Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Vragentopic - Eten & Drinken

<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5875

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 14 Apr 2022 14:17

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Ik maak er vaak wat bruscetta's bij als ik wil dat het ook vult. Stokbrood in plakjes snijden, daar wat olie opsmeren en dan in de oven, als de broodjes krokant gebakken zijn even een rauw knoflookteentje er overheen wrijven. Ik maak ze vaak simpel met heel fijn gesneden tomaat, olijf, basilicum en een balsamico creme, maar bijvoorbeeld ook met wat roomkaas, rode ui en gerookte zalm.

Nu rond Pasen zou ik ook wat gevulde eitjes er bij leggen (kan je ook kant en klaar kopen eventueel). En als ik lekkere kazen heb, leg ik er vaak ook wat druiven bij en bijvoorbeeld wat vijgenbrood.

En als je ook nog wat warms wil serveren waar je weinig naar omkijken hebt zou je dadels met roomkaas en spek kunnen serveren:https://www.laurasbakery.nl/dadels-met-roomkaas-en-spek/

Of wat ik ook altijd lekker blijf vinden is een camembert in de oven laten smelten, eventueel met wat honing en tijm en dan lekker brood en toastjes erbij om in de kaas te dippen.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43705

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 14 Apr 2022 14:35

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Lekker allemaal Minoes!

Wat ik ook vaak doe is een rol bladerdeeg (zo'n grote dus, niet die kleine plakjes) open rollen en daar allerlei dingen in doen, bijv ham, kaas, spinazie oid en dat oprollen, in stukjes snijden en als soort cinnamon rolls neer leggen en dan bakken.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem329

Lady-post-a-lot

Berichten: 1375

Geregistreerd: 24 Dec 2021 15:05

Bericht 24 Apr 2022 16:14

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Ik heb het plan opgevat om morgen gehaktballen te maken, maat moet tot laat werken. Zou ik eventueel vanavond al gehakt kunnen kruiden en ballen van draaien, en dan morgen pas bereiden? Ik denk zelf van wel maar vertrouw het niet helemaal met de ei erdoor?
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43705

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 24 Apr 2022 16:23

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Als je 't gewoon in de koelkast bewaart lijkt mij wel!
Let's discover the world together.
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 24 Apr 2022 16:23

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Ik zou ze zelf ook alvast aanbraden, denk ik. Maar volgens mij kan wat jij zegt ook gewoon, zorgen dat ze goed door en door gaar zijn. Maar dat doe je waarschijnlijk toch wel.
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5361

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:12

Bericht 24 Apr 2022 16:33

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Ja hoor dat kan prima als je ze in de koelkast bewaard. Doe ik ook geregeld.
10.04.17
<<

Anoniem327

Bericht 24 Apr 2022 16:34

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Ik zou ze vandaag vast maken. Wat jij voorstelt kan wel, mits zeer goed afgedekt, je hebt toch rauw vlees in je koelkast staan dan. Maar mijn vriend de gehaktbalkoning maakt en bakt ze juist expres een dag vooraf omdat ze dan de volgende dag veel lekkerder zijn. Kun je ook gewoon gaar in hun eigen jus op het fornuis laten staan.
<<

Anoniem329

Lady-post-a-lot

Berichten: 1375

Geregistreerd: 24 Dec 2021 15:05

Bericht 24 Apr 2022 16:42

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Ja durf je dat aan Holden, bereid vlees een hele nacht en dag buiten de koelkast laten? Dat zou ik dan weer niet zo snel doen eigenlijk. Bij mij zijn gehaktballen de tweede dag een stuk minder lekker, terwijl ze direct na bereiden echt hemels zijn.
Een andere optie was dat ik morgen iets eerder op sta en dan alles kruid en draai. Staat het toch wat korter in de koelkast. Ik zou zeggen dat het wel kon, in de winkel verkopen ze ook soms van die voorgedraaide rauwe ballen en die liggen ook vast wel eens langer dan een dag. Maar daar zullen wel weer conserveermiddelen in zitten.
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5361

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:12

Bericht 24 Apr 2022 16:47

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Oh ik zou ze zeker niet op het fornuis laten staan hoor! Of de temperatuur in je keuken moeten lager zijn dan 7°c maar dat lijkt me stug.
10.04.17
<<

Anoniem327

Bericht 24 Apr 2022 16:53

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Ja, ik doe dat wel. Maar als je ze liever in de koelkast zet, doe je dat. Mijn voornaamste tip is: maak ze vandaag. Waar je ze erna neerzet maakt mij niet uit.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43705

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 24 Apr 2022 17:57

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Maple schreef:Ja durf je dat aan Holden, bereid vlees een hele nacht en dag buiten de koelkast laten?


Oh ja dat doe ik heel vaak als ik een restje in een grote pan heb en te lui ben om het over te scheppen. Gewoon nachtje op fornuis met deksel erop (uiteraard vuur uit) en de dag er na goed verhitten als lunch restje.
Let's discover the world together.
<<

Klaproos

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 878

Geregistreerd: 30 Dec 2021 21:50

Bericht 08 Mei 2022 13:22

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Heeft er iemand een lekker recept voor een vegetarische quiche/hartige taart?
Al heel lang niet gemaakt, maar heb er wel weer eens zin in, maar niet in de standaard ham/prei/kaas/ei variant en liefst een vega versie .
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11842

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 08 Mei 2022 13:32

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Geitenkaas? Ik heb er ooit eentje gemaakt met sjarlotje geitenkaas en honing, dacht ook nog walnoten

Ik eet vandaag: Geitenkaasquiche met honing https://www.ah.nl/r/804358
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Klaproos

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 878

Geregistreerd: 30 Dec 2021 21:50

Bericht 08 Mei 2022 14:03

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Silly-One schreef:Geitenkaas? Ik heb er ooit eentje gemaakt met sjarlotje geitenkaas en honing, dacht ook nog walnoten

Ik eet vandaag: Geitenkaasquiche met honing https://www.ah.nl/r/804358


Die ziet er wel goed uit! Zoek alleen iets met wat meer groenten nog, maar wellicht valt dat hier ook aan toe te voegen
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43705

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 08 Mei 2022 14:07

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Ik heb wel eens de pompoen variant van deze gemaakt. Vind het voor beide van deze groenten niet echt het seizoen nu, maar hij schijnt met andere soorten groenten ook te kunnen. En is wel weer eens wat anders door dat gladde. Vond het een soort hartige cheesecake achtig geval.

https://www.jamieoliver.com/recipes/veg ... es/quiche/

En anders zou ik nu iets met groene asperges en erwtjes maken bijvoorbeeld, lekker lente achtig
Let's discover the world together.
<<

Klaproos

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 878

Geregistreerd: 30 Dec 2021 21:50

Bericht 08 Mei 2022 14:20

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Marin schreef:Ik heb wel eens de pompoen variant van deze gemaakt. Vind het voor beide van deze groenten niet echt het seizoen nu, maar hij schijnt met andere soorten groenten ook te kunnen. En is wel weer eens wat anders door dat gladde. Vond het een soort hartige cheesecake achtig geval.

https://www.jamieoliver.com/recipes/veg ... es/quiche/

En anders zou ik nu iets met groene asperges en erwtjes maken bijvoorbeeld, lekker lente achtig


Nee, niet in het seizoen inderdaad en dan hou ik ook nog eens niet van pompoen :palm:
Oh, met asperges is wel een goed idee ja! Ik ga daar eens op zoeken, thanks!
<<

Giselle

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2351

Geregistreerd: 16 Apr 2021 14:46

Bericht 29 Mei 2022 18:25

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Mijn oudste dochter eet tegenwoordig volledig vegetarisch. Helemaal prima, ik moedig dat alleen maar aan, maar ik wil niet dat ze een tekort krijgt aan belangrijke voedingsstoffen enzo. Zijn er voedingssupplementen die aangeraden worden bij vegetarisch eten?
<<

Ginny

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1021

Geregistreerd: 22 Okt 2021 18:55

Bericht 29 Mei 2022 18:30

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Ik vind deze quiche met brie/broccoli erg lekker:

https://www.ah.nl/r/665332
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8609

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 30 Mei 2022 07:22

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Ik heb pas plaattaart met groene asperges gemaakt. Het is geen quiche, maar was wel lekker.

Plaattaart met groene asperges, gerookte achterham & gekookte eieren https://www.ah.nl/r/1192384
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

June

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2523

Geregistreerd: 04 Okt 2017 09:46

Bericht 30 Mei 2022 08:22

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Giselle schreef:Mijn oudste dochter eet tegenwoordig volledig vegetarisch. Helemaal prima, ik moedig dat alleen maar aan, maar ik wil niet dat ze een tekort krijgt aan belangrijke voedingsstoffen enzo. Zijn er voedingssupplementen die aangeraden worden bij vegetarisch eten?

Sowieso vitamine b12, maar verder is het afhankelijk van of ze alle andere voedingsstoffen voldoende haalt uit haar andere voeding.
Elliot schreef:Hulde June, ik kan me heel goed vinden in jouw reactie!
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 30 Mei 2022 15:31

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Ik mag een kookles geven op een basisschool, super leuk! Alleen ze hebben geen fornuizen of ovens, behalve in de docenten kamer. Dus niet echt beschikbaar voor die les.
Hebben jullie ideeën over wat te maken? Het gaat om bovenbouw klassen. En het is voorlopig eenmalig.

Ik dacht aan
- koude wraps
- borrelhapjes maken met dipsausjes
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43705

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 30 Mei 2022 15:40

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Oh wat leuk! En leuke ideetjes al.

Ik heb ooit op Italiaanse les als middelbare scholier geleerd om goede bruschette te maken met tomaatjes (kan je beetje leren over snijden), olijfolie (kan je wat uitleggen over wat extra vierge betekent), basilicum en knoflook en stokbrood natuurlijk. Moet je hoogstens even 't brood roosteren in de oven van de docentenkamer en dan kunnen ze knoflookteentje over het warme brood smeren voor ze het tomatenmengsel erop scheppen. Ik maak ze twintig jaar later nog steeds zo met succes!
Let's discover the world together.
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8609

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 30 Mei 2022 19:24

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Gazpacho of een salade?
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 31 Mei 2022 20:04

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Bedankt voor jullie suggesties! Ik laat wel weten wat het geworden is!
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5486

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 05 Jun 2022 19:58

Re: Vragentopic - Eten & Drinken

Ik ben op zoek naar iemand die een caketopper kan maken met naam, wie kan mij helpen? Ooit hier gelezen dat meiden dat hier doen. Ik zoek of een houten met alleen naam. Of een papieren met naam + leeftijd.

En nog een vraag: ik wil eetbare bloemen op de taart. Hoe lang van te voren zou ik die kunnen kopen? Bewaar je die in de koelkast? En iemand nog een goede tip waar te bestellen?
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers