Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Werk & studie biechttopic

<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 02 Jun 2021 17:07

Re: Werk & studie biechttopic

Ja jullie hebben gelijk. Het is waanzin. Helemaal aan de andere kant van het land. Wel heel erg jammer want het zou zo leuk zijn. Maar er komt vast wel weer iets anders een keertje.
<<

Anoniem313

Bericht 02 Jun 2021 18:44

Re: Werk & studie biechttopic

Ik heb het jaren gedaan, werken op twee uur reizen (enkele reis) van waar ik woonde. Maar dat was een super uitdagende baan, uniek in z’n soort, en ik kon redelijk m’n eigen agenda indelen, en ook thuiswerken. Als ik die vacaturetekst lees denk ik dat ze dat hier anders doen - maar bellen kan altijd!
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25048

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 02 Jun 2021 19:17

Re: Werk & studie biechttopic

Ik zou dit alleen overwegen als je bijvoorbeeld met de trein kunt reizen en dan een gedeelte van je werk in de trein kunt doen. Maar ook dat lijkt me niet ideaal.
❤ 7 juni 2018
<<

June

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2509

Geregistreerd: 04 Okt 2017 08:46

Bericht 02 Jun 2021 19:23

Re: Werk & studie biechttopic

Bliss schreef:Ik zou dit alleen overwegen als je bijvoorbeeld met de trein kunt reizen en dan een gedeelte van je werk in de trein kunt doen. Maar ook dat lijkt me niet ideaal.

Jawel joh. LIVING THE DREAM! 🚂
Elliot schreef:Hulde June, ik kan me heel goed vinden in jouw reactie!
<<

Anoniem313

Bericht 02 Jun 2021 19:25

Re: Werk & studie biechttopic

Ja, dat deed ik toen ook! Dan zat ik om 6:30 in de trein, was om 8:30 op m’n werk en al helemaal bij met mails, leeswerk al gedaan, heerlijk.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43580

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 02 Jun 2021 19:26

Re: Werk & studie biechttopic

Haha mochten jullie eerste klas reizen dan? Of was het zo vroeg dat er wel plek was? Ik herinner me alleen sardientjesblikjes als commute.
Let's discover the world together.
<<

June

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2509

Geregistreerd: 04 Okt 2017 08:46

Bericht 02 Jun 2021 19:29

Re: Werk & studie biechttopic

Ik reis wel eerste klas inderdaad. LIVING THE DREAM!
Elliot schreef:Hulde June, ik kan me heel goed vinden in jouw reactie!
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:06

Bericht 02 Jun 2021 20:41

Re: Werk & studie biechttopic

Ik kon bij een baan ook met de trein, maar ik ging dan haakwerkjes maken. LIVING THE DREAM🚂🧶
<<

Libelle'

Kwebbel

Berichten: 404

Geregistreerd: 04 Nov 2016 12:06

Bericht 30 Jun 2021 16:14

Re: Werk & studie biechttopic

Ik wil gewoon iets kwijt, want op het werk kan dat nog niet. :smile:
Ik werk sinds 2 jaar bij een bedrijf, functie(logistiek gericht) ging me eigenlijk heel goed af. Er gaat later dit jaar een heel groot project van start omdat er een heel nieuw systeem komt voor echt iedereen die binnen het bedrijf werkt. Het is inmiddels een aardig groot bedrijf en ook internationaal.
Nu worden er van elke afdeling 1 a 2 mensen benaderd of zij willen meewerken aan dat project en van onze afdeling (ong 60 man) ben ik gevraagd :wtf: Ik ga dan echt fulltime in het project dus ben mn huidige baan ook gewoon kwijt.
Ik was gewoon in shock, en nog steeds.
Hiervoor is bij 2 bedrijven achter elkaar mn contract niet verlengd omdat ik het werk niet kon (soortgelijk), er vanalles mankeerde en nu ben ik gevraagd voor dit :omg:
Ik heb er heel veel zin in, maar ik kan gewoon nog steeds niet geloven!
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 30 Jun 2021 16:26

Re: Werk & studie biechttopic

Super knap van je en wat een eer!! Goed gedaan!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 30 Jun 2021 19:31

Re: Werk & studie biechttopic

Even maar niet onder mijn eigen forumnaam. Lang verhaal kort: vorig jaar september ben ik begonnen met een bbl-opleiding. Nou heb ik daar het afgelopen schooljaar keihard voor gewerkt. Al viel het me heel zwaar om werk en studie te combineren met gezin en huishouden en om steeds maar te 'moeten' studeren. (wat ik altijd wel heb gedaan hoor, ik heb er heel veel uren in zitten, weekenden en avonden zat ik te studeren en te werken aan opdrachten)

Ik heb allemaal prachtige cijfers op de theorietoetsen en -examens. In de praktijk wil het helaas niet zo vlotten Ja, de basis heb ik prima onder de knie, maar waar ik tegenaan liep was dat ik mezelf veel te weinig profileerde op de werkvloer. Om deze reden heb ik helaas geen 'go' gekregen voor het 2e leerjaar. Ik blijk enorm veel last te hebben van faalangst en in combinatie met een heel laag zelfbeeld en heel weinig zelfvertrouwen was dat niet bepaald een succes. Nu heb ik, na heel lang dubben, besloten om te stoppen met deze opleiding en dan maar een niveau lager in te stappen, om toch een diploma te behalen, anders kan ik niet eens aan het werk in deze branche, en dat wil ik wel heel graag.

Sinds ik de beslissing heb genomen om te stoppen, is er een last van mijn schouders gevallen. Plotseling sliep ik weer beter, ik ging weer met plezier naar het werk (ik werk nog wel gewoon op de leerwerkplek). Maar de laatste tijd lijkt het wel of alles moeilijker gaat. Fysiek gaat het helemaal niet goed. Ik heb om het hutjemutje last van mijn rug, ik heb chronische hyperventilatie, ik slaap weer consequent slecht en ben constant heel moe. Ik heb geen energie voor sociale contacten en laten we het over mijn humeur maar niet hebben. Ook heb ik een eetverslaving die weer helemaal uit de hand is gelopen en waar ik nu zelf geen controle over lijk te hebben. Dit alles heeft zijn weerslag op mijn relatie. Kortom, ik voel me de laatste tijd echt doodongelukkig en ik snak naar wat tijd voor mezelf. Het duurt nog 6 weken voordat ik vakantie heb en ik tel de dagen af.

Ik sta nog wel steeds achter mijn beslissing en heb ook zin om in september met de nieuwe opleiding te beginnen. Ik verwacht dat ik, doordat deze opleiding minder studiedruk met zich meebrengt, waardoor ik meer lucht heb en ook kan werken aan de problemen waar ik tegenaan liep het afgelopen schooljaar. Ik heb inmiddels gesprekken met een psycholoog zodat ik concreet aan de issues kan werken.

Maar ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik het nou in tussentijd allemaal moet volhouden. Ik vind het werk nog wel erg leuk, ga op zich ook nog wel met plezier er naartoe, maar ik kan steeds moeilijker met mezelf door één deur, merk ik wel.

Uiteraard is dit nou typisch iets wat ik met mijn psycholoog moet bespreken, maar ik ben eigenlijk nog bezig om alles op een rijtje te krijgen, en deze biecht helpt daar ook bij ;-) Dus bedankt alvast voor het lezen.
<<

Anoniem315

Bericht 30 Jun 2021 20:23

Re: Werk & studie biechttopic

Wat vervelend dat je zo onzeker bent en zo'n laag zelfbeeld hebt. Zonde! Je leert gemakkelijk, lees ik uit je biecht, dus aan het niveau ligt het niet. Waar komt je lage zelfbeeld vandaan? Weet je dat?
<<

Spencer

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11135

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Bericht 01 Jul 2021 06:13

Re: Werk & studie biechttopic

Wat naar dat je werk zoveel stress oplevert. Je bent er superveel uur per week mee bezig en dat zou juist energie moeten opleveren! Goed dat je dit gaat bespreken. Misschien heeft je werkgever ook mensen hiervoor beschikbaar, ook in vrijblijvend advies in te winnen over bepaalde werksituaties.

Je hebt ook diverse trajecten/cursussen etc die je kan volgen om er achter te komen welke balans je nodig hebt, wanneer je plezier hebt in je werk en wat je kan ontwikkelen. Geen reclame verder maar ik heb een goede ervaring met een bedrijf in Noord Nederland, als je wil weten welke mag je me altijd een pb sturen.
R. 2013
D. 2016
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 08 Jul 2021 18:41

Re: Werk & studie biechttopic

Wat zouden jullie doen in deze situatie? Een dag voor sluitingsdatum van een vacature had ik gesolliciteerd. De andere dag kreeg ik een afwijzing. Ze hebben andere sollicitanten geselecteerd waarmee ze in gesprek gaan want andere kandidaten pasten beter in het profiel.
Vandaag zie ik echter dat de vacature verlengd is met een aantal dagen. Het ‘probleem’ is dat ik werkelijk VOLLEDIG voldoe aan het complete profiel en dat is best wel een uitzonderlijke combinatie aan diploma’s en ervaringen. Ik kan me niet voorstellen dat iemand echt beter past dan ik, niet opschepperig bedoeld. Het lijkt me gewoon zeer onwaarschijnlijk. 😁

Laten gaan of toch niet?
<<

MissBitchy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2197

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:49

Bericht 08 Jul 2021 18:52

Re: Werk & studie biechttopic

Wellicht een telefoontje eraan wagen met dat je hebt gezien dat de datum een paar dagen verlengd is en de vraag op grond waarvan ze jou niet passend vinden?
<<

Anoniem313

Bericht 08 Jul 2021 18:54

Re: Werk & studie biechttopic

Hmmm, lastig. Ik zit in deze periode zelf aan de andere kant van de tafel en moet voor 3-4 verschillende vacatures cv’s selecteren, commissie samenstellen, kandidaten bellen, afspraken laten plannen er cetera en ik merk dat het zo druk is dat er best weleens wat doorheen glipt, het proces is rommeliger dan ik zou willen. Dat zou hier ook kunnen spelen, dus ik denk dat ik er een belletje aan zou wagen!
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 08 Jul 2021 18:56

Re: Werk & studie biechttopic

Altijd bellen!
#teammaple🍁
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 08 Jul 2021 18:59

Re: Werk & studie biechttopic

Klinkt wel aannemelijk Caulfield. Bellen ga ik sowieso! Een nee heb ik toch al. Hoe verpak ik dit netjes in het gesprek?
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 10 Jul 2021 10:50

Re: Werk & studie biechttopic

Wij zijn op het werk bezig met de formatie voor het nieuwe schooljaar. Een enorme klus. Afgelopen week heeft een collega mij verteld dat ze naar een andere school gaat komend schooljaar. Verder weet niemand dit, ze is door ziekte van kinderen en vaste vrije dagen even niet op het werk en kan het pas dinsdag op zijn vroegst daar vertellen. Ondertussen moet ik doen alsof ik van niks weet. Ik vind het erg moeilijk, gezien de fase waar we in zitten en ik dus al weet dat de formatie weer op de schop moet en we een nieuwe collega moeten zoeken... En ik ben bang dat de directie ofzo me gaat verwijten dat ik niks gezegd heb, 'in het belang van de organisatie' ofzo... wat zouden jullie doen in deze situatie?
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8602

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:45

Bericht 10 Jul 2021 10:53

Re: Werk & studie biechttopic

Het is niet aan jou om iets te zeggen. En het is ook al bijna dinsdag toch?

Het enige dat je kunt doen is de collega vragen het z.s.m. te vertellen aan directie, omdat je betrokken bent bij de formatie en je voorziet dat dit impact gaat hebben.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Anoniem319

Bericht 10 Jul 2021 10:54

Re: Werk & studie biechttopic

Niets zeggen. Ik vind dat iets wat van haarzelf moet komen, en niet via via. En het is nu weekend en daarna is het alweer bijna dinsdag.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 20 Jul 2021 18:28

Re: Werk & studie biechttopic

Ik ben sinds kort begonnen bij een nieuwe werkgever, maar ik heb nu al zo sterk het gevoel dat dit niet mijn job is, niet mijn ding. En ik baal er echt zo van, ik heb zo'n fijn team + locatie achtergelaten. Meh!
<<

Gympie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1273

Geregistreerd: 06 Jul 2020 13:32

Bericht 20 Jul 2021 19:30

Re: Werk & studie biechttopic

Ah wat rot biechtje. Ik denk dat ik weet wat je voelt, is mij anderhalf jaar geleden ook gebeurd en bah wat heb ik me rot gevoeld. Ik heb het een tijdje aangekeken en ben sinds kort weer terug bij m’n oude organisatie (wel andere functie, ander team).

Ik hoop dat je je draai vindt of als dat niet lukt dat je andere mooie stappen kan zetten.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 23 Jul 2021 19:35

Re: Werk & studie biechttopic

Bedankt voor je reactie Gympie.

Ik weet niet hoe lang ik het nog vol houdt om aan te kijken. Ga komende week in gesprek met mijn huidige teamleider.

Ik heb inmiddels ook weer gesolliciteerd bij mijn organisatie, inderdaad ook een andere functie en een ander team
<<

Gympie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1273

Geregistreerd: 06 Jul 2020 13:32

Bericht 24 Jul 2021 13:35

Re: Werk & studie biechttopic

Spannend, hopelijk wordt dat iets weer bij je vorige werk!
VorigeVolgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Ginny