Guattari schreef:Lekker, Mamsie! Wil je het recept delen?
Ik bak een restje aardappelen op en eet daarbij zo'n mix van doperwten, maïs en paprika met een vegetarische hamburger.
Kreeft schreef:Harrison schreef:Lekker Olijfje en Marin!
Ik moet iets met eendenborst vanavond want die moet op. Heb zelf wel wat receptjes maar wellicht heeft Kreeft nog meer briljante ideeën? ;-)
Oh haha, lees het nu pas! Lekker eend, welk recept is het uiteindelijk geworden? Ik vind aardse smaken er altijd heerlijk bij, knol/biet/paddestoelen, dat soort dingen. En dan iets zoets met een saus, met balsamico ofzo!
Guattari schreef:Thanks, Mamsie. Als ik dit recept bekijk zou ik kiezen voor verse gember i.p.v. bolletjes. Heb jij daar ook voor gekozen?
Mamsie schreef:
Die sla ik even op, denk dat de kinderen daar wel blij van worden.
Harrison schreef:Kreeft schreef:Harrison schreef:Lekker Olijfje en Marin!
Ik moet iets met eendenborst vanavond want die moet op. Heb zelf wel wat receptjes maar wellicht heeft Kreeft nog meer briljante ideeën? ;-)
Oh haha, lees het nu pas! Lekker eend, welk recept is het uiteindelijk geworden? Ik vind aardse smaken er altijd heerlijk bij, knol/biet/paddestoelen, dat soort dingen. En dan iets zoets met een saus, met balsamico ofzo!
Haha! Ik had nog spruitjes die op moesten dus die heb ik eerst geblancheerd en toen gebakken met wat pecan noten en bij de eend een saus van sinaasappel, sjalot, knoflook, tijm, rozemarijn, jeneverbes, steranijs en laurier. Was lekker!
Mamsie schreef:Guattari schreef:Thanks, Mamsie. Als ik dit recept bekijk zou ik kiezen voor verse gember i.p.v. bolletjes. Heb jij daar ook voor gekozen?
Ja daar zat ik ook over te twijfelen. Ik had beiden in huis en heb toch de bolletjes gebruikt, omdat zij in genoeg andere recepten wel verse gember gebruikt, dacht ik ze zal er wel een reden voor hebben. Een volgende keer pak ik verse gember, kijken of het veel verschilt.
Guattari schreef:Haha, wat leuk Carrie! Ik doe er ook altijd een scheutje kookroom doorheen, omdat ik anders de pesto wel erg overheersend vind. Ik zag laatst van jou ook een lekker recept voorbij komen: een taart van bladerdeeg met spinazie (à la crème?), walnoten en gerookte paprikapoeder. Lijkt me erg lekker! Heb je de verhoudingen voor me?
Carrie schreef:
Bak jij de tomaat of gewoon zo erdoor? En de courgette bak je mee met de ui neem ik aan?
Ja dat is altijd een hit die spinazietaart!
Ik fruit een uitje met wat knoflook, doe dan een heel pakje diepvriesspinazie erdoor en laat het zachtjes pruttelen zodat het zacht wordt.
Daarna gebruik ik geroosterde paprikapoeder en doe daar flink wat van overheen. De walnoten rooster ik even in een koekenpan en hak ik daarna in stukjes. Deze gooi ik door de spinazie, samen met geraspte oude kaas en dan even roeren.
Ik gebruik zo’n springvorm en die beleg ik dan met bladerdeeg en giet dan het mengsel erin. En nog wat extra kaas op de bovenkant voor ik hem dichtmaak. Dan in de oven en klaar!
Carrie schreef:Bedankt voor de uitleg, dat komt vast goed vanavond!
Ja hoor, a la crème kan ook prima! Verse bladspinazie natuurlijk ook maar dan moet je echt een grote verpakking gebruiken omdat het zo slinkt.
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers