Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: Werk & studie biechttopic

06 Sep 2019 20:17

Ik heb van huis uit geleerd me daar niet mee te bemoeien. Zo hadden we een buurman die volledig afgekeurd was, maar wel dagelijks naar zijn klussen ging. Hij kreeg dus een uitkering en werd zwart uitbetaald. Mijn moeder heeft altijd "Je zou toch eigenlijk", maar er nooit iets meegedaan. Ik denk ook dat ik uit angst het verkeerd te zien het niet zou durven. Ik ben altijd bang iemand iets af te nemen, wat ze wel keihard nodig hebben. Want stel dat hij elke dag zijn moeder helpt of mantelzorger is voor zijn zus?

Re: Werk & studie biechttopic

07 Sep 2019 09:55

Ik keur zoiets zeker af en zou dat tegen die persoon zeggen. Daarbij zou ik ook zeggen wat hij veroorzaakt hiermee. Alleen zou ik het niet melden, dat vind ik veel te ver gaan. In principe zijn het jou zaken niet.

Re: Werk & studie biechttopic

07 Sep 2019 11:03

Isles als je het verkeerd zou zien, dan komt dat wel boven toch?

Ik zou het misschien wel melden. Weet het niet.
Als je al geld 'krijgt' en er dan echt zwart naast werkt (dus niet eens per week 2 uurtjes, maar volledig of bijna volledig) dan ven je gewoon echt een dwaas. Regels zijn voor iedereen.

Re: Werk & studie biechttopic

07 Sep 2019 11:31

Ik vind het ook te simpel om te zeggen dat het jouw zaken niet zijn. Dat zijn het m.i. wel, van de hele maatschappij.

Re: Werk & studie biechttopic

19 Sep 2019 16:21

Geen biecht, maar ik wil wat vragen wat niet onder mijn naam hoeft.

Ik heb een vacature gezien in het MBO onderwijs niet als docent maar als medewerker bij een zorgpunt.
Nu staat er in de vacature dat ze uitgaan van CAO MBO voor je salaris en arbeidsvoorwaarden. Ik heb de CAO opgezocht maar begrijp de salaristabellen niet, ik kan niet vinden in welke schaal de functie hoort en eigenlijk begrijp ik de schalen ook niet. Ik kom zelf niet uit het onderwijs.
Verder staat er 0,6 Ft voor drie dagen. Hoeveel uur is 0,6 ft?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Ik kan ook bellen naar de contactpersoon, heb ik ook gedaan die was er niet. Ik vind het een rare vraag om meteen naar je salaris te vragen. Maar ergens is het voor mij wel relevant want bij een veel lagere inschaling dan ik nu heb ga ik al niet solliciteren.

Re: Werk & studie biechttopic

19 Sep 2019 16:28

3 dagen is 24h.
Als je de (link naar) de salaristabellen geeft wil ik wel met je meekijken.

Re: Werk & studie biechttopic

19 Sep 2019 16:36

https://www.mboraad.nl/sites/default/fi ... -_2020.pdf

Bijlage A begint op blz 97 Ik weet niet wat ze met carrièrepatroon bedoelen en een bijlage verder hebben ze het over LB LC LD LE functies of Carrière patroon jeugdige? In de vacaturetekst staat dat ook niet genoemd of duidelijk omschreven.

Bedankt voor je antwoordt op de uren. Ik twijfelde ineens dat het misschien ook 20 uur kon zijn in 3 dagen.

Re: Werk & studie biechttopic

19 Sep 2019 16:44

Maar staat er in de vacature dan niets over de inschaling en het salaris? Of de functiebenaming?

Re: Werk & studie biechttopic

19 Sep 2019 17:52

Niks, de functiebenaming is heel anders dan wat genoemd staat bij salarisschalen.
Bij ons aanbod staat In de CAO MBO zijn je salaris en een aantal arbeidsvoorwaarden opgenomen.
Dat is het.

Re: Werk & studie biechttopic

19 Sep 2019 17:59

Ik heb in het mbo gewerkt en ga er misschien weer in werken. Volgens mij zaten de medewerkers van het servicecentrum bij ons in schaal 5.

Re: Werk & studie biechttopic

19 Sep 2019 18:18

Ah ok, dan kun je dus kijken bij carrièrepatroon 5. En dan zie je de treden, daar kom je wel uit denk ik?

Je zou ook kunnen bellen. Ik zie dat niet als raar of negatief. Het gaat om salaris maar gekoppeld daaraan ook aan wat voor iemand ze zoeken. Ik heb ook weleens gebeld nav een advertentie zonder schaal indicatie: ik ben bepaald geen junior meer en zit op zus en zo punt in mijn carrière: sluit dat aan bij wat jullie zoeken? Verzin je nog een inhoudelijke vraag erbij en huppekee, prima gesprekje.

Re: Werk & studie biechttopic

19 Sep 2019 18:37

Bedankt voor het meedenken. Ik ga morgenochtend sowieso bellen (vandaag was de juiste persoon er niet) ik ga er wel naar vragen. Schaal 5 zoals bliss het zegt kan ik me niet voorstellen, dan zit ik meer dan 1100 euro bruto lager dan nu, als ik de hoogste trede pak. Ik heb natuurlijk ook geen idee in welke trede ze het inschalen.

Ik heb ook inhoudelijke vragen dus ik kan het wel vragen, het is al lang geleden dat ik gesolliciteerd heb dus ik vind het spannend.

Re: Werk & studie biechttopic

19 Sep 2019 18:41

Ik biecht op dat ik best wel een beetje teleurgesteld ben in mijn werk. De eerste werkdag na de vakantie kreeg ik van de planner een bos bloemen in handen gedrukt zo van, gefeliciteerd met je jubileum. Daar was ik enigszins al wat sneu van, want meer dan dat was het ook niet.
Met mijn leidinggevende afgesproken vandaag een koffieochtend te hebben, en dat heeft ze zelf allemaal geregeld. Daar waar echt iedereen toegesproken word door deze leidinggeven met een jubileum, is ze vanmorgen niet eens beneden geweest. Helemaal niks. Zit me toch wat dwars of zo. Ze heeft me zelf het protocol laten lezen waarin staat dat je ook toegesproken word. Gewoon helemaal niks ?

Wel verwend door mijn bewoners met bloemen en kaartjes, een mooie plant van mijn ouders ook, maar kan toch niet helemaal dat gevoel van me afzetten. Denk dat ik haar er volgende week nog wel op aanspreek, dat ik dat wel had gewaardeerd als ze er was geweest.

Re: Werk & studie biechttopic

19 Sep 2019 21:57

Oh ik snap wel dag je daar wat zuur van bent ja! Ik had laatst ook een jubileum, heel lief een bos bloemen en bon gekregen van m’n eigen manager en de regiomanager, was best gezellig, daar niet van. Maar ik vond het wel heel jammer dat er benadrukt werd dat dit soort dingen altijd door de directrice gedaan worden en dat die nu ‘geen tijd’ (zo werd het letterlijk gezegd) had. Ik bedoel, het was ook nog maar 12,5 jaar bekend dag ik die dag 12,5 jaar in dienst zou zijn. Die plek in de agenda had ze best vrij kunnen houden.

Re: Werk & studie biechttopic

24 Sep 2019 17:07

Ik heb al een tijdje de droom of juf te worden. En dan het liefst juf van groep 3. Ik doe qua werk nu totaal iets anders en ik heb MBO en totaal geen ervaring met lesgeven. Mijn vriendin zegt dat ik gewoon moet solliciteren want scholen springen om leraren. Ik denk dat het geen nut heeft. En eerlijk gezegd heb ik er ook echt geen zin in om weer een opleiding te gaan doen van pak ‘m beet 2-3-4 jaar? Hoe schatte jullie mijn kansen in? Eerlijk :)

En stel ik ga toch mijn droom achterna en wil er toch voor gaan studeren. Met welke opleiding begin ik en hoelang duurt het dan voordat ik dan echt klaar ben om voor de klas te staan?

Re: Werk & studie biechttopic

24 Sep 2019 19:30

Biechtje, leuk!
Zomaar solliciteren terwijl je geen achtergrond hebt in het onderwijs hebt lijkt me misschien zinloos. Maar ik heb me toevallig vanmiddag ingeschreven voor een opleiding tot klassenassistent. Deze opleiding is werken (12 uur minimaal) en leren (1 avond in de week) en na een jaar kan ik me een klassenassistent noemen. Misschien is dat voor jou ook een optie? Kan je daarna altijd nog overwegen of je verder wilt leren.

Re: Werk & studie biechttopic

24 Sep 2019 19:55

Niet echt een biecht, maar ik moet even wat kwijt. Ik had laatst een baan gevonden in de invalpool van een stichting in mijn nieuwe woonplaats. Leuk gesprek gehad met de bestuurder en ik zou begin oktober beginnen. Vorige week alle benodigde gegevens opgestuurd, maar daarna helemaal niks meer gehoord. Nu kwam er totaal onverwacht ineens ook een andere baan op m'n pad die ik toch liever wilde en ik heb besloten daarvoor te gaan. Wel erg lullig tegenover de eerste partij, maar van meerdere kanten heb ik gehoord dat ik toch voor mezelf moet kiezen en moet gaan doen wat ik leuk vind. Gisteren hoorde ik dat het qua salaris geen probleem zou worden om me in te schalen bij de nieuwe baan. Ik heb toen drie mensen waar ik bij die eerste stichting contact mee heb gehad een mail gestuurd om de situatie uit te leggen en te zeggen dat ik toch van de baan af zie. En nu heb ik wederom helemaal geen reactie meer ontvangen op mijn bericht. Ik vind het zo gek allemaal! Voel me er al lullig over, maar nu heb ik er helemaal een vreemd gevoel bij. Ga morgen maar even moed verzamelen en er een telefoontje aan wagen, want ik vind het op deze manier ook gek. Maar is het niet raar dat ik helemaal niks meer heb gehoord sinds ik de spullen heb opgestuurd een week geleden? Ik had toch wel iets van een salarisvoorstel of contract verwacht oid aangezien ik volgende week al zou beginnen.

Re: Werk & studie biechttopic

24 Sep 2019 21:21

Heel vreemd! Het zou vooral mijn gevoel bevestigen dat je de juiste keuze heb gemaakt om voor die andere baan te gaan!

Re: Werk & studie biechttopic

24 Sep 2019 21:25

Ja gek toch? Terwijl ik wel een leuk gesprek had daar! Oh ja ik vergeet wel te zeggen dat ik wel een mail van de directrice van de basisschool waaraan ik gekoppeld zou worden had, zij wilde kennismaken. Maar lijkt me toch dat er eerst dingen op papier moeten staan qua salaris en contract enzo? Het enige dat ik nu heb is een toezegging dat ik dan kan beginnen, maar verder niks.

Re: Werk & studie biechttopic

25 Sep 2019 08:16

Heb vanmorgen gebeld, was echt zenuwachtig, maar gelukkig goed gesprekje gehad. Ze vinden het jammer, maar wensen me ook het beste. Opgelucht nu!

Re: Werk & studie biechttopic

25 Sep 2019 11:11

Gaven ze nog aan waarom ze niks meer van zich hadden laten horen? Fijn dat je opgelucht bent in ieder geval, heb je het toch netjes afgesloten zo.

Oh en super leuk van je nieuwe baan joh! Wat ga je nu precies doen?

Oh en geen echte biecht...maar ik mag dinsdag gaan beginnen en ik vind het spannend en begin meteen weer aan mezelf te twijfelen. Stombo!!

Re: Werk & studie biechttopic

09 Okt 2019 13:01

Mijn werkdagen zijn ma, di, wo en ik heb me gisterochtend ziek gemeld.
Net stond echter de arbo al voor de deur.

Heeft iemand dat wel eens meegemaakt? Zó snel?

Re: Werk & studie biechttopic

09 Okt 2019 13:12

Voor de deur ja? Hier bellen ze wel meteen op de dag na de ziekmelding.

Re: Werk & studie biechttopic

09 Okt 2019 13:16

Hoe gaat het, Bliss en MdU?
Ik ben vorige week begonnen bij mijn nieuwe baan, had vorige week een dag inwerken en gisteren weer (al was degene die mij in zou werken ziek en heb ik het meeste alleen gedaan). Het is best leuk, maar merk dat ik wel helemaal op ben na een dag. Kwam beide dagen met hoofdpijn thuis, terwijl ik dat bijna nooit heb. Maar goed, hopelijk wordt dat beter als ik wat meer gewend ben.
Nu zag ik gisteren alleen een vacature die me nog veel leuker lijkt. Ben alleen bang dat ik niet genoeg gekwalificeerd ben. Ze vragen een wo-opleiding die ik heb, maar al jaren niks mee doe. Ik twijfel of ik zal solliciteren, maar het voelt ook lullig, omdat ik net ergens ben begonnen. Zit nog in mijn proeftijd natuurlijk. Of zal ik eerst bellen of ik überhaupt een kans maak? Dat vind ik wel doodeng trouwens ?

Re: Werk & studie biechttopic

09 Okt 2019 13:20

Dat gevoel lullig te zijn zou ik naast me neerleggen; het gaat om je eigen geluk!
En of je eerst zou bellen; ja, ik zou het wel doen.
Plaats een reactie