Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Weekend Arnhem

<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6162

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:08

Bericht 18 Aug 2019 10:56

Weekend Arnhem

In het weekend van 25, 26, 27 oktober gaan mijn zusje en ik naar Arnhem. En nu zijn we op zoek naar tips om te overnachten, waar lekker te eten en te shoppen. Ook leuke tips met wat we verder zouden kunnen doen.
We hebben de zaterdag van 12-14 een stekjesworkshop bij Dille&Kamille dus een deel van onze zaterdag is al ingevuld.

Ik ben benieuwd!
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Bloom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3158

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:00

Bericht 18 Aug 2019 11:41

Re: Weekend Arnhem

Shoppen kan gewoon in het centrum. Alles is lekker bij elkaar. Mocht het regenen dan kunnen jullie ook naar Kronenburg, dat is overdekt en zitten ook hele leuke winkels. Beide zijn op zondag open. Door de Steenstraat en Modekwartier struinen is ook wel leuk!
Eten doen wij graag bij ‘de bok’ in de Duivelsteeg. Daar zitten nog meer cozy restaurantjes. Op het Jansplein/Jansplaats ook wel, maar minder onze stijl (sushi, pizza etc). Aan de Rijnkade heb je ook een foodhal. Daar kun je ook lekker eten/borrelen.
Overnachten durf ik niet te zeggen.. ik woon er. Maar op de Veluwe zijn mooie hotels en centraal in de stad ook (bijvoorbeeld hotel Haarhuis).
Natuurlijk hebben we ook mooie parken zoals Sonsbeek en Zuypendaal. Kun je lekker wandelen.
https://www.vinted.nl/member/51937209-nmeeuw

26-05-2021 💙 | 26-04-2023 💙
<<

ekiaam87

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1500

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:38

Bericht 18 Aug 2019 15:57

Re: Weekend Arnhem

Wij sliepen in b&b bordeaux. Ontbijt viel beetje tegen maar de kamer was wel goed.
Dagje openluchtmuseum geweest, burgers zoo zit daar natuurlijk naast.
Ik was met mijn moeder op stap.
<<

kippetje

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1267

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:07

Bericht 18 Aug 2019 22:22

Re: Weekend Arnhem

Wat leuk! Ik woon er ook :-)
Hotel holiday inn zit in het centrum naast Rozet dat is een mooie plek en loop je zo naar alles in het centrum.

Bij het modekwatier zit Hotel Modes ook zo goed als in het centrum. Wel 10 min lopen naar hartje centrum. Maar daar kan je lekker eten bij Caspar en Goed proeven.

Centrum zelf zou ik echt de zijstraatje in gaan voor de leuke boetiekjes en winkels.
De 7 straatjes is erg leuk :-) daar werk ik haha

En lekker eten in hartje centrum kan ook maar weet niet waar jullie van houden? Zit zoveel kwa restaurantjes
<<

Anoniem294

Bericht 18 Aug 2019 22:57

Re: Weekend Arnhem

Om te eten zou ik naar de foodhall gaan, in elk geval 1 keer. Zelf zijn wij altijd goed te spreken over Rijnmozaik aan de Rijnkade. En er is 1 zaak waar ik altijd weer terug kom voor een broodje (kip)döner (nog steeds en woon er al 13 jaar niet meer) , kom zo niet op de naam maar kom er morgen vast nog wel mocht je er belang bij hebben.

Winkelen gewoon centrum zelf idd en dan is de steenstraat ook leuk om mee te nemen en een rondje door het spijkerkwartier misschien, mocht je de oude hoerenbuurt nog niet kennen.
Vooral ook alle zijstraatjes meepakken en op vrijdag en zaterdag is er markt.
Voor een koffie to go ga ik het liefst naar Backwerk, die zit aan het einde van het centrum (als je vanaf de stationskant begint) op weg naar de Steenstraat.

Verder idd een rondje door het Sonsbeekpark, dat is met elk weer mooi om te doen (oke, niet als het echt met bakken uit de lucht komt). Vaak in het weekend ook nog wel iets te doen, programma staat wel op de website, geloof ik.

Wij overnachten altijd in hotel Haarhuis en dat is vrijwel altijd inclusief ontbijt. Dat is prima, maar geen vd valk niveau. Als je het er apart bij moet boeken zou ik een ontbijtje bij de Spar (een to go Spar met belegde broodjes, yoghurt met aardbei etc) halen of eventueel op het station tegenover. Of bij een eettentje natuurlijk als je niet al te vroeg wil ontbijten.
Wij hebben altijd kamers gehad met een nespresso machine (zonder opschuimer) wat ik zelf wel erg kan waarderen op een hotelkamer.
<<

Anoniem294

Bericht 18 Aug 2019 23:24

Re: Weekend Arnhem

https://www.bizarbazar.nl/

Deze vinden wij trouwens ook leuk, maar de menukaart is niet zo groot. Het is een mediterraans/Arabisch restaurant/bar/lounge/hotel in een van binnen flink gerenoveerde kerk. Qua hotel vind ik m wat aan de prijs voor 2 nachten. Zou er alleen slapen als ik de avond er in de bar/lounge zou doorbrengen en maar 1 nacht hotel nodig heb.
<<

SophieZMY

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2368

Geregistreerd: 23 Mrt 2014 08:52

Bericht 19 Aug 2019 05:55

Re: Weekend Arnhem

Koffie bij Babo! Zij hebben ook lekkere ontbijtjes en een goede lunchkaart.
Chocolade boterkoek halen bij Quetzal en drink er gelijk een warme chocolademelk.
Josephine coffee is ook leuk als je koffie/thee met gebak wilt doen.

Als je van wijn en Italiaans houdt zou ik absoluut bij Zafvino gaan eten. Is een heel leuk- kneuterig aandoend- wijnbarretje. Zeker anti pasta plank nemen! En hoofdgerechten hebben ze altijd wisselend, maar altijd goed! En op de korenmarkt vind ik café Arnhem altijd leuk, is een eetcafé/bar maar net iets luxere gerechtjes en leuke (modernere) sfeer.

Shoppen: voor gewoon struinen is de 7 straatjes leuk. en uiteraard gewoon de ketelstraat met zijstraten. In de weverstraat zit een superleuke kinderboekenwinkel mocht je dat leuk vinden. En in de Steenstraat een uitgebreide spellenwinkel.

Je zou verder nog eens kunnen kijken wat er draait in filmtheater focus (die hebben vaak een net wat ander aanbod dan de grote bioscopen). Of misschien een theatervoorstelling bij Musis?

Zeker naar Sonsbeek gaan ook, lekker wandelen door t park. Dan kun je daar nog lunchen of dineren bij de witte villa. Of iets verder ih park en luxer bij De Boerderij. (Zelf vind ik de villa leuker).

Als je echt nog wat anders wilt doen zou ik naar openluchtmuseum gaan. Weet niet zeker of t tegen die tijd nog ‘regulier’ open is, maar anders kun je er volgens mij sowieso tegen gereduceerd tarief in als wandelpark (volledig open is natuurlijk wel t mooiste!)

Hotels heb je niet heel veel keuze echt in de stad.
Haarhuis heeft wel een nieuwe vleugel bij gebouwd, die kamers zijn wel mooi. En dan zit je echt in de stad (vlak naast station, loop je zo binnenstad in). Buiten de stad je je bijv nog Warnsborn, maar dan moet je echt net de auto als je Arnhem in wilt, zou ik zelf denk ik niet zo snel doen. Oh en als je in Haarhuis zit kun je ook voor ontbijtjes naar Lola’s gaan. Dat zit er vlak naast, heel leuk. Zij hebben ook een snickertaartje die echt te goed is.
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6162

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:08

Bericht 19 Aug 2019 11:52

Re: Weekend Arnhem

Super bedankt voor jullie reacties!
Ik ga er binnenkort eens goed voor zitten om alles uit te zoeken.

We houden allebei wel van wat bijzondere winkeltjes, dus niet alledaags. Zo ken ik bijvoorbeeld Bos en Heij al, erg leuk winkeltje. Meer van dat soort tips zijn dus zeker welkom!

Wandelen door het Sonsbeekpark is ook wel een heel goed idee ja.
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11831

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 19 Aug 2019 13:43

Re: Weekend Arnhem

Ik weet niet wat het budget is qua eren, maar mochten jullie wat meer willen besteden. Je kan super lekker eten bij de steenen tafel. Deze zit iets verder van het centrum. Maar wel te lopen of eventueel met een ov fiets
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Anoniem272

Bericht 19 Aug 2019 16:25

Re: Weekend Arnhem

Met de AH uitjeszegels kun je een introductieles boulderen bij de boulderhal in Arnhem doen, tweede gratis. (Boulderen lijkt op wandklimmen, maar dan zonder touw want veel minder hoog.) Erg leuk :)

In de winkelstraten is nu overal van die 3d straatkunst, van die grondschilderingen die diepte krijgen als je vanuit een bepaald standpunt kijkt.

Ik heb er laatst gewinkeld met mijn zusje maar weet geen namen van winkels meer. Er waren best wat kleine winkeltjes, naast de ketens.
<<

Anoniem294

Bericht 19 Aug 2019 18:39

Re: Weekend Arnhem

Filoria schreef:In de winkelstraten is nu overal van die 3d straatkunst, van die grondschilderingen die diepte krijgen als je vanuit een bepaald standpunt kijkt.


Helaas is er door de vele harde regen niet zoveel meer van het 3d over, maar het is alsnog leuk om te zien. Wij hebben vandaag een rondje streetart en graffiti door Arnhem gedaan.
Volgens mij is dat ook niet meer tot Oktober. Maar voor anderen die binnenkort nog gaan, onze kinderen vonden het erg leuk!

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers