Re: Wat was jouw ontbijt?
Toen heb ik er 2 geklutste eieren doorgedaan en het gebakken als omelet. Mijn dochter en ik vonden het erg lekker ;)
Carrie schreef:Lekker Jans! Kaas en roomboter is toch het aller lekkerst op een rijstwafel.
Mijn ontbijt is een omelet met een scheutje melk, daarop zout, peper, een plak kaas en snijbiet. Heerlijk maar machtig zeg! Nog twee hapjes
Aziraphale schreef:Twee grote plakken dadel/bananenbrood.
Kitkat-chuncky schreef:Aziraphale schreef:Twee grote plakken dadel/bananenbrood.
Dat klinkt lekker?
Heb je hier een recept van?
Aziraphale schreef:Kitkat-chuncky schreef:Aziraphale schreef:Twee grote plakken dadel/bananenbrood.
Dat klinkt lekker?
Heb je hier een recept van?
Ik heb er net weer eentje gemaakt, voor m'n schoonmoeder
Bananen/notenbrood:
Ingrediënten:
- 120 g gedroogde dadels, pitten verwijderd en grofgehakt
- 3/4 tl baking soda
- 210 g volkoren (spelt)meel
- 1,5 tl bakpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 3 el olijfolie of gesmolten kokosolie
- 1,5 el (wal)notenolie
- 3 rijpe bananen, geprakt
- 2 eieren, losgeklopt
- 4 el walnoten, grofgehakt
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C. Vet een cakeblik goed in en beleg met overhangend bakpapier.
2. Meng in een kom de dadels met het bicarbonaat(zuiveringszout) en giet er 100 ml kokend water over en laat een paar minuten wellen.
3. Roer in een andere kom de rest van de ingrediënten en de helft van de noten door elkaar.
4. Schep het mengsel in je bakblik, strijk de bovenkant glad en bestrooi met de rest van de noten. Zet de vorm in de oven en bak het brood in 45 minuten gaar. Een satéprikker moet er schoon uitkomen, een beetje plakkerig mag best. Haal het brood uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
Aziraphale schreef:Baking soda is zuiveringszout, is iets anders dan bakpoeder. Ze verkopen het bij de natuurwinkel en toko in ieder geval. Maar ik heb het brood ook wel zonder die baking soda gemaakt en lukt ook prima!
Koko schreef:Wat doet baking soda eigenlijk precies?
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers