Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4303

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 03 Mei 2019 15:48

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Hoi Hoi
Hier net terug van een midweekje weg met schoonfamilie. Druk met al die kinderen haha. Maar wel geslaagd! En Y heeft het ook goed gedaan! Sliep, met R in een ander campingbedje, bij ons op de kamer. Was nu iets eerder wakker, maar dat zal vast ook te maken hebben gehad met geluid van ons (en dan vooral R die bij wakker worden Y riep haha)
Overdag sliep ze veel in de wandelwagen. Ochtends zodat we evt nog weg konden. En smiddags zodat R niet wakker zou worden van haar. En mee wezen zwemmen, wat ze heel leuk vond!

Verder is ze liggend minder snel tevreden, ook in de wipstoel niet. Bij iemand op schoot en kijken kijken kijken maar;)
Of op de grond rondjes draaien haha.
Overdag is ze met t gaan slapen wel iets meer fiepafhankelijk, dat vind ik wel een beetje jammer Maja.

Hapjes gaan goed. Ook een keer een rijpe peer en mango geprakt, dat ging ook goed. Normaal alles vers, woog het dan af tot ongeveer 50 gram. Geen idee hoeveel ze mogen hebben nu. Bij R mocht hij op deze leeftijd ongeveer 50 gram hebben, toen ik zei dat hij al 100 gram at was dat ook goed. Nu tijdens de vakantie wel potjes gegeven, en dan kan ze ook gewoon 100 gram op :palm: alleen dacht ik dat R door de hapjes zijn flessen iets langer uit elkaar kon hebben, maar dat lijkt Y toch nog niet te kunnen.
Wel grappig, ze volgt de lepel ook echt, wordt enthousiast als ze die ziet, doet haar mond al open, of kijkt de lepel ook helemaal na. Maar ook ander eten heeft ze meer in het vizier!

Qua flessen drinkt ze nu nog 4x180, en de late fles zijn we aan het afbouwen, gisteren en eergisteren 120 gegeven. Ze is paar weken geleden wisselend wakker geworden in de nacht. Ze was wel tevreden met de fiep, dus waarschijnlijk gewoon zelf de slaap niet meer kunnen pakken, maar was dus twijfel of ze nu wakker werd door de honger of niet, daarom durfden we de late fles er nog niet af te halen. Nu lijkt t weer beter te gaan(hoewel dit horen verzoeken is waarschijnlijk, want vanacht had ze dit ook 1x haha)
Maar deze week toch eens proberen.

Slaapjes gaan wisselend. Soms 45 min, soms 2 uur.

Justmedaan vervelend dat je door deze gebeurtenis nog minder zin hebt om te gaan werken. Hopelijk komt het goed!
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2324

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:28

Bericht 04 Mei 2019 08:46

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Succes met starten met werken JmD! Kan mij indenken dat het in een rommelige organisatie niet fijn is om weer te starten. Ik moest dit keer ook meer wennen dan bij mijn eerste. Maar nu alweer 5 weken gewerkt en ik zit er wel weer helemaal in.

Wat leuk Elroya op vakantie! Klinkt als een hele organisatie met alle kinderen maar jullie hebben volgens mij wel genoten!

Hapjes: Hier gestart. N heeft nu 4 hapjes gehad. Ze kokhalst niet maar pakt ook niet echt wat van de lepel. Het is dus nog even inkomen daarmee. Maar rustig aan. Met A met 5 maanden gestart en nu dus iets eerder.

Flessen: Hier flessen van 180 maar wel op verzoek. Soms kom ik op 4 flessen en soms op 6. Vanaf 19 uur maak ik haar niet meer wakker. Meestal komt ze wel een keer in de nacht. Maar dan liggen we er ook met 20 min weer in. N is eigenlijk nooit onrustig in de nacht. Vanochtend kwam ze pas om 6:15!
Spugen doet ze nog wel veel. Echt complete voedingen eruit spugen. Ga binnenkort met haar naar pre logopedie. Kijken of zij nog tips hebben die het spugen kan verminderen.

Slapen: N slaapt best heel goed eigenlijk. Meestal wel meerdere slaapblokjes achter elkaar. Maar ‘s nachts komt ze meestal wel 1 of 2 keer.

Rollen: Dat doet ze nog niet. Ze ligt nu wel makkelijker op haar buik.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6376

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 04 Mei 2019 15:20

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Wij zijn vanaf vandaag ook naar flessen van 180, gaan ook meteen leeg, wel zit er nu bijna 5 uur tussen de fles (tenminste de eerste keer) maar dat vind ik niet zo erg. Ik hoop dat we zo naar de 4 flessen kunnen. Gaan we in ieder geval proberen want dat wakker maken is ook niet echt een succes meer!

Leuk op vakantie, waren er nog meer kinderen mee of alleen die van jullie? Zwemmen hebben wij eigenlijk nog niet gedaan, kunnen we wel eens doen. F. geniet daar ook altijd zo van! Ze heeft alleen een hele droge huid...is het dan wel slim??
september 2015 ♥
december 2018 ♥
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4303

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 06 Mei 2019 13:49

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

September, dat van die hapjes was bij Y ook zo, ze hield haar tong in de weg, maar als er iets in haar mond kwam dan at ze t wel op, dus duwde t niet haar mond uit. En nu gaat het super goed.
Zielig dat ze nog zoveel spuugt

Uffe, de dochters van schoonzus waren er ook. Dus 8 kids (waarvan 1 jongetje haha) in de leeftijd van 0 tot 9.
En die ene keer zwemmen zal toch geen kwaad kunnen??

We waren zaterdag zo moe, dat we om 10 uur naar bed zijn gegaan. Toen sliep Y dus van 7 tot 7!! Maar ik durf nog niet meteen alle late flessen er af te halen, en gisteravond dacht ik dat ze gepoept had dus haar verschoond en late fles. En toen was ze om half 6 aan het spelen/miepen. Echt huilen was t niet, maar echt spelen ook niet. Fiep wilde ze niet, daar ging ze alleen maar op bijten/spelen. Na 45 min is ze in slaap gevallen. Zo lastig, ik weet niet wat t nu is en wat we er mee kunnen (En het houdt me tegen om de late fles er af te halen, terwijl ik weet dat ze niet echt wakker wordt van de honger)
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6376

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 06 Mei 2019 14:48

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Gezellige drukte zo! Heerlijk lekker op tijd naar bed en vooral dat Y. dan ook zo lekker geslapen heeft. Wij hebben nu 2x geen late fles gegeven en het is 2x goed gegaan. Wel zijn we nu naar flessen van 180 gegaan. Het is lastig he...je bent zo gehecht aan je nachtrust dat je zoiets hebt van ik geef nog wel lekker een flesje voor het slapen gaan dan kan ik gewoon door!

Ik denk inderdaad dat 1x geen kwaad kan, daarna lekker insmeren.
september 2015 ♥
december 2018 ♥
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4303

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 06 Mei 2019 15:24

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Hier is t gekke dat dat flesje voor de nacht ook niet alles wil zeggen. T is super wisselend. Zonder flesje kán ze doorslapen, maar met flesje kán ze ook wel eens wakker worden. Totaal geen ritme of logica
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

JustMeDaan

Yipyapper

Berichten: 2295

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:39

Bericht 06 Mei 2019 21:24

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Oh als ik dit zo lees dan boffen wij echt. Hier is het echt 7-11-15-19-23/23:30 fles van 180+6. Waarvan hij niet altijd alles op drinkt. Gisteravond liet hij bv zelfs 80cc staan hij valt dan gewoon weer diep in slaap. En de nacht hoor ik hem niet. Slaapt al zeker 2 en halve maand al door. Als ik moet werken(wat overigens wel te doen is nu ik eenmaal weer aan de gang ben) is het alsnog wel een korte nacht. Dan probeer ik 22:30/23:00 echt de fles te geven en dan kan ik hem 23:30/0:00 weg leggen(ivm spugen) en dan gaat wel 5:30 de wekker weer maar goed kan wel die tussenliggende uren slapen.

Van de week de eerste dag wet brengen was even moeilijk. Gelukkig passen mijn ouders altijd op dat maakt het misschien makkelijker dan hem naar een vreemde te moeten brengen. Hij kletst lekker en steeds harder en is altijd vrolijk. Van de week wel naar dokter geweest. Hij had spruw en de andere medicatie had niet geholpen(nystatine) nu daktarin gehad. En meteen over. Hij heeft wel ineens weer rode vlekjes/bultjes op zijn armen, in zijn nek en gezicht. Even aankijken geen koorts oid dus zal wel meevallen. Kan van de daktarin zijn.

We moeten wel nog goed oefenen met op zijn buikje liggen en zijn hoofdje omhoog houden. Als wij hem vast hebben kan hij hem prima recht houden en stil. Maar als hij op zijn buikje ligt is het nog lastig. De uren vliegen zo snel voorbij dat het er bij in schiet hem op zijn buik te leggen.

Ik heb hier ook zwemluiers liggen maar ik ben ook nog niet gaan zwemmen met hem uffe. Ben wel met hem naar een baby Spa geweest. Krijgen ze een band om het nekje en drijven maar in een warm bubbelbadje. Daarna massage gegeven en helemaal zen!

Gisteren nog een maandbox pampers besteld maatje 3 alweer. Waren in de aanbieding bij wehkamp. Wanna have days.

Iedereen hier allemaal weer in het werkende ritme?
Afbeelding
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4303

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 12 Mei 2019 19:34

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Oh lord, Y heeft haar eerste broodkorst alweer op!! We waren bij mn ouders en ze was wat jengelig, dus haar op schoot gehouden. Alleen zaten we te eten en keek ze iedere hap helemaal na! Haar groentehapje had ze al gehad. Dus toen maar een broodkorst gegeven en die heeft ze ook op, 1,5 zelfs!
Waar is de tijd?????? Over 2 dagen alweer een half jaar!!!!
Woensdag naar t cb, ben erg benieuwd hoeveel ze weegt :palm:

Laatste fles hebben we er nu ook een week vanaf! We waren vorige week zo moe dat we om 22uur naar bed zijn gegaan, en dat ging goed! Ze wordt snachts wel eens wat jengelend wakker, maar dat duurt 2 min en slaapt dan zelf weer verder. Denk deze week 2x een fiep gegeven. Dikke prima als dat zo blijft!!

Justmedaan hoe is t nu met werken?
Uffe heb je de hapjes nog een keer geprobeerd?
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6376

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 13 Mei 2019 10:46

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Haha een broodkorst alweer! De tijd gaat zo snel maar ook wel weer leuk al die ontwikkelingen! Fijn dat de laatste fles er ook af is bij jullie, bij L. gaat het super!

Ben benieuwd woensdag Elroya! Ik dacht trouwens even dat jij het biechtje was van de vierde haha!

Hapjes heb ik vandaag weer een keer op de planning staan, ben benieuwd hoe het nu gaat!

Justmedaan, hoe beviel het om te werken. Wel fijn dat ij naar een vertrouwde plek kan, dat is toch makkelijker wegbrengen! Dat zwembandje voor om de nek hebben wij ook, kan ik ook wel eens tevoorschijn halen! Wel sneu dat hij nog steeds spuugt en spruw is ook niet fijn. Zijn de rode plekjes inmiddels weg?
En dat de uren vliegen herken ik! Niet normaal! Ik ga nu snel iets poetsen voor ze weer wakker is en dan moeten we F. ook alweer op gaan halen op de psz!
september 2015 ♥
december 2018 ♥
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4303

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 15 Mei 2019 13:37

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Het is niet bij 1 broodkorst gebleven, gisteren ging er bijna een hele snee in! Het laatste stukje 'mocht' niet meer van mij, anders had ze t op hoor! En hoppa, fles er ook achteraan :palm:

Vandaag bij CB was alles goed. Arts was super tevreden! Zei meerdere dingen ook, oh dit willen we bij 9 mnd zien, super (voetjes vastpakken, a-klanken, dus wat mij betreft niet heel bijzonder).
Y weegt nu 7900 gram :omg: klinkt zoveel haha. Maar op het lijntje zit ze gewoon iets boven het gemiddelde, dikke prima! 66 cm.
Nu dus nog meer eten introduceren, het gaat echt te snel hoor! Even kijken wat we wanneer willen geven, en hoeveel. Oh dat vond ik bij E en R ook zo lastig. Dat ze wat dat betreft dat eerste jaar maar eens voorbij zijn;) en dan werkte de arts ook niet echt mee, ik wilde weten hoeveel gram ze mocht, en zij het over aantal eetlepels 'want ze deed niet aan gewicht'.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6376

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 15 Mei 2019 19:32

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Ah fijn dat de arts zo tevreden was! Dat introduceren vind ik ook lastig hoor, wij leggen haar meestal nog even op bed als wij eten maar wanneer moet L. dan eten. Daarna moet ze ook nog in bad en een fles. Maar komt vast goed haha!

Ik was vandaag ook even op het cb. Afspraak was verzet en dan net inde week dat ze provocatietest moet, dan mag ze geen prikken en kon ik pas eind juni terecht bij het weer verzetten, dat vond ik te laat dus vandaag bij inloopspreekuur even de vaccinaties gehaald. L. weeg 6310 gram en is 67 cm. Lengte lijntje zit ze aardig boven en gewicht op het gemiddelde.
september 2015 ♥
december 2018 ♥
<<

JustMeDaan

Yipyapper

Berichten: 2295

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:39

Bericht 25 Mei 2019 17:34

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Gisteren bij cb geweest. Uitleg gekregen over bijvoeden en dat vanaf 4 maanden toch beter is ivm allergieën. Dus vandaag proberen te starten. Wortels gekookt en gepureerd met de staafmixer. Goed glad. Maar bij het eerste beetje meteen een vies gezicht en kokhalzen, werkte alles weer direct zijn mond uit en bleef er zowat in. Hoesten. Speeksel liep ervan uit zijn mondje zo lag ie te kokhalzen dus ik denk niet dat hij er al aan toe is. De 30cc erna om even te spoelen ging er beter in zeg maar. Nog maar ff wachten dus.

Hij pakt hier al wel zijn knietjes vast. Brabbelt volop. Is nu 66cm en 7310 gram. Ligt op de +2 lijn geloof ik maar groeit daarop door. De rode vlekjes heeft hij nog steeds. Hij heeft er geen last van en geen jeuk aan. Bij cb gevraagd en die konden ook niet echt zeggen wat het was. We zijn ook niet van wasmiddel enz veranderd dus. Gisteren was er een kindje een week ouder dan ons mannetje en die draaide al druk van rug naar buik. Daar doet onze man nog geen aanstalten toe. Weer prikjes gehad en gistermiddag ff flink last van gehad. Gisteravond alweer over. Alleen beetje verhoging(37.6 dus niks mee gedaan). Verder alles helemaal prima.

Hoe is het met de rest van de kleintjes hier??
Afbeelding
<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2324

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:28

Bericht 26 Mei 2019 07:41

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

N begint volgens mij een beetje door te hebben hoe eten werkt. Althans ik had van de week een potje geprobeerd omdat N ook zo kokhalsde en vervolgens echt ging overgeven. Dus alle melk er weer uit. Ook al was die fles al een uur daarvoor. Had een hapje geproefd van dat potje en ik vond het ook echt super lekker. Het was heel glad en ze sluprte het zo naar binnen. Ze at in 2 dagen tijd zo’n potje op.

Ze is weer verkouden. Bijna iedere keer als ze van kdv komt dan is ze weer opnieuw verkouden en als ze verkouden is dan spuugt ze zo makkelijk. Echt projectielbraken is het. Zo vervelend. Vooral in het openbaar. Doe nu een schepje pitmeel in de fles en dat helpt al wel wat. Het komt nu nog zo’n 1 tot max 2 keer per dag voor.

Rollen doet ze nog steeds niet echt. Wel eens als ze op de buik ligt dat ze zich laat vallen. Maar volgens mij niet bewust.

Makkelijk is ze daarentegen nog steeds. Heb eigenlijk nooit dat ze een huilbui heeft waarbij ze niet te troosten is. Zo fijn!

Maandag alweer 5 maanden! Waar blijft die tijd!
Afbeelding
Afbeelding
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6376

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 26 Mei 2019 22:57

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Wat fijn dat het met jullie kleintjes ook zo goed gaat. Zielig van die hapjes, had L. ook. Na 2 weken nog eens gedaan en ging toen een stuk beter.

Ja waar blijft de tijd inderdaad! Maar ik vind het ook weer zo bijzonder om die ontwikkeling te zien.

Hoe gaat het op je werk jmd? Beetje rust of nog steeds rommelig?

Meg hoe gaat het.met jullie knappe man (en meisje natuurlijk!)
september 2015 ♥
december 2018 ♥
<<

JustMeDaan

Yipyapper

Berichten: 2295

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:39

Bericht 27 Mei 2019 08:08

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Ja ik ga het over een week of 2 ook nog eens proberen. Geen idee of je er überhaupt met een termijn boven de 37 weken rekening mee moet houden maar hij was natuurlijk wel 2 weken te vroeg. Lepeltje gaat prima. Daar krijgt hij vanaf de geboorte al zijn vit D druppels op. Als ik hem de lepel geef steekt ie hem zo in zijn mondje haha. En ik dacht wortel is zoetig qua smaak. Potjes niet naar gekeken maar ik begrijp dat er met de 4 maanden potjes er ook al iets van aardappel oid door zit. Daarom dacht ik vers ivm echt maar een smaak en puur alleen die smaak.

Mijn werk is nog steeds niks. Zal het voorlopig ook niet worden. Ouderenzorg en flink personeelstekort. Werken elke dag haast met meer uitzendkrachten dan vaste krachten. En dat werkt gewoon niet lekker. Blij dat ze er zijn hoor want zonder gaat helemaal niet. Maar al het papierwerk, artsen, dingen regelen enz komt dan toch op de vaste neer.
Afbeelding
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6376

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 28 Mei 2019 20:35

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Ze zeggen volgens mij bij dit soort dingen en ook bij sprongen dat je moet uitgaan van de uitgerekende datum, dus zou wel kunnen JMD.

Heftig op je werk, wil je dit wel blijven doen?

Gisteren op het cb geweest en nu is ze wat afgevallen, ik denk zelf dat het komt omdat ze vrijdag koemelk heeft gehad en dat haar lichaampje dat moest verwerken maar ik heb natuurlijk geen bewijs. Met gewone Nutrilon groeide ze ook niet zo hard als met Pepti. We moeten nu een keer extra komen wegen maar ik maak me niet zoveel zorgen. Ook moeten we een echo van de heupjes laten maken omdat ze een verschil ik de bilplooi zag. Baal wel een beetje want mocht er wat zijn is behandelen voor de 6 maanden het beste lees ik op internet en dat is ze natuurlijk al bijna.

Verder deed ze het erg goed! Er werden foto's gemaakt voor een brochure van iets en daar hebben ze haar voor op de foto gezet. Ze zagen haar bij omkleden en die man wilde meteen een reportage maken. Ik ben heel benieuwd, ik krijg de foto's ook:)
september 2015 ♥
december 2018 ♥
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4303

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 29 Mei 2019 11:26

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Justmedaan, die hapjes komen vanzelf! Gewoon blijven proberen! De eerste x is logisch dat ze t niet goed doen, dit moeten ze oefenen. Op de 4+potjes zit toch alleengroenten? En ja soms tellen ze die 2 weken mee, maar ook niet altijd. Hier mocht ik wel met 4 mnd beginnen, Y is ook 2 weken te vroeg. Toen ik zei dat ik nog even wilde wachten was dat ook goed (hoewel ik die 2 weken als excuus gebruikte, want ik was er zelf gevoelsmatig nog niet aan toe haha)
Apart van de vlekjes, maar verder doet hij t goed zo te horen!

September, zo'n potje is vaak ook lekker smeuïg, daar houden die kleintjes ook wel echt van haha. Zowel R als Y hadden dat, hapjes gaan goed, fruit geprakt geen probleem, maar groenten geprakt is toch een ander verhaal ;)
Die ontwikkelingen komen wel! Zoon was ook niet echt snel, maar later vond ik dat toch wel fijn, dan kon ie ook nergens heen haha.en Y rolt ook alleen maar van rug naar buik. Heb op t kdv nu formulier moeten ondertekenen voor buikslapen, anders waren ze haar heel de tijd aan t draaien en kwam ze nog niet in slaap haha.
En heerlijk hoor zo'n tevreden meisje!

Uffe, van 1x koemelk afvallen?
Leuk dat er foto's gemaakt zijn!
Laatst gewijzigd door Elroya op 30 Mei 2019 11:35, in totaal 1 keer gewijzigd.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6376

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 29 Mei 2019 14:59

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Ja, kan ook eigenlijk niet misschien, ze ligt ook geen seconde stil misschien heeft het meer daar mee te maken haha! Ik vind buik slapen zo schattig staan!
september 2015 ♥
december 2018 ♥
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6376

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 10 Jul 2019 11:03

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Hoe gaat het met jullie allemaal? Hier is het qua voeding heel erg zoeken geweest. Uit de provocatietest kwam eigenlijk dat ze geen allergie zou hebben. We moesten dus de pepti gaan afbouwen en weer gewone voeding gaan geven. Mijn onderbuikgevoel zei dat dit niet klopte en dat klopt ook. Na drie dagen (zat ze op 3 schepjes pepti en 3 gewoon) had ik weer een krijsend, spugend kind. In overleg met kinderarts weer terug naar pepti, binnen een dag weer mn lieve L. terug. Nu moeten we weer een andere test doen maar gelukkig pas na de vakantie.

Groente en fruit hapjes gaan hier pas sinds 2 weken wat beter, vaak heeft ze na fruit een rood mondje maar verder niet echt last.

Verder doet ze het erg goed, ze wil graag gaan kruipen en dat frustreert weer als dat niet lukt. Lachen doet ze het meest naar haar grote zus, verder kijken ze vooral de wereld in met haar grote kijkers. Inmiddels is ze ook echt een buikslaper, ik vind het nog wel eng dus toch maar een aerosleep gekocht :palm:

Nog 1,5 week werken en dan heerlijk vakantie. We gaan voor bijna 4 weken naar Frankrijk, heerlijk kamperen. Ben er wel echt aan toe. Ben wel benieuwd hoe de reis gaat met 2 kids maar komt vast goed:)
Laatst gewijzigd door Uffe op 22 Aug 2019 10:09, in totaal 1 keer gewijzigd.
september 2015 ♥
december 2018 ♥
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4303

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 16 Jul 2019 09:46

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Fijn uffe dat t bij jullie allemaal goed gaat! Vervelend dat t weer even niet liep met de voeding, maar nu hebben jullie t weer gevonden. Leuk foto's! En alvast fijne vakantie

Hier gaat ook alles goed, zeer tevreden kind. Ook een buikslaper, maar dat zal vooral gekomen zijn omdat ze wel van rug naar buik kon draaien maar niet terug. Op t idd zeiden ze op een gegeven moment dat t slapen minder ging. Ik zei al, gewoon even laten jammeren. Maar bleek dat hun ze iedere x terug draaide vanwege beleid daar. Dus snel zo'n formulier voor bijslapen ingevuld ;)

Eten en drinken gaat goed. Eet nu geprakt, grotere stukjes gaan ook goed. Ze wordt helemaal happy als ze eten ziet haha.

Qua motoriek is ze snel. Ze gaat al zelf zitten, en vooruit komen gaat ook als ze wil. Al opdrukkend/tijgerend/kruipend, met tussendoor nog wat acrobatieke trucjes door op haar tenen te gaan staan enz. Laatst waren we weg, hadden we een picknickkleed meegenomem, ging ze iedere x naar de rand om daar t zand/houtjes te pakken.. En laatst in de box een x vanuit zit op de knien getrokken (maar ze zit niet veel in de box). Die beenspieren zijn niet normaal! Soms krijgen we haar al niet zittend hihi, ze kan staan aan de handen echt lang volhoiden

Ze is super vrolijk. Ondanks dat ze best veel te verduren heeft met grote broer haha. Ze lacht veel, maar bij een vreemdere kijkt ze wat voorzichtig naar ons om dan pas te lachen haha.

Wij hebben nu al zomervakantie, dus ze is al meerdere dagen mee op pad geweest. Dat is de eerste x dat ze er wat last van had, t slapen avonds ging wat minder goed. Had ook 1 nacht bij ons in bed gelegen (En dan sochtends aan mn haren trekken en een gigantisch grote lach geven als ik me om draai :love: )
Over 4 weken gaan we ook een midweek kamperen, ben benieuwd

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6376

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 22 Aug 2019 10:13

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Wat een heerlijke meisje ook Elroya! Snelle tante met alles hoor! Jullie kunnen vast ook al op de fiets dan? Hoe is het kamperen gegaan?

Hier was het een pittige vakantie. F. had de hele vakantie oorontsteking, was niet doodziek maar veel pijn en onuitstaanbaar gedrag, 3 antibiotica kuren gehad, druppels met antibiotica, niets hielp. Vrijdag naar de KNO. L. had een megasprong op vakantie. Jeetje wat had ze er last van. De laatste 4 dagen van de vakantie was ze zichzelf en kon ze ineens zitten, zwaaien en nu thuis nog kruipen ook. Het was fijn om weg te zijn omdat we het gewoon allemaal samen konden doen, we hebben extra genoten van de momenten dat het wel goed ging en de avonden samen.

Nu alweer 8 maanden, nog even dan kunnen we de eerste verjaardagen gaan vieren!
september 2015 ♥
december 2018 ♥
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4303

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 14 Nov 2019 20:00

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

De eerste verjaardag is hier alweer een feit!! Een jaar geleden had ik een inieminiebaby in mn armen😍 daar is nu weinig meer van over;) dr laatste dagen, en vooral vandaag, veel teruggedacht aan haar geboorte. Ik moest vanmorgen in de auto gewoon mn vriend bellen ter afleiding, anders zou ik met rode traanogen op mn werk aan komen. Tijd is gevlogen! en ik ben super blij met haar, ze is een ander typetje dan haar zus en broer, zo grappig om te zien!
Op naar alle andere eerste verjaardagen hier
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6376

Geregistreerd: 25 Nov 2015 16:30

Bericht 16 Nov 2019 12:05

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Gefeliciteerd met jullie meisje Elroya! Het is ook emotioneel z'n eerste verjaardag! Hebben jullie het al gevierd? Veel cadeautjes gehad? Ik zoek nog tips haha wie weet heb ik er wat aan😜.

Grappig dat kinderen zo kunnen verschillen, hier is dat ook zo!
september 2015 ♥
december 2018 ♥
<<

Meg

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1261

Geregistreerd: 20 Sep 2013 11:14

Bericht 16 Nov 2019 13:36

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

Ik zat me vanmorgen te bedenken dat Y. hier ergens jarig moest zijn. Nog gefeliciteerd! Hebben jullie het gevierd?

Leuk dat ze echt zo anders is dat haar broer en zus. Dat ervaren wij ook thuis met M. en N. Ik moest daar in het begin wel aan 'wennen' omdat ik verwachtingen had nav het gedrag van M. Maar die kwamen allemaal niet uit. Zeker op fysiek gebied is N. met alles zo'n beetje vijf maanden later dan M. was.
Maar het is zo'n lekker vrolijk en vooral bol ventje haha.

En idd wat voor cadeau(s) heeft ze gekregen?
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4303

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 17 Nov 2019 21:58

Re: Winter 2018-2019 mama’s. Dec Jan.

We hadden het afgelopen weekend al gevierd, omdat toen de meiden van vriend er waren. Alleen was ze niet helemaal fit, ook prutoogjes, iets met tandjes, alle beetjes bij elkaar. Dus ze wilde veel op schoot ;) maa rr daar zit ze, in vergelijking van de andere 2, sowieso al veel 🙈 de taart vond ze wel lekker ;) ipv prutoogjes kreeg ze pretoogjes :)
Cadeautjes deden haar niet veel. Het papier was mss nog wel leuker haha. We vonden het ook heel moeilijk, vooral met 5 dec erbij. We hadden mijn eerste tasje van Fisher prince gegeven. En verder had ze, een vormenstoof (vaan zoon was in autovorm), een glijbaantje, slofjes, interactieve boekje, flappenboekje, iets met blokken aan elkaar, doosjes nijntjeskoeken en aan enkele mensen hebben we ook maar geld gevraagd... eigenlijk wilden we dat sowieso doen, totdat ik me bedacht dat paar kadootjes ook wel leuk zijn voor foto's ;) ik wilde eigenlijk nog een fotoshoot voor eerste verjaardag, hebben E en Y ook gehad, maar ik zie dat Y nog niet doen.
Voor de Sint krijgt ze iig nog een broekje, nog een interactief boekje, keukenfruit, kerstspeldjes, armbandje en mss nog een houten poppenwagen
Edit, een geluidskaart is ook leuk! Mits je geen 2,5jarige in de buurt hebt die t ook leuk vind;)

Y is net zo gemakkelijk, heeft maar 1 slaapje, maar is veel rustiger, houdt minder van drukte, en wil veel meer bij mij zijn. Qua ontwikkeling was E heel snel, net als Y. Maar met lopen was R toch t snelst haha. Hoewel, Y is nog geen 14 mnd, dus t kan. Ze loopt heel goed aan 1 hand, maar staat nog niet los (durft dit niet?) Dus dan duurt dat nog wel even. Prima
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers