij als de kinderarts een gezonde zuigeling die doet wat ie moet doen. Zelfs al vooruit is. Goed groeit en eet dus tasten we allemaal in het duister. Er is ook contact geweest met academisch ziekenhuis en professoren daar maar ook die zien geen waarden die direct zorgen baren. Maar wel verhoogd dus. Daarom veel bloed prikken en binnenkort nog een keer. De urine laten we waarschijnlijk zitten. Vooralsnog zien we niks aan hem en zouden diezelfde stofwisselingsziekten al door de hielprik uitgesloten moeten zijn. Die is opgevraagd door de kinderarts en dat was ook in orde. Lang verhaal maar ik kan het niet korter uitleggen!

Oh bijna jarig! Hier volgende maand en ik ben hem ook hieperdepiep hoera aan het leren maar het wil nog niet echt haha. Daarentegen loopt hij wel met een loopwagentje nu zelf.
Ga je nog iets bijzonders doen uffe of gewoon lekker met familie?
D. 💙14-01-2019💙
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9419

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 27 Dec 2019 21:54

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Oh bah JmD dat klinkt wel naar, gelukkig is er niets uitgekomen en maken artsen zich ook geen zorgen!

Inmiddels is haar verjaardag geweest. Op de dag zelf moest ik werken dus hebben we 's middags cadeautje gedaan en een slinger opgehangen. Handen in de lucht en hoera maar verder niets bijzonders;)

De dag erna hebben we het gevierd met familie en vrienden. Aardig wat mensen die niet konden maar alsnog druk genoeg vond ik! Ik had een koemelkvrije taart laten maken en dat vond ze heerlijk! Cadeautjes uitpakken ging ze ook steeds beter snappen. Om 16.00 uur was ze zo moe dat we haar naar bed gedaan hebben. De visite ging om 18.15 weg en toen hebben wij eten besteld met mijn ouders, zusje/zwager en oma. L. had lekker geslapen dus kon dat goed volhouden!

Mijn schoonouders waren niet op haar verjaardag, hadden niets laten horen (ja, via mn zwager dat ze zondag wel even zouden komen). Dat vond ik zo jammer. Nu snapt ze het geloof ik nog niet maar haar grote zus vond het maar gek dat opa en oma niet kwamen :(


Ze heeft hele leuke cadeautjes gehad van playmobil 1.2.3. Mocht iemand nog ideeën zoeken dat is echt leuk spul! Verder hebben we ook geld gekregen en veel boekjes. We hebben natuurlijk al zoveel van F.!

Verder heeft ze nu al een aantal weken een blaasontsteking, maandag weer een afspraak bij de HA om even verder te kijken (of het moet dan ineens verdwenen zijn) maar dat geloof ik niet zo als het er al zo lang zit. Ze is er gelukkig niet meer ziek van maar ze heeft hele hoge koorts gehad en was echt zielig! "Gelukkig" stonken haar plas luiers heel erg en kon de huisarts het op die manier achterhalen!
Laatst gewijzigd door Uffe op 30 Dec 2019 00:11, in totaal 1 keer gewijzigd.
⁠♡♡♡
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4547

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 28 Dec 2019 23:22

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Justmedaan, fijn te lezen dat hij het goed doet! Alleen jammer dat jullie toch wel wat zorgen hebben met die stofwisselingsziekte. Gelukkig heeft hij er nu geen last van

Uffe,nog gefeliciteerd met de kleine grote dame! Klinkt als een goede verjaardag. Mooi meisje!
Hoe gaat het nu met het eten/diëtiste. Jammer van de lange nasleep van de blaasontsteking. Jullie meisje is ook wat vaker ziek geweest of niet? Heeft ook al oorontsteking gehad toch?

Hier hebben we sinds gisteren een klein stappertje in huis! Ze kon al wel 2-3 pasjes los zetten (2x 6 stapjes) maar alleen als Ze wilde. Zo niet,dan ging Ze nog niet eens staan haha. Met kerst deed ze t niet (wilde het aan opa en oma laten zien maar helaas). En de dag later, hoppa14 stapjes alsof het normaal was! En dat doet ze nu vaker. Ook kleinere stukjes loopt ze sneller ipv kruipen. Wel is het nog niet zo stevig als haar broer en zus, maar die waren dan natuurlijk ook al wat ouder). Ben benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen ;)

Ze is de laatste 2-3 weken ook makkelijker, kan zich beter vermaken (lees op ontdekking, en dan vooral het kastje et puzzels open maken en alles eruit halen..).

Boven heeft ze nu 4 tandjes en 2 kiezen. Onder 2 tandjes en 1 kiesje. Hopelijk komen de 2 ondertanden nog wel gewoon haha
E april 2013
R juni 2017
Y november 2018
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9419

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 30 Dec 2019 00:18

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Aah wat knap dat ze kan stappen! Dat ondeugende herken ik ook wel hoor, kan nergens vanaf blijven ?

L. heeft pas 2 ondertanden verder niets haha! Elke keer dachten we nu kwijlt ze zoveel nu zal het wel maar nog weinig te zien!

Ja klopt ze is best vaak ziek. Merk echt dat ze dingen van F. krijgt die weer van alles van school mee brengt. Al is dat met blaasontsteking natuurlijk weer niet zo! Ben benieuwd wat de ha morgen zegt!
⁠♡♡♡
Vorige

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers