30 Mei 2017 12:14 door minoessepoes
Ooit bij Jamies Italian zo'n lekkere karbonade gegeten, helaas kan ik het zelf ook niet zo lekker. En venkel met sinaasappel vind ik ook altijd zo'n lekkere combinatie, ik maak graag een venkelsalade met chilivlokken, sinaasappel partjes en sap, rode ui en knoflookolijven, heerlijk!
Ik heb net Griekse gehaktballetjes gemaakt met feta, geraspte ui, bladpeterselie en kaneel in een tomatensaus met ook weer peterselie, kaneel, ui, knoflook en feta. Daarbij heb ik tzatziki gemaakt en een salade met knoflook olijven, tros tomaat, rode ui, komkommer en feta en daar eten we wat krokant gebakken pita bij.
En ik heb voor morgen als mijn ouders mee eten al "kip Paremezaan" gemaakt, kipfilet gepaneerd in een mengsel van volkoren beschuit, Italiaanse kruiden, knoflook en geraspte Parmezaanse kaas, dat even kort aangebakken en daarna in een ovenschaal in de oven in een tomatensaus met ui, knoflook en Italiaanse kruiden en dan met een restje van het beschuit mengsel met de Parmezaan en mozzarella bovenop. Daar eten we dan chiabatta bij om in de saus te dippen en een salade met gemengde sla, ui, paprika, tomaat, olijven en een balsamico dressing.
Ben alles bij elkaar best even aan het koken geweest, maar ook wel lekker dat het allemaal weer klaar staat!
25-11-2014 & 09-06-2017