Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Werk & studie biechttopic

<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15355

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 29 Sep 2013 15:34

Re: Werk & studie biechttopic

Nou, ik vind het heel overwogen klinken allemaal, hoe je erin staat :) Goed van je! Ik zou 'gewoon' proberen wat minder te twijfelen, of dit moeilijk te vinden, want het lijkt alsof je het juist heel goed weet allemaal! Als je dat een tijdje met overtuiging gedaan hebt, en je voelt het nog steeds zo, dan is deze functie misschien inderdaad net wat minder geschikt voor je. Maar probeer het eerst vooral eens :)
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 01 Okt 2013 14:43

Re: Werk & studie biechttopic

Ik ben vast wel herkenbaar maar wil het even anoniem vragen:
Ik heb vakantie vrij gevraagd op m'n werk. Nou schijnt die aanvraag gerust zo'n twee weken te duren tot er goedkeuring komt (of niet). Is dat normaal? Ik vind het toch wel behoorlijk lang om op antwoord te moeten wachten. Ik kan er verder niet zoveel aan doen ofzo, maar ik vraag me af of het een normale gang van zaken is.
<<

Anoniem23

Bericht 01 Okt 2013 16:33

Re: Werk & studie biechttopic

Je werkgever mag er maximaal 2 weken over doen (tenzij ze je laten weten dat het langer duurt om een goede reden) en als ze na die twee weken niks hebben laten horen is zwijgen toestemmen.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 01 Okt 2013 17:11

Re: Werk & studie biechttopic

Dank je voor je uitleg Harrison. Mij werd verteld dat het in principe 5 werkdagen hoort te duren. Maar ik sprak een collega die vertelde dat ze al meer dan twee weken zat te wachten voor een verzoek voor dezelfde maand (niet zelfde periode). Vandaar dat ik er een beetje bang voor ben dat het nogal wel eens lang kan gaan duren.
<<

Anoniem23

Bericht 01 Okt 2013 17:17

Re: Werk & studie biechttopic

Biechtje schreef:Dank je voor je uitleg Harrison. Mij werd verteld dat het in principe 5 werkdagen hoort te duren. Maar ik sprak een collega die vertelde dat ze al meer dan twee weken zat te wachten voor een verzoek voor dezelfde maand (niet zelfde periode). Vandaar dat ik er een beetje bang voor ben dat het nogal wel eens lang kan gaan duren.

Het zou kunnen dat er in jullie arbeidsovereenkomst of CAO is vastgelegd dat het korter is hoor, dat kan. Maar volgens de wet is het 2 weken. Als het langer duurt mag je dus ook vragen om uitsluitsel (als je niet meteen wilt zeggen dat je gewoon gaat omdat dat mag volgens de wet haha). Je werkgever mag in principe ook alleen maar weigeren als hij een zwaar wegende reden heeft.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 01 Okt 2013 17:23

Re: Werk & studie biechttopic

Ik zal eens in de arbeidsovereenkomst gaan speuren, dank je voor die tip. Ik heb al zo goed als goedkeuring via de email, maar nog niet via het officiële systeem. Ik vermoed dus niet dat het een probleem gaat geven, maar ik vond (meer dan) twee weken wel erg lang klinken, vandaar dat ik het hier even wilde peilen. Dank je. Hopelijk heb ik gewoon binnen nu en paar dagen uitsluitsel.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 03 Okt 2013 15:15

Re: Werk & studie biechttopic

Bij mij op het werk worden op dit moment adviezen van de arbo genegeerd door zowel werkgever als de betreffende werknemer. De werknemer is een tijdje geleden van de een op de andere dag uitgevallen en is na een periode thuis nu weer op last van de arbo begonnen met halve dagen werken.

Toch zit die collega dagelijks langer dan dat op kantoor en maakt zelfs weer zware werkdagen op een externe locatie van meer dan acht uur. In haar eentje. Mijn werkgever prijst haar daarvoor, terwijl iedere malloot gewoon ziet aankomen dat dit niet werkt. Ze loopt alweer op haar tandvlees en geeft in een mail aan 'kapot' te zijn. En toch gaat ze door.

Naast dat het gewoon heel kut is om dat te zien gebeuren vind ik het echt geen gezonde sfeer om in te werken. Als de collega weer uitvalt, wat er met dit werktempo dik in zit, dan loopt de druk bij mij en mijn collega's nog hoger op.

Ik werk in een klein bedrijf met een vrij informele sfeer. Meerdere collega's hebben zorgen geuit over de betreffende collega, maar dat wordt door mijn werkgever niet gewaardeerd. Er wordt gevraagd onze ogen te sluiten, en onze taak uit te voeren.

Mag dit zomaar? Het is natuurlijk niet mijn zaak, dus er zit weinig anders op dan me er bij neerleggen en het te laten gaan, maar het zit me gewoon niet lekker.
<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5096

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 03 Okt 2013 23:00

Re: Werk & studie biechttopic

Ik zou contact opnemen met de Arbo... of het hoger op zoeken.
En misschien een gesprek aan gaan met desbetreffende collega.

Maar eigenlijk staan jullie met jullie rug tegen de muur
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 16 Okt 2013 09:08

Re: Werk & studie biechttopic

Vanmorgen slecht nieuws gehad, het contact van mijn man wordt niet verlengd per 1 januari.
Nu zie ik natuurlijk allemaal beren op de weg. Hij kampt nogal met rugproblemen, waarvoor hij volgende week onder de mri scan moet.
Ik heb net al vacatures gezocht, zelf heeft hij al lijntjes uitgezet, maar ik ben zo bang dat hij niks gaat vinden. Dan hebben we echt even een probleem. Uiteindelijk zal het wel goedkomen, maar dat betekent wel alle luxe laten gaan die we nu gewend zijn. :( ben nu even heel chagrijnig.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 17 Okt 2013 15:22

Re: Werk & studie biechttopic

Hier het biechtje dat al een maand niets te doen heeft op het werk.

Gesprek is er geweest met de werkgever en inmiddels zit ik met betaald verlof thuis tot het einde van mijn contract. Een andere oplossing zagen ze zelf ook niet. Daarvoor heb ik een eenzijdige brief gehad (dus zelf heb ik niets hoeven te ondertekenen, maar het staat wel op papier zodat ze mij niet kunnen ontslaan ivm dat ik thuis ben en niet aan het werk ben). Natuurlijk ben ik al opzoek naar iets anders, maar prettig is anders en ik wil liever werken voor mijn geld dan dat ik het zo krijg. Al geeft mij dit wel de nodige rust nu er duidelijkheid is. Ik twijfel zelfs even om er alleen een midweekje tussenuit te gaan om nodige rust terug te vinden voordat ik aan iets nieuws begin...
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 17 Okt 2013 15:40

Re: Werk & studie biechttopic

Ik ben zwanger. Mijn leidinggevende vroeg me wat ik van plan was na de bevalling en heeft me tevens de keuze gegeven uit twee functies die ik nu tergelijkertijd uitoefen. Men ziet in dat het in deze functies onmogelijk is om een effectieve verdeling te maken. Ik heb een keuze gemaakt, omdat a. mijn voorkeur daar ligt, b. ik vier ipv vijf dagen wil werken en c. omdat de werkgever vaker heeft benadrukt dat de andere functie alleen voor full-timers is. Het gesprek over mijn keuze en met mijn officiele ouderschapsverlof-aanvraag heeft zich een week geleden afgespeeld en ik merkte dat mijn leidinggevende mijn keuze eigenlijk helemaal niet zo fijn vond. Ik heb daar geen boodschap aan, hij heeft mij immers zelf voor de keuze gesteld en bovendien hebben ze geen invloed op het recht om dit verlof aan te vragen. Ja, ze kunnen wel bezwaar maken tegen de indeling van het verlof. Ik heb ook aangegeven dat mijn voorkeur is om 1 dag van uit uit te werken.

Vandaag had ik een meeting met hem over iets anders, maar omdat we nog met z'n tweeen waren, heeft hij tevens uitgelegd dat hij nog niets kan toezeggen wat betreft de functie omdat iemand anders daar budgetair een beslissing over maakt. Ook trok hij in twijfel of ik wel een dag van huis uit kan werken. Ik vroeg hem dat als de ene functie niet voor part-timers is, de andere functie budgetair niet van de grond komt, wat dan alternatief is? Ik wil niet weg bij de werkgever en vraag me nu dus af of ik een verkeerde keuze maak?!

De dag vanuit huis werken, is wat mij betreft niet vereist, slechts een voorkeur. Ik besef me ook wel dat als ik van huis werk met baby dat mijn werktijd niet 9-5 is maar langer, dit heb ik hem uitgelegd. Mijn ervaring is wel dat ik thuis meer gelezen en geschreven krijg dan op het werk. Ik ben bereid om een vaste lijn aan te schaffen omdat ik het geluidskwaliteit van Skype en mobile niet optimaal vind en bovendien kampen we met een chronisch tekort aan bureau's, dus lijkt me een flex-desk best wel handig.

Het zit me allemaal niet lekker eigenlijk en ik weet niet wat ik ermee moet. Ik begrijp sowieso niet waarom mij een keuze wordt gegeven als het misschien allemaal niet kan.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 19 Okt 2013 12:25

Re: Werk & studie biechttopic

Ik zit echt in een rotsituatie op mijn werk en weet even niet meer wat ik moet doen.
Gister werkte ik met collega A. Ik weet dat mijn manager en collega B haar niet mogen en het liefst willen dat ze weg gaat. Nou werd ze tijdens onze dienst weggeroepen voor een gesprek en kwam totaal overstuur terug. Ze had een brief overhandigt gekregen van mijn manager met daarop allemaal punten die wij als team van haar zouden vinden. Dat ze liegt, de ontwikkeling van het team tegen houdt, dat wij niet de kant van collega B durven te kiezen omdat we bang zouden zijn voor collega A, dat ze onprofessioneel is tegen ouders, vervelend doet tegen stagiaires, en nog een hele lijst verwijten. Ze liet het aan mij lezen en mijn mond viel echt open van verbazing. Zo onprofessioneel en daarnaast geschreven vanuit het héle team, terwijl ik mij er echt totaal niet in kan vinden. Het lastige is dat ik er meer van weet omdat ik de favoriet ben van collega B, en collega B weer de favoriet van de manager. Ik krijg dus van B al vaak heel veel shit over mij heen over collega A en weet dus ook dat zij voor een groot deel achter deze punten zit. Ik kan het verder goed met collega B vinden, maar dit is naar mijn idee gewoon echt wegpesten en daar kan ik niet achter staan. Het probleem is alleen, dat als ik opsta en de waarheid uitspreek naar B, ik zeker weet dat zij direct bij mijn manager zit en ik wellicht de volgende ben...
Ik heb wel al mijn manager een mail gestuurd dat ik het vervelend vind hoe dit gister is gelopen, dat ik het ook naar vind dat deze brief vanuit het hele team is geschreven, terwijl ik weet dat lang niet het hele team er achter staat. Maar wat moet ik verder nog? Zal ik de vertrouwenspersoon benaderen? Help!
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7168

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 22 Okt 2013 10:37

Re: Werk & studie biechttopic

Ik zou zeker een vertrouwenspersoon benaderen. Dit is gewoon wegpesten! Dat zou toch echt niet meer mogen, kom op zeg.

Echt heel vervelend. Weet je als ik jouw collega A zou zijn, zou ik daar ook echt niet meer willen werken. Vreselijk lijkt me dat.
<<

Anoniem185

Bericht 22 Okt 2013 19:27

Re: Werk & studie biechttopic

Ik zou voor je eigen gevoel wel de vertrouwenspersoon benaderen maar ik weet niet of je iets daadwerkelijk kan doen om je collega A te helpen... Je hebt vrijwel overal wel een pispaaltje en zoals je zelf al zegt, voor je het weet kun jij de volgende zijn.

Wel heel goed van je dat je naar je manager een mail hebt gestuurd!
<<

Anoniem170

Bericht 25 Okt 2013 19:21

Re: Werk & studie biechttopic

Wat zouden jullie doen?

Vorig jaar mijn diploma gehaald, nu werk ik op een debiteurenadministratie, 10 minuutjes lopen van waar ik nu woon, hele flexibele leidinggevende, vakantie is nooit probleem(binnenkort 4 weken verlof, geen probleem bijv), als ik een dagje vrij wil, allemaal geen probleem.. Het betaalt ook nog eens aardig goed voor wat de functie inhoudt. Ook nog eens erg leuke collega's,Alleen.. het werk zelf vind ik niet echt leuk meer, en zoek eigenlijk iets wat beter bij mijn opleiding aansluit.

Nu mag ik op gesprek komen bij een bedrijf, sluit goed aan, alleen het salaris :( Er is ook geen reiskostenvergoeding, kan zelfs zo zijn dat ik er nu dus op achteruit ga als ik word aangenomen. Zal ik verder zoeken naar iets(wat erg lastig is in de omgeving waar ik woon) of deze baan aannemen(ik maak wel goede kans namelijk vermoed ik) en dan dit werk gebruiken voor mijn werkervaring?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 25 Okt 2013 20:32

Re: Werk & studie biechttopic

Ik heb even jullie hulp nodig.

Ik werk op dit moment op een leuke plek. Ik heb een jaarcontract wat deze zomer afloopt. Ik wil niet gaan voor een verlenging van mijn contract, maar mijn baan opzeggen om te gaan reizen. Mijn droom naleven, dus eigenlijk.

Het moeilijke vind ik nu: Wanneer laat ik dit weten op mijn werk? Dat ik mijn contract wel afmaak maar in de zomer dus wel echt wegga / stop.
Wat is eerlijk tegenover mijn collega's? Mijn leidinggevende?

Ik heb nu het gevoel dat ik zit te liegen tegen iedereen... Op vragen zoals 'en heb je al vakantieplannen?' antwoord ik bijvoorbeeld nee, maar het antwoord is eigenlijk hartstikke ja.
Straks worden de vakantie's weer vastgelegd en met elkaar afgesproken (ik gok in januari) en ik wil niet dat een collega zijn/haar vakantie aanpast aan mijn 'verzonnen vakantie', want dat is wat ik dan zou moeten doen als ik nog niets verteld heb...

Ik wil dus zo graag eerlijk zijn, maar ben zo bang dat er een addertje onder het gras zit! Zoals bijvoorbeeld dat als mijn werkgever straks weet dat ik van de zomer stop en ze eerder aan een nieuw personeelslid kunnen komen, ze van me afkunnen bijv.

Wat zouden jullie doen? Als mijn verhaal te warrig is, vraag gerust, dan probeer ik het beter uit te leggen.
<<

Kannibaal

Bericht 25 Okt 2013 21:07

Re: Werk & studie biechttopic

Ik zou nog helemaal niks doen, we zitten nu pas in oktober en het is nog lang geen zomer. Je hoeft nu nog geen slapende honden wakker te maken. Op een gegeven moment dan komt je baas vanzelf naar je toe om een gesprek met je te hebben over de toekomst, dus wat er na je jaarcontract gaat gebeuren. Mocht je werkgever bijvoorbeeld een nieuw contract aanbieden dan kun je altijd zeggen dat je dat waardeert maar dat je je dromen najaagt en het bedrijf gaat verlaten. Mocht je werkgever je geen nieuw contract aanbieden dan is het helemaal simpel.
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2693

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:55

Bericht 27 Okt 2013 14:35

Re: Werk & studie biechttopic

Ik zou het inderdaad nog niet noemen. En als ze naar vakantie vagen, kun je toch data noemen die na het einde van je contract liggen? Dus als je contract tot 1 augustus loopt, zegje datje pas in augustus weggaat.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 06 Nov 2013 19:19

Re: Werk & studie biechttopic

Normaal gesproken ben ik best open naar mijn werkgever, als ik me niet lekker voel laat ik vrij snel weten wat er aan de hand is. Als je zichtbare klachten heb is het natuurlijk lastig om ze te verbergen maar ik merk wel dat ik terughoudender aan het worden ben.

Nu loop ik bij 2 specialisten in het ziekenhuis en ik probeer deze afspraken zoveel mogelijk buiten werktijd in te plannen maar soms lukt dat niet altijd. Ze zijn heel erg naar informatie aan het vissen terwijl ik over sommige dingen gewoon niet teveel wil vertellen.

Op zich is het toch voldoende als ik gewoon zeg dat ik naar een specialist in het ziekenhuis moet? Ik heb het gevoel altijd verantwoording af te moeten leggen en dit gaat me heel erg tegen staan.
Ik doe mijn werk gewoon en er komt geen ziekmelding of een bedrijfsarts aan te pas. Mag een werkgever dan zo zitten vissen en alles uit je trekken? Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik hier nu mee aan moet en hoe ver een werkgever eigenlijk mag gaan.
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2693

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:55

Bericht 06 Nov 2013 21:15

Re: Werk & studie biechttopic

Zolang het geen invloed heeft op je werk, vind ik niet dat je werkgever er niets mee te maken heeft.
Ik zou de volgende keer heel duidelijk aangeven dat het ze niks aangaat. Meer dan 'ik heb een afspraak bij het ziekenhuis' is niet nodig en als ze er wel naar vragen dan volgt er een 'dat is prive'.

Ik vind het best brutaal overigens, ik zou nooit zomaar vagen waarom iemand naar het ziekenhuis moet, als die gene dat wil vertellen gebeurd dat meestal zelf wel. Alleen bij degene die ik beter ken zal ik hooguit aangeven in de trant van 'hopelijk niks ernstig?' dan merk je vanzelf wel of iemand het kwijt wil.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4033

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:53

Bericht 13 Nov 2013 18:53

Re: Werk & studie biechttopic

Ik denk dat ik het verkeerde beroep heb gekozen. Tijdens mijn studiekeuze op de middelbare school heb ik ook naar deze studierichting gekeken die me nu ineens enorm trekt. Toen heb ik besloten het niet te gaan doen, maar om iets anders te doen. En nu ben ik bijna klaar met mijn opleiding, maar ik denk ineens dat ik dat andere werk wil gaan doen! Dat ik die andere studie wil gaan doen!
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13274

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 13 Nov 2013 19:06

Re: Werk & studie biechttopic

Herkenbaar, al ben ik daar later pas achtergekomen, jaren na mijn studie.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Serena

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 622

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:37

Bericht 13 Nov 2013 19:53

Re: Werk & studie biechttopic

Voor mij ook herkenbaar. Maar wil je nog een studie doen of heb je daar echt even geen zin meer in? En anders optie om het in deeltijd of duaal te gaan doen?
<<

Mezcla

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 247

Geregistreerd: 03 Sep 2013 23:59

Bericht 30 Nov 2013 16:10

Re: Werk & studie biechttopic

Herkenbaar! Alhoewel ik nooit echt heb geweten wat ik nu precies wilde. Ik ben ook al een aantal keer van studie geswitcht, ben nu 26 en aan m'n Master bezig, maar wil eigenlijk toch wel een iets andere kant op. De richting die ik op wil ligt wel redelijk in de lijn met wat ik nu studeer, dus hopelijk gaat het goedkomen :P Ik sluit ook niet uit dat ik (weer) verder ga studeren, ben gek op studeren, maar wil op zich ook wel zo langzamerhand het werkveld in.. Maargoed eerst maar eens afstuderen :P
<<

Siem

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2156

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:25

Bericht 07 Dec 2013 18:10

Re: Werk & studie biechttopic

*weg*
Laatst gewijzigd door Siem op 23 Jan 2014 22:57, in totaal 1 keer gewijzigd.
VorigeVolgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers