Desktop versie van Zeg maar Yes
Gesloten onderwerp

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 17:46

Kikkererwtenshit.

UN, wie is dat nou op je foto? Madchen Amick in haar jonge jaren? Wilde het altijd al vragen, maar vergat het steeds.
Heb je mijn recept nog gezien?

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 17:49

Nee een actrice uit een serie die ik jaaaaaren geleden leuk vond (Natascha McElhone heet ze).

Ja ik had je recept gezien, bedankt voor het uittikken!

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 17:52

Urban Naked schreef:Nee een actrice uit een serie die ik jaaaaaren geleden leuk vond (Natascha McElhone heet ze).

Ja ik had je recept gezien, bedankt voor het uittikken!


Ze kijkt eng!

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 17:53

Wij eten gegrilde zalmmoot met wat gamba's (die lagen nog in de vriezer) krieltjes met schil uit de oven en gegrilde courgette. En er staat een cake in de oven voor na het eten bij de koffie later.

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 17:55

Ik wil meer op de aziatische/oosterse tour eten (is toch hetzelfde?), want vind het standaard eten dus hollands maar niks, het is zo saai en eenvoudig.

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 18:21

Mizz_S schreef:Dat klinkt lekker Carrie, heb je een recept?

Wij rijden vanuit het werk meteen door naar de ouders van mijn man, zijn moeder is jarig. Ik geloof dat we Chinees gaan eten.

Ik fruit een uitje met wat knoflook, doe dan een heel pakje diepvriesspinazie erdoor en laat het zachtjes pruttelen zodat het zacht wordt.
Daarna gebruik ik geroosterde paprikapoeder en doe daar flink wat van overheen. De walnoten rooster ik even in een koekenpan en hak ik daarna in stukjes. Deze gooi ik door de spinazie, samen met geraspte oude kaas en dan even roeren.
Ik gebruik zo’n springvorm en die beleg ik dan met bladerdeeg en giet dan het mengsel erin. En nog wat extra kaas op de bovenkant voor ik hem dichtmaak. Dan in de oven en klaar!

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 18:24

Hoe doe jij dat met de onderste laag bladerdeeg, zet je de springvorm eerst in de oven om dat te laten garen? Ik maakte vroeger vaak zoiets, maar dan met broccoli, gehakt en kaas en het viel mij op dat het onderste bladerdeeg altijd zacht en bleek bleef.

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 19:06

Susan schreef:Hoe doe jij dat met de onderste laag bladerdeeg, zet je de springvorm eerst in de oven om dat te laten garen? Ik maakte vroeger vaak zoiets, maar dan met broccoli, gehakt en kaas en het viel mij op dat het onderste bladerdeeg altijd zacht en bleek bleef.

Klopt! Eet ik gewoon zo lekker op :smile:
Goede tip wel! Weet niet of het nog knapperig blijft met die vochtige spinazie. Kan het wel eens proberen!

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 19:24

Wij hebben uiteindelijk frietjes met een kalfsvlees kroket gegeten. Ik wilde de spruitjesstampot eten die ik vorige week gemaakt en ingevroren had. Maar die was hartstikke zuur gek genoeg. Verder had ik ook niets in huis en de supermarkt sluit hier om 18.00 uur al.

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 19:27

Carrie schreef:
Mizz_S schreef:Dat klinkt lekker Carrie, heb je een recept?

Wij rijden vanuit het werk meteen door naar de ouders van mijn man, zijn moeder is jarig. Ik geloof dat we Chinees gaan eten.

Ik fruit een uitje met wat knoflook, doe dan een heel pakje diepvriesspinazie erdoor en laat het zachtjes pruttelen zodat het zacht wordt.
Daarna gebruik ik geroosterde paprikapoeder en doe daar flink wat van overheen. De walnoten rooster ik even in een koekenpan en hak ik daarna in stukjes. Deze gooi ik door de spinazie, samen met geraspte oude kaas en dan even roeren.
Ik gebruik zo’n springvorm en die beleg ik dan met bladerdeeg en giet dan het mengsel erin. En nog wat extra kaas op de bovenkant voor ik hem dichtmaak. Dan in de oven en klaar!


Hé dit klinkt lekker! Ga ik ook eens proberen. Hoe lang doe je 'm in de oven en op hoeveel graden?

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 19:49

Susan schreef:Hoe doe jij dat met de onderste laag bladerdeeg, zet je de springvorm eerst in de oven om dat te laten garen? Ik maakte vroeger vaak zoiets, maar dan met broccoli, gehakt en kaas en het viel mij op dat het onderste bladerdeeg altijd zacht en bleek bleef.


Daar kan je ook bakbonen voor gebruiken daar zijn ze ook voor.

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 20:29

Misschien krijg ik nu een ban voor dit topic, maar wij aten Fred en Ed kleurenpannenkoeken.
Wat een hel, ik had het pak gekregen en zal het ook nooit meer kopen.
Het beslag was raar, erg dik. Hij bakte niet goed en de kleur groen zag er echt niet lekker uit, maar smaakte precies hetzelfde als de rode kleur.

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 20:49

Soleil schreef:Misschien krijg ik nu een ban voor dit topic, maar wij aten Fred en Ed kleurenpannenkoeken.
Wat een hel, ik had het pak gekregen en zal het ook nooit meer kopen.
Het beslag was raar, erg dik. Hij bakte niet goed en de kleur groen zag er echt niet lekker uit, maar smaakte precies hetzelfde als de rode kleur.


Waarom denk je dat je een ban kan krijgen?

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 20:53

Is een grapje, CBL. (Bij wijze van omdat wij allemaal zo goed koken en ervan houden)

Wij aten fusilli met pompoensaus en spekjes. Was erg lekker! Ik had een pompoen geslacht, even tien min gekookt, ondertussen ui+knoflook+cherrytomaatjes in een koekenpan, sausje van gemaakt, dan de zachtere pompoen erbij, salie/peper/zout erbij, kookroom en geitenkaas, weer tien min pruttelen, staafmixer erdoor, fusilli erbij, geitenkaas en gebakken spekjes erop en hup. O ja, rucola ernaast met olijfolie en parmezaan enzo. Was suuuupersmakelijk!

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 21:12

Aha. Wel vreemd als je van jezelf vind dat je goed kan koken.

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 21:15

caribbeanlover schreef:Aha. Wel vreemd als je van jezelf vind dat je goed kan koken.


Waarom is dat vreemd?

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 21:31

Marin schreef:
caribbeanlover schreef:Aha. Wel vreemd als je van jezelf vind dat je goed kan koken.


Waarom is dat vreemd?


Ik vind dat een beetje naast je schoenen lopen, iets als opscheppen. Waarom zou je dat zeggen? Daarbij hoe kan je van jezelf nou weten of je goed kookt. Ik kan het niet en dan vind ik het niet raar als men dat zegt.

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 21:40

Ik krijg het juist vaak van anderen te horen en daarom denk ik dat dat ook wel klopt. En daarbij durf ik mezelf ook best zodanig in te schatten dat ik m'n eigen oordeel daarin durf te geloven. Best leuk juist toch, als iemand dat van zichzelf weet.


Soleil, die pannenkoeken klinken erg chemisch haha. Vind je berichtje over de ban juist grappig.

Klinkt lekker Geel! Ik heb het momenteel even niet zo op het weeïge van pompoen maar de smaken zijn wel erg lekker samen idd!

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 21:41

caribbeanlover schreef:
Marin schreef:
caribbeanlover schreef:Aha. Wel vreemd als je van jezelf vind dat je goed kan koken.


Waarom is dat vreemd?


Ik vind dat een beetje naast je schoenen lopen, iets als opscheppen. Waarom zou je dat zeggen? Daarbij hoe kan je van jezelf nou weten of je goed kookt. Ik kan het niet en dan vind ik het niet raar als men dat zegt.


Ten eerste zegt niemand dit en ten tweede: waarom zou je dat niet van jezelf mogen zeggen? Zeggen dat je ergens goed in bent, dat zouden volgens mij juist veel meer mensen moeten doen.

Re: Wat eten we vanavond? #13

14 Jan 2019 22:20

Bliss schreef:
Carrie schreef:
Mizz_S schreef:Dat klinkt lekker Carrie, heb je een recept?

Wij rijden vanuit het werk meteen door naar de ouders van mijn man, zijn moeder is jarig. Ik geloof dat we Chinees gaan eten.

Ik fruit een uitje met wat knoflook, doe dan een heel pakje diepvriesspinazie erdoor en laat het zachtjes pruttelen zodat het zacht wordt.
Daarna gebruik ik geroosterde paprikapoeder en doe daar flink wat van overheen. De walnoten rooster ik even in een koekenpan en hak ik daarna in stukjes. Deze gooi ik door de spinazie, samen met geraspte oude kaas en dan even roeren.
Ik gebruik zo’n springvorm en die beleg ik dan met bladerdeeg en giet dan het mengsel erin. En nog wat extra kaas op de bovenkant voor ik hem dichtmaak. Dan in de oven en klaar!


Hé dit klinkt lekker! Ga ik ook eens proberen. Hoe lang doe je 'm in de oven en op hoeveel graden?


Voorverwarmen op 225 en dan 25 tot 30 minuten in de oven. Tot het korstje goudbruin is.

Re: Wat eten we vanavond? #13

15 Jan 2019 14:54

Wij eten vanavond portobello's uit de oven gevuld met sjalot, knoflook, de steeltjes en roomkaas met geraspte kaas bovenop, daarbij aardappelballetjes en een prutje van gebakken groenten ( champignons, paprika, ui ed).

Re: Wat eten we vanavond? #13

15 Jan 2019 15:02

O lekker die portobello's minoessepoes!

Ik maak straks boerenkoolstamppot met verse worst en spekjes.

Re: Wat eten we vanavond? #13

15 Jan 2019 15:06

Wraps.

Re: Wat eten we vanavond? #13

15 Jan 2019 15:06

minoessepoes schreef:Wij eten vanavond portobello's uit de oven gevuld met sjalot, knoflook, de steeltjes en roomkaas met geraspte kaas bovenop, daarbij aardappelballetjes en een prutje van gebakken groenten ( champignons, paprika, ui ed).


Lekker hmmmmm lijkt me dat!

Re: Wat eten we vanavond? #13

15 Jan 2019 15:08

Wij eten risotto met spekjes en champignons.
Gesloten onderwerp