Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Winter 2017/2018 mama's, december/januari/februari

<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17337

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 21 Nov 2018 20:37

Re: Winter 2017/2018 mama's, december/januari/februari

Och Pippa voor jullie is het idd gewoon al bijna zo ver. Wow! Hoe is het nu met jullie?
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Pippa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3470

Geregistreerd: 11 Apr 2017 10:46

Bericht 21 Nov 2018 22:35

Re: Winter 2017/2018 mama's, december/januari/februari

Ja joh, zondag vieren we het al!

Met zoon gaat het super goed momenteel, stabiel, vrolijk, aanvalsvrij & lekker aan het ontwikkelen! Begint steeds meer te kletsen , staat regelmatig per ongeluk helemaal los en kruipt, tijgert, staat en is lekker ondeugend.
11-2017 ♥
12-2021 ♥
<<

Burn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9450

Geregistreerd: 19 Jul 2014 16:27

Bericht 23 Nov 2018 01:17

Re: Winter 2017/2018 mama's, december/januari/februari

Wauw G. alweer bijna een jaar! Jeetje! Grote stoere vent!

Hier gaat alles goed, L. is herstellende van een dubbele oorontsteking en verder staat ze voor mijn gevoel qua ontwikkeling een beetje stil, maar daar zal vast op korte termijn wel weer verandering in komen. Het 1e tandje is inmiddels voelbaar.

Ik vind de combi van werk, gezin en sociaal leven best moeilijk soms. Moet hier een goede balans in vinden, maar vind ik nog best lastig.

Hoe gaat 't met jou/jullie Zora?
08♡02♡2018
07♡04♡2020
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17337

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 23 Nov 2018 12:56

Re: Winter 2017/2018 mama's, december/januari/februari

Burn, ook wel even geduurd dat 1e tandje dan bij jullie! M heeft ook pas 1,5 sinds een paar wk :) Sneu die dubbele oorontsteking zeg, bah.

Ja wat een uitdaging zo de balans vinden he! Ik loop daar ook wel tegenaan, vriend en ik ervaren het beiden deze maanden toch wel als erg zwaar, en hebben echt continu chagrijnige dingetjes naar elkaar. M is over het algemeen prima vrolijk en huilt/jammer bijna niet, behálve tijdens etenstijd. Dan heeft ie gewoon allerlei meningen over hoe snel hij eten naar binnen geschoven wil krijgen, hoeveel hij wil, dat hij het zelf wil doen, dat hij vooral wil wat wij eten etc etc. Tijdens eten kunnen we elkaar allemaal gewoon nauwelijks fatsoenlijk verstaan, terwijl dat voorheen (met alleen T) echt zo'n moment was dat we allemaal even konden bijpraten en konden opladen. Komt wel weer, maar dat ervaren we nu wel echt als zwaar. En T merkt dat ook wel, we vitten veel op hem, hij is zelf dwars en ongehoorzaam etc.

Anywho, dat komt ook wel weer goed :) We zijn ons er gelukkig erg van bewust, dat scheelt de helft vind ik.

We hebben M een paar weken geleden naar z'n eigen kamer gedaan; wat een wereld van verschil! Hij slaapt nu over het algemeen hele nachten, en wordt geregeld pas wakker van als een van ons opstaat! Zo luxe. Hij slaapt meestal beter dan T haha. M gaat sowieso veeeeeel sneller dan T qua ontwikkeling. Ging al veel eerder staan, hij vliegt echt door de kamer al kruipend/tijgerend, is echt al veel aandachtiger aan het spelen en dingen onderzoeken etc. Heerlijk om te zien, je kunt er wel naar blijven kijken he :)

Wat fijn Pippa dat het echt zo goed gaat! Fijne dag zondag! Wat voor cadeau geven jullie hem?
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Anoniem328

Bericht 23 Nov 2018 14:03

Re: Winter 2017/2018 mama's, december/januari/februari

Oh Zora dat avondeten. Zo herkenbaar. Ik vind het echt zwaar en ben blij als het eten achter de rug is en alles opgeruimd. Wat een chaos en drukte en zo niet relaxed. Nou is D ook echt een draaikont en geen beste eter momenteel dus dan hebben we er 2 waar we druk mee zijn. Hard werken is het :palm:

Wat fijn dat M nu zo goed slaapt. Dat maakt het allemaal zoveel beter te doen. T is nog wel eens aan het spoken 's nachts? Hoe gaat het tussen T en M onderling?

Bij ons momenteel wel wat lastiger soms. D is wel echt blij met L maar vindt hem geregeld ook echt irritant en in de weg kruipend/lopend. Dan is D net een mooie baan aan het bouwen en dan komt L eraan en sloopt de boel :palm: En ik snap ook heel goed dat dat niet altijd leuk is. Soms zetten we L ook wel in de box maar we kunnen hem niet altijd bij D weghouden. En D is ook echt grenzen aan het opzoeken. L geregeld te hard vastpakken of knijpen of met een fietsje over z'n hand rijden. Lastig vind ik het hoor. Ik wil ook niet de hele dag politieagentje spelen maar daar lijkt het soms wel op. Ben echt wel een beetje op zoek naar een manier hoe hiermee om te gaan.

Leuk zeg dat hij zich zo snel ontwikkelt. Hij gaat inderdaad best hard zo te horen. Vind jij het ook steeds leuker worden nu ?
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15870

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 23 Nov 2018 14:20

Re: Winter 2017/2018 mama's, december/januari/februari

Ik hoor helemaal niet thuis in dit topic maar wil wel even zeggen dat ik veel herken van wat jullie schrijven. Na een paar eerste droommaanden ervaar ik het momenteel ook echt wel als druk en pittig. J laat meer van zich horen, wil meer dan dat hij kan (en dus laat hij weer van zich horen), tandjes die niet geheel klachtenvrij doorkomen , etc. En vooral ná het eten vinden wij allebei erg pittig: afruimen, opruimen, stofzuigen! B en D douchen, voorlezen en naar bed brengen. Ondertussen komt J rond die tijd voor zijn laatste fles én wordt moe. Handen tekort :omg: ! Zeker als een van ons beide aan het werk is en we het dus alleen moeten doen. En dat is gemiddeld zo’n drie-vier keer per week.

Ik riep al snel na de geboorte dat ik het verschil tussen twee of drie kinderen niet zo groot vond, behalve dan in de wasmand. Maar daar kom ik inmiddels toch wel op terug :smile: .
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Anoniem328

Bericht 23 Nov 2018 14:53

Re: Winter 2017/2018 mama's, december/januari/februari

Ja dat hele avondritueel is best zwaar he. In je eentje is het helemaal slopend. Poeh en dat 3/4 keer per week en dan ook nog met 3 kinderen. Petje af hoor. Je hebt geen keuze natuurlijk. Maar wat zul jij hard op de bank ploffen als ze eindelijk allemaal slapen. Hoe laat krijgt J z'n laatste fles? En gaat hij daarna wel lief slapen zodat jij aan de koffie, wijn of wat dan ook kunt? :wink:
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17337

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 23 Nov 2018 14:58

Re: Winter 2017/2018 mama's, december/januari/februari

Ohh dat lijkt me ook pittig zeg Olijfje, dat D echt wel van zich afbijt waar dat nog niet altijd helemaal kan. over z'n handje rijden ook echt, oef! Moeilijk ook wel he, want wij vinden ook wel dat T het iig moet leren, en ook moet kunnen begrijpen al dat we T nou eenmaal wél wat kunnen uitleggen, en M nog niet altijd (al begrijpt M 'nee' inmiddels echt wel goed haha). Idd erg herkenbaar met treinbanen enzo, en er zijn echt dagen dat T alleeeeeen maar op M lijkt te letten en al schreeuwt NEE M als die nog niet eens een scheet laat. Zucht.

De box hebben we afgelopen week weggehaald want dat was echt altijd hommeles als hij daar in moest.

T slaapt idd slechter dan M! Op zich goed genoeg hoor, maar we moeten er geregeld even heen omdat zijn deken niet goed ligt, konijn kwijt is, er geen zadel op zijn fiets zit (whut??? deze week echt gebeurd haha, dromen gaat ook lekker), moet plassen, etc. Hij heeft zo'n pinguin die groen wordt als hij eruit mag, maar nu roept hij bijvoorbeeld ook vaak mamaaaaa de pinguin is nog steeeeeeds niet groehoen. Pff no shit sherlock... Maar overall idd Olijfje, echt zoveel beter te doen met beetje betere nachten idd!

Ik geef trouwens nog 2 voedingen bv. Heel benieuwd hoe lang hij daar nog genoeg aan heeft, de ochtend en de avond. Wel gezellig is het :)

Olijfje, ik vind zeker superleuk! En ook wel slikken dat het zo hard gaat haha! En jij? Hoe voel jij je verder?

Lady, gezellig dat je hier even komt. Die avonden idd ook na het eten... pff, moet er niet aan denken dat ik dat zo vaak alleen zou moeten doen, bah! Wij douchen de kids iig niet elke dag, maar om de dag. Dat scheelt al iets, zou dat bij jullie niet kunnen? En kan B ook al wat helpen met J? Wat een hectiek die avonden...
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Anoniem328

Bericht 23 Nov 2018 15:06

Re: Winter 2017/2018 mama's, december/januari/februari

Zora schreef:Ohh dat lijkt me ook pittig zeg Olijfje, dat D echt wel van zich afbijt waar dat nog niet altijd helemaal kan. over z'n handje rijden ook echt, oef! Moeilijk ook wel he, want wij vinden ook wel dat T het iig moet leren, en ook moet kunnen begrijpen al dat we T nou eenmaal wél wat kunnen uitleggen, en M nog niet altijd (al begrijpt M 'nee' inmiddels echt wel goed haha). Idd erg herkenbaar met treinbanen enzo, en er zijn echt dagen dat T alleeeeeen maar op M lijkt te letten en al schreeuwt NEE M als die nog niet eens een scheet laat. Zucht.


Whahaha ja dit! Hij begint al nee te schreeuwen als L nog niks doet. Soms lijkt het erop dat hij L aan het opvoeden is ipv wij :palm:
Die box is hier ook geen succes. L wil er niet graag in. Maar af en toe moet ie wel echt even van ons. Al is het alleen maar om D een plezier te doen. D vraagt er ook echt om. 'Mama L moet in de box' :palm:

En wat ook zoooo super irritant is. Echt ALLES waar L mee speelt, wil D ook ineens hebben. Echt we hebben een halve speelgoedwinkel in onze woonkamer, maar nee, net die rammelaar of net dat blokje dat L heeft, wil D ook. En dat gaat de hele frickin dag zo :cry:

Maar joh, kinderen, je krijgt er toch zoveel voor terug :wink: :P

Met mij gaat het best goed! Ben aan het afbouwen wat een goed teken is. Het afbouwen zelf gaat nog niet eenvoudig en zorgt wel voor wisselende stemmingen, maar daar moet ik gewoon 'even' doorheen. Dus we gaan de goede kant op!
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15870

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 23 Nov 2018 15:09

Re: Winter 2017/2018 mama's, december/januari/februari

Jaa, ik typte de korte versie :angel: Maar de boys douchen inderdaad om de dag en B helpt D ook wel met het complete doucheritueel van uitkleden tot afdrogen en pyamaatje aan. Zo lief en fijn! Ik gooi ze ook weleens voor het eten onder de douche, dan slaapt J vaak nog een blokje (nu al steeds minder vaak :omg: ) en heb je na het eten net wat minder gedoe.

Olijfje, J krijgt zijn laatste fles rond 19.30. Daarna slaapt hij het klokje rond. Meestal probleemloos maar nu met tandje drie en vier door en onderweg heeft hij soms grote moeite met inslapen en doorslapen.

Gisteravond was ik wel trots op mezelf. Had door nachtdienst maar 3,5 geslapen in de ochtend en man weg tot en met vanmiddag. Ik heb B patat laten halen en zat om 20.00 op de bank: drie boys gevoed en in bed, stof gezogen, gedweild, opgeruimd, chillkleren aan, make-up afgehaald, tanden gepoetst en thee gezet. Dat heb ik ook ff naar mijn man geappt :haha:. Gelukkig ging J probleemloos slapen en werd hij vanochtend pas weer wakker.
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17337

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 23 Nov 2018 19:46

Re: Winter 2017/2018 mama's, december/januari/februari

Knap hee Lady! Dat je nog gaat dweilen ook hee wauwie neem anders even een schoonmaakster! :angel:

Wat super dat B al zoveel kan en doet. Echt lief! Hij lijkt me wel van een leeftijd waar hij daar gewoon zomaar geen zin in kan hebben. Goed van ‘m.

Haha Olijfje, idd “mama M moet hier weg. Zullen we ‘m even in zn stoel zetten?” Haha op zo’n uberslijmtoontje. En idd dat het soms lijkt of T hem opvoedt. Compleet met geluidje en gebaren etc die hij feilloos van ons nadoet.

Wat fijn dat je al aan het afbouwen bent Olijfje! Is het dan ook extra lastig met die wisselingen dat het nu kouder en donkerder wordt enzo? Wat dat betreft zaten we toen wel jn een fijne tijd, toen de baby’s kwamen :)
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15870

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 23 Nov 2018 21:01

Re: Winter 2017/2018 mama's, december/januari/februari

Ja, die schoonmaakster hebben we in overwegeing ja! Maar goed, we kunnen echter iedere dag wel dweilen. We proberen het huishouden zoveel mogelijk bij te houden om te voorkomen dat we straks helemaal in een puinzooi leven. En inderdaad, B heeft dat soms geen zin in. Maar hee, ik moet ook dingen doen waar ik geen zin in heb en that’s how it works.
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17337

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 23 Nov 2018 21:52

Re: Winter 2017/2018 mama's, december/januari/februari

Doen die schoonmaakster! :D
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

kippetje

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1267

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:07

Bericht 08 Jan 2019 15:34

Re: Winter 2017/2018 mama's, december/januari/februari

Zora!
Hoe is t met je boys? Jullie kleine M ookal weer bijna 1 jaar!
Bij ons in de appgroep zijn ze al bijna allemaal 1.
Nu volgende week de mijne :-) en dan L van Burn en L van Sookie maar die is ook uit de app weg..

Drukke tijd weer achter de rug gehad met je werk? Vorig jaa gad je net verlof toch om deze tijd?
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17337

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 09 Jan 2019 22:43

Re: Winter 2017/2018 mama's, december/januari/februari

Hee wat lief dat je ernaar vraagt!! Is het nog leuk in de app? :) heeft iedereen leuke verjaardagen gevierd? En welke kadootjes kregen de kindjes?

Jaa het is zo gek deze tijd nu een jaar later. Vorig jaar zat ik nu net een week ofzo in mijn verlof. En vanochtend stond baby M zomaar opeens een tijdje los! De tijd gaat veel te snel, bah.
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
Vorige

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers