Ik maak Mexicaans gekruid gehakt met tomaat, en dat serveer ik dan op op tafel nog tacoschelpen, sla, tomaatjes, ui, geraspte kaas, guacamole, jalapenos en chorizo. Allemaal losse schaaltjes en iedereen kan pakken wat ie wil.
Toen ik ging studeren en totaal niet kon koken ging ik Wereldgerechten van Knorr maken en er ging een wereld voor me open (djeez, ik kan wel op de marketingafdeling aldaar gaan werken). Ineens kon ik burrito's en moussaka en god weet wat allemaal maken, en van huis uit kende ik alleen maar AGV. Dus daar werd ik erg enthousiast van, en na een tijdje kwam ik erachter dat die kruidenmixen vooral zout bevatten en de groentenmixen vrijwel niets aan groente. Inmiddels was ik 'koken' redelijk leuk gaan vinden dus ging ik die gerechten namaken, en dat was zelfs voor een absolute beginner al doenlijk. Nu, jaren later, kook ik heel graag, experimenteer veel, zit bij een kookclub, en sommige mensen zouden me denk ik een foodie noemen (en een klap voor hun kanis krijgen). Maar net wat UN zegt, met werk en twee kinderen ga ik echt geen uren in de keuken staan, dat kan gewoon niet. Ergens tegen zessen zijn we allemaal thuis en dan wil ik binnen 20 min iets op tafel hebben staan. AGV is dan al eigenlijk te tijdrovend, dat doen we wel maar dan zijn de aardappels de avond ervoor gekookt oid. Dus het is vaak echt simpel, groente, een eiwitbron en een koolhydraatbron, maar wel from scratch doorgaans, en lekker.
Dat was het, wat een lang verhaal. Dat heb je met die foodies, denk ik.