Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Winter 2013/2014 mama's!

<<

Tsjip

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1319

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 23 Sep 2013 11:03

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Steep: Een zware en lompe kinderwagen wilde ik ook niet. Op internet had ik de MaxiCosi Mura4 al uitgezocht maar toen ik 'm zag viel hij meteen af. Ik vond 'm veel te lomp. Hij reed wel goed maar hij moet ook de auto in- en uitgetild worden.
Wat heerlijk om zo'n klein hummeltje te zien he? Bij mij kwam vorige week een collega met haar 2 weken oude baby. Zo lief en meteen ook zo onwerkelijk dat we hier ook zo'n kleintje hebben straks.

Kajaka: Wat leuk dat je je buik nu ook zag bewegen! Hier gaat het steeds harder en zie je het zelfs in je ooghoeken al bewegen. Wij hebben gisteren ook de verf voor de babykamer gekocht. Het is heel lichtroze geworden. Net iets van het witte af eigenlijk. Ik hoop dat mijn man daar aankomend weekend ook mee gaat beginnen. Ik krijg langzamerhand echt de kriebels.
Ik werk door tot de 36 weken hoop ik. Maar als ik mij zo goed blijf voelen dan lukt dat wel.

Ik ben net terug van het bloed prikken. Ook weer gehad. Verder heb ik eigenlijk geen nieuws :nerd: Alles gaat hier lekker z'n gangetje!
04-12-2013
03-05-2016Instagram: Huis4_
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 747

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:01

Bericht 23 Sep 2013 11:19

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Dan wacht ik nog maar even met het kopen van de kolf :).
Hier vandaag wat minder, slecht geslapen en voel me misselijk :( dus lekker rustig aan vandaag.
Buik begint nu echt zichtbaar te worden, en voel hem/haar regelmatig en zelfs mijn vriend heeft hem/haar al gevoeld .
Alleen vanmorgen was de baby ook weer even bezig maar was nu niet zo fijn nu ik zelf zo misselijk ben :P, maar het blijft bijzonder !

Ik ga morgen nog even na de C1000 deze gaat dicht en geeft op alles 50% korting dus wil vast pak pampers new born luiers kopen, alleen nu twijfel ik zal ik er 1 of meer halen? Wat zouden jullie doen?

Verder ons ook aangemeld voor een rondleiding in het ziekenhuis hier in de woonplaats en nog een paar cursusavonden in het ziekenhuis. Deze staat allemaal begin oktober gepland dus ben wel benieuwd wat ze te vertellen hebben.

Kamertje moeten wij nog schuren, we hebben structuur verf er opzitten maar hebben stickers gekocht en dat wil nu niet plakken :nerd: . Mijn vriend wou eerst alleen waar de stickers kwamen schuren maar ik vond dat niet zo mooi dus nu word het hele kamertje geschuurd ;) en opnieuw wit geverfd. De kinderkamer en wandelwagen hebben we er al staan :)
<<

Tsjip

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1319

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 23 Sep 2013 11:26

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Niet altijd komen de bewegingen van je kleintje goed uit he? Hier begint ze vaak als ik 's avonds net lekker lig. Dan trapt ze net zolang door tot ik weer anders ga liggen!

Succes met het schuren van de muren. Wat een rotklus zeg! En de sticker op een houten plaat of op canvas plakken dan?

Qua luiers heb ik eigenlijk geen idee. Die koop ik pas als het kamertje zo goed als klaar is maar hoeveel je moet hebben weet ik niet.
04-12-2013
03-05-2016Instagram: Huis4_
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 747

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:01

Bericht 23 Sep 2013 17:16

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Nu al een eigen willetje Tsjip dat word nog wat ;)

Ja kijk er ook niet echt naar uit, ja dat kan ook nog wel maar het leek me dan wel handig nu heb ik er tijd voor en als je ooit wilt behangen of wat is een gladde muur natuurlijk wel wat handiger ;)

Ja wou eerst ook nog geen luiers kopen maar goed scheelt nu wel natuurlijk :) Naja kijk wel eerst of er nog luiers zijn voor het zelfde is er al flink gehamsterd voordat ik kom ;)
<<

Kajaka

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2650

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:15

Bericht 23 Sep 2013 17:24

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Uiltje: wat betreft de luiers bij de C1000 voor 50%. Ik weet niet of die C1000 ook omgebouwd gaat worden, zoals de meeste. Maar ik werkte zelf bij de C1000 en dingen die de winkel gaat verkopen die er na het ombouwen inkomt, zit geen 50% korting op. Bij ons was alles er de avond voor de 50% verkoop uitgehaald wat de 'nieuwe' winkel gaat verkopen. Dit wordt dan opgeslagen. Wat er dan nog overblijft voor de 50% verkoop is heel veel C1000 spul en dingen die niet in het assortiment zitten van de nieuwe winkel. Luiers van Pampers zullen er dus hoogstwaarschijnlijk niet eens meer liggen.
En.. Bij ons was het gekkenwerk!!!
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3612

Geregistreerd: 08 Sep 2013 10:40

Bericht 23 Sep 2013 21:03

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Kajaka: leuk dat je je buik al ziet bewegen en dat je vriend het ook gevoeld heeft! Ik zal doorwerken tot 34 weken als ik dit tenminste red...

Hier gaat het nog steeds niet super. De pijn/ krampen zijn weg maar die harde buiken blijven komen zodra ik iets ga doen. Vandaag 6 uurtjes gewerkt en de hele middag en avond harde buiken gehad. Ze duren ook gerust anderhalf uur aan een stuk. Erg vervelend. Morgen heb ik een gesprek met mijn leidinggevende over het opbouwen van mijn uren. Hij gaf vandaag al aan dat ik mijn grenzen goed moet aangeven dus dat ga ik maar eens doen. Woensdag weer een afspraak bij de verloskundige en met haar wil ook bespreken wat ik nu het beste kan doen qua minder werken. Ik wil het eigenlijk liever niet maar ik moet echt aan mijzelf gaan denken.

Wij moet het kamertje nog gaan kopen. We gaan dit volgende week doen. We hebben al wel een aantal mooie kamertjes gezien en weten wel een beetje wat we graag willen hebben.
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 24 Sep 2013 08:52

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@$##&#^# ik had een lange reactie getypt. . Weg! Grrrrr!!

Tsjilp: vond je de mura te zwaar dan? Mijn schoonzus heeft m en ik vond m wel meevallen eigenlijk.

Uiltje: ik heb vorige week 3 pakken new born van de kruidvat gekocht. Had een aanbieding gehad op mijn kaart. Ik wil er nog 1 a 2 pakken bij. Dan komen we iig de eerste maand door. Ik zou als ik jou was ook wat verschillende pakjes luierdoekjes halen, dan kun je testen welke je fijn vind en grijp je ook niet mis. Wij gebruiken alleen pampersdoekjes, andere doekjes vinden we te droog. Kun je trouwens die stickers niet op mdf plakken? Het is zoveel werk om alles te schuren en je kunt makkelijker wisselen van sticker..?

Isabel: ik denk dat jij er verstandiger aan doen om zeker minder te werken. 6 uur werken is gewoon ontzettend veel! Als je lijf zo heftig aangeeft dat het teveel is zou ik zeker de helft minder gaan werken.. Het is ontzettend klote, maar het heeft mij zoveel meer rust gegeven sinds ik 100% in de ziektewet zit. Ik werk nog op therapeutische basis maar mag zelf mijn uren bepalen. Zo kan ik goed luisteren naar mijn lijf.

All: nou ik ben weer uitgeziekt! Ik krijg ontzettend last van een drukkend gevoel down under.. Ik kan me niet meer heugen of ik dat bij Ruben ook had. Herkenbaar voor iemand?
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 24 Sep 2013 09:41

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Isabel, wat rot dat het met je gezondheid niet lekker gaat! Het lijkt me inderdaad verstandig om (gedeeltelijk) de ziektewet in te gaan, zeker als je lichaam protesteert. Ik weet met 24 weken nog niet wat harde buiken precies zijn, dus dat jij ze al zo vroeg hebt zegt echt wel wat.

Uiltje, ik heb het denk ik even gemist, maar is jullie babykamer al helemaal klaar ja? Wat fijn. Het lijkt me echt geweldig om de babykamer min of meer klaar te hebben, dat hebben wij dus nog niet. Maar goed, anderzijds stress ik 'm ook nog niet. Het komt wel goed. Mijn man maakt zich er drukker om denk ik. Ik heb nog geen kolf gekocht, ik wil eerst zien of het allemaal gaat lukken en d.m.v. huren uitproberen wat ik prettig vind. Ben je inmiddels minder misselijk?

Steep, heb je de bugaboo ook al in huis of besteld? Wij hebben de Mutsy Evo besteld, ik heb 'm al eens uit kunnen proberen en ik vond 'm wel prettig. Uiteindelijk krijg ik het van mijn moeder.

Happydobby, zijn jullie weer helemaal beter of heb je nog last van het ziek zijn. In welke zin is deze zwangerschap zwaarder? Komt het niet doordat je met z'n allen ziek bent geweest? Ik heb nog niet echt gevierd dat ik nu klaar ben met de opleiding, maar we hebben er wel een tompouce op gegeten haha! Het is inderdaad erg pittig geweest, vooral omdat ik met diensten werk en de opleiding is vooral gebouwd op (verkoop van) producten. Wat leuk dat je een pasgeborene hebt gezien, ik kan me wel voorstellen dat je daarna extra veel zin hebt om je eigen kleintje te zien. Ik hoorde vanmorgen op de radio dat vrouwen extra dopamine aanmaken bij het zien/ruiken van een pasgeborene, oftewel je hersens gaan er extra van werken. Ik moest gelijk even aan jouw post denken hihi! Ik heb overigens geen last van een drukkend gevoel, ook niet down under.

Tsjip, ik moet nog wennen aan je nieuwe avatar hihi, maar ik vind 'm wel heel leuk. Fijn dat je de informatie avond er weer op hebt zitten. Wat zijn ze snel met een afspraak, maar goed anderzijds ben je de 29 weken gepasseerd. Het gaat inderdaad snel! Wat fijn dat jullie nog even een pretecho hebben gepland, ik mag vanmiddag 2d naar de baby gluren (als deel van de opleiding echoscopie, ik ben testmodel haha). Mijn zusje gaat vanmiddag mee.

Kajaka, wat bijzonder dat je je buik ook al ziet bewegen. Mijn man heeft de baby nog niet gevoeld, we zijn elke keer net te laat. Baby is al zo eigenwijs dat hij zich lekker niet op commando laat voelen. Ik denk dat ik mijn buik wel zou zien bewegen als de punt (ik draag best wel in een punt) er niet voor zou zitten. Ik had gisteren het idee dat zijn billen langs mijn buikwand ging ofzo, het voelde heel 'breed', net een langzaam kopje van een kat. Wat leuk dat jullie bijna met de babykamer gaan beginnen, dan wordt het echt écht. Ik stop overigens 4 weken van te voren, als alles het toelaat.


Mijn man en ik logeren nu bij mijn moeder, omdat we met de badkamer bezig zijn. Dat betekent geen toilet en geen douche en met name het eerste trek is 'snachts niet. We hebben wel tegenslag; de muren bleken zeiknat te zijn. Nu hebben we een bouwdroger staan om de vocht uit de muren te krijgen. Dat werkt als een tiet, binnen 2 uur was er al een liter of 5 uit. De aannemer moeten we nu wel de sleutel van het huis gegeven, omdat we vrijdag naar Londen gaan. Hopelijk zijn ze dan wel a.s. dinsdag (als we terugkomen) klaar met hun deel. Verder had ik vanmorgen weer enorm last van mijn maag, na een warme kruik gaat het wel, maar het heeft drie uur gekost.

Zoals gezegd, kan ik vanmiddag weer even naar de baby kijken. Mijn zusje gaat dan mee, omdat mijn man nog bezig is in huis. Ik ben benieuwd!

Oh ja, allemaal nog hartelijk bedankt voor de felicitaties! Het is echt of er een last van mijn schouders is gevallen!
L2014 & H2017
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:09

Bericht 24 Sep 2013 14:06

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@tsjip, ik ben al met 18 weken gebeld door de kraamzorg, ik krijg volgende week de intake, bij een tweede is dat telefonisch.

@steep, M. kan goed alleen spelen, helaas ook met de pannen. maar soms ben ik al blij dat ik zit en dan laat ik hem maar. ik heb 2 geweven doeken en ik koop een storchenwiege. ik heb ook een beco maar die is vanaf maat 68 ongeveer.

@kajaka, ik neem ook vanaf 34 weken verlof, vorige zwangerschap moest ik al met 28 weken stoppen.

@uiltje, mijn zoon zat 10 weken in maat 1, ik koop er straks 3 denk ik.

@mzcharlotte, leuk zo'n verbouwing, en lekker naar Londen, daar wil ik ook nog wel eens naartoe.

hier weer gewerkt het weekend en het ging prima, nu vanavond weer, ben wel moe en even liggen gaat niet lukken want ik hoor dat M. niet slaapt, ( hij ligt er wel in)
M:21072011
J :08012014
<<

Stokstaartje

Kwebbel

Berichten: 363

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:50

Bericht 24 Sep 2013 14:41

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Zo zeg er is weer een heleboel geschreven! Ik heb toch besloten om deze week een klacht in te dienen bij VITA. Vandaag gesproken met de juiste persoon daarover. Ze begreep het heeft alles opgeschreven en zegt het te gaan bespreken met desbetreffende persoon. Ik kon een afspraak krijgen voor een echo om even te kijken of als ik dat wilde alsnog het geslacht te bekijken. Dit zal dan wel bij een andere persoon zijn dan waar ik geweest ben, want anders schiet het niet op natuurlijk! Ik ga dit overleggen met mijn vriend, omdat hij heel moeilijk vrij kan krijgen en ik hem er dan ook bij wil hebben. En ik heb nog maar 3 vrije dagen staan en het kan alleen maar overdag bij vita.

Voor de rest: gister zijn de babyspullen bezorgd!!! Helemaal blij. En eerste keer zwangerschapscursus. Was even wennen maar toch al nuttige tips gehad en oefeningen voor de houding! Wel handig als je veel moet staan (werk) en zitten (school). Hebben jullie ook spullen bij de babydump gekocht? En houden jullie aanbiedingen bij andere winkels ook bij zodat als de prijs ergens anders lager is je dan weer naar de winkel gaat i.v.m. laagste prijs garantie van de babydump????
Afbeelding
<<

Tsjip

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1319

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 24 Sep 2013 15:43

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Steep: Vergeleken met de kinderwagen die wij ook op het oog hadden wel. Vooral ook lomp qua omvang.
Dat drukkende gevoel is hier niet herkenbaar.
Wat fijn trouwens dat je nog wel op therapeutische basis kunt blijven werken. Zo ben je toch nog onder je collega's maar kun je inderdaad goed naar je lichaam luisteren.

Isabel: Wat ontzettend balen dat het lichamelijk zo tegenzit. Goed naar je lichaam luisteren en desnoods ook gedeeltelijk de ziektewet in. Het is niet leuk maar je lichaam gaat voor!

mzcharlotte: Ik moet ook nog steeds aan mijn avatar wennen. :nerd: Ik vond ze ook erg snel met de afspraak maar ik loop ook al wel tegen de 30 weken aan. Als je zou zeggen dat ik 20 weken ben dan geloof ik je ook meteen. De tijd vliegt! Ik hoef nog maar 7 weken te werken :shock: Waarvan er al eentje afvalt omdat ik dan herfstvakantie heb.
Wat leuk dat je een testmodel bent! Lekker een keertje vaker naar je kleintje kijken. Ik mag nog anderhalve week wachten.

Happydobby: Jeetje met 18 weken is al helemaal vroeg! Maar wel fijn dat het bij de 2e telefonisch kan. Ik ben ook wel benieuwd wat ze hier allemaal te vertellen hebben.

Stokstaartje: Wat goed dat jullie een klacht hebben ingediend en dat ze er ook echt wat mee doen. Wauw alle babyspullen al binnen!
Wij hebben de kinderwagen en de wieg bij de Babydump gekocht. Daar waren deze spullen het goedkoopst. We moeten nu inderdaad in de gaten houden of het niet ergens anders goedkoper is geworden. Zodra we dit zien mogen we bellen en dan krijgen we de spullen goedkoper. Dit werd ons door de verkoper uitgelegd. Ik zou er trouwens niet meer voor naar de winkel gaan. Zo dichtbij zitten de winkels niet voor ons.

Vanmorgen bij de Prenatal dekentjes, een lakentje en nog wat andere verzorgingsspulletjes besteld. Overal ging 20% korting af dus dat scheelt alweer!
Gisteravond hebben we de hele zolder opgeruimd. Sjonge wat een zooi hadden we! Sinds we hier wonen is eigenlijk alles gewoon naar zolder gepakt en we hadden nog maar weinig bewegingsruimte. Nu alles netjes neergezet en er is weer ruimte. Toen we weer beneden waren kreeg ik een harde buik. Toen dus maar weer rustig gaan zitten. Ik mocht zelfs ons konijn geen eten meer geven van mijn man. Hij zorgt er echt voor dat ik het rustig aan blijf doen.
Oh en gister trapte ons meisje toch op een pijnlijke plek! Ik was van de eerste trap nog aan het bijkomen en hoppa daar kwam trap 2. Later in bed had ze dezelfde plek weer gevonden. Hoort erbij zeggen we dan maar!
04-12-2013
03-05-2016Instagram: Huis4_
<<

Stokstaartje

Kwebbel

Berichten: 363

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:50

Bericht 24 Sep 2013 17:39

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Woow ik ben vanmiddag bezig geweest met prijzen vergelijken op de sites en als ze akkoord gaan met alles dan zouden we 88,25 terug krijgen! :shock: :cheering: Heb nog niet alles hoor aan spullen, maar wel de grote dingen zijn bezorgd (kamertje, box, kinderwagen, accessoires kinderwagen, maxicosi+familyfix etc)
Afbeelding
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 24 Sep 2013 19:25

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@ Happydobby; Londen is echt geweldig, maar ik ben bevooroordeeld (ik heb er twee jaar gewoond). Maar dat deel is leuk ja, de verbouwing not so much :thumbdown: Mijn man zat net in een waterleiding, maar de arme ziel is gewoon hartstikke moe. We blijven maar in ons hoofd houden dat het resultaat voor ons beter is.


@ Stokstaartje; goed dat je toch een klacht indient en leuk dat je de optie hebt om toch het geslacht te weten te komen! Ik ben benieuwd hoor.

@ Tsjip; 20% scheelt zeker! Wij hebben het dekentje ook bij Prenatal vandaan, ik wilde per se rood en daar hadden ze het tegen een normale prijs.

Vanmiddag een extra echo gehad voor het leuk. De studenten waren echt heel voorzichtig, het was net of ze mij met het echoapparaat aan het aaien waren. Ik heb het ventje nog wel goed gezien, en hij heeft ook nogmaals bewezen dat hij echt een jongen is haha! Hij is ook een beetje verlegen ofzo, want hij bewoog wel een beetje (draaide ook), maar was niet zo aanwezig (normaal veel meer).

Oh ja. Gisteren ben ik ook nog naar een drukkerij geweest en heb véél boeken doorgespit. Waar ik eerst een klassieke, getekende baby wilde, zaten er ook compleet andere tussen mijn shortlist. Onze shortlist bestaat nu uit twee kaarten, ééntje in het verlengde van onze trouwkaart en de ander is gewoon volledig anders. Niks geen klassiek getekende baby...
L2014 & H2017
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 747

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:01

Bericht 24 Sep 2013 21:46

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Ja we willen eerst een stukje muur proberen of het makkelijk gaat, het is niet heel grof namelijk kwa structuur :)
Vriendlief gaat er zaterdag mee bezig dus ben benieuwd.

Vanmorgen nog even naar de C1000 geweest, was er niet zo heel druk en waren veel producten nog aanwezig.
Heb 1 pak luiers kunnen bemachtigen ;) en wat andere spulletjes dus was geslaagd.
Ze hadden veel a merken nog wel er staan dus viel me nog heel erg mee, heb maar 5min in de rij voor de kassa gestaan (voordeel van een dorps winkel) ze worden verbouwd tot AH.

@steep , ik heb helaas die aanbieding niet gehad maar zal het eens in de gaten gaan houden. Hoorde dat de pampers in Duitsland ook nog wel erg schelen met hier en aangezien ik vlakbij de grens woon misschien nog een idee om daar eens te gaan kijken :)

@mzcharlotte, ja meer het verplaatsen van meubeltjes we moeten nog wel lakens etc hebben.
En mijn vriend heeft door de weeks niet veel tijd en moet vooral in de weekenden gebeuren , en maand oktober hebben we elk weekend wat en zijn we dus eigenlijk alle zaterdagen de hort op. Zo hoeven we niet te stressen op het eind ;) . Hopelijk is de verbouwing snel klaar zodat je weer lekker in jullie eigen huis kunnen.
Wij moeten ook nog kijken naar geboortekaartjes, mijn vriend kan adres stickers printen dus dat is wel ideaal straks met het versturen en scheelt mij weer schrijven :D

@stokstaartje, volgens mij heb ik wat gemist betreft de VITA ? Hopelijk kun je nog een afspraak maken om het geslacht te weten :)
Wow dat scheelt nog al zeg wat je terug krijgt !

@Tsjip , wij willen ook nog even van de week naar de Prenetal om te kijken :) Wel fijn dat je man zo bezogd is en je de rust geeft :) Doet mijne ook , heerlijk is dat soms ;).

Hier sinds gisteren last van misselijkheid en heb het vooral de ochtenden, hoop niet dat ik nu last krijg van ochtendmisselijkheid. Moet wel zeggen dat ik de laatste dagen wel druk ben geweest, veel weg enz misschien toch maar wat rustiger aan gaan doen :nerd:
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 747

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:01

Bericht 25 Sep 2013 21:04

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Wij hebben een babyfoon op het oog :) Medisana Smart Baby Monitor 52345
maar even nog in verdiepen en anders word het deze :P
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:09

Bericht 26 Sep 2013 12:34

Re: Winter 2013/2014 mama's!

@tsjip, intake stelt niet veel voor, bij een eerste komen ze langs, daarna gaat het telefonisch.

@stokstaartje, waar heb je alles besteld dan?

@mzcharlotte, vet zeg! heb je er gestudeerd? mijn vriend is 3 jaar geleden geweest voor een show in de o2. Hij is toen 1 nacht geweest. wel de bezienswaardigheden gezien.
leuk zo'n extra echo!

@uiltje, niet alleen pampers, ook verzorgingsartikelen zijn in duitsland veel goedkoper.
Wij hebben een alecto babyfoon, twijfel nog of we er 1 bij kopen.
M:21072011
J :08012014
<<

Anoniem6

Bericht 26 Sep 2013 21:19

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Ik kom ook weer eens even om het hoekje kijken! Heb wel alles steeds meegelezen maar geen puf gehad om uitgebreid te reageren! Vorige week een tetanusspuit gehad na een aanvaring met de kat. Hier heb ik mij grieperig van gevoeld. Toen een wat mindere leuke werkweek gehad. Sinds maandag heb ik de griep flink te pakken, gelukkig gaat het sinds vandaag ietsje beter. Gister weer controle gehad en de kleine doet het goed! Mijn buik beweegt nu ook vaak heen en weer erg apart om te zien! Ook kan ik de baby soort van vastpakken voel duidelijk het hoofd of billen zitten en ik denk een armpje/beentje. Over 2 weken heb ik weer een uitgebreide echo bij het academisch ziekenhuis wel leuk om weer eens even te spieken! Ik krijg met 34 en 36 weken ook nog een groei en liggingsecho bij de verloskundige.
Ik ga 9 november met verlof maar ik moet nog verlofdagen opmaken dus ik denk dat ik een week eerder ga. Dat betekend dat ik nog maar een maand hoef te werken! Ik vind het nu echt heel snel gaan herkenbaar voor sommige?

Mzcharlotte Nog gefeliciteerd met het behalen van je toets :cheering:
Zijn jullie alleen de badkamer het verbouwen? Ik hoop voor jullie dat het snel klaar is:)
Leuk dat je nog een echo hebt gehad! Wij hebben nu ook al een paar keer naar geboortekaartjes gekeken of ja voornamelijk ik. Maar we zijn voor beide geslacht nog niet uit!

Tsjip Wat lief dat je man zo bezorgd is. Mijne is daar heel wisselvallig in dan heel bezorgd en dan niet in de gaten dat het wat moeilijker wordt om bijvoorbeeld zware dingen te tillen. Hij doet veel voor me maar meestal moet ik het dan wel vragen helaas...
Wat leuk dat je wat dingen gehaald hebt bij de prenatal en de korting is mooi meegenomen! Hier werd ik gister gebeld voor de intake, ze komen eind oktober. Maar ik weet natuurlijk wel hoe het allemaal gaat en wat ik kan verwachten.

Isabel Heb je inmiddels al een gesprek met je leidinggevende gehad? Ik werk ook niet meer volledig. In begin vond ik dat wel moeilijk maar de gezondheid van de baby is het belangrijkste natuurlijk!

Steep Het drukkende gevoel is voor mij niet herkenbaar.

Uiltje Wij wonen in een appartement en schaffen geen babyfoon aan.Mochten we merken dat het toch handiger is halen we hem erna wel.
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 747

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:01

Bericht 27 Sep 2013 09:23

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Ok dan moet ik maar een keertje eens naar duitsland om te gaan kijken :)
Kreeg net via de kruidvat aanbieding voor de pampers newborn luiers heb hem wel even geactiveerd :) nog even zien of ik ze ga halen maar ze zijn nu €5,00 per pak.
Vanavond gaan we even na de prenatal voor de mama mazzeldagen .
Had vanavond ineens trek , werd er twee keer wakker van heb maar droge toastjes gegeten hebben jullie dit ook wel eens?
Terwijl gisteren gewoon gegeten heb :nerd:
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 27 Sep 2013 10:01

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Uiltje; Ik ga binnenkort ook naar Duitsland met mijn schoonzus om dat soort artikelen in te slaan. Ik had idd ook de pampers new born op mijn kaart staan. Geldt maar voor 1 pak he. Dus ik ga m zo ff halen. Ik heb bij de prenatal gister de avent flessenset Nature gehaald. Bij Ruben heb ik Tommee Tippee gebruikt (ook heel fijn hoor), maar ik ben wel benieuwd naar deze! Ik heb wel vaker trek hoor, gisteravond nog 2 boterhammen met hagelslag gegeten en toen kwam mijn man ineens thuis met 2 quaterpounders p.p. (om half 1..), maar ze smaakte me toch echt heel goed haha!

Penelope; Lekker zo'n tetanusspuit. Beterschap met je griep! Het heerst ontzettend in mijn omgeving. Leuk dat je de baby zo kunt pakken. Mij lukt het nog niet, ben wel benieuwd hoe hij/zij ligt al heb ik wel een vermoeden aangezien ik vaak getrapt wordt in mijn zij. Ik heb ook nog verlofuren die ik op moet maken dus ook ik ga een weekje eerder met verlof. 11 November is mijn eerste verlofdag, maar dan heb ik een vergadering en daar wil ik eigenlijk wel heen om iedereen gedag te zeggen en taart te eten als afscheid. Wij hebben trouwens wel een babyfoon (die ontzettend kuren heeft, maar die is ook een keertje van 1 hoog naar beneden gevallen) en wonen in een appartement. Op de een of andere manier zijn onze deuren goed isolerend en horen we Ruben pas huilen als hij volledig over zijn toeren gaat. En dat is een ventje van 2 die veel meer geluid maakt als een babytje. Ik wil dus eigenlijk een nieuwe babyfoon, eens kijken of ik dat bij mijn man er doorheen krijg.

MzCharlotte: Ik heb een mapje aangemaakt op de laptop waar allemaal kaartjes instaan. Vandaag ga ik de eerste selectie wissen en dan weer met mijn man zitten (die vind namelijk alles leuk wat ik kies, dus dat schiet niet heel erg op haha, al lijkt alles wel heel veel op elkaar). De bugaboo hebben we trouwens 2ehands. Ik gebruik de wandelwageninzet nu voor Ruben, hij vind hem helemaal geweldig en hij kiest zelf of hij naar me toe wil zitten of van me af.

All: Ik heb vanochtend weer gespuugd.. Hopelijk begint het riedeltje niet opnieuw. Dat drukkende gevoel wat ik heb is waarschijnlijk het teken dat ik bekkeninstabiliteit heb.. Niks gehoord op de suikertest dus ik ga er vanuit dat dat allemaal goed zit.
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Anoniem6

Bericht 27 Sep 2013 10:35

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Steep Ik wil je niet ontmoedigen maar ik vind die advent nature flessen verschrikkelijk....
Ojee bekkeninstabiliteit klinkt niet zo goed! Doe je wel rustig aan? Hopelijk was het spugen eenmalig!
Haha om 24:30 naar quaterpounders eten klinkt goed! Ik ben opeens dol op die hamburgers van 1 euro.. Eigenlijk zijn het maar vieze kleffe dingen en moest ik er voor de zwangerschap niks van weten maar nu stop ik altijd als ik bij de buurt van een mac ben ervoor....
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 27 Sep 2013 10:48

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Wat maakt ze zo verschrikkelijk dan? Ik vind juist die vorm die nagebootst wordt zo belangrijk en met al die ventieltjes leek het mij ontzettend handig. De tommee tippee had maar 1 ventiel dus die moest je altijd op een bepaalde manier vasthouden.
Ik werk vanaf deze week nog maar 4 uurtjes per keer (dus 3 dagen 4 uur) en nu ook thuis, aangezien ik veel administratief/voorbereidend werk doe. Toevallig nu bezig met feedback geven voor 2 jaargesprekken van collega's.. Gelukkig collega's waarvan ik weet dat ze tegen een stootje kunnen en er volgt altijd een mondelinge uitleg bij waarom ik iets vind (ik kan op papier nogal bot zijn, maar dat is gelukkig bekend bij iedereen!).
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Anoniem6

Bericht 27 Sep 2013 11:01

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Ik vind ze heel vaak lekken en kindjes drinken er slecht uit. Toevallig vorige week nog een kindje gehad en die dronk ook hier weer slecht uit. Vind de tommee tippie of een medela ( maar die zijn wel een stuk prijziger) fijner. Maar wie weet werkt het voor jou kleintje wel! Ik ga zelf voor de medela.
Wat goed dat je nog maar 4 uur per dag werkt! Succes met de feedback van de jaargesprekken. Ik vind feedback schrijven altijd lastig maar zo te lezen heb jij daar geen moeite mee :wink:
<<

Steep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:52

Woonplaats: Arnhem

Bericht 27 Sep 2013 11:18

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Hmm.. Ik ga het idd gewoon proberen en anders stap ik weer over naar Tommee Tippee. Thnx voor de waarschuwing!
Ruben: 22-07-2011
Mirthe: 25-12-2013
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3612

Geregistreerd: 08 Sep 2013 10:40

Bericht 30 Sep 2013 17:52

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Ik heb ons weer even van pagina 4 gehaald :) Hoe is het met iedereen? Ik lees dat veel van jullie het kamertje al besteld en sommigen ook al binnen hebben. Wij hebben het kamertje nog niet gekocht maar we weten al wel ongeveer wat we willen hebben.

Met de harde buiken gaat het beter. Ik werk sinds vorige week halve dagen en dat bevalt mij goed. Ik heb nog wel harde buiken maar ze zijn minder pijnlijk en ze duren minder lang. Dus dat is wel een goed teken denk ik. Gaan jullie na het verlof minder werken of niet? Ik twijfel nog hierover.

En vandaag officieel op de helft :cheering:
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6530

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:34

Bericht 30 Sep 2013 18:07

Re: Winter 2013/2014 mama's!

Hier gaat het ook allemaal heel goed. Daarom vergeet ik ook steeds mee te schrijven...
Vanmorgen de 20 weken echo gehad en alles was goed. We krijgen een meisje!! :cheering: Ben echt superblij!
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Nan