Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Weight Watchers

<<

Anoniem119

Bericht 03 Mrt 2015 11:16

Re: Weight Watchers

Ja hoor!

Ingrediënten:
300 gr magere rundergehakt (150 per persoon)
1 bloemkool
Zakje champignons
1 prei
Verse kruiden (ik had majoraan en salie voor de gehakt en bieslook voor de puree)
1 bouillonblokje (tel je daar ook punten voor? If so, sorry, vergeten mee te rekenen)

Eerst rul je het gehakt samen met de salie en majoraan (of andere kruiden, kerrie is ook lekker bijv). Snijd de prei en champignons en roerbak even mee.
Kook intussen de bloemkool goed gaar (het wordt toch gepureerd dus mag echt best zacht gekookt, ik had t 20 min opstaan en viel zo uit elkaar).
Voeg een scheutje kokend water en een bouillon blokje toe aan het gehakt mengsel om zo een soort licht gebonden saus te maken en wat extra smaak te geven.
Als de bloemkool gaar is, giet je deze af en pureer je m in de keukenmachine of met staafmixer. Je kunt een klein beetje van het kookvocht gebruiken om het iets gladder te maken (of wat melk maar kookvocht is geen punten), en maak op smaak met wat fijngesnipperde bieslook, peper, zout en evt klein beetje knoflook. verwarmde oven intussen voor op 180 gr. Schep het gehakt groente mensel in een ovenschaal (ik had m niet eens ingevet), en schep de bloemkool puree er boven op. Laat het nog een kwartiertje opwarmen in de oven. Ik heb er geen kaas op gedaan en het werd dus niet echt bruin, ook niet met de grill. Maar t was wel lekker. En gezond!

Vanochtend ontbeten met twee eitjes, wat kalkoen reepjes en wat bieslook. Ook maar 5 punten. En ik zag vanochtend dat ik bijna anderhalve kilo was afgevallen, ipv de halve die ik gisteren heb gewogen, maar goed. Gisteren was m'n echte weeg dag dus houd dat maar aan. Nu maar kijken of ik dit gewicht volgende week weer zie, dan telt t echt (maar stiekem heel fijn)

Tartaar vind ik trouwens ook heel lekker, alibi. Dat is ook goed toch?

Wij hebben deze week een hello fresh box om te proberen dus vanavond eten we kip met krieltjes (geloof ik) en groenten. Ik eet nooit aardappel dus denk dat ik daar iets minder van probeer te eten.
<<

dream

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 161

Geregistreerd: 04 Sep 2013 15:43

Bericht 03 Mrt 2015 16:50

Re: Weight Watchers

ik heb me vandaag aangemeld om mij bewust te worden van mijn eetgedrag.
ik ben 1,70 en 68 kg en ik krijg 26 punten toegewezen.
wat afvallen is meegenomen maar niet het hoofddoel als ik maar boven de 60 kg blijf.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2778

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:55

Bericht 03 Mrt 2015 17:00

Re: Weight Watchers

Klinkt goed Marin! Ik hou niet van puree, maar bloemkool kan je ook heel goed rauw versnipperen en dan een beetje meebakken, dan is het meer als rijst (maak dan bloemkoolnasi), ga het ook eens met gehakt uit de oven proberen volgens jou recept!
Krieltjes pak je wel makkelijk te veel van, dus zou aanraden om je portie af te wegen. En dan even in de app kijken hoeveel punten bij welk gewicht hoort, dan kan je bewuster kiezen hoeveel punten je opschept.

Welkom Dream!

Ik ga vanavond maar voor de varkenshaas, volgens mij is dat het meest mager (2 punten voor 100 gr rauw). Weet dat ze 200 gr. serveren en dan bestel ik aardappels ipv friet er bij. Heb in de app maar gekozen voor een recept van aardappels uit de oven met varkenshaas voor 9 punten. Dat is met 150 gr. aardappels en 100 gr. varkenshaas. Dus los nog een varkenshaas iets geselecteerd van 100 gr. 4 punten. Voor de zekerheid ook 3 stukjes stokbrood a 8 punten totaal ingevoerd. Ben niet van plan stokbrood te nemen, maar voor de zekerheid ingevoerd voor als er toch meer op mijn bord ligt dan verwacht. Zit ik ieder geval safe.
<<

Anoniem119

Bericht 03 Mrt 2015 17:05

Re: Weight Watchers

Hallo Dream! Ga je online weight watchen of via een groep?

Jorja, oh dat klinkt ook grappig zeg, bloemkoolrijst. Die krieltjes ga ik inderdaad afwegen, of sterker nog, maar een paar van nemen. Ik heb twee bagels op bij Oreo voor de lunch (was heerlijk), maar ik schrok net van het aantal punten. Gewoon 8 punten voor één bagel, dus 17 punten voor twee bagels, nog zonder beleg! Terwijl in de app een andere bagelsuggestie staat voor bagel met gerookte zalm voor 6 punten. Dat snap ik dan dus niet. Hoe kan een bagel zonder beleg meer punten zijn dan een bagel met zalm? Ik vertrouw die puntentelling af en toe niet hoor.

Ik zat dan dus ook in één klap al op m'n dagmaximum, 26 punten precies. En het avondeten moet nog komen. Ik denk dus dat ik maar zoveel mogelijk de aardappeltjes oversla en voor de salade met kip ga vanavond.

Eet smakelijk vanavond, Jorja! Dat valt nog mee dan inderdaad. Let ook op of er nog een sausje bij de varkenshaas zit, dat zit er wel vaak bij.
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2778

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:55

Bericht 03 Mrt 2015 17:21

Re: Weight Watchers

Ja ben gelukkig al een expert geworden in sausjes overslaan! Maak thuis ook vrijwel nooit saus, juist heerlijk zonder!

Bagels zijn erg ja. Ze verkochten ze laatst weer bij de Lidl en vind ze erg lekker (na in NYC te zijn geweest), maar heb ze in de winkel ingevoerd en gelijk besloten om ze niet te kopen :D Heb je die bagel met zalm ook aangeklikt? Dat is waarschijnlijk een recept en kans dat de verhoudingen anders zijn (halve bagel per portie of zo). Als ik twijfel dan vul ik het vaak ook even in de calculator in (op ah.nl kan je van alles wat ze verkopen ook de productinfo vinden, superhandig als je de verpakking niet bij de hand hebt).
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13486

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 03 Mrt 2015 18:05

Re: Weight Watchers

Ik vul eigenlijk nooit kant en klare dingen in, omdat die vaak inderdaad kunnen verschillen met de punten.
Of ik gebruik de calculator.

Ik heb vandaag wéér een stuk taart afgewezen.. Serieus, net als ik besluit om te gaan WW'en is er 2 dagen achter elkaar taart.
De weegschaal ligt nog steeds op de kast en wil echt zaterdag ochtend pas wegen.

Welkom Dream, succes met het afvallen!

Marin, dat recept klinkt echt lekker. Bloemkoolnasi is trouwens ook heel lekker, vandeweek maar weer eens eten. Lekker met hamblokjes en groente.
Jorja, hou jij de bloemkool dan rauw? (op het meebakken na)
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 09 Feb 2014 14:55

Bericht 03 Mrt 2015 18:12

Re: Weight Watchers

Lejow, bij ons is er op het werk minimaal 1x per week taart. Echt niet normaal. Ik heb het vandaag kunnen afslaan. Ik krijg dan altijd de vraag of ik op dieet ben en die vraag haat ik. Ik zeg dan ook dat het niet zo is, maar dat ik wel een beetje denk om wat ik eet. Dat mijn weekenden voor ongezonde dingen bedoeld zijn en doordeweeks niet. Soms lukt het afslaan gewoon niet omdat ik er echt zin in heb, ach ja, dat mag dan ook wel :)

Marin, het geeft wel veel inzicht als je de punten bij gaat houden maar je moet wel goed checken of het wel klopt. Het standaard gewicht in de app komt ook vaak niet overeen met de werkelijkheid. Alles wat je niet thuis eet blijft daarom gokken.

Jorja, lekker varkenshaas! Dat is qua vlees wel een goede keus :) hopelijk kun je je voor de rest ook een beetje inhouden.

Rekenen jullie trouwens voor olie ook punten? Ik doe dat wel. Iedere dag voor het avondeten dus zo'n 1 a 2 punten voor olijfolie.
<<

Siep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3506

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:43

Bericht 03 Mrt 2015 18:14

Re: Weight Watchers

Welkom Dream!

Maar dat is ook de kracht Marin, het bewust worden.
Waarschijnlijk is het verschil wat jorja zegt. Maar ik check altijd de verpakking even als het kan.
Oktober 2016 Juni 2018
Maart 2021⭐
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 09 Feb 2014 14:55

Bericht 03 Mrt 2015 18:16

Re: Weight Watchers

dream schreef:ik heb me vandaag aangemeld om mij bewust te worden van mijn eetgedrag.
ik ben 1,70 en 68 kg en ik krijg 26 punten toegewezen.
wat afvallen is meegenomen maar niet het hoofddoel als ik maar boven de 60 kg blijf.


Welkom! Als je je aan die punten houdt val je denk ik wel af. Als je niet wilt afvallen, moet je misschien wat meer punten nemen?
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13486

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 03 Mrt 2015 18:18

Re: Weight Watchers

Green_Pepper schreef:Lejow, bij ons is er op het werk minimaal 1x per week taart. Echt niet normaal. Ik heb het vandaag kunnen afslaan. Ik krijg dan altijd de vraag of ik op dieet ben en die vraag haat ik. Ik zeg dan ook dat het niet zo is, maar dat ik wel een beetje denk om wat ik eet. Dat mijn weekenden voor ongezonde dingen bedoeld zijn en doordeweeks niet. Soms lukt het afslaan gewoon niet omdat ik er echt zin in heb, ach ja, dat mag dan ook wel :)

Marin, het geeft wel veel inzicht als je de punten bij gaat houden maar je moet wel goed checken of het wel klopt. Het standaard gewicht in de app komt ook vaak niet overeen met de werkelijkheid. Alles wat je niet thuis eet blijft daarom gokken.

Jorja, lekker varkenshaas! Dat is qua vlees wel een goede keus :) hopelijk kun je je voor de rest ook een beetje inhouden.

Rekenen jullie trouwens voor olie ook punten? Ik doe dat wel. Iedere dag voor het avondeten dus zo'n 1 a 2 punten voor olijfolie.


Nee, bakboter en olie reken ik eigenlijk nooit.. nooit gedaan ook!
Ja, ik sta voor de klas, dus regelmatig jarige kids ook, die je dan met grote ogen staan aan te kijken of je hun traktatie wel aanneemt (en er zijn nou niet echt veel kinderen die gezonde dingen trakteren).
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 09 Feb 2014 14:55

Bericht 03 Mrt 2015 18:28

Re: Weight Watchers

Shit, hele reactie weer weg. Rare laptop.

Met kinderen lijkt het mij ook lastig Lejow, om de traktaties af te slaan. Bij mijn collega's is dat nog iets gemakkelijker ;)

Ik had vandaag wel iets heel stoms op het werk. Ik praatte even met een collega die ik niet echt goed ken (ander kantoor ook) en ze vroeg naar de voorbereidingen van de bruiloft. Ik zei dat ik over twee weken mijn jurk weer mocht passen. Zegt ze: "Ben je niet bang dat je jurk niet meer past? Want het valt me op dat je de laatste tijd wel heel flink bent."
Eeeeeeeh :wtf: zoiets zeg je toch niet?!?!
Eind oktober heb ik de jurk uitgezocht, ik weet niet hoe zwaar ik toen was. Maar ik weet wel dat de broek die ik die dag aan had nu echt los zit. Dus ik ben sowieso niet zwaarder dan toen. Echt te debiel dat ik er nog aan twijfel ook, terwijl ik zo goed bezig ben. Mijn schoonmoeder zei zelfs dat je in mijn gezicht wel kunt zien dat ik afgevallen ben.
Ook al was ik 15 kilo aangekomen....zo'n opmerking maak je toch niet? Raar mens.
<<

Anoniem234

Bericht 03 Mrt 2015 19:01

Re: Weight Watchers

Sommige mensen zeggen ook echt alles he! Idd niks van aantrekken je weet het zelf het beste toch.
<<

Anoniem164

Bericht 03 Mrt 2015 19:10

Re: Weight Watchers

0,8 kilo aangekomen, echt heel erg jammer! Ik heb vakantie gehad, te weinig fruit gegeten en in plaats daarvan crackers, of een reepje ofzo, dom dom. Ook uiteten en uit lunchen geweest. Maar goed, ik ga er nu voor om maandag die 0,8 weer afgevallen te zijn en dan hoppaaa doorknallen!
<<

Anoniem119

Bericht 03 Mrt 2015 20:56

Re: Weight Watchers

Kak, ik zit dus vandaag op 41 punten. Snap er niks van. Ja oké, die bagels van 17 punten was een domme zet, daar heb ik van geleerd. Maar mijn diner was een Hello Fresh maaltijd en die was gewoon 15 punten voor kip, groente en aardappeljes (waar ik zes krieltjes van heb gegeten!). Ik heb precies de voedingswaarden van de HF informatie ingevuld. Nou heb ik minder aardappeltjes gegeten dan aangegeven stond, en de voedingswaarden waren ingevuld voor de gehele maaltijd. Geen idee dus hoeveel ik daadwerkelijk heb gegeten, minder dan dat dus. De rest was het groente en kip, normale porties, dus ik snap het echt niet. Los invullen kan ook niet, want de app kent kippendijenfilet niet, en dat is vetter dan magere kipfilet. Ik vind het hele invullen tot nu toe maar lastig, ik heb eigenlijk vrijwel nooit het gevoel dat het exact klopt. Misschien eet ik te raar.

GP, ik had ook al op je gereageerd in het trouwtopic maar wat een stomme opmerking! Bovendien ben je gewoon afgevallen en doe je het hartstikke goed!

Jacobien, wat jammer dat je bent aangekomen! :( Maar vakantie is verleidelijk ja. Hopelijk zit je weer gauw in je eigen ritme.

Lejow wow ja al die traktaties lijkt me ook lastig! En zo zielig als je hun traktatie niet aanneemt, dan voelen ze zich vast achtergesteld, maar jij doet het vanwege je eigen gezondheid!

Hier is het ook ALTIJD feest met taart, snoep en pizza. We winnen nogal wat awards en dan wordt er altijd iets lekkers geleverd zoals taart of pizza, en met een team van 100 man is er altijd wel iemand jarig. En dat kan ik dus gewoon niet afslaan. Sinds WW gelukkig nog geen taart meegemaakt ;)
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13486

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 03 Mrt 2015 21:17

Re: Weight Watchers

Ik denk dat je de dingen meer los moet zien van elkaar.
Want je kunt nooit aan 15 punten zitten, met die dingen bij elkaar.
Zijn krieltjes gebakken aardappels? En heb je die ook afgewogen?

Voor de kippendij filet, zou ik wat ruim gaan zitten, dus iets meer gewicht aangeven dan je gegeten hebt.
En, probeer het dus écht af te wegen, aangezien je niet precies weet wat je gegeten hebt.


GP, dat soort mensen moet je echt laten blaten, die hebben echt het sociaal inzicht van een visstick.
<<

Anoniem119

Bericht 03 Mrt 2015 21:30

Re: Weight Watchers

Hoe bedoel je los van elkaar zien?

Dit zijn de voedingswaarden van die maaltijd, letterlijk overgenomen van het Hello Fresh papiertje dat er bij zat (ik vond het al zo handig dat ze het uitgebreid hadden opgeschreven):

Calorieen: 592 kcal
Eiwit: 33 gr
Koolhydraten: 56 gr
Vet: 23 gr
Vezels: 13 gr

Volgens dat papiertje heb ik gegeten na deze maaltijd:

Krieltjes: 250 gr (heb ik niet, hoogstens een kwart hier van, dus dan reken ik 75 gr even extra ruim)
Sjalot 1 st
Broccoli 150 gr
Rode paprika 0.5 st
Kippendijfilet: 110 gr
Veldsla: 30 gr
Olijfolie 1.5 eetlepel
Zwarte balsamicoazijn: 1 eetlepel
Honing: 0.5 eetlepel


Wat ik heb gedaan is die voedingswaarden ingevuld. Gewoon exact zoals het daar staat. Dan kwam ik uit op die 15 punten. Als ik nu invul hoeveel ik heb gegeten op basis van die ingredientenlijst met kipfilet ipv kippendijfilet maar dan inderdaad iets ruimer en de daadwerkelijke hoeveelheid aardappeltjes ipv de voedingswaarden, kom ik op 9 punten uit, ipv 15. Reken ik dat door naar de hoeveelheid aardappeltjes die zij aangaven, kom ik inderdaad uit op 15.

Dus dan ben ik blij dat ik minder aardappeltjes heb gegeten. Dan zet ik m gewoon op 9, want dat klopt dan veel beter! Zit ik alsnog op 35 vandaag, maar da's al beter dan 41.
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 09 Feb 2014 14:55

Bericht 03 Mrt 2015 21:55

Re: Weight Watchers

Het ging vandaag al niet zo lekker op het werk dus ik trok me die opmerking wel aan, maar laat het nu maar los. Ik voel me goed en zij gaat daar geen verandering in brengen!

Marin, een avondmaaltijd van 9 punten (van je 26 dagpunten) lijkt me goed! Dat is ongeveer 1/3, dus dan zou je de rest van de dag ook goed moeten kunnen redden.

Jacobien, wat jammer zeg!! Nu maar weer goed aan de slag, je kunt het!
<<

Anoniem119

Bericht 03 Mrt 2015 22:00

Re: Weight Watchers

Goed zo GP! En zo is het! Jij bent zelf die kilo's kwijtgeraakt, zij niet. :good:
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13486

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 03 Mrt 2015 22:05

Re: Weight Watchers

Dat bedoelde ik inderdaad
Dus niet met hun voedingswaarde werken, maar met zoveel gram kippendijfilet, zoveel gram krieltjes enz.
En probeer het echt af te wegen, dan weet je precies hoeveel je gegeten hebt, en hoef je niet te gokken!
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2778

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:55

Bericht 03 Mrt 2015 22:09

Re: Weight Watchers

@Lejow, ja ik hou de bloemkool rauw. Die gooi ik zo door de keukenmachine heen om fijn te malen. In de pan bak ik het vlees, als dat gaar is groente, lekker wat kruiden en een schuitje water, dat laat ik een beetje sudderen tot het meeste water weg is, dan gooi ik de bloemkool er doorheen en laat ik het nog even staan.

@Marin, soms lopen punten snel op, daarom is het ook belangrijk om porties af te wegen. Om je punten te checken zou je los een kippendijfilet (even op ah.nl de voedingswaarden opzoeken), de aardappels en de honing kunnen invoeren. Olie laat ik ook altijd voor lief, maar zorg wel dat ik nooit bij het einde van mijn weekpunten zit, zodat ik er daar niet mee overheen ga (overigens gebruik ik amper olie, 80% van mijn vlees bereid ik zonder).

Varkenshaasje was heerlijk! Was goed gebakken, zonder saus of zo er over. We hebben geen brood besteld en in plaats van frietjes had ik een gepofte aardappel die ik niet eens helemaal op had. Verder wat groente er bij. Heerlijk gegeten dus, zonder dat ik het idee heb ernstig te hebben gezonderd.


Mijn tip voor traktaties: probeer van te voren te zien wat het is en op te zoeken. Laatst hadden wij saucijzenbroodjes, snel opgezocht en is echt 9 punten of zo, dus afgeslagen. Maar laatst was er kersenvlaai en die is maar 6 punten (in tegenstelling tot bv kruimelvlaai van 12 punten), dus daar heb ik een halfje van genomen en gezorgd dat het binnen mijn punten past. Door niet altijd te hoeven afslaan is het afslaan minder moeilijk :D
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13486

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 03 Mrt 2015 22:10

Re: Weight Watchers

Dit was slagroom en chocolade taart.. hahahahahha

Fijn dat je zo lekker gegeten hebt!!! Beren hebben altijd zulk lekker eten, jammie!
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13486

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 03 Mrt 2015 22:11

Re: Weight Watchers

<<

Anoniem119

Bericht 03 Mrt 2015 22:11

Re: Weight Watchers

En we hebben een spammerrrrrr. ;)


Ah thanks Lejow!
<<

Anoniem193

Bericht 04 Mrt 2015 12:01

Re: Weight Watchers

He wat jammer, de spammer is al weer weg.
Ik heb het telefoonnummer wel opgeslagen op mijn telefoon :P

@Lejow en Marin: Ik ben blij dat ik maar 3 collega's heb. Dat scheelt wat dat betreft een stuk.
<<

Anoniem119

Bericht 04 Mrt 2015 13:54

Re: Weight Watchers

Haha dat scheelt inderdaad, Alibi. Mijn teamleider is vandaag jarig zag ik op FB, hoop niet dat ie iets mee heeft haha. Want joepie ik heb een goede dag vandaag namelijk! Ik was pas om half twaalf wakker (restantje jetlag van nachtdienst?) en heb dus laat ontbeten:

O: havermoutpap (3 pt)
T: appel (0 pt)
L: belvita koekjes (had niks in huis en moet snel op werk om half vier iets eten in kwartiertje want heb geen echte lunch pauze) (6 pt)
A: pastasalade met makreel en paprika, goed afgewogen.
Makreel (7 pt)
Volkoren pasta (8 pt)
Crème fraiche (1 pt)

Totaal op deze dag: 25 pt. Jeeej. Voor het eerst onder m'n dag limiet, net 1 puntje.
VorigeVolgende

Terug naar Lichaam & gezondheid

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers