Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Winter 2013/2014 mama's!

<<

Le Chat Noir

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:54

Bericht 27 Okt 2013 22:00

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Ik ga morgen even op jullie allemaal reageren, maar zag nu nog die laatste vraag staan.
Je kunt toch heerlijk thuis koken? Lekker de ene dag gourmetten ofzo en de andere dag een lekker stukje vlees, aardappeltjes uit de oven en een salade, noem maar wat.
Ik ben natuurlijk 'pas' 32 weken ongeveer tegen die tijd, maar loop er waarsch hoogzwanger bij. Toch denk ik niet dat kerst erg anders zal zijn. Oud en nieuw..tja normaal komen vrienden meestal bij ons, maar misschien dat we nu toch liever ergens heengaan, zonder de drukte thuis. Zitten we alleen wel met ons hondje, die moet gewoon mee, want is doodsbang voor vuurwerk!
Afbeelding
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 753

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:01

Bericht 28 Okt 2013 14:12

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Was vrijdag helemaal vergeten neer te zetten dat glucose ook goed was :) we gingen nadat ik gebeld heb namelijk op familie weekend met de familie van mijn vriend, zijn net uur terug en ik ben gesloopt :nerd: !
Was erg gezellig maar er waren ook kids mee en die waren om 6:00 sochtends al stuiterend wakker :P

@stokstaartje, je mag indd best wel winkelen/boodschappen doen etc het is niet meteen dat je dan buiten je werk aan huis gekluisterd moet zitten :) maar snap wel dat het als falen voelt hopelijk krijg je hierdoor wat meer rust :)

@mzcharlotte, fijn dat alles goed gaat verder :)

@isabel, ik moest ook gewoon bloedprikken in de elleboog , ze hebben me lekker blauw geprikt :S Heb je al uitslagen gekregen?

@kajaka ,dat van dat opgeblazen gevoel ken ik ook wel terwijl ik soms niet zo eens heel veel heb gegeten. Hopelijk werkt de lacatlose bij je !

@mzcharlotte , ik heb dat probleem ook een beetje, ik plan wel gewoon de kerstdagen. Tweede kerstdag gaan we normaal naar de schoonfamilie (50min rijden) maar heb wel gezegd dat dit onder voorbehoud is , hangt eraf hoe ik mij voel. 1ste kerstdag doen we vaak met mijn moeder, broer en vriendin, oom en tante en tante, het is nog niet duidelijk wie er de eerste kerstdag kan maar als alleen mijn moeder en broer en vriendin kunnen komen ze bij ons en gaan we lekker simpel gourmetten, mocht dat niet gaan of iets dan gaan we naar mijn moeder. Ik zorg wel dat ik wat eten in huis heb mochten we op het laatste moment thuis blijven maar wat dat bekijk ik tegen die tijd wel even :)
Zelfde is met oud en nieuw, oudjaarsdag hebben we nog verjaardag wat 50min rijden is en waarschijnlijk gaat mijn vriend dan alleen er naar toe , denk dat we dit jaar of thuis blijven of naar mijn moeder gaan wil geen drukte dan ;)
<<

Anoniem6

Bericht 29 Okt 2013 11:54

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Happydobby Ik heb een peugot 206 van 2000. Deze gebruik ik alleen voor mijn werk. Als we samen weg gaan pakken we de gezamenlijke auto een bmw van 2008. Het klopt inderdaad dat je met wat nieuwere auto's minder kosten hebt dat merken we bij de bmw ook maar helaas geen geld voor een nieuwe auto voor mij. We denken er wel al een tijdje over na om voor mij een 5 deurs aan te schaffen omdat met de kinderwagen en baby dadelijk lastig lijkt in mijn auto. We hebben voor nu maar even besloten het bij de peugot te houden.

Fijn dat de echo en ctg goed waren. Lukt het nog allemaal met werken?

Steep Oeh dat klinkt pijnlijk! Jullie hebben nu al een temperament volle baby... Wordt vast een meisje;)
Gaat het inmiddels weer wat beter met de pijn?

Stokstaartje Als je door de zwangerschap gedeeltelijk in ziektewet zit mag je gewoon nog dingen doen hoor! Het is niet zelfde als je zeg maar "gewoon" ziek bent. Er komt ook niemand bij je thuis voor controle. Bij ons is dat sowieso al jaren niet meer dat en controleur langs komt als je ziek bent al zou dat voor sommige collega's wel beter zijn....
Fijn dat je op werk dingen hebt kunnen regelen.

Charlotte Wat zijn dat het bij jou lekker gaat! Maakt toch niks uit dat de praktische dingen nog niet klaar hebt, je hebt nog alle tijd! Volgens mij zijn veel meiden in dit topic al erg snel met alles :nerd:
Mijn verloskundige vertelde trouwens dat bij sommige vrouwen het harder kan gaan met de kilo's vanaf 30 weken. Ik baal ook wel van de kilo's maar volgend jaar ga ik er wel weer tegenaan!

Ik ben dan wel net voor de kerst uitgerekend maar de kans is groot dat de baby met kerst nog gezellig in mijn buik zit.( al hoop ik van niet) Ik heb bij de familie aangegeven geen afspraken over kerst te willen maken. Ik ben dan net bevallen of hoogzwanger en wil dan geen verplichtingen. Families begrijpen dit gelukkig. Mocht ik mij goed voelen ga ik langs of hun bij ons en anders blijven we lekker thuis onder ons 2 of misschien wel 3. We vieren normaal geen sinterklaas maar wel kerst. Daarom hebben we nu besloten om lootjes te trekken met sinterklaas. Ik ben dan wel al bijna 38 weken zwanger maar denk niet dat de baby er dan al is.

Isabel Hoe was de uitslag van de suikertest?

Kajaka Werkt de lactulose? Fijn dat verder alles goed gaat met jou en de baby!
Wat vervelend dat de lades van de commode nu al slijten. Kan me goed voorstellen dat je daar van baalt. Zijn ze inmiddels al langs geweest?

Uiltje Leuk dat jullie een gezellig familieweekend hebben gehad! Fijn dat de glucose goed was!


Gister de laatste werkdag gehad en vandaag is mijn verlof begonnen :cheering: Ik werk altijd 5/6 dagen en heb dan 5/6 dagen vrij dit was aangepast omdat ik gedeeltelijk in ziektewet zit. Deze week zijn dan mijn "gewone" vrije dagen. IK had nog verlofdagen die ik moest opnemen en deze had ik voor volgende week opgenomen vandaar dat ik nu al met verlof ben.
Vanmorgen is de schilder geweest van de woningbouw voor advies. En ik heb kunnen regelen dat vrijdag het plafond wordt gemaakt voor 100 euro. Het is nog wel wat geld maar ik ben tevreden! Morgen gaan we de mdf boom naar mijn schoonmoeder brengen zodat ze deze kan gaan verven. Dan kunnen we die volgende week op de muur bevestigen. De vriend van mijn moeder zal dan volgende week de lamp en een wandkastje boven de commode ophangen. Dan is het kamertje klaar! Met 35 weken ga ik dan alles wassen en dan heb ik weer rust dat alles klaar is voor de baby.
Dit weekend wilde we het beval bad gaan opzetten om eens te gaan testen hoelang alles duurt etc.
Morgen mag ik weer naar de verloskundige en donderdag komen ze voor de intake van de kraamzorg.

Vorige week voelde ik voor het eerst dat de baby de hik had. Ik vond het eerlijk gezegd een onprettig gevoel daar beneden. Volgens mij is de baby al een beetje ingedaald want ik voelde het helemaal beneden zeg maar.
Ik merk ook dat mijn rugklachten weer toe beginnen te nemen maar heb met name pijn tussen mijn schouderbladen :confused:
Buik begint nu ook wel wat meer in de weg te zitten met zitten en liggen. Scheren is helemaal een avontuur geworden...
Vanavond ga ik weer zwangerschapszwemmen altijd wel lekker even ontspannen.
<<

Tsjip

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1320

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 29 Okt 2013 13:30

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Daar ben ik ook weer eens een keertje. Ik lees trouw mee maar ik neem/heb de tijd niet om te reageren. Hier gaat alles nog steeds heel goed. Ik ga tot nu toe nog echt fluitend door mijn zwangerschap heen. Ik heb wel last van maagzuur, moet steeds meer plassen en ik merk dat ik het rustiger aan moet doen maar verder totaal geen klachten. Ik moet ook nog niet aan bevallen denken want ik geniet nog veel te veel van mijn zwangerschap! De kleine meid laat dagelijks ook goed van zich voelen. Soms doet het pijn en soms is haar timing niet al te best maar over het algemeen is het gewroet heerlijk!
Ze ligt trouwens al sinds 2 weken vast in mijn bekken.

Verlof: Ik werk door tot 36 weken. Nu dus nog 2 weekjes. Het scheelt ook wel dat ik nog steeds maar voor 3 dagen werk heb. Ook sta ik voor groep 8 dus ik zorg dat ik veel zit tussendoor. Als ik eerder met verlof was gegaan had ik er al een week opzitten! Ik heb nu nog genoeg te doen maar dat is volgende week ook wel klaar. Ben dus wel blij dat ik nog 2 weekjes kan werken.

Geboortekaartje: Ook wij hebben 'm klaar! Vorige week een proefdruk laten komen, even een paar aanpassingen gedaan en nu zijn we allebei helemaal tevreden. Ik vond het wel vreemd om onze namen op het kaartje te zien staan hoor! Het werd ineens zo echt of zo.

Kleertjes: Ik heb kleertjes in maat 56 en ook al wat in 62. Ook in wat grotere maten heb ik al wat gekregen maar die kleertjes vind ik eigenlijk helemaal niet mooi... Mijn moeder (waar ik geen contact meer mee heb) heeft dit gekocht en haar smaak is totaal niet de onze.

Kraamzorg: Hier hebben we de intake een aantal weken geleden al gehad. Het verloop van een kraamweek heeft ze in grote lijnen met ons besproken. Verder vertelde ze dat we geen Tummytub hoeven te halen want dit gebruiken ze nauwelijks meer. Helaas hadden we 'm al maar goed. Zo duur zijn ze niet. Verder hoefden we maar 2 soorten verzorgingsproducten voor de baby te halen. Zeepvrije wasgel en nog iets. Die laatste weet ik niet meer. Dit omdat we tegenwoordig veel te veel en veel te snel allerlei producten op onze huid smeren terwijl we onze huid beter de kans kunnen geven om zichzelf te herstellen. Dus geen groot assortiment aan Zwitsal producten haha! Oh en zinkzalf is handig om te hebben maar dat zit in ieder pakket dus dat hebben we wel.

Luiers: Wij hebben laatst zo'n maandbox bij bol.com gekocht. Volgens mij hebben we maat 2. Ik zag dat maat 1 en 2 bijna hetzelfde waren. Mochten we toch iets anders nodig hebben kan mijn man snel genoeg even het dorp in.

Buik: Ik krijg ook aan alle kanten reacties op mijn buik. Bijna iedereen zegt dat ie erg klein is. Ik vind het wel lekker. Ik heb verder ook alleen nog maar een buik en verder is mijn lichaam nog bijna hetzelfde. Ik ben ook nog maar zo'n 7 kilo aangekomen! Ik zag mezelf altijd als een tonnetje zodra ik aan zwanger zijn dacht dus dit valt alweer mee! Verder heb ik ook nog geen streep kunnen ontdekken. Ook daar snap ik niets van maar goed wat niet is kan nog komen natuurlijk. Al hoop ik het niet!
Ik heb vorige week een filmpje kunnen maken van mijn golvende buik! Ik heb al zo vaak snel mijn telefoon gepakt en toen werd ze weer rustig. En wat Mzcharlotte al zegt: tegen de tijd dat je het tegen je man zegt is het alweer rustig.

Kamertje: Hier is het kamertje een heel eind. De commode staat op z'n plek. Het ledikantje is inmiddels ook klaar. De inbouwkast heeft planken gekregen en de gordijnroede hangt. Nu het ledikantje nog op z'n plek en dan kunnen we de laatste dingetjes ophangen. Dit weekend willen we 'm helemaal afmaken. Zodra hij af is zal ik ook even foto's maken! Jullie foto's vind ik ook erg leuk om te zien! Gisteren heb ik de box ook afgemaakt en die staat al mooi in de woonkamer! Nu is het met verven wel klaar. Alleen de lijstjes nog maar dat is niks vergeleken met de meubeltjes.

Geboorteplan: Die moest ik ook invullen laatst. Ik heb de meest standaard dingen opgeschreven en verder zie ik het wel. De kleine moet er toch uit en ik weet totaal niet wat ik kan verwachten. Ik wil thuisbevallen, borstvoeding geven en de eerste uren met z'n drietjes zijn. De rest laten we op ons afkomen.

Kraamcadeautjes: Hier kwam de vraag laatst ook al. Ik heb dus ook maar een lijstje op lijstje.nl gemaakt. Iedereen die dan vraagt stuur ik de link wel.

3d-echo: Dat vond ik erg mooi! Wel echt een aanrader hoor! Ik lag ook veel meer te genieten omdat er geen onderzoek meer achter zit zoals bij de 20-weken bijvoorbeeld wel is. Dus als je de kans hebt zou ik het wel doen!

Maagzuur: Ik kan het nog steeds goed redden met Rennies. En inderdaad wat Parel zegt frisdrank zoveel mogelijk laten staan enzo. Dat scheelt hier ook wel.

Kerst: Ik ben dan als het goed wel bevallen ondertussen. 23 december ben ik 42 weken en ik hoop dat ze er al wel is. Echt plannen maken wij ook niet. Met mijn zusje en vader al wel onder voorbehoud wat afgesproken. Van mijn schoonouders hebben we nog niets gehoord. Sowieso hebben we daar de laatste tijd weinig contact mee maar goed. Met kerst zien we wel hoe alles gaat!

Dit zijn ongeveer de dingen waar jullie het de laatste over hebben gehad. De volgende keer zal ik weer persoonlijk op jullie reageren. Anders werd mijn post nog langer :angel: Ik ga nu proberen om vaker te reageren ;)
04-12-2013
03-05-2016Instagram: Huis4_
<<

Tsjip

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1320

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 29 Okt 2013 13:32

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Het lijstje in de openingspost heb ik trouwens wel bijgewerkt iedere keer! De meisjes zijn tot nu toe nog in de meerderheid! :D
04-12-2013
03-05-2016Instagram: Huis4_
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:09

Bericht 29 Okt 2013 13:53

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@ssteep, hoe is het met de pijn?

@stokstaartje, fijn dat je regelingen hebt gemaakt op je werk!

@mzcharlotte, ja hier weer helemaal bij, zelfs geen rug/rib klachten de laatste dagen.
Kerst: wij gaan 1 dag naar schoonouders, die wonen dichtbij en 1 dag laat ik mijn familie komen. Mijn familie woont ver en ik denk niet dat ik dan nog een uur in de auto wil zitten.


@kajaka, als de lactulose niks doet zou ik iets anders vragen. lactulose prikkeld de darmen maar voegt geen vocht toe aan je darmen.

@penelope, leuk dat je de hik voeld, mijn eerste had ook vaak de hik.

Hier gaat het weer lekker, geen weinig pijn aan mijn rug en ribben, een paar dagen baby's bewegingen bijgehouden, het is wel minder dan zoon maar als ik even rustig ga zitten voel ik hem vrij vlot.
M:21072011
J :08012014
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 29 Okt 2013 14:09

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Even kort, ik zit op mijn mobiel en dat forumt niet lekker als ik op iedereen wil reageren.

Kerst: nog geen idee wat we gaan doen. In ieder geval niet bij ons thuis want ik wil niet dat ik iedereen het huis uit moet schoppen als het begint. Zelfde geldt voor oud en nieuw (als ik dan nog niet bevallen bent, u.i. is 29 dec). Onze beste vrienden vieren oud en nieuw bij hun thuis en dat is 3 straten verderop. Dus we (man, Ruben en ik) starten daar en rond 1 uur ga ik sowieso met Ruben weer naar huis. Man baalt alleen wel dat hij niet kan drinken, maar ik baal daar ook van (dat ik niet kan drinken) dus hij moet niet zeuren haha.


Tsjip:; als jij een tummytub wil gebruiken moet je dat lekker doen hoor! Toen Ruben wat ouder was, vanaf een maand of 3 hebben we m heel veel gebruikt. Hij vond het heerlijk! Wij hebben dus een tummy en een badje. Maar de baby gaat waarschijnlijk gewoon weer mee met ons onder de douche, praktisch en heerlijk!

Kraamzorg: volgens mij word ik over een week gebeld las ik op hun site, anders bel ik zelf wel haha.

Ik kom gauw een uitgebreidere post maken! Hier nu blaasontsteking en het doet pijn. Wel een kuurtje gekregen. Bah :(
Laatst gewijzigd door Steep op 29 Okt 2013 15:29, in totaal 1 keer gewijzigd.
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:09

Bericht 29 Okt 2013 15:26

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Bah steep, nog steeds pijn.
M:21072011
J :08012014
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3616

Geregistreerd: 08 Sep 2013 09:40

Bericht 29 Okt 2013 17:16

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Steep: vervelend die blaasontsteking!
Happydoppy: fijn dat het weer beter gaat!

Ik ben met Kerst 32 weken zwanger dus wij vieren het gewoon zoals we het altijd doen: één dag naar mijn ouders en één dag naar mijn schoonouders. Als ik het niet meer trek dan gaan we gewoon naar huis. Ze wonen gelukkig allebei dichtbij. Oud en nieuw weet ik nog niet.

De uitslag van de suikertest was goed. Ik weet de waardes niet meer precies maar nuchter volgens mij 4.0 en na het drankje 5.8. Was prima in orde in ieder geval.

Over een paar weken worden de kinderwagen en de meubels geleverd. Nu zit er wel een matrasje in de kinderwagen maar geen dekentjes e.d. Ik heb begrepen dat ik voor het matrasje een hoeslaken in wiegformaat kon bestellen maar wat voor dekentje moet er dan in de kinderwagen? Ik zag op de site van de Hema onderstaande deken. Wordt zoiets bedoeld? Dit is een gebreide deken.

Afbeelding
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 29 Okt 2013 17:24

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Ik ben zo klaar met die pijn! Ik kan geen boe of bah zeggen zonder dat mijn buik zo hard word als een voetbal.

Isabel: ik heb dekentjes van de prenatal. Soort van fleece, lekker warm iig!

Ik heb iets in mijn hoofd gehaald.. onderstaande foto is ons kamertje. Alleen zijn onze kleuren creme en hout. En eigenlijk vind ik dit veeeeeeeeel mooier. Dus ik heb de foto naar mijn man geappt met de vraag of wij ons kamertje kunnen verven.. Ik krijg geen reactie terug. . Uchm.. haha!

Afbeelding
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:09

Bericht 29 Okt 2013 17:35

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Haha steep, dat kamertje heeft M. nu.
M:21072011
J :08012014
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 29 Okt 2013 17:49

Re: Winter 2013/2014 mama's!

He! Wat toevallig! Ja wij dus ook, alleen andere kleuren. Nou wat grappig!
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 29 Okt 2013 18:46

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Het weekend is voor de uitgebreide reacties ;), maar wilde wel even zeggen dat het hek nu van de dam is. Volgens mij is Penélope de eerste met verlof he? Geniet ervan!

Wat naar dat je zoveel pijn hebt Steep.

Ik ben vandaag naar de verloskundige geweest, omdat ik even helemaal in de stress zat. De kleine liet zich helemaal niet voelen. 's Nachts trappelt hij even als ik naar de wc ben geweest, 's morgens worden we samen wakker en éénmaal in de auto is hij superactief, meestal drukt hij een beetje tegen mijn ribben en reageert hij op mijn gepor. 's Morgens is hij actief, 's middags wat minder en dan 's avonds weer. Maar nu was alles compleet anders en ik vertrouwde het niet, vond het doodeng. Er bleek niks aan de hand, waarschijnlijk is hij gewoon gedraaid zei de verloskundige. Daarna liet hij natuurlijk van zich merken en nu is hij gewoon weer superactief. Etter.
L2014 & H2017
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3616

Geregistreerd: 08 Sep 2013 09:40

Bericht 31 Okt 2013 13:55

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Mzcharlotte: goed dat je naar de verloskundige gegaan bent. Tegen mij wordt altijd gezegd dat als je het niet vertrouwt/ongerust bent je altijd even moet bellen. Dat had ik in jouw geval dus ook gedaan.

Hier verder geen nieuws eigenlijk. Maandag wordt de kinderkamer behangen dus die zijn we nu aan het leegmaken. Verder geen bijzonderheden.
<<

Anoniem6

Bericht 31 Okt 2013 14:09

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Tsjip Leuk om je weer terug te zien! Wat vreemd dat jou kraamzorg bureau zegt dat ze de tummy niet gebruiken. Ik gebruik hem juist veel tijdens mijn werk en raad hem soms mensen ook aan als ze het badje onhandig vinden of het kindje vind het niet leuk. Ik heb hem ook in huis gehaald.

Steep Je man al aan het verven gezet? :razz:

Isabel Fijn dat de waardes van de glucose goed waren! Je kan gewoon een wiegdeken in de kinderwagen doen. Toevallig heb ik o.a die je op het plaatje laat zien. Leuk dat maandag de kinderkamer wordt behangen.

Charlotte Goed dat je langs bent gegaan bij de verloskundige. Fijn dat er niks aan de hand was!


Ik heb net de intake van de kraamzorg gehad. Hebben wat gezellig over het werk geklets!
Gisteren bij de verloskundige geweest, alles was weer in orde. Over 2 weken de liggingsecho!
Morgen wordt dan eindelijk het plafond gemaakt. Mijn schoonmoeder is de boom aan het verven. Hopelijk is deze volgende week klaar dan kunnen we die aan de muur bevestigen.
De vriend van mijn moeder heeft de stofzuiger kunnen maken dus dat probleem is gelukkig ook weer opgelost.
Verder geen bijzonderheden hier!
<<

Stokstaartje

Kwebbel

Berichten: 363

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:50

Bericht 31 Okt 2013 15:13

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Charlotte: eens met isabel! Beter 1x 'te vaak' bellen dan 1x te weinig!! Ik had ook gebeld in jou situatie

Isabel: Spannend he het klaarmaken van de babykamer!

Penelope: eindelijk weer een beetje positieve vibes bij jou dus! Gelukkig! Kun je lekker gaan genieten van je verlof!!

All: hier helemaal geaccepteerd dat ik halve dagen ga werken. Deze week door toetsen moest ik vroeger op en meer tijd kwijt door het leren en het maken van toetsen en merkte het meteen al weer. Veel vermoeider en meer bozig/aangebrand dan de week ervoor. Pijn valt mee doordat ik lichamelijk weinig hoeft te doen. Nu heb ik weekend! Alles tot nu toe gehaald en nu is het alleen nog wachten op het cijfer van de toets van vandaag, maar dat duurt nog even. Als deze voldoende is dan heb ik de theorie afgerond van het eerste jaar en is het alleen nog de tijd 'uitzitten' op het werk tot aan mijn verlof.

EDIT: ik wilde er eerst niet aan, maar wij hebben een newbornseat gekocht voor op de stokke stoel met een tweede textielset. Normaal €121,- en een textielset €28,95. Totaal dus € 149,95 We hadden een bon van de kraamzorg bij babyplanet om beide voor € 89 te krijgen. Toen zijn we naar babydump gegaan om te kijken of we deze i.v.m. laagste prijs garantie nog goedkoper bij hun konden krijgen. Gebeld naar hoofdkantoor en moesten we een offerte regelen waar dat zwart op wit stond (terwijl we al een kortingsbon hadden waar alles op stond) Dus wij naar de babyplanet, bleek daar de newbornseat net vanaf die dag in de aanbieding (ze waren de stickers nog aan het plakken hahahaha) Seat €59,- en textielset €29. Dus eigenlijk nog weer een euro goedkoper dan met onze bon.

Wij weer terug naar babydump en vertelde dat er een aanbieding was vanuit stokke enz.. Weer gebeld met hoofdkantoor en bleek die aanbieding alleen voor babyplanet te zijn. Konden we de seat bij hun krijgen voor €59 euro en kregen we er een beer bij. Dus wij hadden zoiets van ja hartstikke leuk zo'n beer, maar die krijgen we nog wel genoeg bij de geboorte ofzo. Hebben liever een tweede textielset. Dus gevraagd of we i.p.v. iets konden regelen met een tweede textielset. Kregen we die voor €20,- mee. Kortom nu hebben we een newbornseat en een tweede textielset voor €79,- i.p.v. €149,95!!! terwijl ze op marktplaats voor dezelfde prijs worden aangeboden en dan gebruikt zijn en vaak geen tweede textielset hebben. Ik ben trots op onze nieuwe aanwinst, ook al vind mijn vriend het nog steeds dikke onzin zo'n newbornseat hahaha.
Laatst gewijzigd door Stokstaartje op 31 Okt 2013 15:25, in totaal 1 keer gewijzigd.
Afbeelding
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 31 Okt 2013 15:21

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Penelope Helaas, hij zegt dat het niet mooi wordt als we het gaan verven. Dus we laten het maar zo. Wat fijn dat alles nu toch wel zo'n beetje op z'n pootjes terecht komt! Kun je een beetje genieten van je verlof?

MzCharlotte Goed dat je wel hebt gebeld! Echt ook doen idd, daar zijn ze voor! Hoe gaat het nu?

Uiltje Fijn dat je suikertest goed was! Ik moet volgende week of die week erop.. Bluuuh..

Stokstaartje Oeeeh ik hoop dat je m hebt gehaald!! Goed dat je het allemaal geaccepteerd hebt! Lekker genieten van die halve dagen!

All Poeh.. Nog 4 dagen werken.. Morgen, dinsdag, donderdag en vrijdag. En ik moet nog zoveel doen! Vanavond maar ff thuis werken en wat maandverslagen afmaken. Ik heb net nog een handleiding geschreven over hoe het brood voor de woning besteld moet worden haha! Jammer alleen dat niemand dat klusje wil overnemen, dus ik heb iedereen maar verantwoordelijk gemaakt voor het bestellen :P Ik ben wel echt toe aan verlof, als ik op mijn werk ben, ben ik alleen maar aan het rennen en vliegen..
Ik heb net mijn etos zwangerschapsbox opgehaald (was m vergeten aan te vragen, naja om op ok te drukken haha) en ik haal zo de tas bij de kruidvat op.
Qua pijn, heb ik nog steeds. Ik ben kapot als ik 10 min. moet lopen en aan het einde van de dag ben ik gesloopt. Man werkt ook veel (of is weg) en dat maakt het 's avonds ook wel zwaar qua koken en het avondritueel met Ruben. Nog ff volhouden! Ik heb gisteren trouwens operatie live gezien over de keizersnede, ik schrok me kapot! Maar wat is zo'n baby toch prachtig, ik kan niet wachten!

Edit: Hebben jullie nog wat speciaals gekocht qua winterspul? Ik heb natuurlijk alleen maar zomerspul nog van Ruben. Wat doen jullie qua kruikjes enzo? We hebben er 2, dat lijkt me toch voldoende? Ik heb net wel via marktplaats de lodger wrapper fleece gekocht.
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Stokstaartje

Kwebbel

Berichten: 363

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:50

Bericht 31 Okt 2013 15:33

Re: Winter 2013/2014 mama's!

moet jij nu nog een suikertest steep? Ik moest dat tussen de 24-28 weken doen. Of heb ik iets gemist of vergeten te onthouden. Jij ook al aan het aftellen dus!!! Doe ik ook alleen dan in weken hahaha. Wat vervelend dat je nog zoveel pijn hebt zeg! Kan me voorstellen dat je helemaal kapot bent. Nog een paar daagjes dan hoef je niet meer te werken. Dat zal wel een hoop schelen! Ik heb het gisteren ook gezien. Ik heb dit ook al regelmatig op het werk gezien, maar blijf het mooi vinden om te zien haha.

Mijn vriend kwam gisteren tot de conclusie dat ik elke keer ergens anders zin in heb om te eten. Hij wilde gisteren chips pakken en zat voor de lekkers kast en zei ineens jij hebt ook overal elke keer ergens anders zin in of niet met een dikke smile op zijn gezicht. Dus ik zeg een beetje blozend ja dat klopt. (de hele kast ligt vol met aangebroken verpakkingen, maar niets raakt op en er komen steeds meer dingen bij hihi)
Afbeelding
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 753

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:01

Bericht 31 Okt 2013 17:15

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Hier is gisteren de kraamzorg geweest voor intake, erg leuke vrouw :)
Maar afwachten wie je in de kraamweek krijgt .
Ze raden ons wel aan om eerste twee weken kindje bij jezelf op de slaapkamer te doen, maar zelf zie ik dat eigenlijk niet zo zitten. Dit omdat ik er al vanuit was gegaan gewoon dat het kindje op zijn eigen kamertje zou gaan , maar waarschijnlijk slaap ik dan zelf amper plus we hebben er ook niet echt de ruimte voor. Hoe doen jullie dat?
Zijn er meer meiden met katten , zo ja hoe doen jullie dat straks met eventueel wennen of hoef je daar niet echt wat mee? Lees namelijk wel over honden die moeten wennen etc.

Verder rustig dagje gehad vandaag, vanmorgen en vanmiddag thee visite gehad :) en we hebben ook een weekendje weg boekt met ons twee en gaan eind november.

Van het eten herken ik wel, heb al 3 weken zin aan de mac en ik denk dat ik me dr maar eens aan ga toe geven :nerd: water loopt me steeds al in de mond als ik al aan een mc kroket denk :nerd:
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 31 Okt 2013 17:32

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Stokstaartje De vorige keer was hij kantje boord, ik heb nog steeds onwijze dorst dus ze wilde m nog een keer doen, vandaar.

Uiltje Ik weet niet of je fv of bv wil gaan geven? Als een baby honger heeft gaat hij/zij eerst wat andere signalen afgeven. Dat is voor mij sowieso een reden om de baby bij ons op de kamer te houden, anders raakt de baby over de pis en zit er een kans in dat hij/zij te overstuur raakt en dus niet kan drinken. Maar ik ben sowieso niet zo van het "eigen kamer" idee. De baby heeft eerst 9 maanden in je gewoond en moet dan ineens alleen op een kamer slapen? In mijn hoofd rijmt dat niet ;-). Ruben heeft 6 maanden bij ons op de kamer geslapen en deze baby zal dat ook doen (minimaal). Maar ieder zo zijn ding!

Weekendje weg Wij willen ook nog een weekendje weg, maar we hebben nog 1 weekend dat we kunnen, maar dan ben ik 36 weken.. Dus ik twijfel een beetje. Zal een last minute, in de buurt worden denk ik.

Eten Ik moet nu juist niks hebben van friet e.d. Lekker aardappels/groente/vlees. Of spagetti of roerbakmie.
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Anoniem6

Bericht 31 Okt 2013 18:51

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Uiltje Bij ons komt de baby op onze slaapkamer in een wiegje te slapen. Ik vind het belangrijk dat de baby zoveel mogelijk bij ons is o.a vanwege de borstvoeding. Maar je doet doen waar jullie je goed bij voelen, iedereen is anders! Op mijn werk heb ik vaker ouders waarbij de baby meteen op eigen slaapkamer slaapt.
Ik ben ook dol op de mac. Gisteravond laat nog gehad :angel:

SteepJammer dat jullie de meubels niet kunnen verven. Het genieten van verlof moet nog komen tot nu toe alleen maar bezig geweest met verplichte afspraken. Volgende week eens lekker ontspannen met een boekje en werk ik langzaam mijn lijstje grote poetsprojecten af.
Voor jou duurt ook niet meer lang dat je met verlof gaat :cheering:
Wat is dat voor box van de kruidvat moet je die via internet aanvragen?
Ik heb extra voor de winter wat meer omslagdoeken ingeslagen vind deze altijd wel handig. Ook 2 kruiken en een lodger voor in de maxicosi. Ik heb ook 2 berenpakken i.p.v jasje.

Stokstaartje Lekker dat je bijna alles afgerond hebt, hopelijk heb je de laatste toets ook gehaald!
Wij willen ook de stokke + newbornset aanschaffen maar na de geboorte krijgen we van verschillende mensen geld en zullen ook wel kado bonnen krijgen. Wil ik het daarvan kopen net als een ergonomische draagzak.
Ik heb ook altijd zin in wat anders. Dan wil ik beginnen aan avond eten en heb ik toch zin in wat anders. En de aangebroken zakken snoep zijn mij al bekend van voor de zwangerschap :razz:
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 31 Okt 2013 20:57

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Heb je de kruidvatkaart Penelope? Op de site kun je je dan opgeven voor de tas. Daarin zit een klein pakje luiers maat 1, babycreme en een bijtring. Alleen hebben ze bij mij er iets anders ingestopt want het was op. Ik heb de luiers, billencreme en een roze flesje van het kruidvat merk.

Wel frappant trouwens dat het flesje roze is. Ruben die zegt al weken dat hij een zusje krijgt en dat het een meisje is. Hoe ik de graag ook stel, het blijft een zusje en het blijft een meisje ;-).

Voor degene die het niet weten, wat denken jullie dat het geslacht is?
Wij denken een meisje!
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Anoniem6

Bericht 31 Okt 2013 21:29

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Ik denk dat wij een jongen krijgen!


Steep, mijn gevoel zegt bij jou ook een meisje.
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 753

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:01

Bericht 31 Okt 2013 21:36

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Verdorie had ik net hele tekst getypt is het weg...

Maar ik wil graag bv gaan geven misschien toch handig om het kindje op de kamer te laten slapen , zit misschien een beetje nog tussen me oren dat op het kamertje laten slapen. Mijn vriend wil ook graag het ledikantje op de kamer dus we gaan even kijken hoe we dat gaan doen :) . Hoe doen jullie dat straks met het bed verhogen? Wij hebben een boxspring en de kraamzorg zei dat er dan 9 kratten bier onder konden dus maar eens op zoek naar kratten.

Steep, hopen dat het bloedprikken goed is volgende week ! Wel jammer dat je de meubels niet kunt verven.
Wij gaan weekendje weg als ik 33 weken zwanger ben, gaan naar Oisterwijk.
Weet toevallig iemand wat een leukere stad is voor de zaterdag; Tilburg of Breda? Hoeft niet de hele dag te winkelen maar even gezellig centrum doorlopen.

Stokstaartje, zo dat heb je goed gedaan met de stokke ! Dat is nog eens leuk he :) Hoop voor je dat je laatste toets is goed gegaan ! Je hebt iig wel genoeg lekkers in huis dan :P

Ik denk ook dat we een jongen krijgen, mijn vriend denkt juist een meisje ;)
<<

Stokstaartje

Kwebbel

Berichten: 363

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:50

Bericht 31 Okt 2013 22:02

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@Uiltje: wij willen de baby eigenlijk ook de baby direct op de eigen kamer in het eigen bedje laten slapen ook al ga ik borstvoeding geven. Wij willen vanaf het begin af aan regelmaat en duidelijkheid en vinden daarom dat vanaf het begin af aan de baby moet leren op de eigen kamer te slapen. Mocht dit nu echt grote problemen opleveren en het echt beter is dat de baby wel bij ons op de kamer moet dan doen we dit natuurlijk wel. De babykamer grenst aan onze slaapkamer dus ze slaapt erg dicht bij ons. Ow en ik heb ook vaak een keer zin in de mac hihi

@Steep: balen zeg dat je nog een keer moet, maar het is natuurlijk wel goed dat ze het in de gaten blijven houden. Wel grappig idd dat het flesje roze is als jullie ook nog eens denken dat het een meisje is. Maar ik heb aan den lijve ondervonden dat dit helemaal niets hoeft te zeggen. Zoals jullie misschien nog weten was ik er heilig van overtuigd dat er een jongen in mijn buik groeide en het is toch echt een dame!

@Winterspul: ik heb rompers met lange mouwen, een jasje en een stuk of 5 mutsjes ofzo. Verder heb ik een bijpassende voetenzak voor in de maxicosi en zat er al een dekentje bij de kinderwagen. Ik heb eigenlijk niets speciaals voor de winter. Heb 2 kruiken en 3 omslagdoeken ofzo.

@Penelope kan me voorstellen dat je dan nog even wacht met aanschaffen. Ik koop beetje bij beetje alles gewoon zelf. En als ik geld krijg kijk ik dan wel wat ik er mee doe. Misschien wel op een spaarrekening voor de kleine ofzo.

@Weekend/weekje weg: dat wil ik ook nog erg graag. Mijn vriend en ik zijn nog maar weinig samen op vakantie geweest en wil gewoon graag nog een keer voor de laatste keer samen op vakantie. Dat kan na de bevalling nooit meer, kan wel maar dan moet je kindje thuis laten en dat is toch anders dan op vakantie gaan als je met je 2en bent. Weet alleen niet zo goed wanneer en waarheen. Denk dat het maar de eerste week van mijn verlof moet worden ALS mijn vriend dan ook eens vrij kan krijgen. En waarheen weet ik niet, omdat het dan gewoon hartje winter is.

Weet iemand trouwens hoe het zit als je vrij wilt nemen als je in de ziektewet zit. Ik werk 50% en ben 50% ziek. Ik werk 4 uur op een dag dus, maar als je dan een dag vrij wilt kost dit je dan 8 uur of 4 uur van je vakantie uren?
Afbeelding
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Bloom