Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Werk & studie biechttopic

<<

Anoniem282

Bericht 30 Nov 2018 21:01

Re: Werk & studie biechttopic

Maar kon de rechtsbijstandverzekering jou niet verder adviseren? Of begrijp ik je niet goed?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 30 Nov 2018 21:18

Re: Werk & studie biechttopic

In zoverre dat ze adviseerden om mondeling af te tasten wat er nog over is van het VSO verhaal. Ik mag in geen geval deze tekenen terwijl ik nog ziekgemeld ben, vanwege Wet Vebetering Poortwachter en als ik dat wel doe, ik dus verwijtbaar werkeloos ben en evt WW in gevaar breng. Verder ben ik niet gekomen.
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2429

Geregistreerd: 19 Okt 2013 11:39

Bericht 30 Nov 2018 22:07

Re: Werk & studie biechttopic

Maar hoezo ww? Ik snap geloof ik niet zo goed wat het probleem is. Je hebt nu een baan en je wilt switchen. Dat kan gewoon, ook tijdens ziekte. En voor jou huidige werkgever is het beter als jij niet ziek uit dienst gaat, dus zij zullen je dan vast wel beter willen melden. Zo niet kan je dat volgens mij ook zelf doen. Als ik jou was zou ik eens bij uwv informeren.
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2429

Geregistreerd: 19 Okt 2013 11:39

Bericht 30 Nov 2018 22:25

Re: Werk & studie biechttopic

Wat de rechtsbijstand zegt ziet m.i. op de situatie zonder nieuwe werkgever. Je moet idd niet zelf je baan opzeggen of de vaststellingsovk tekenen zonder dat je direct na beeindigingsdatum een nieuwe baan hebt. Je krijgt dan namelijk geen zw of ww. Maar als ik je goed begrijp zou jij dan aansluitend in dienst treden bij nieuwe werkgever en wordt je niet werkloos. Enige probleem is als je de proeftijd niet doorkomt. Ik weet niet precies wat dan je rechten op zw/ww zijn. Daarom zou ik dus bij Uwv informeren.
<<

Anoniem282

Bericht 01 Dec 2018 13:36

Re: Werk & studie biechttopic

Ik had een heel verhaal getypt, maar uiteindelijk besloten het te verwijderen omdat ik merk dat ik je niet goed kan volgen. Sorry. Ik zou je toch adviseren dan idd contact te leggen met het UWV en nogmaals je rechtsbijstandverzekering. Ik heb nu 2x je verhaal gelezen en het blijft wat onduidelijk voor me.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 17 Dec 2018 18:06

Re: Werk & studie biechttopic

Even een vraagje waar ik eigenlijk best vaak tegen aan loop en ik ben benieuwd of meer meiden dit herkennen en hoe ze daar mee om gaan.

Elke keer als ik van werkgever wissel en er een tijdje (lees ongeveer een jaar) werk heb ik het wel gezien. Ik ken dan meestal wel het kunstje (zeg maar alle programma's, procedures en werkzaamheden etc.) wel dat het daarna saai word.
Je zou zeggen, trek dan nieuwe interessante projecten naar je toe bij je werk. Echter aangezien dit het werk nauwelijks anders maakt/beïnvloed voegt dat nauwelijks iets toe. Het maakt daarbij overigens niet uit hoe de sfeer is en de collega's zijn. Ik vraag mij regelmatig af of dit normaal is en of andere dit herkennen. Gevolg is dat ik vrij vaak van werkgever wissel om te zien of het elders wel interressant blijft op lange termijn, maar dat blijkt dus steeds niet te zijn.
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3670

Geregistreerd: 22 Feb 2015 15:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 17 Dec 2018 19:05

Re: Werk & studie biechttopic

Ja ik herken het, maar ik werk onder mijn niveau. Ik werk nu op MBO niveau en er zijn genoeg mensen die het heel uitdagend vinden en het 40 jaar volhouden, maar ik heb het al snel gezien. Ik ben weer gaan studeren en kan via mijn werk ook nog allerlei trainingen doen om hogerop te komen als ik zou willen. Is dat voor jou geen optie, studeren?
If you never try, you'll never know!
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5101

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 17 Dec 2018 19:31

Re: Werk & studie biechttopic

Ik herken het heel erg en ik probeer al tijden een reactie te typen maar ik kom er niet uit.
Ik ben op een gegeven moment tot de conclusie gekomen dat ik dit altijd ga houden. Ik werk nu al een tijdje niet, maar ik hoop er in de toekomst beter mee om te gaan. Ik ga niet jarenlang bij dezelfde baas werken en gelukkig is dat ook niet meer van deze tijd. Maar door min of meer te accepteren/realiseren dat dit bij mij hoort, hoop ik er mee om te kunnen gaan, door ook minder het perfecte plaatje qua baan steeds te zoeken. Of steeds te denken dat het ergens anders misschien wel beter is. Ik heb ook geen droombaan of passie die ik nastreef. En weet dat ik vroeg of laat ergens uitgekeken ben. Dan ga ik of op zoek naar iets anders, of ik kan me er tijdelijk bij neerleggen en m'n uitdaging eb plezier in m'n privéleven zoeken en werk op die momenten minder belangrijk te maken (bv voor m'n ontwikkeling en levensplezier). Geen idee of dit gaat werken, maar ik trek het ook niet om vaak van baan te wisselen, en in mijn geval helpt dat ook niet per definitie (lang).
Ik hoop dat hier wat van te maken is.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 17 Dec 2018 19:40

Re: Werk & studie biechttopic

Studeren is niet echt een optie. Ik heb HBO niveau en vind dat wel hoog genoeg eigenlijk. Het is meer ook dat ik al tijden geen werkdruk ervaar, waar ik ook werk. Laatst nog met een collega hier over gehad. Zij ervaart wel een werkdruk zegt ze. Dan denk ik komt het door mijn mindset of is er iets anders aan de hand? Ik denk ook vaak: het werk komt toch wel af. Ook als ik maar op 50% tempo werk. Dat zorgt er ook voor dat mij motivatie snel afneemt. Sowieso neemt de motivatie vrij snel af bij mij als ik ergens in dienst kom. Ook als complimenten krijg. Commitment naar een bedrijf toe geef ik daarom nauwelijks uit zelfbescherming zodat ik niet te betrokken wil raken omdat het waarschijnlijk toch voor korte termijn is. Zou ik namelijk te betrokken zijn dan voel ik mij rotter als ik weg ga voor een nieuwe uitdaging.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 17 Dec 2018 19:46

Re: Werk & studie biechttopic

@ Joey bedankt voor je reactie. Je zegt precies wat ik ook bedoel en voornamelijk voel. Het accepteren/realiseren dat dit bij mij hoort is een goede om over na te gaan denken want zo heb ik er nog niet eerder tegen aangekeken. Ik zal er mee aan de slag gaan om dit proberen te accepteren.
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2772

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 17 Dec 2018 20:27

Re: Werk & studie biechttopic

Herkenbaar biechtje. Ik werk nu 4 jaar bij deze werkgever; eerst twee jaar in een ander team en nu 2 jaar in dit team. Een aantal dingen heb ik het 'trucje' ook onder de knie en ook wel behoefte aan een nieuwe uitdaging. Ik ben net terug van zwangerschapsverlof en heb het totaal niet druk voor mijn gevoel. Ik heb al dingen af die pas in maart af hoeven te zijn. Collega's om me heen zijn enorm gestresst, terwijl ik niet weet hoe ik mijn dagen moet vullen...

Ik hoop dat dit in de loop van het jaar nog wel wat rechttrekt. Anders ga ik dit concreet aangeven in de hoop dat er wat nieuwe mogelijkheden zijn. Mijn leidinggevende gaf al aan dat hij me niet 10 jaar in dezelfde functie zag zitten.
08/2018
05/2021
<<

Nan

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2036

Geregistreerd: 26 Mei 2016 19:46

Bericht 17 Dec 2018 20:34

Re: Werk & studie biechttopic

En bij een detacheerder gaan zitten? Dan krijg je elke keer een andere opdracht en klant. Ik trek dat juist minder goed, steeds als ik een trucje doorheb krijg ik weer een ander project. Ik heb momenteel niet echt behoefte aan uitdaging, meer aan continuïteit. Bij mijn vorige werkgever (detacheerder) was het elke keer weer anders. Dan een jaar dit, dan 3 maanden dat.
Afbeelding Afbeelding
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 35234

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 17 Dec 2018 21:56

Re: Werk & studie biechttopic

Zou voor jezelf beginnen geen optie zijn? Dan doe je hetzelfde werk maar met een heel andere uitdaging (namelijk ondernemen) erbij. Kan het misschien net een wat interessantere twist geven aan je werk en bovendien raak je misschien minder snel uitgekeken. Maar weet niet of dat in jouw branche haalbaar is hoor.
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15366

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 18 Dec 2018 12:07

Re: Werk & studie biechttopic

Maar als het een patroon is, is het dan niet gewoon een teken dat je niet voldoende uitdaging en verantwoordelijkheid hebt (en dus klaarblijkelijk onder je niveau werkt)? Ik zou gaan onderzoeken of er andere functies zijn waar je wellicht naar toe kunt gaan stromen, misschien heb je er nog een opleiding voor nodig, maar zoals ik dit lees zit je gewoon een trede te laag.
#teammaple🍁
<<

Anoniem313

Bericht 18 Dec 2018 15:01

Re: Werk & studie biechttopic

Dat wat UN zegt, dat denk ik eigenlijk ook. Kun je niet hogerop? Ik weet natuurlijk niet je doet: in veel soorten werk ga je dan richting management of beleid en daar moet je ook maar net trek in hebben. Maar misschien is bijvoorbeeld verdieping of specialiseren ook wel een optie?
Ondernemen was het voor mij zelf in ieder geval niet: je doe dan hetzelfde werk en wat erbij komt is factuurtjes schrijven en belastingaangifte doen, dat vind ik niet heel uitdagend.
<<

Pollepel

Kwebbel

Berichten: 298

Geregistreerd: 25 Okt 2018 19:14

Bericht 18 Dec 2018 23:36

Re: Werk & studie biechttopic

Waarom wil je niet studeren, als je hier last van hebt?
En waarom wil je hem extra taken op je nemen?
Wat zou er gebeuren als je dit gevoel met je leidinggevende bespreekt?
Welke feedback krijg je terug van collega's?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 23 Dec 2018 07:38

Re: Werk & studie biechttopic

Concurrentiebeding in het contract staan. Hoe ernstig is dat nu?
Ik werk nu ergens waar het niet bevalt. Mijn vorige baas had dat in het contract staan maar ik wil weer terug in die sector (binnen een paar maanden al). Maar dan bij een ander bedrijf (vorig bedrijf beviel niet maar de werkzaamheden wel).
Het gaat niet om bedrijfsgevoelige informatie.
Het zijn 2 concurrenten uit een ander district (wel in deze provincie) maar werken wel voor hetzelfde bedrijf.
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2429

Geregistreerd: 19 Okt 2013 11:39

Bericht 23 Dec 2018 10:24

Re: Werk & studie biechttopic

Tja daar valt eigenlijk niks zinnigs over te zeggen zonder alle details. Het ligt aan de afstand en de soort werkzaamheden van de bedrijven. En als het om een sector gaat waar maar 4 bedrijven van zijn in NL is de afstand natuurlijk groter dan als het om een bakkerij oid gaat. Zelfde voor de werkzaamheden, het maakt verschil of je werkzaam bent als productontwikkelaar of achter de kassa zit. En dat is het nog de vraag hoe jouw huidige werkgever erin staat. Ik zal daarom toch het gesprek aangaan. Als je dat liever niet wil kan je misschien het er eerst met nieuwe werkgever over hebben?
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7941

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 23 Dec 2018 10:33

Re: Werk & studie biechttopic

Volgens mij gaat het om je vorige werkgever toch? Dan zou ik het hem voorleggen, dan weet je het zeker.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 3997

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 23 Dec 2018 11:26

Re: Werk & studie biechttopic

Concurrentiebeding gaat vaak erom dat je geen klanten meeneemt (of benaderd om over te stapoen) als je bij een andere bedrijf gaat werken in dezelfde sector. Destijds toen ik in de accountancy werkte had ik die ook altijd. Nooit problemen mee gehad als ik ergens anders ging werken.

Uiteindelijk hier nog best veel misstanden in gezien van collega's en directeuren. Een directeur stuurde gewoon de nieuwsbrief van zijn kantoor naar de klanten van het kantoor waar hij eerst werkte. Not done vind ik zelf.

Als een klant overstapt is de bewijslast trouwens altijd lastig, want een klant heeft natuurlijk ook zelf een keuze en het kantoor zegt gewoon dat ze de klant niet actief hebben benaderd.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 23 Dec 2018 11:42

Re: Werk & studie biechttopic

Het is niet echt een biecht, maar ik wil het niet onder mijn forum naam hebben.

Ik werk sinds maart 2016 bij een groot bedrijf, eerst als uitzendkracht, sinds 01-07-2017 in dienst.
De contracten liepen zo: maart 2016 - december 2016 uitzendbureau A
Januari 2017 - 30-06-2017 uitzendbureau B
01-07-2017 - 31-12-2017 contract 1 werkgever
Heel 2018: jaarcontract werkgever
Nu weer contract gekregen voor 01-01-2019 tm 30-06-2019. Hierna moet ik volgens de werkgever vast en dat zal waarschijnlijk niet lukken.

Nu werd ik hierop gewezen: Opvolgend werkgeverschap. Ik heb namelijk al die tijd dezelfde functie gehad. Werkgever wordt dan gezien als opvolgende werkgever en contracten uitzendbureaus tellen mee. Dit zou betekenen dat ik al sinds 01-03-2018 in vaste dienst ben!

Wie heeft hier verstand van? Voordat ik dus met mijn werkgever om de tafel ga. Er is mij geadviseerd om af te wachten of ik volgend jaar echt geen vast contract kan krijgen, als ze zeggen dat dit niet kan, dan pas dit aan te kaarten.
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3289

Geregistreerd: 01 Jan 2015 13:05

Bericht 23 Dec 2018 12:03

Re: Werk & studie biechttopic

Ik heb geen idee, even het juridisch loket bellen?
Afbeelding
<<

Vlaai

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1371

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:39

Bericht 23 Dec 2018 16:03

Re: Werk & studie biechttopic

Biechtje schreef:Het is niet echt een biecht, maar ik wil het niet onder mijn forum naam hebben.

Ik werk sinds maart 2016 bij een groot bedrijf, eerst als uitzendkracht, sinds 01-07-2017 in dienst.
De contracten liepen zo: maart 2016 - december 2016 uitzendbureau A
Januari 2017 - 30-06-2017 uitzendbureau B
01-07-2017 - 31-12-2017 contract 1 werkgever
Heel 2018: jaarcontract werkgever
Nu weer contract gekregen voor 01-01-2019 tm 30-06-2019. Hierna moet ik volgens de werkgever vast en dat zal waarschijnlijk niet lukken.

Nu werd ik hierop gewezen: Opvolgend werkgeverschap. Ik heb namelijk al die tijd dezelfde functie gehad. Werkgever wordt dan gezien als opvolgende werkgever en contracten uitzendbureaus tellen mee. Dit zou betekenen dat ik al sinds 01-03-2018 in vaste dienst ben!

Wie heeft hier verstand van? Voordat ik dus met mijn werkgever om de tafel ga. Er is mij geadviseerd om af te wachten of ik volgend jaar echt geen vast contract kan krijgen, als ze zeggen dat dit niet kan, dan pas dit aan te kaarten.


Als jij dezelfde werkzaamheden bent blijven doen is er sprake van opvolgend werkgeverschap en is de ketenbeplaing van toepassing (3 tijdelijke contracten in 2 jaar geldig). Je uitzendkrachten tellen dus mee bij je nieuwe werkgever.
Je had al 2 tijdelijke contracten gehad met de duur van 16 maanden totaal. Je (nieuwe) werkgever had je dus nog 1 tijdelijke contract mogen geven van 8 maanden en daarna onbepaalde tijd. Je bent dis al sinds 1 januari 2018 voor onbepaalde tijd indienst (toen was je bepaalde tijd contract afgelopen, ondanks niet volledig benutten van de maanden).
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 23 Dec 2018 16:29

Re: Werk & studie biechttopic

Dank je wel voor jullie antwoorden.

Voor het juridisch loket te raadplegen verdien ik teveel. Zag op hun website wel dat ik en vlaai gelijk hebben.
Sinds 01-01-2018 al zelfs....
Jeetje.
Maar nu, hoe ga ik dit aankaarten? Gelijk al of afwachten tot april/mei?
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3289

Geregistreerd: 01 Jan 2015 13:05

Bericht 23 Dec 2018 18:57

Re: Werk & studie biechttopic

Biechtje schreef:Dank je wel voor jullie antwoorden.

Voor het juridisch loket te raadplegen verdien ik teveel. Zag op hun website wel dat ik en vlaai gelijk hebben.
Sinds 01-01-2018 al zelfs....
Jeetje.
Maar nu, hoe ga ik dit aankaarten? Gelijk al of afwachten tot april/mei?


Ik zou het direct even aankaarten. Mochten ze moeilijk doen, heb je hopelijk een rechtsbijstand verzekering.
Afbeelding
VorigeVolgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers