Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Weight Watchers

<<

Anoniem148

Bericht 26 Nov 2015 03:03

Re: Weight Watchers

mzcharlotte schreef:Het nieuwe programma? Heb ik iets gemist?


Ja de schijf van vijf is verandert en daar gaat ww in mee.
Wij krijgen volgende week nieuw cursus materiaal.
Het gaat erom dat je dan wel bewuste keuzes moet maken. Eiwitrijke producten gaan omlaag in punten en bv een snicker wordt iets van 20 punten.
Dus volgende week wordt een belangrijke bijeenkomst (en dus heel druk) om het allemaal goed uit te leggen. Wij moeten dan ook een week lang 2 boekjes bijhouden om het verschil zichtbaar te maken. Dat je een beetje inzicht krijgt in de nieuwe punten en producten.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 26 Nov 2015 07:50

Re: Weight Watchers

Wow! Dat wist ik allemaal niet! Met dit soort dingen vind ik de cursus toch handiger, want ik maak echt alleen gebruik van de app, niet eens de site/community. De app vind ik de laatste tijd ruk trouwens. Als ik rijst (gekookt) wil aanslaan, zie ik tijdens de zoekfunctie dat een eetlepel 20g is, maar als ik het dan aansla is een eetlepel ineens 15g. Ook is het hoger geworden in punten, zal wel in aanloop zijn voor het nieuwe programma. Ik zal de nieuwe schijf van 5 eens bestuderen dan...
L2014 & H2017
<<

Anoniem148

Bericht 26 Nov 2015 08:06

Re: Weight Watchers

Sommige producten zijn idd al aangepast aan de nieuwe puntentelling. Dit kunnen ze niet in 1 keer doen ivm overbelasting. Er is ook een nieuwe app. Deze staat nog volgens het oude programma maar deze wordt binnenkort doorgevoerd als de fouten eruit zijn. Dan kan je ook dingen invoeren door de streepjescode te scannen.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 26 Nov 2015 08:15

Re: Weight Watchers

Moet je dan de huidige verwijderen en een nieuwe dowloaden?
L2014 & H2017
<<

Parel

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2448

Geregistreerd: 21 Mrt 2015 12:30

Bericht 26 Nov 2015 10:10

Re: Weight Watchers

Dan moet ik inderdaad maar bij de cursus gaan zitten volgende week (ik vind dat echt niks, ik weeg alleen maar). Ben wel benieuwd, maar niet zo blij dat het veranderd eigenlijk.
<<

Anoniem148

Bericht 26 Nov 2015 11:45

Re: Weight Watchers

Nee nog niet. Dat zullen ze volgende week ook wel zeggen. Ik heb ze alle 2 maar de nieuwe werkt nog niet goed.
Parel ik zou idd even blijven zitten.
<<

Anoniem193

Bericht 26 Nov 2015 11:59

Re: Weight Watchers

Opzich zou ik het inderdaad wel goed vinden dat bijvoorbeeld een snicker 20 punten wordt.
Nu is een mini snicker 2 punten, een bak kwark 3 punten. Tja dan zijn er heel veel mensen die een snicker nemen, want het past toch binnen de punten.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11563

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 26 Nov 2015 13:27

Re: Weight Watchers

Dandelion schreef:Minx ik bedoel 1 keer een oppas regelen. Dat jij je niet meteen aanmeldt maar er nog over nadenkt of zo. Maar dat je wel weet wat het nieuwe programma inhoud.


Heb toevallig dan al een afspraak staan dus is echt mega onhandig. Ach lukt waarschijnlijk met de app ook wel. Merk het vanzelf wel. Tot nu toe gaat het gelukkig goed :)

Edit: zie net de update van de app, weer ff wennen.
2015 💙
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2778

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:55

Bericht 27 Nov 2015 18:00

Re: Weight Watchers

Goed om dit even te lezen. Ik had de grouponvoucher gekocht, maar nog niet geactiveerd. Het lukte de afgelopen maanden niet meer zo en dacht doe weer een maandje ww om er weer in te komen. Maar inmiddels gaat het toch redelijk goed, knop is weer om en wil mijn ww volgende week starten voor een goede houvast tijdens de feestdagen.
Maar dan hou ik even in de gaten tot de wijzigingen zijn doorgevoerd, anders moet ik halverwege aanpassen:S
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11563

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 27 Nov 2015 20:05

Re: Weight Watchers

bron: website ww

Het nieuwe dagboek
Welkom in je nieuwe dagboek omgeving. We hebben een nieuw en verbeterd eet- en bewegingsdagboek gelanceerd.
Reacties (182)
Het nieuwe dagboek en de app

Het nieuwe dagboek "Mijn dag"
Onze voornaamste zorg is om je de beste ondersteuning te blijven geven bij het afvallen. Daarom hebben er afgelopen weken veranderingen in onze Programma planner plaatsgevonden. Naast een gewijzigd ontwerp zijn bijvoorbeeld een gloednieuw dagboek en een afzonderlijk bewegingsdagboek geïmplementeerd. Alle gegevens van actieve leden zijn overgezet naar de nieuwe Programma planner (volledige gewichtshistorie, dagboekgegevens vanaf 1 oktober 2015, favorieten en maaltijden, recepten, snel toegevoegde items tot een maximum van 1000 gegevens). In de toekomst zullen we je via deze pagina op de hoogte houden van komende aanpassingen. We weten dat dergelijke veranderingen niet altijd gepaard gaan met een soepele introductie en erg wennen is voor de gebruiker. Het is daarom des te belangrijker om met jullie in contact te blijven en jullie ervaringen zo mogelijk te gebruiken. Klik in het dagboek "Mijn dag" op "feedback" voor jullie mening en/of vragen.

Informatie over het nieuwe dagboek:

De calculator
Dezelfde tool in een nieuw jasje. Je vindt de calculator in het beginscherm onder ‘Snel toevoegen’.

Het “oude”dagboek/ Programma planner
Afgelopen weken is mede dankzij jullie het nieuwe dagboek ontwikkeld. Vanaf week 48 is alleen het nieuwe dagboek beschikbaar en is het oude dagboek niet meer toegankelijk.

De Receptenplanner
Ook de receptenplanner heeft een nieuwe look & feel. Je vind deze terug onder “Voedingsmiddelen” ➔ "recept" ➔ "Creëer een recept". Wil je bestaande recepten aan te passen? Geen probleem! Onderaan elk recept heb je de mogelijkheid om het recept aan te passen aan jouw wensen. Ga hiervoor naar "Wil je dit recept aanpassen? Klik hier ".

Het Gewichtsverloop
Het gewichtsverloop heeft alleen een nieuwe look gekregen. Je vindt dit onder ‘Gewicht’ op het beginscherm. De grafiek is op dit moment niet te zien, maar zal zeer spoedig weer zichtbaar worden.

Overschakelen naar een andere dag
Als je in je dagboek bent, zie je bovenaan rechts twee kleine pijltjes, waarmee je eenvoudigweg naar dagen vooruit en terug kunt gaan.

Je ProPoints® budget
In het nieuwe dagboek zie je in het overzicht alleen nog maar het aantal ProPoints waarden dat je voor die dag over hebt.

Hoe herken ik de Power Foods (voedingsmiddelen met het groene logo)?
Als je in de Instellingen kiest voor een Telvrije dag dan worden de Power Foods net als voorheen aangeduid met een groen logo.

De voedingsmiddelen database
In aanvulling op de gebruikelijke actualisering van merkproducten, hebben we ook onze basis voedingsmiddelen kritisch bekeken. We hebben onze informatie met de meest recente wetenschappelijke literatuur en merkproducten vergeleken en de voedingswaarden en portiegroottes van de huidige voedingsmiddelen aangepast. Daarom zijn de ProPoints waarden van sommige voedingsmiddelen veranderd. En waarom de gehele database? Onze basis voedingsmiddelen zullen de werkelijk beschikbare voedingsmiddelen zo goed mogelijk vertegenwoordigen. We hebben ook een aantal nieuwe basis voedingsmiddelen toegevoegd en verouderde of onvolledige voedingsmiddelen verwijderd. Uiteraard zullen we extra basis levensmiddelen toevoegen, de gegevens van nieuwe fabrikanten producten aanpassen en de huidige voedingsmiddelen up to date houden.

Waar zijn de Fit-Formules?
Hoe minder regels, hoe gemakkelijker het is voor leden om het programma te volgen. Hoewel we het nog steeds belangrijk vinden dat je genoeg water drinkt, groente en fruit, is het geen onderdeel van het dagboek meer.

Waar kan ik zien hoeveel Active ProPoints ik heb verdiend?
Onder ‘Mijn activiteiten’ kun je per dag zien hoeveel Active ProPoints je hebt verdiend. Met de pijltjes rechtsboven kun je door de verschillende dagen klikken. Wil je liever een overzicht per week, klik dan rechtsboven op ‘Week’.

Activiteiten bijhouden
Nieuwe activiteiten kun je gemakkelijk toevoegen via het kopje “beweging”. Zoek naar een bepaalde activiteit via zoekvenster of selecteer een activiteit uit de lijst. Geef tijdsduur en intensiteit in en al je Active ProPoints worden berekend en kun je opslaan in je bewegingsdagboek.

En wat als mijn activiteit hier niet bij staat?
Geef ons feedback. In de tussentijd kun je een andere activiteit gebruiken, en pas zo nodig de intensiteit en de tijd aan.

Hoe verbind ik mijn activity tracker?
Zoals gebruikelijk via je accountinstellingen/beweging in je de nieuwe bewegingsdagboek.

Hoe zullen de minuten in het bewegingsdagboek worden berekend?
Je geeft aan hoe lang je actief per dag / week bezig was. De actieve minuten van jouw activity tracker wordt hier niet meegerekend.

Hoe weet ik het juiste niveau van intensiteit?
Laag: bewegingen waarbij je licht transpireert. Ademhaling en hartslag worden verhoogd, maar nauwelijks merkbaar. Je kunt nog makkelijk praten en zingen.
Gemiddeld: bewegingen waarbij je matig transpireert. Ademhaling en hartslag zullen sneller zijn. Praten gaat nog, maar zingen niet.
Hoog: bewegingen waarbij je veel transpireert. Ademhaling en hartslag zijn snel. Je vindt het moeilijk om te praten.
2015 💙
<<

Anoniem148

Bericht 30 Nov 2015 06:27

Re: Weight Watchers

5 december start de nieuwe app.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11563

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 30 Nov 2015 11:25

Re: Weight Watchers

Officieel is er nu 6 ons af, het was meer maar daar gaat het niet om :) het gaat er om wat er op maandag op de weegschaal staat :).
2015 💙
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2778

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:55

Bericht 30 Nov 2015 15:07

Re: Weight Watchers

Goed om te weten, Dandelion! Dan ga ik em pas echt daarna installeren.
Op zich gaat het nu wel de goede kant op, ben al 2 weken streng zelf bezig en er is ongeveer 3kg af (maar allicht ook vocht). In ieder geval dalen de cijfers op de weegschaal weer! Maar ja de laatste weken van december staan vol met verleidingen natuurlijk, dus dan wil ik wel een houvast hebben.

@Minx, wat goed, het eerste begin is er! Het schommelt inderdaad enorm en ik vind het soms erg frustrerend dat bijvoorbeeld de dag na het officiële wegen van ww er toch nog 0,5 meer af is, maar meestal betekend dat die week er op er meer dan gemiddeld af is op het officiële moment.


Ben benieuwd overigens naar de wijzigingen. Klinkt wel goed, want soms waren dingen die op zich best goed waren toch meer punten dan de slechte dingen:S
<<

Anoniem148

Bericht 01 Dec 2015 06:36

Re: Weight Watchers

Ik merk het amper op de weegschaal maar wel in mijn kleren. Mijn trouwring glijdt van mijn vinger af. Dus ik vind het nu gewoon stom ;)
Vanavond krijgen we als het goed is een meetlint bij ww cursus. Kunnen we ook omvang invullen.
<<

Anoniem193

Bericht 01 Dec 2015 10:35

Re: Weight Watchers

Ik vind het nieuwe programma leuk. Ben gisteravond even geweest om alle nieuwtjes mee te krijgen ;)
Kort gezegd, eiwitrijke producten zijn minder punten en suikerrijke/ongezonde vetten zijn meer.
Een croissant bijvoorbeeld, was voorheen 6 punten, in het nieuwe programma 11.
Een blikje tonijn op water was 3 punten voor 100 gram, dat is in het nieuwe programma maar 1 punt.
De repen die verkocht werden waren 2 punten, in het nieuwe 4.

Vanaf vrijdag kun je de nieuwe app downloaden en alle nieuwe info lezen op de site.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11563

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 01 Dec 2015 14:51

Re: Weight Watchers

hahaha lol op 4 croissantjes op een dag leven dus :P
2015 💙
<<

Anoniem193

Bericht 01 Dec 2015 15:02

Re: Weight Watchers

Minx schreef:hahaha lol op 4 croissantjes op een dag leven dus :P


Ik "mag" 30 punten (het minimale) Dus ik mag 2,5 croissant :P
<<

Parel

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2448

Geregistreerd: 21 Mrt 2015 12:30

Bericht 01 Dec 2015 15:03

Re: Weight Watchers

Een croissantje is meestal ook een stuk meer dan 100 gram ;)
<<

Anoniem304

Bericht 01 Dec 2015 15:16

Re: Weight Watchers

Wauw dat is een hele verandering ook.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11563

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 01 Dec 2015 15:23

Re: Weight Watchers

Alibi schreef:
Minx schreef:hahaha lol op 4 croissantjes op een dag leven dus :P


Ik "mag" 30 punten (het minimale) Dus ik mag 2,5 croissant :P


Ontbijt: 1/2 croissant plus een appel
Tussendoor 1/2 croissant
Lunch 1/2 croissant plus een groentesoepje
Tussendoor 1/2 croissant
Diner 1/2 croissant plus een salade met wat dressing
Tussendoor 2 mandarijnen

Mooi lijstje toch hahaha.

Ik mag 34 punten + 14 voor de borstvoeding. Heb nu op zich een netjes eetpatroon.
2015 💙
<<

Anoniem193

Bericht 01 Dec 2015 16:37

Re: Weight Watchers

Parel schreef:Een croissantje is meestal ook een stuk meer dan 100 gram ;)


Nee toch. Die afbak krengen wegen iets van 40/50 gram. Dan is 1 van de bakker wel iets groter, maar ook luchtiger. Toch geen 100 gram? Maar maakt ook niet uit. 100 gram ging over de tonijn :P Het ging over gewoon 1 croissant. :)
<<

Anoniem193

Bericht 01 Dec 2015 16:38

Re: Weight Watchers

Minx schreef:
Alibi schreef:
Minx schreef:hahaha lol op 4 croissantjes op een dag leven dus :P


Ik "mag" 30 punten (het minimale) Dus ik mag 2,5 croissant :P


Ontbijt: 1/2 croissant plus een appel
Tussendoor 1/2 croissant
Lunch 1/2 croissant plus een groentesoepje
Tussendoor 1/2 croissant
Diner 1/2 croissant plus een salade met wat dressing
Tussendoor 2 mandarijnen

Mooi lijstje toch hahaha.

Ik mag 34 punten + 14 voor de borstvoeding. Heb nu op zich een netjes eetpatroon.


Heel mooi lijstje! Afwisselend ook. En de hele dag honger denk ik :P
Hoe weet je nu al hoeveel punten je mag dan?
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11563

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 01 Dec 2015 16:55

Re: Weight Watchers

Dat is waar ik nu op zit, of veranderd dat ook weer?
2015 💙
<<

Anoniem193

Bericht 01 Dec 2015 16:58

Re: Weight Watchers

Ja dat veranderd ;)
Ik mocht 26 en 49 week extra. Nu 30 en 35 weekpunten. Het heten ook geen propoints meer, maar smartpoints.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11563

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 01 Dec 2015 19:12

Re: Weight Watchers

oh ja dan weet ik het nog niet, zal het dan vrijdag wel zien. Hopelijk kom ik dan net zo makkelijk uit. Nu is het prima te doen :). Gewoon 1 keer per dag wat lekkers en verder gezonde dingen. Dan gaat het ook niet te hard en heb ik gewoon een gezond eetpatroon
2015 💙
VorigeVolgende

Terug naar Lichaam & gezondheid

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers