Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Wat eten we vanavond? #10

<<

Carra

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3086

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:50

Bericht 06 Sep 2017 17:45

Re: Wat eten we vanavond? #10

Nou is zelf kruiden ten opzichte van een zakje niet veel meer werk als je de verhoudingen een beetje weet. Mexicaanse kruiden zijn prima zelf te mixen met paprikapoeder, komijn, knoflook en chilipeper. Daar sta je niet langer van in de keuken. Idem voor pastasausen met een fritobasis. Je hoeft niet van 0 te beginnen met tomaten om toch snel een gezondere saus te maken. Iedereen moet het vooral zelf weten, ik gebruik ook gerust een pakje of zakje. Maar tijdgebrek vind ik niet echt een argument want meer tijd kost het echt niet.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5876

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 06 Sep 2017 17:52

Re: Wat eten we vanavond? #10

Ik kook eigenlijk nooit uit pakjes en zakjes, vind het te zout aangezien er een peuter mee eet en kan het eigenlijk altijd lekkerder vind ik. Kruiden gooi ik gewoon op gevoel in de pan en kost nagenoeg geen tijd, als ik echt voor gemak ga dan kies ik zoals vandaag voor een verse pizza van de AH, of afhaal bijvoorbeeld, dan hoef ik tenminste echt niet te koken.

Ik kook wel altijd slim, zo maak ik altijd zelf bolognaise saus maar wel meteen een soeppan vol en vries dat in bakjes in, zo ook met soep, stoofvlees enz zo hoef ik op werkdagen meestal alleen wat rijst of pasta te koken, of ik kook op zondag alvast een ovenschotel die ik op maandag alleen maar in de oven hoef te gooien. Aardappels eten we bijna altijd met schil, alleen voor puree niet enz.
Juist avg vind ik vaak veel gedoe na een dag werken omdat je alles last-minute moet doen en niet alvast klaar kan zetten. Een biefstuk zal ik juist nooit maken na een werkdag omdat je dat echt kan verpesten als je niet oplet en meestal ben ik dan tegelijkertijd druk met de kinderen, brood smeren voor de volgende dag, tafel dekken enz.
Gekookte aardappelen eten wij overigens ook nooit, stamppot wel, gebakken aardappels, of lekker makkelijk uit de braadslee.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Anoniem222

Bericht 06 Sep 2017 19:24

Re: Wat eten we vanavond? #10

Ik hou niet van avg dus dat maak ik ook nooit haha. Nee, dat is niet helemaal waar. Soms een stamppot of zoete aardappelfrietjes dus dan zou dat technisch gezien ook een avg zijn als er vlees bij zit.

Ik vind koken ook heel leuk dus ben altijd aan het denken wat ik nou weer ga maken. Door de weeks sta ik overigens nooit heel lang in de keuken hoor. Kruiden zijn net zo snel (nou oké bijna net zo snel) in de pan gegooid als een zakje.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43708

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 06 Sep 2017 19:41

Re: Wat eten we vanavond? #10

We zijn weer (bijna) thuis! We eten geitenkaasjes gekocht bij een boerderijtje op een klein Frans bergweggetje in de Vogezen. Met stokbrood en tomaat gekocht bij een Duits bakkertje aan de Moezel. Lekker simpel maar oh zo leuk.
Let's discover the world together.
<<

ChiQ

Bericht 07 Sep 2017 07:43

Re: Wat eten we vanavond? #10

Hmm Carra, ik vind het wel echt een tijdbesparing omdat ik koken echt afschuwelijk vind, dat is 1, en 2, ik doe het nooit goed, óf het is te flauw of kind gooit zichzelf huilend op de grond omdat het te pittig is. :smile:
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 07 Sep 2017 08:59

Re: Wat eten we vanavond? #10

Ik vind koken ook niet zo leuk maar pastasaus maak ik wel zonder zakjes omdat ik gewoon een blikje tomatenblokjes door m'n gehakt en groente werp en dan wat peper, zout en Italiaanse kruiden erdoor (gewoon die gedroogde hoor) doe. Is echt 3 minuten werk en het voelt gezonder dan een pakje poeder aanmaken met water.
Maar ik gebruik ook wel eens zakjes hoor, net waar ik trek in heb.

♥♥
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43708

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 07 Sep 2017 09:06

Re: Wat eten we vanavond? #10

Ik gebruik ook wel eens zakjes hoor. Maar avg'tje (daar ging de vraag over) eigenlijk nooit. Of in elk geval niet zonder het 'leuk' te maken met wat kruiden of een sausje met yoghurt met kruiden of even iets in de oven roosteren oid. Gekookte groenten en aardappelen vind ik gewoon best saai van smaak. Het kan zoveel lekkerder met zo weinig moeite.
Let's discover the world together.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 07 Sep 2017 09:45

Re: Wat eten we vanavond? #10

Bij mijn ouders eet ik wel eens gewoon gekookte aardappelen met jus en dan meestal witlof met kip. Zij eten dat ook niet vaak, maar mijn moeder kan daar dan opeens trek in hebben, en dan vind ik het ook erg lekker, want zij maakt dat gewoon lekker klaar. Thuis maak ik dat eigenlijk nooit.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8845

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:17

Bericht 07 Sep 2017 10:01

Re: Wat eten we vanavond? #10

Worteltjes en sperziebonen, met gebakken aardappelen uit de oven en een slavink.
2012
2016
2020
oktober 2024

Instagram
<<

Anoniem328

Bericht 07 Sep 2017 12:43

Re: Wat eten we vanavond? #10

Wij koken ook veel vers en weinig uit pakjes. Maar ik vind het wel meer werk. Pakje is een kwestie van openscheuren en in de pan gooien. Zelf kruiden is vaak toch verschillende kruiden toevoegen in de juiste hoeveelheid, en tomatenblokjes etc. Het moet vaak ook langer staan voordat het echt lekker is. En bij bv lasagne zelf bechamel maken enzo. Maar ik vind het wel de moeite waard!
Af en toe gebruiken wij nog wel een zakje, bijvoorbeeld voor bami. Daar heb ik nog steeds geen makkelijk en lekker recept voor!

Avg eten wij regelmatig maar dan niet met gekookte aardappels. Wel gebakken aardappels met groente en vlees/vis (zoon is dol op krieltjes) en verschillende stamppotten met een stukje vlees erbij.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 07 Sep 2017 13:06

Re: Wat eten we vanavond? #10

Ik koop nooit pakjes/zakjes of voorgekruide voedingsmiddelen, omdat ik het geen moeite vind om zelf m'n eten in elkaar te zetten.

Ook na een lange dag werken zie ik niet wat er ingewikkelder is aan een paar ingrediënten mixen dan aan een zakje openscheuren :) Ik maak geen ingewikkelde dingen, sta eigenlijk nauwelijks langer dan 20 minuten in de keuken. Heb ook geen tijd daarvoor met twee drukke boys in huis.

Vanavond ga ik uit eten, en voor m'n man en zoons heb ik AVG klaarstaan :smile: Gehaktballen zijn al klaar (gehakt, wat losse kruiden, een ei en geen paneermeel want dat was op maar ik heb er een cracker doorheen gestampt). Aardappels en sperziebonen eten ze er bij.
#teammaple🍁
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25111

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 07 Sep 2017 13:24

Re: Wat eten we vanavond? #10

Ik zou gewoon niet weten welke kruiden ik dan moet gebruiken én volgens mij moet je dan honderd verschillende potjes hebben. En dan nog de verhoudingen etc. Mij te veel moeite.

Pastasaus maak ik trouwens wel (nagenoeg) from scratch, ik gebruik alleen een blikje tomatenpuree als basis. Heb het recept van m'n moeder en dat zit nu gewoon in m'n hoofd.

Vanavond ga ik ook uit eten. :cheering:
❤ 7 juni 2018
<<

Anoniem328

Bericht 07 Sep 2017 13:32

Re: Wat eten we vanavond? #10

Mij kost het bij veel recepten wel echt meer tijd maar dat neem ik voor lief want ik vind het wel echt lekkerder en ik hou ook van koken. Maar als je daar niet zo van bent snap ik dat je ook snel naar pakjes kunt grijpen.
Wij eten vanavond pizza van Ristorante. I love it! Over makkelijk gesproken :smile:
<<

Anoniem281

Bericht 07 Sep 2017 13:35

Re: Wat eten we vanavond? #10

Wij eten heel vaak AVG, zeker omdat Tobias nu met de pot mee eet en die vind rijst niet echt chill. Tenminste, hij eet 't wel, maar plukt dan de rijstkorrels weer uit z'n mond, dus misschien ben ik degene die het niet chill vind..

Afijn, ik probeer er wel vaak nog wat van de te maken. Een AVG als ovenschotel, spruitjes door de foodprocessor en dan gewokt met worcestersaus en baconreepjes. Kip marineren en uit de oven i.p.v. simpel bakken. Maar ik vind koken ook leuk. Wel zorg ik ervoor dat ik op maandag (= voor mij een drukke dag) al eten klaar heb, door 't de avond ervoor te maken bijv.

Vanavond maak ik kip met oosterse wokgroenten in bladerdeeg.
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6365

Geregistreerd: 02 Sep 2013 00:24

Bericht 07 Sep 2017 13:42

Re: Wat eten we vanavond? #10

Ik maak wraps met gehakt, maïs, ui, paprika.
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 07 Sep 2017 13:51

Re: Wat eten we vanavond? #10

Over kruiden gesproken, ik heb op dit moment helemaal geen kruiden in huis, bedenk ik me nu, E heeft in de vakantie alles in zijn pan gegooid tijdens het keukentje spelen, tot de zwarte peper aan toe. Er staat nu alleen nog een potje kaneel omdat ik gisteren appelmoes heb gemaakt, maar dat zal vandaag of morgen ook wel verdwijnen op een onbewaakt moment. We moeten echt een keer een kast met een slot hebben in de keuken. Ik heb nu dus alleen de dingen die in de koelkast staan: knoflook, sambal, ketjap, gembersiroop. Daar kom ik meestal ook wel een eind mee.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem222

Bericht 07 Sep 2017 14:00

Re: Wat eten we vanavond? #10

Ja daar kom je inderdaad ook al een eind mee Susan!

Ik heb inderdaad een heel keukenkastje vol met kruiden Bliss, dus dat klopt wel. En de verhoudingen die ik een beetje op gevoel en je leert natuurlijk vanzelf wel welk kruid welke smaak geeft en hoeveel je er dan van nodig hebt.
<<

Anoniem245

Bericht 07 Sep 2017 14:06

Re: Wat eten we vanavond? #10

Ik maak vandaag spaghettie met de rest van de gehaktballetjessaus van gisteren.
<<

Elska

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1489

Geregistreerd: 11 Okt 2015 20:55

Bericht 07 Sep 2017 14:17

Re: Wat eten we vanavond? #10

er zijn ook meerdere sites die een eigen versie maken van de standaard pakjes en zakjes. daar haal ik vaak de verhoudingen uit en pas dat aan naar smaak.
bepaalde kruidenmengsels welke ik vaker gebruik( zoals een kruidenmengsel voor bami/nasi/pasta) maak ik in wat grote hoeveelheden en dan gaat dat in een kruidenpotje. een beetje uit het potje pakken is net zo snel als een zakje openscheuren.

ik gebruik daarnaast ook echt wel eens pakjes zakjes. AVG eten we niet wekelijks, in de winter meer dan in de zomer.
zag op de vorige pagina meerdere AVG maaltijden voorbij komen, het aantal ingewikkelde en aparte maaltijden valt wel mee toch?

vandaag eten we diepvriespizza want ik mag vanavond niet over de nieuwe vloertegels lopen.
Afbeelding
<<

Anoniem222

Bericht 07 Sep 2017 14:51

Re: Wat eten we vanavond? #10

Ik maak vandaag volkoren wraps met pulled chicken en een gezonde variant op coleslaw. En nog wat hapjes en een borreltje. Zie mijn vriend deze week maar één avond en ben het hele weekend weg dus even datenight!
<<

Aaf

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 13

Geregistreerd: 04 Jun 2017 23:51

Bericht 07 Sep 2017 14:53

Re: Wat eten we vanavond? #10

Tappas met vriendinnen.
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3627

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 07 Sep 2017 15:03

Re: Wat eten we vanavond? #10

Ik hoop op iets met gebakken aardappeltjes. Mijn vriend kookt en hij is nog aan het werk.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5876

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 07 Sep 2017 15:15

Re: Wat eten we vanavond? #10

Hier ook veel potjes met kruiden inderdaad, in het begin kocht ik gewoon elke keer een potje als het nodig was voor een recept en dan heb je al snel een hele verzameling, nu vul ik ze nagenoeg alleen nog aan als ze op zijn. Op het balkon heb ik verse bladpetselie, oregano, tijm en basilicum. En de la met kruiden maar ook de bloem en suiker ed heeft een kinderhaakje aan de binnenkant, om te voorkomen dat de woonkamer een keer vol bloem ligt als ik van de toilet af kom.

Vanavond eten we een 1 pan pasta, kleine gehaktballetjes, ui, knoflook, volkoren penne, een bouillonblokje, tomatenblokjes, diepvriesspinazie, allerlei Italiaanse kruiden, mozzarella en vers geraspt Parmezaan.
Ik denk dat ik extra veel maak want morgen eet ik alleen met S en die is hier dol op dus dan eten we er nog een dagje van.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43708

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 07 Sep 2017 16:42

Re: Wat eten we vanavond? #10

Wij hebben ook heel veel kruiden en andere smaakmakers (sausjes , olie, azijnen, etc) standaard in huis. Zo heb ik net een marinade gemaakt van sesamolie, gochujang (pittige Koreaanse saus), rijstazijn, limoenrasp en sojasaus) en dat had ik allemaal in huis. Straks gooi ik er nog wat chili flakes en knoflook flakes en sesamzaadjes overheen. Dat heb ik ook allemaal in huis. Maar ook met 'minder exotische' dingen kan je al gauw wat maken vind ik.
Oh ja dit is voor kipkluifjes want dat eten we vanavond. Met komkommersalade met bosui, rode ui en rijstazijn.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem313

Bericht 07 Sep 2017 16:47

Re: Wat eten we vanavond? #10

Ik maak Mexicaans gekruid gehakt met tomaat, en dat serveer ik dan op op tafel nog tacoschelpen, sla, tomaatjes, ui, geraspte kaas, guacamole, jalapenos en chorizo. Allemaal losse schaaltjes en iedereen kan pakken wat ie wil.

Toen ik ging studeren en totaal niet kon koken ging ik Wereldgerechten van Knorr maken en er ging een wereld voor me open (djeez, ik kan wel op de marketingafdeling aldaar gaan werken). Ineens kon ik burrito's en moussaka en god weet wat allemaal maken, en van huis uit kende ik alleen maar AGV. Dus daar werd ik erg enthousiast van, en na een tijdje kwam ik erachter dat die kruidenmixen vooral zout bevatten en de groentenmixen vrijwel niets aan groente. Inmiddels was ik 'koken' redelijk leuk gaan vinden dus ging ik die gerechten namaken, en dat was zelfs voor een absolute beginner al doenlijk. Nu, jaren later, kook ik heel graag, experimenteer veel, zit bij een kookclub, en sommige mensen zouden me denk ik een foodie noemen (en een klap voor hun kanis krijgen). Maar net wat UN zegt, met werk en twee kinderen ga ik echt geen uren in de keuken staan, dat kan gewoon niet. Ergens tegen zessen zijn we allemaal thuis en dan wil ik binnen 20 min iets op tafel hebben staan. AGV is dan al eigenlijk te tijdrovend, dat doen we wel maar dan zijn de aardappels de avond ervoor gekookt oid. Dus het is vaak echt simpel, groente, een eiwitbron en een koolhydraatbron, maar wel from scratch doorgaans, en lekker.
Dat was het, wat een lang verhaal. Dat heb je met die foodies, denk ik. :12:
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron