Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Werk & studie biechttopic

<<

Anoniem201

Bericht 25 Apr 2017 07:57

Re: Werk & studie biechttopic

Ik wil ook even wat kwijt zonder daar een topic voor te openen.

Volgende week start ik met mijn nieuwe baan en gisteren zou mijn laatste werkdag zijn geweest bij mijn huidige baan. Helaas heb ben ik dus ziek geworden vorige week door het abces. Omdat ik daar dagen vrij had, heeft niemand daar last van gehad op het werk (zoals ze het ook zelf benoemde)
Echter moest ik gisteren weer naar het ziekenhuis en was ik lichamelijk nog altijd niet in staat te werken. Helaas en dat op mijn laatste dag ik voelde me echt verplicht om te gaan maar ik heb echt voor mijn eigen gezondheid gekozen.

Nou kreeg ik van onze coach een telefoontje gisteren in het ziekenhuis en zij suggereerde dat ik mij had ziek gemeld omdat ik de laatste loodjes niet wilde werken ect. Ondanks dat ik mijn verhaal vertelde en dus op 3 dagen tijd 2x in het ziekenhuis ben geweest (over de pijn en ongemakken maar te zwijgen) zei ze glas hard "tja ziek zijn is ook een keuze en dat op je laatste dag" "Laatste loodjes zijn zwaar" en dan als trap na " Maar goed wie ben ik he"

Ik ben zo boos geworden aan de telefoon en heb haar dat ook haarfijn uitgelegd. Ik heb een jaar lang gewerkt en heb slechts 1 ziekmelding op mijn naam staan. En zelfs toen tijdens het ziek zijn (39 graden koorts) ben ik onder verplichting gaan werken. Ik heb altijd extra dagen gewerkt en geruild ect en nu krijg ik dit als stank voor dank?
Bevestigd wel weer waarom ik weg ga.
De volgende keer nodig ik ze allemaal uit en mogen ze in mijn doos kijken als ze mij niet meer willen geloven. Echt serieus! Als ik nou iemand was die te pas en te onpas ziek was, zou ik mij die reactie kunnen voorstellen. Maar zo ben ik helemaal niet.
Ik heb spontaan spijt van al het extra werk wat ik heb gedaan want ergens wist ik dat je er toch niks voor terug kreeg.

Tevens is ook niemand die eraan gedacht heeft dat ik weg ga. Geen bedankje helemaal niks. Dat steekt mij echt enorm.
Of stel ik mij aan?

*Niet quoten
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15244

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 25 Apr 2017 08:19

Re: Werk & studie biechttopic

Pitty schreef:
Elliot, ik snap enerzijds wel dat je het niet 'netjes' vind, maar anderzijds: biechtje werkt niet in de zorg ofzo, er hangen geen levens vanaf en dus is een maand opzegtermijn toch prima?

Ik snap de vergelijking met de zorg niet echt, want ook daar lijkt het me gewoon normaal om de opzegtermijn aan te houden. Het is niet zo dat er daar spontaan 4 mensen dood neervallen als je plotseling je baan opzegt.
Dat gezegd hebbende vind ik het gewoon niet heel netjes om tijdens je verlof te 'doen alsof' je terugkomt terwijl je zelf al een enorme voorkeur hebt voor stoppen. Maar ik begrijp nu van biechtje dat het zo is afgesproken met haar werkgever dus dan is het natuurlijk prima. Ik dacht dat zij hen had laten denken dat ze gewoon terug zou komen. En dan vind ik het netter om vooraf al te zeggen dat dat niet gaat gebeuren, zodat ze alvast voor een (vaste) vervanger kunnen kijken.

♥♥


insta: perron.26
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15244

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 25 Apr 2017 08:22

Re: Werk & studie biechttopic

Stuit ik zou daar ook flink van balen hoor! Echt niet netjes. Ik zou wel proberen het los te laten (makkelijk gezegd natuurlijk), want je helpt er niets mee om je daar druk over te maken. Focus je op je nieuwe baan en de frisse start die je daar kunt maken en laat je oude werk lekker achter je. Beterschap!

♥♥


insta: perron.26
<<

Anoniem201

Bericht 25 Apr 2017 10:11

Re: Werk & studie biechttopic

Daar heb je zeker gelijk in Elliot. Ik probeer het ook naast mij neer te leggen. Het frustreert alleen zo enorm.
<<

Anoniem282

Bericht 25 Apr 2017 11:30

Re: Werk & studie biechttopic

Het is heel jammer om een periode bij een werkgever zo af te sluiten. Ik kan me voorstellen dat dit je raakt. Hopelijk ebt dat gevoel weg, want doordat je leidinggevende hardop zegt wie hij dan is, slaat hij/zij de spijker op z'n kop: het is jouw leidinggevende geweest en niet jouw behandelend arts. Heel flauw om zo tegen jou uit te vallen, maar het bevestigt dat je de juist keuze hebt gemaakt om daar weg te willen.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4156

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 26 Apr 2017 11:46

Re: Werk & studie biechttopic

Ik overweeg om een tijdje te stoppen met werken en in die tijd mezelf verder te ontplooien en te onderzoeken wat ik nou eigenlijk wil. Ik zit momenteel in een baan waar ik al tijden geen uitdaging meer in zie en waar ik geen mogelijkheid heb om verder te groeien en mezelf te ontplooien. Doordat mijn privesituatie de laatste tijd heel veel aandacht en energie van me heeft gevraagd lukt het me maar niet om naast mijn baan de stappen te zetten die ik wil. Het ontbreekt aan de ruimte en momenteel ook aan het zelfvertrouwen om bijvoorbeeld te solliciteren. Financieel zouden we het wel een tijdje redden en ik hoop in diezelfde periode ook voor een tweede keer moeder te mogen worden. Het zou dan gaan om 1 tot 1,5 jaar, wat best lang is.

Voordat ik die stap daadwerkelijk neem wil ik wel wat meer een plan hebben en bijvoorbeeld zicht hebben op welke opleiding, cursus of training ik wil volgen om de tijd ook nuttig te gebruiken.

Maar ik vind het tegelijk zo eng! Lukt het me in die periode te vinden wat ik zoek? Kom ik daarna weer makkelijk aan een baan? Hoe ga ik het oplossen met mijn huidige werkgever, is het mogelijk om mijn recht op WW te behouden? Momenteel zit ik in de ziektewet omdat het allemaal even niet meer ging. Werkgever heeft ook zeker een hoop steken laten vallen de laatste tijd, maar ik wil ook geen misbruik maken van mijn positie.

Ik wilde het even kwijt en ben tegelijk benieuwd of iemand iets herkent en een soortgelijke stap heeft gezet. Tips en adviezen zijn zeker welkom! Oh en als ik word herkend is het geen probleem, ik wil dit alleen niet onder mijn eigen naam posten.
<<

Anoniem282

Bericht 26 Apr 2017 13:16

Re: Werk & studie biechttopic

Je hebt een vast contract? Ik denk dat het best veel van jezelf gevraagd is om in een periode van ziek zijn en waardoor je dus in de ziektewet bent beland, je nu gaat oriënteren op een nieuwe richting inslaan en dan ook nog graag zwanger willen worden. Kun je dat aan jezelf verkopen dat je nu te ziek bent om bij je huidige werkgever niet te werken en wel de energie hebt om je om te laten scholen? Weet je ook hoe lang je in de ziektewet blijft, of is er nog geen plan van aanpak opgesteld?

Regels voor uitdiensttreding bij ziekte staan op de site van het UWV, maar daar wordt volgens mij alleen gerefereerd aan tijdelijke contracten en dan ziek uit dienst gaan. Dat weet ik niet zeker, dus zou je even moeten nakijken. Of heb je dit al opgezocht? Recht op WW kun je doorgaans niet behouden als je zelf ontslag neemt, tenzij je er met een VSO uit kunt gaan. Maar hoe dit zit met ziek zijn, weet ik niet. Maar stel dat je ziek uit dienst mag treden met behoud van recht op WW (en dit klinkt mij raar in de oren), dan heb je wel een plicht in de WW om te solliciteren. Trek je dat? Soms zijn er uitzonderingen, maar ook dat moet je nakijken (en dan doel ik op uitzonderingen dat het UWV zelf cursussen aanbiedt voor een beroepsgroep waar een tekort aan is en je in de periode van WW je om mag laten scholen met een bepaald budget. Ik heb me er verder nooit in verdiept, dus wellicht is er veel meer mogelijk). Ik zou even informeren bij het UWV en er rekening mee houden dat je je recht op WW kwijt kan raken, want ik lees nu geen enkel voordeel voor de werkgever om jou eruit te laten gaan met een VSO. Of wil de werkgever eigenlijk van jou af? Al met al denk ik niet dat je vraag geschikt is voor het forum, want het UWV heeft tig regels en zelfs medewerkers zijn daar nog in staat om je verkeerd te informeren. Ik twijfel dus ook of ik dit allemaal wel aan je moet vertellen, want ik ken alle regels domweg niet. Ik baseer me op wat ik wel weet en dat dekt maar een klein deel van jouw situatie. :)

Baangarantie in de toekomst kan niemand je geven. Dat is de gok die je moet nemen en anders kun je dus wel terugvallen op je diploma's en werkervaring in het vakgebied waarin je nu zit, ook al heb je dan wellicht een achterstand door een gat op je cv. Succes en sterkte!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4156

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 26 Apr 2017 15:13

Re: Werk & studie biechttopic

Hier het biechtje dat haar baan op ging zeggen. Dat heb ik zojuist gedaan! Gek hoor.
Leidinggevende zag het al een beetje aankomen maar begreep het helemaal. Het was een heel fijn gesprek en ik heb duidelijk aangegeven dat ik het absoluut als een goede periode zie, maar dat het ook goed zo is. Ik moest het overigens natuurlijk gewoon via het intranet officieel aangeven bij HRM, daar had ik helemaal niet aan gedacht, maar dat heb ik nu dus gedaan. Ik ga binnenkort daar nog een keer langs met baby en alles inleveren en afronden en afscheid nemen. Gek maar ook goed.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5237

Geregistreerd: 22 Feb 2016 13:09

Bericht 26 Apr 2017 15:23

Re: Werk & studie biechttopic

Fijn dat het allemaal geregeld is en dat ze zo relaxt reageerden! En leuk dat je nog een keertje langs gaat om het af te ronden en het nog even af te sluiten en dat te zeggen enzo. Klinkt helemaal goed!
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8215

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 08 Mei 2017 19:43

Re: Werk & studie biechttopic

*Weg*
Laatst gewijzigd door Taeda op 10 Mei 2017 06:09, in totaal 1 keer gewijzigd.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15244

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 09 Mei 2017 09:38

Re: Werk & studie biechttopic

Oh Taeda wat lastig zeg, het is heel vervelend als het voelt alsof je niet op je plek zit. Ik hoop dat het snel wat meer vorm krijgt en je wat meer je plekje gaat vinden. En rondkijken kan natuurlijk altijd, misschien zie je wel iets heel leuks!

♥♥


insta: perron.26
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8215

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 10 Mei 2017 06:10

Re: Werk & studie biechttopic

Dank voor je reactie Elliot! Rondkijken kan inderdaad altijd en ik blijf intern ook aangeven wat mijn wensen zijn. Dan hoop ik dat het met de tijd weer goed komt, linksom of rechtsom.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4156

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 10 Mei 2017 07:43

Re: Werk & studie biechttopic

Ik wil ook even biechten over mijn werk. Ik heb een tijdje in de ziektewet gezeten vanwege overspannenheid/paniekklachten, inmiddels ben ik weer volledig aan het werk qua uren. Qua taken ben ik nog aan het opbouwen, maar ik zit bijna op 100%. Ik merk alleen dat het klantcontact me ontzettend zwaar valt. Eerder heb ik hier niet zoveel moeite mee gehad, maar momenteel kan ik van iedere opmerking/discussie/ruzie nog helemaal van slag raken. Ik heb er dan echt dagen last van. Ook zie ik ontzettend tegen het werk op, slaap er ook slecht van.
Ik probeer er zelf van alles aan te doen, loop bij een psych waarmee ik oefeningen doe en heb pas geleden een training gedaan.
Helaas vraagt mijn leidinggevende helemaal niet meer hoe het gaat, ik denk omdat ik qua uren op 100% zit. Maar ik heb het er dus nog wel erg moeilijk mee, eigenlijk is het momenteel weer teveel qua klantcontact. Hoe kan ik dit aangeven, moet ik dit aangeven?
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 10 Mei 2017 09:41

Re: Werk & studie biechttopic

Taeda schreef:Dank voor je reactie Elliot! Rondkijken kan inderdaad altijd en ik blijf intern ook aangeven wat mijn wensen zijn. Dan hoop ik dat het met de tijd weer goed komt, linksom of rechtsom.


Ik heb dit niet gelezen maar wil je wel even succes wensen!

@Biechtje: aangeven. Gewoon aangeven. Je LG gaat ervanuit dat je weer volledig functioneert maar dat doe je dus niet. Het enige dat je kan doen is het aangeven en wellicht dat je dan kan terugschakelen in klantcontact. Hij zal neem ik aan niet willen dat je er weer uitligt, dus voorkomen is beter dan genezen. Zeker in dit geval.
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8215

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 10 Mei 2017 13:57

Re: Werk & studie biechttopic

Dank je Caro!

Biechtje, inderdaad aangeven. Je kunt heel concreet noemen waar je tegenaan loopt, welke taken je nog niet op kunt pakken. Misschien kun je zelf ook voorbereiden welke taken je wél kunt doen en hoe je dus een bijdrage kunt leveren op het werk. Door specifieke taken te benoemen die je wel/niet uit kunt voeren, kan je werkgever snel schakelen om je dagelijkse bezigheden aan te passen.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4156

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 15 Jul 2017 11:31

Re: Werk & studie biechttopic

***
Laatst gewijzigd door Biechtje op 18 Jul 2017 14:27, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem197

Bericht 15 Jul 2017 15:54

Re: Werk & studie biechttopic

Succes! Nieuwe uitdagingen zijn altijd leuk en hopelijk pakt het goed uit!
<<

Winegum

Major Yipyapper

Berichten: 3964

Geregistreerd: 26 Okt 2013 19:21

Bericht 18 Jul 2017 09:38

Re: Werk & studie biechttopic

De eerste stap is genomen dus dat is al heel erg goed!
Ik weet niet om welke reden je in de ziektewet zit, maar ik denk dat het wel slim is om voor jezelf na te gaan of je het daadwerkelijk aan kan om dit eventueel op te starten. Ergens nieuw beginnen kost vaak al heel veel energie, ook al krijg je er vaak ook weer energie voor terug. Maar als ZZP'er komen er waarschijnlijk nog veel meer regeldingen om de hoek kijken.

Veel succes in ieder geval!
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7734

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 18 Jul 2017 10:18

Re: Werk & studie biechttopic

Biechtje, ik zit in een soortgelijke situatie als jij en als deze kans voorbij zou komen zou ik hem zeker grijpen! Ja het is spannend en ja een nieuwe baan kost ook energie, maar als het goed voelt en de functie goed aansluit is het zeker de moeite waard om eens te gaan praten. Je zou het ook eens met je therapeut kunnen bespreken wat betreft inschatting van je belastbaarheid. Succes!
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Anoniem282

Bericht 18 Jul 2017 11:38

Re: Werk & studie biechttopic

In tegenstelling tot de forummers die wel enthousiast hierop reageerden, moet ik eerlijk zeggen dat ik dit niet zo netjes van je vindt. Je zit in de ziektewet en kunt dus niet werken. Maar nu je iets voorbij zag komen wat je echt heel leuk vond, zou je opeens wel kunnen werken? Je zit toch niet voor niets in de ziektewet? Oftewel: je zou nu dus ook kunnen werken bij je huidige werkgever; of mis ik ergens een afslag? Als het is zoals ik het hier omschrijf, blijf ik erbij dat ik dit niet netjes vind en hoop ik dat je goed beseft wat zzp'er zijn inhoudt. Je eigen toko starten en administratie voeren gaan niet vanzelf. Wellicht is dit niet de reactie waarop je had gehoopt, maar ik begrijp dan ook niet goed waarom je nu handelt zoals je handelt.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7734

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 18 Jul 2017 11:56

Re: Werk & studie biechttopic

Ze zegt dat ze niet meer terug kan naar haar huidige werkgever, dus wat je stelt gaat daarom niet helemaal op vind ik. Als ze niet kan reïntegreren dan is het m.i. logisch en geoorloofd om op een gegeven moment uit te kijken naar wat nieuws. Of Biechtje belastbaar genoeg is om het aan te kunnen dat kan ze alleen zelf voelen en bepalen.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3836

Geregistreerd: 22 Feb 2015 15:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 18 Jul 2017 12:03

Re: Werk & studie biechttopic

Guattari, het hangt af van waarom je in de ZW zit denk ik. Ik ben, terwijl ik gedeeltelijk in de ZW zat, ook begonnen aan een studie. Voor de één zal dit teveel zijn (als je een burn out hebt en echt rust moet houden), maar mij gaf dit juist energie en hoop op een betere toekomst. Het heeft de opbouw van mijn werkuren niet belemmerd.
If you never try, you'll never know!
<<

Anoniem282

Bericht 18 Jul 2017 12:16

Re: Werk & studie biechttopic

Maar wat betekent dan niet terug kunnen naar je huidige werkgever? Contract wordt niet verlengd? Werk is te zwaar? Als het werk te zwaar is, wat natuurlijk ook zou kunnen, lijkt mij beginnen als zzp'er ook wel heftig qua je overbelast voelen en dan helemaal i.c.m. een opleiding volgen.

En sorry, maar als je niet terug kunt naar je huidige werkgever wanneer er sprake is van werk niet meer aankunnen, dan wordt tweede spoor doorgaans ingezet. Je mag dan niet zelf beslissen dat je maar zzp'er wordt en pas uit de ziektewet gaat, zodra je startklaar bent om je eigen onderneming te starten. Ik zeg dit dus niet om Biechtje af te vallen; de regels van de Wet Verbetering Poortwachter zijn streng en terecht natuurlijk. :) Het valt me op dat er nu wordt gereageerd vanuit gevoel en vermoedens. Hier gaat echter gewoon de wet op. :)
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7734

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 18 Jul 2017 12:40

Re: Werk & studie biechttopic

Mijn reactie was gebaseerd op wat Biechtje schreef: dat ze niet terug kan naar haar oude werkgever. Daar zal vast een goede reden voor zijn.

Ik weet hoe het juridisch zit, maar ik weet uit eigen ervaring ook dat er werkgevers zijn die de regels proberen te omzeilen en reïntegratie dwarsbomen.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Anoniem282

Bericht 18 Jul 2017 13:12

Re: Werk & studie biechttopic

Ik snap ook dat je (deels) uit eigen ervaring spreekt, maar dit is wel echt iets juridisch. De Wet Verbetering Poortwachter schrijft voor hoe gehandeld dient te worden, juist om gedoe met het UWV in een bepaald stadium te vermijden. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je niet kunt re-integreren (al dan niet tweede spoor), maar wel voor jezelf kunt beginnen. Dat strookt niet met elkaar en daar is de ziektewet ook niet voor bedoeld. Als ik Biechtje was, zou ik er zelf de wet even op naslaan; de regels staan gewoon online. :)
VorigeVolgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers