Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Wat als hij geen kinderen wil?

<<

Anoniem185

Bericht 03 Apr 2017 18:37

Wat als hij geen kinderen wil?

Mijn vriend en ik hebben het hier over gehad vannacht. Ik heb een sterke kinderwens, al zo lang als ik weet wil ik kinderen en ik ben daar ook vanaf het begin duidelijk in geweest. Als iemand geen kinderen wil, zie ik geen toekomst in de relatie. Vriend en ik zijn nu 7 jaar samen, wonen samen, werken beiden en hebben eigenlijk alle middelen. Er is gewoon een stevige basis. Ik ben alleen nog bezig aan een opleiding, maar daar ben ik over 1,5 jaar mee klaar. Ik wil graag voor mijn 30e moeder worden of zwanger zijn, dus dan is dit een realistisch moment om het erover te hebben, ik ben nu namelijk 25. Echter is vriend twee jaar jonger en écht totaal nog niet ermee bezig en ook écht nog niet klaar om er over na te denken. Hij heeft het over 'over 10 jaar', maar dat is biologisch niet realistisch voor mij. Als ik met een ander geweest was, die dus ouder was dan hem, die wel een kinderwens had, dan had ik nu misschien al een kindje gehad.
Nu komt het eigenlijk naar voren dat hij liever geen kinderen wil. Hij vindt kinderen een egoïstische keus en vindt dat je een kind er geen plezier mee doet om hem/haar hier op de wereld te zetten. Je doet het dus puur voor je eigen geluk. Ook wil hij zijn eigen genen niet doorgeven vanwege gezondheidsproblematiek in zijn familie. Hij zegt wel er voor open te staan en dat het geen definitieve 'nee' is. Dat het goed kan dat hij over een paar jaar er anders over denkt. Hij zegt zelfs zijn eigen wil aan de kant te kunnen zetten voor mij, maar dát wil ik niet. Ik wil dat hij het wil omdat hij het zelf wil. Niet omdat ik hem anders verlaat. Hij weet namelijk wel dat het daarop neer gaat komen.
Nu sta ik in dubio. Ik snap dat hij er nog niet over na wil denken omdat hij nog zo jong is, maar ik wil wel op mijn 27/28e beginnen eigenlijk om te proberen zwanger te raken. Als dan blijkt op dat moment dat hij het toch écht niet wil, dan moet ik alsnog een nieuwe relatie vinden waarin ik genoeg vertrouwen heb om binnen die relatie een kind op de wereld te zetten. Dat wil ik dus ook niet. Dus eigenlijk is het voor mij nu een beetje een dealbreaker. Als hij mij nu niet kan verzekeren dat ik ooit een kindje van hem krijg, dan weet ik niet of ik wel nog door wil gaan zo; hoe gelukkig we ook met elkaar zijn en hoeveel ik ook van hem houd. Ik wil hem niet kwijt, maar ik kan niet leven met het idee nooit een kindje te krijgen. Ik wil gewoon niet in een relatie zitten die uiteindelijk toch hierop gaat breken en dan misschien op een leeftijd dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend meer is.

Iemand enig idee hoe ik hiermee om moet gaan? Want ik weet het echt even niet meer.
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3517

Geregistreerd: 06 Sep 2013 16:20

Bericht 03 Apr 2017 19:24

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Wat een lastige situatie! Ik snap je dilemma wel. Aan de ene kant wil je bij hem blijven, want je houdt van hem. Aan de andere kant wil je die zekerheid dat hij later kinderen wil.

Ik denk dat je die garantie niet kunt krijgen die je zoekt. Hij geeft zelf al aan nu geen kinderen te willen en je wilt hem ook niet dwingen.

Sterkte met deze moeilijke situatie!
'ja, maar' betekent nee.
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8071

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:36

Bericht 03 Apr 2017 19:35

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Lastig idd en helaas kan niemand in de toekomst kijken. Je vriend is nog kei jong (en jij ook) en ik snap best dat hij er nog niks over kan zeggen.
Mijn eigen kinderwens kwam pas toen ik 32 was dus ik kan me ook slecht inleven in jouw situatie.
Ik zou het alleen niet realistisch vinden als je nu besluit te stoppen met de relatie omdat jij persee over 2/3jr aan kinderen wilt beginnen omdat je voor je 30e moeder wilt zijn.
Lastige situatie!!
30-04-2017
<<

Anoniem192

Bericht 03 Apr 2017 19:37

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Wat een lastige situatie. Misschien heeft hij nu gewoon even tijd nodig ook om erover na te denken, omdat hij 'pas' 23 is en het misschien voor hem een ver van zijn bed show is qua gevoel nog? Hebben jullie het er in de afgelopen jaren verder nog nooit over gehad, dat hij het nu 'ineens' benoemd? Laat het even bezinken.
<<

Anoniem282

Bericht 03 Apr 2017 19:53

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Zonder de andere reacties gelezen te hebben, reageer ik. Ik heb meerdere relaties hierop zien sneuvelen. Je zegt dat het nu een goed moment is om het erover te hebben, maar je wil uiterlijk over 5 jaar moeder zijn. Is dat niet wat tegenstrijdig? Jouw vriend is nu 23 jaar en is hier nog helemaal niet mee bezig en dat snap ik wel. Hij is relatief jong om vader te worden. Je kunt helaas geen garanties afdwingen en dat was wat ik bedoelde met dat ik relaties heb zien sneuvelen. Er wordt een belofte gedaan en deze wordt niet nagekomen. Niemand is dan fout; het is wat je zelf al zegt (in andere bewoordingen): je wordt ouder omdat je dit wil en niet omdat die ander het wil. Ik heb geen concreet advies, want er is hierin geen goed of fout. Waarom is het voor jou zo belangrijk om binnen nu en 5 jaar moeder te zijn?
<<

Anoniem185

Bericht 03 Apr 2017 19:57

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

We hebben het er al over gehad hoor, hij weet dit al jaren. Het is alleen dat bij mij nu het einde van mijn studie in zicht komt het wat meer begint te leven. Ook omdat we nu de stabiele situatie hebben waarin het zou kunnen, we hebben een huisje en genoeg geld. Ik zou het lever meteen na mijn studie doen, omdat ik misschien met mijn diploma richting een leidinggevende functie ga en die wil ik liever niet onderbreken. Dan liever dat later opstarten en eerst kindjes krijgen.
@Kees, maar moet ik dan maar wachten zonder enige zekerheid, waardoor ik alsnog op mijn 30e kinderloos achter kan blijven, een nieuwe relatie moet zoeken die ik genoeg vertrouw (en dat duurt ook een paar jaar), of misschien zelfs wel alleen blijf en alsnog geen kinderen zal krijgen? Mijn wens is dan te sterk, waardoor ik een BAM zou kunnen worden doormiddel van spermadonor. Maar dat wil ik ook liever niet, dan wil ik liever mezelf en mijn toekomstige kind/familie de beste kansen geven en op tijd investeren in een relatie waar wel die toekomst in zit.
<<

Anoniem185

Bericht 03 Apr 2017 20:00

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Guattari schreef:Waarom is het voor jou zo belangrijk om binnen nu en 5 jaar moeder te zijn?
Meerdere redenen buitenom dat ik gewoon voel dat ik een kind wil, dus het is niet enkel gevoel. Ik wil graag na mijn opleiding een leidinggevende functie bekleden, maar die wil ik natuurlijk liever niet onderbreken met een zwangerschap. Verder heb ik ook de lichamelijke ongemakken al van kinds af aan (waardoor ik deze opleiding heb gekozen om minder belasting lichamelijk te hebben), waardoor ik dus liever nu zwanger ben dan over 10 jaar. Dat is minder een aanslag op mijn lichaam dan. En vanaf je 30e begint je vruchtbaarheid af te nemen en neemt het risico op complicaties toe. Dat zijn dus al een paar dingen waar ik rekening mee wil houden.
<<

Anoniem192

Bericht 03 Apr 2017 20:04

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Maar nu denk je wel heel ver vooruit natuurlijk, want het is geen nee, alleen een, ik weet het (nu) niet. Iets wat ik eerlijk gezegd voor een 23 jarige jongen niet heel erg gek vind. Mijn vriend is 33 en ik weet dat hij kinderen wil, maar hij vindt het vooral heel spannend allemaal, en die is dan 10 jaar ouder. En jij wil voor je 30e kinderen, maar misschien wil hij het 'pas' op zijn 28e, is dat dan echt zo'n dealbreaker als je het op je 31 zou krijgen? Het is namelijk vooral een verhaal van jouw kant geschreven nu, jij wil het na je studie, want jij wil daarna misschien leidinggevende worden. Maar er is ook nog een partner in het verhaal toch?

Ik wil(de) graag voor mijn 30e kinderen, ben sinds mijn 22e bij mijn huidige vriend, maar word in augustus en ben nog geen moeder. Ik vind het soms lastig, maar we kunnen er wel goed over praten, maken samen plannen en denken wel aan de toekomst, maar ik houd ook zo enorm veel van hem, dat ik dan die 2/3 jaar wel gewoon wacht/heb gewacht. Het verschil is misschien wel dat het geen nee of misschien niet was bij mijn vriend, maar een ja, maar niet nu.
<<

Anoniem185

Bericht 03 Apr 2017 20:11

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Ja het is inderdaad nu vanuit mij geschreven natuurlijk. En ik snap écht wel dat hij het nog niet wil en er nog niet klaar voor is. Als ik 31/32 ben is voor mij ook niet erg. Liever eerder, maar niet erg. Het wordt alleen een probleem als hij dan alsnog besluit het niet te willen en dan gaat de klok wel héél hard tikken voor mij. Juist omdat ik hem niet wil forceren en wil dwingen in deze, zit ik met dit probleem. Want ik zou het hem nooit kunnen vergeven als hij dat zou doen, hoe egoïstisch dat ook klinkt.
Inderdaad als ik een 'ja, maar niet nu' zou krijgen, dan zou ik me al veel minder zorgen maken.
Hij zegt nu wel dat hij zijn eigen belang opzij kan en wil zetten voor mij, maar dat is natuurlijk ook niet wat ik wil horen. Ik wil dat hij het zelf wil.
<<

Anoniem282

Bericht 03 Apr 2017 20:13

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Bob schreef:
Guattari schreef:Waarom is het voor jou zo belangrijk om binnen nu en 5 jaar moeder te zijn?
Meerdere redenen buitenom dat ik gewoon voel dat ik een kind wil, dus het is niet enkel gevoel. Ik wil graag na mijn opleiding een leidinggevende functie bekleden, maar die wil ik natuurlijk liever niet onderbreken met een zwangerschap. Verder heb ik ook de lichamelijke ongemakken al van kinds af aan (waardoor ik deze opleiding heb gekozen om minder belasting lichamelijk te hebben), waardoor ik dus liever nu zwanger ben dan over 10 jaar. Dat is minder een aanslag op mijn lichaam dan. En vanaf je 30e begint je vruchtbaarheid af te nemen en neemt het risico op complicaties toe. Dat zijn dus al een paar dingen waar ik rekening mee wil houden.


Eerlijk gezegd moet ik bijna in m'n geheugen graven om te herinneren wat ik vond en dacht toen ik 23 jr. was. Hoezo wil je je ambitie tot leidinggevende niet onderbreken met een verlof van 4 maanden? Wat wil je dan precies wel als je een kind op de wereld hebt gezet? Dat snap ik nu niet, op basis van wat je beschrijft.

Je weet feitelijk echt niet in hoeverre je lichaam lijdt onder een zwangerschap. Natuurlijk is het aannemelijker om te verwachten dat je klachten zal krijgen, als je nu al last hebt van lichamelijke ongemakken. Maar een zwangerschap is niet te orkestreren en van tevoren uit te stippelen qua wel/geen klachten.

Je rationaliseert je gevoelens door er statistieken bij te halen. Dat is natuurlijk prima, maar het gaat je vriend waarschijnlijk niet over de streep trekken en dat snap ik. Jullie zijn echt nog heel jong. Idealiter krijg je een kind met een partner. Als dat er nu niet in zou zitten, zou ik een ander scenario bedenken. Jij wil graag moeder zijn binnen nu en 5 jaar. Daar heb je geen vaste partner voor nodig. Wil je het dan nog steeds zo graag? :)
<<

Anoniem192

Bericht 03 Apr 2017 20:15

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Ik zou met hem afspreken over een jaar/1,5, als je opleiding af is, er verder over te praten en te kijken hoe en/of wat. Dan kan jij er rustig over nadenken en je opleiding afronden en hij er gewoon goed over nadenken, dan is hij 24/25, misschien denkt hij er dan heel anders over En dat is nog best jong voor een man om er echt voor te willen gaan, over na te denken, mannen hebben geen rammelende eierstokken ;)
<<

Anoniem192

Bericht 03 Apr 2017 20:16

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Het komt bij mij wel een beetje over van IK wil een kind. Maar je wilt toch wel een kind mét jouw vriend? Mijn kinderwens is echt enorm groot, maar ik moet er niet aan denken om een andere vader voor mijn kinderen te krijgen dan mijn huidige partner en zou dus ook echt (nog) niet denken aan BAM etc, of een andere partner vinden.
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 17:13

Bericht 03 Apr 2017 20:23

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Goede zin zo aan het einde Guattari. Ik denk daar ook wel eens over na. Wil je kinderen of wil je kinderen met je partner. Bij mij is dat gevoel heel erg sterk 'met mijn partner'. Ik wil niet gewoon kinderen of kinderen van een andere man. Ik wil kinderen van ons samen. Voor mij betekent dat ook dat ik moet wachten maar het moment dat mijn man zegt dat hij er klaar voor is gaat voor mij (en dat weet ik nu al) heel dierbaar zijn.

Mijn man is ook jonger dan ik en die kon daar op zijn 23e ook echt geen uitspraken over doen. Hij heeft echter nooit gezegd het niet te willen, maar ook geen tijdsindicatie over wanneer dan wel. Pas sinds we bezig zijn met het zoeken naar huizen merk ik dat hij onze toekomst ook voor zich ziet met een kind (of kinderen) en hij is nu dus 28.

Ik riep ook altijd dat ik voor mijn 30e moeder wilde worden. Dat gaat niet meer lukken en het voelt ook alsof de druk er nu ineens af is. Die gekke 30 altijd. Moeder op mijn 31e of 32e is net zo mooi. Als het kindje wat geboren wordt maar van ons samen is. Want dat is wat ik wil.

Ik denk dat je trouwens echt wel in gesprek kunt blijven over het onderwerp kinderen maar het gevoel van iets moeten voor een bepaalde leeftijd (en ik denk dat alle vrouwen dat hebben) dat hebben mannen volgens mij veel minder. Misschien moet dat ook niet het doel van het gesprek zijn.
<<

Anoniem185

Bericht 03 Apr 2017 20:30

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Het lijkt me gewoon een fijner idee om 'klaar' te zijn met kinderen krijgen als ik in een leidinggevende positie terecht kom. Het is nu in mijn werk makkelijker in te passen om dus die zwangerschap te doen, en aangezien ik toch kinderen wil, lijkt het me fijner om dat op een handig tijdstip te doen. Ik wil mijn carrière combineren met kinderen krijgen en deze volgorde lijkt me het meest praktisch. Het kan altijd anders lopen, maar als ik de keus heb, kies ik voor die volgorde. Het is geen ramp als het andersom is, maar het speelt wel mee.
Lichamelijk weet je inderdaad nooit wat je in de zwangerschap tegen gaat komen, maar feit is wel dat een lichaam van onder de 30 iets meer af kan dan een lichaam van boven de 30, zeker als je al bekend bent met problemen. Ik doe lichamelijk relatief zwaar werk en weet dat ik uiteindelijk dat niet kan blijven doen, daarom doe ik ook mijn verdere opleiding. Alles waar ik rekening mee kan houden, wil ik dus rekening mee houden en een zwangerschap is ook iets wat me dus beter lijkt op jongere leeftijd dan wanneer ik 35 ben.
Het liefst wil ik natuurlijk een kind met een vaste partner, maar als ik op mijn 30e geen vaste partner heb zou ik nog steeds een kind willen ja, en dan zou ik ook serieus op zoek gaan naar een donor wanneer ik geen relatie kan vinden.

Dus ja, het is inderdaad een kwestie van IK wil kinderen, en ik weet dat dat egoïstisch klinkt. Maar ik wil ook niet dat vriend en ik hierdoor uit elkaar gaan, omdat ik echt wel gek op hem ben en ik wil het ook alleen met hem. Ik wil helemaal geen ander. Probleem is dat ik dan uiteindelijk moet gaan kiezen tussen hem en mijn kinderwens en ik wéét dat mijn kinderwens van alles zal winnen, dus ook van hem.

En de leeftijd doet er voor mij niet echt heel erg toe. Liefst wil ik het voor mijn 30e, dat zou voor mij ideaal zijn. Ik wil het alleen wel zeker weten dat als het niet voor mijn 30e is, dat hij het wel na mijn 30e alsnog wil en me dan niet alsnog laat vallen omdat hij toch besluit het niet te willen. Dat is waar het probleem ligt.

Wat jij zegt Pippa, is denk ik de meest handige oplossing. Het over 1,5 nog een keer goed bespreken. Ik weet alleen wel nu al dat als er dan geen bevestiging uit komt, dat ik dan dus toch een punt achter de relatie zet, hoe klote kut moeilijk dat ook zal zijn.
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8071

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:36

Bericht 03 Apr 2017 20:36

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Bob schreef:@Kees, maar moet ik dan maar wachten zonder enige zekerheid, waardoor ik alsnog op mijn 30e kinderloos achter kan blijven, een nieuwe relatie moet zoeken die ik genoeg vertrouw (en dat duurt ook een paar jaar), of misschien zelfs wel alleen blijf en alsnog geen kinderen zal krijgen? Mijn wens is dan te sterk, waardoor ik een BAM zou kunnen worden doormiddel van spermadonor. Maar dat wil ik ook liever niet, dan wil ik liever mezelf en mijn toekomstige kind/familie de beste kansen geven en op tijd investeren in een relatie waar wel die toekomst in zit.


Ik denk dat hier niet 1 juiste keus in is te maken. Hij kan niet beloven het later wel te willen (wat logisch is, een mens veranderd nou eenmaal en je kan niet in de toekomst kijken) en jij weet niet of je überhaupt een nieuwe partner vind met wie je dit wil en of het op tijd is als je nu je relatie verbreekt.

Ik vraag me met deze vraagstukken altijd af wat je zou doen als jullie nu samen blijven, hij wilt over 5jr toch kinderen met je en het blijkt dat jij/hij hartstikke onvruchtbaar bent/is. Het duurt natuurlijk even voor je naar een arts gaat omdat het niet lukt en dan moet je nog die hele molen in en dan nóg is het maar de vraag of het lukt.

Nogmaals; ik kan me totaal niet in je situatie verplaatsen want ik (her)ken heel je gevoel niet. Ik was 32 toen ik voor het eerst in m'n leven ineens bedacht misschien toch wel een kind te willen en dat kwam puur omdat ik dat dus blijkbaar met J wel wil/durf en met m'n exen niet.
30-04-2017
<<

Anoniem282

Bericht 03 Apr 2017 20:46

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Bob schreef: Probleem is dat ik dan uiteindelijk moet gaan kiezen tussen hem en mijn kinderwens en ik wéét dat mijn kinderwens van alles zal winnen, dus ook van hem.


Hier heb je je antwoord. Ik zou het wat tijd geven en dan pas je beslissing maken. Voor een kind moet je helemaal niet willen dat het niet door beide ouders net zo gewenst is. Maar bovenal leef je niet in het hier en nu (hoe zweverig dit ook klinkt). Als jij een kind wil, moet je je niet laten weerhouden door anderen. Dit idee opdringen aan een ander heeft geen zin en ook niet gepast in een gelijkwaardige relatie. Je bent niet uniek in je wens en ook niet qua stel dat op basis hiervan beslist uit elkaar te gaan.
<<

Anoniem278

Bericht 03 Apr 2017 20:49

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Weet je wat ik lastig vind, Bob?
Dat hij eigenlijk al best pittige redenen heeft gegeven waarom hij geen kinderen meer wil :
Hij vindt kinderen een egoïstische keus en vindt dat je een kind er geen plezier mee doet om hem/haar hier op de wereld te zetten. Je doet het dus puur voor je eigen geluk. Ook wil hij zijn eigen genen niet doorgeven vanwege gezondheidsproblematiek in zijn familie.

En ok, vervolgens schijnt hij wel gezegd te hebben dat hij ervoor open staat en dat hij er misschien over een paar jaar anders over denkt, maar dat kan ik mij persoonlijk zeker van de laatste reden niet goed voorstellen. Immers, genen veranderen niet met de jaren.

Ik vind het advies van Pippa heel verstandig, maar ik zou zelf niet goed weten of ik, in deze wetenschap met wat hierboven staat, anderhalf jaar dit onderwerp naast me neer zou kunnen leggen.

Ik snap wel heel goed dat jij hier nu mee zit en dat het iets is waar je niet goed raad mee weet. Misschien zou je je kunnen afvragen wat er zou gebeuren als jij nu door alle beschermende maatregelen heen onbedoeld zwanger zou worden. Niet als tip, absoluut niet, ik bedoel als hypothese, stel dat het zou gebeuren, jij wilt moeder worden dus jij zou het in liefde ontvangen maar wat zou je vriend doen? Want stel dat hij hierom wel bij jou weg zou gaan dan, dan zou ik het als ik jou was denk ik wel veel moeilijker vinden om te wachten op een mogelijk moment dat hij er misschien aan toe gaat zijn.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4410

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 03 Apr 2017 22:11

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Ik vind jullie ook nog wel jong, zeker je vriend, op zijn leeftijd vind ik deze uitingen nog wel passend en kan er nog wel het een en ander veranderen. Was dit de eerste keer dat je vriend uitsprak het niet zeker te weten, het egoïstisch te vinden? Ik zou me eigenlijk nog geen zorgen maken en over 2 jaar nog eens bekijken hoe het er nu voor staat.
<<

Anoniem185

Bericht 03 Apr 2017 22:11

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

@Kees, dat onvruchtbaar verhaal is ook iets wat ik in mijn achterhoofd houd en wat ik dus meeneem in dit probleem. Dat je een kind kúnt krijgen is niet zo voor de hand liggend en dat wordt pijnlijk duidelijk aan de hand van alle miskramen hier op het forum. Misschien lukt het inderdaad wel niet, doen we er lang over om het voor elkaar te krijgen, moeten we het medische circuit in. Dan is het toch fijn als je wat eerder bent begonnen?
@Guat, inderdaad. Dat is het antwoord van mijn probleem. De vraag is alleen, wanneer maak je die keuze om het te verbreken? Wanneer weet je zeker dat het echt niet gaat gebeuren als je geen uitsluitsel krijgt en wanneer moet ik dan zelf de knoop doorhakken? Dat maakt het zo moeilijk.
@Quizzle ja, zijn redenen zijn heel sterk en ik snap het ook. Dat is ook wat het moeilijk maakt. Ik snap hem, in zijn redenen én in het feit dat hij nog te jong is en er nog niet aan toe is. Maar inderdaad, zijn redenen zijn zo stellig dat ik niet weet of het zin heeft om het te laten rusten. Ik wil het best nog wel de tijd geven, ik wil best nog meer dan 5 jaar wachten, ik wil best 32 zijn als mijn eerste kindje komt, maar dan wil ik er wel zeker van zijn dat hij het dan wil.
Als ik onbedoeld zwanger zou raken, daar hebben we het al over gehad, dan zouden we het sowieso niet weg laten halen. Dat kunnen we beiden niet over ons hart verkrijgen. We laten dan wel alle tests doen die mogelijk zijn om eventuele problemen/ziektes op te sporen en als er iets is wat een slechte toekomst voor het kind (en, heel eerlijk, ook voor ons) betekent, dan laten we het wel weg halen. Daar hebben we al eerder gesprekken over gehad en zijn we het beiden volledig over eens. We gebruiken ook alleen condoom op het moment, dus hij is zich ervan bewust dat het best een keer fout zou kunnen gaan. Hij zal dus niet weg gaan, hij zal het kind dan met alle liefde die hij in zich heeft opvoeden en er helemaal voor gaan. Dan is het gewoon dealen met de situatie en hebben we allebei geen keus. Het kindje is dan door ons allebei gewenst, ookal kiezen we er dan allebei niet bewust voor. Het probleem bij vriend is dat hij er niet bewust voor wil kiezen op dit moment, maar als het gebeurt dan gebeurt het.

Het is dus zeker geen definitieve 'nee' en hij staat er zelfs nu wel al voor open mocht het een verrassingsbaby zijn, maar hij heeft gewoon problemen met het bewust een kind in de wereld te brengen.
<<

Anoniem185

Bericht 03 Apr 2017 22:13

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Lot schreef:Ik vind jullie ook nog wel jong, zeker je vriend, op zijn leeftijd vind ik deze uitingen nog wel passend en kan er nog wel het een en ander veranderen. Was dit de eerste keer dat je vriend uitsprak het niet zeker te weten, het egoïstisch te vinden? Ik zou me eigenlijk nog geen zorgen maken en over 2 jaar nog eens bekijken hoe het er nu voor staat.
Nee, ik weet al jaren dat hij zo denkt, dus dat is stabiel.
Maar wat is jong? Er zijn hier genoeg moeders die op mijn leeftijd al een kind hadden. Het feit dat je ouder ook nog een kind kan krijgen voegt toch helemaal niets toe aan het feit dat ik op dit moment het gevoel heb dat ik een kind wil en daar enige zekerheid over wil krijgen in mijn relatie als ik deze voort ga zetten? Ik geef zelf ook aan dat ik nú geen kind wil (ik zou er alleen geen probleem mee hebben), maar wel graag rond mijn 28/29e.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4410

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 03 Apr 2017 22:26

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Ik vind 23/25 jaar jong om kinderen te krijgen. Maar je zegt dat je rond je 28/29e een kind wil, dan heb je nog 3/4 jaar, wil je dan vandaag uitsluitsel of jullie er dan allebei achterstaan? Of wat is voor jou de grens om het uiterlijk te weten?
<<

Anoniem185

Bericht 03 Apr 2017 22:47

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Lot schreef:Ik vind 23/25 jaar jong om kinderen te krijgen. Maar je zegt dat je rond je 28/29e een kind wil, dan heb je nog 3/4 jaar, wil je dan vandaag uitsluitsel of jullie er dan allebei achterstaan? Of wat is voor jou de grens om het uiterlijk te weten?
Ja, dat weet ik dus niet. Ik weet gewoon niet goed wanneer en hoe je zoiets besluit, daarom worstel ik er nu mee. Als ik nu een duidelijke 'nee nooit' te horen kreeg, dan zou ik er meteen een punt achter zetten, maar die krijg ik ook niet.
<<

Huppekee

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1255

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:26

Bericht 04 Apr 2017 08:46

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

En andersom kan ook. Toen ik 23 was wilde ik ook wel op m'n 25e een kind, al jaren. Nu ik bijna 27 ben wil ik absoluut nog even wachten. Garanties krijg je nou
eenmaal nooit.
Be yourself, no matter what they say...

Voor mijn blog:
http://www.teamminicactus.com

Afbeelding

Afbeelding
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13467

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 04 Apr 2017 08:50

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Pippa schreef:Het komt bij mij wel een beetje over van IK wil een kind. Maar je wilt toch wel een kind mét jouw vriend? Mijn kinderwens is echt enorm groot, maar ik moet er niet aan denken om een andere vader voor mijn kinderen te krijgen dan mijn huidige partner en zou dus ook echt (nog) niet denken aan BAM etc, of een andere partner vinden.


Jouw reactie komt een beetje over alsof dat raar is, maar ik vind dat heel normaal. Het is niet zo dat ze nu alleen nog maar helft is van een koppel en op die manier mag denken, ze is ook gewoon nog haar eigen ik, en zij als individu wil een kind. Niet meer dan normaal, lijkt mij.

En ik kan ook goed begrijpen dat als je kinderwens erg sterk is en je partner wil echt geen kinderen, dat dat een dealbreaker is. Soms lopen je toekomstwensen helaas te ver uiteen, en zijn ze te groot of te belangrijk om ze in de koelkast (of helemaal overboord) te zetten omdat je nou eenmaal ooit voor die ene partner hebt gekozen.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem304

Bericht 04 Apr 2017 09:03

Re: Wat als hij geen kinderen wil?

Bob schreef:
Het is dus zeker geen definitieve 'nee' en hij staat er zelfs nu wel al voor open mocht het een verrassingsbaby zijn, maar hij heeft gewoon problemen met het bewust een kind in de wereld te brengen.

Dat heb ik ook lang gehad, maar mijn gevoel daarin is vrij 'plotseling' veranderd. Het oer gevoel om moeder te worden was toch ineens aanwezig én een stuk sterker ook.
Mijn vriend wist wel altijd dat hij kinderen wilde, maar had niet het gevoel er aan toe te zijn. Toen ik zwanger raakte in januari was hij na 1 dag helemaal om en nu ik een miskraam gehad heb kan hij niet wachten om weer te proberen. Voor hem moest het eerst even werkelijkheid worden, maar goed, gewoon maar proberen is ook geen aanrader natuurlijk.
Volgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers