Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Vragentopic - Eten & Drinken

<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17373

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 02 Jan 2021 23:56

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Oh wat slim, dat ga ik ook eens doen, die linzen! Ik gebruik ook vaak aubergine. Dat heeft ook een beetje die chewy structuur. Of gewoon vega gehakt. Da’s echt prima in pasta!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Sublimo

Yipyapper

Berichten: 1612

Geregistreerd: 20 Jul 2015 12:32

Bericht 13 Jan 2021 15:07

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Vraagje: hoe was je een prei als je de prei heel laat? Of in ieder geval maar in drie stukken snijdt? Ik snij prei altijd fijn en was de gesneden prei dan in een vergiet om alle zand kwijt te raken, maar nu kan dat natuurlijk niet. Iemand tips?
<<

Anoniem313

Bericht 13 Jan 2021 15:15

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Sublimo schreef:Vraagje: hoe was je een prei als je de prei heel laat? Of in ieder geval maar in drie stukken snijdt? Ik snij prei altijd fijn en was de gesneden prei dan in een vergiet om alle zand kwijt te raken, maar nu kan dat natuurlijk niet. Iemand tips?

Ja! Onder de kraan laag voor laag een beetje lostrekken en daar water doorheen laten stromen.
<<

Sublimo

Yipyapper

Berichten: 1612

Geregistreerd: 20 Jul 2015 12:32

Bericht 13 Jan 2021 15:32

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Dat was snel! Thanks! Dat had ik al een beetje geprobeerd maar voelde me een beetje gekke henkie, haha. Dan ga ik t toch nog maar uitgebreid op die manier doen...
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2143

Geregistreerd: 07 Sep 2013 20:12

Bericht 15 Feb 2021 12:23

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Altijd als ik stoofschotels maak in mijn braadpan heb ik een meeeega aanbaklaag🙄 Wat doe ik fout?

Ik gebruik volgens mij echt meer dan genoeg olie/boter. T is wel een goedkope braadpan, zal t aan de kwaliteit liggen of doe ik iets anders fout?
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17373

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 15 Feb 2021 13:16

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Ik heb volgens mij wel een dure gietijzeren braadpan maar daar heb ik het ook snel in. Het verbrandt ook niet ofzo, maar er zit gewoon een flinke laag op idd. Ik denk ook altijd dat ik iets verkeerd doe!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Sublimo

Yipyapper

Berichten: 1612

Geregistreerd: 20 Jul 2015 12:32

Bericht 15 Feb 2021 13:39

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Misschien een stomme vraag maar roeren jullie wel geregeld even? Ik heb het nooit met stoofschotels, dat het aanbakt.
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2143

Geregistreerd: 07 Sep 2013 20:12

Bericht 15 Feb 2021 13:53

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Ja ik roer regelmatig. Of nou ja... elk halfuur ofzo? Nu heb ik iets opstaan en toen ik voor de eerste keer ging roeren voelde ik alweer een dikke aanbaklaag🙁
<<

Anoniem308

Bericht 15 Feb 2021 14:18

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Ik maak alles in de slowcooker, wordt perfect. Heb een goedkoop dingetje van 25 euro van wehkamp. Kan het iedereen aanraden.
<<

Japie

Major Yipyapper

Berichten: 3667

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 15 Feb 2021 14:38

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Bak je dan eerst alles in de pan AMM, of stop je alles gelijk in de slowcooker.
Geluk hoef je niet te verdienen, je hebt er recht op.
<<

Moesje

Kwebbel

Berichten: 478

Geregistreerd: 09 Dec 2013 13:27

Bericht 15 Feb 2021 14:57

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Dat het aanbakt is volgens mij wel gewoon een teken dat het te hard gaat.
Ik zet nu altijd mijn braadpan als alles erin zit in de oven, op 110 graden, en dat gaat perfect.

Doe het ook met bolognese enzo, dat brandt ook altijd aan op het vuur.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6197

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 15 Feb 2021 15:00

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Ik weet niet of je op gas kookt maar ik gebruik voor stoofpotten altijd een sudderplaatje, anders gaat het fout ja..
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43718

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 15 Feb 2021 15:03

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Ja een sudderplaatje op de kleinste pit. En eerst het vlees aanbraden, dan goed afblussen met iets (ik gebruik vaak wijn of bier) en dan wel echt even goed met een goede spatel (geen pollepel ofzo) even over de bodem schrapen zodat je die aangebakken stukjes goed los maakt. En dan daarna idd zacht zetten en af en toe roeren.
Let's discover the world together.
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2143

Geregistreerd: 07 Sep 2013 20:12

Bericht 15 Feb 2021 16:07

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

En sudderplaatje? De topkok als ik ben (niet dus) heb ik daar nog nooit van gehoord haha. Ik ga t meteen eens googelen.

Ik kook idd op gas, laat het dan sudderen op de kleinste pit.
Maakt emaille of gietijzer hierin nog verschil?
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2143

Geregistreerd: 07 Sep 2013 20:12

Bericht 15 Feb 2021 16:09

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Oh en om die vraag er dan ook meteen maar even in te gooien;
Hoeveel handiger of veelzijdiger is een slowcooker tov een braadpan?
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43718

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 15 Feb 2021 16:20

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Emaille zal denk ik minder snel aanbranden.
Let's discover the world together.
<<

Toet

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2622

Geregistreerd: 03 Sep 2013 12:00

Bericht 15 Feb 2021 16:35

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Als je op gas kookt werkt een sudderplaat echt prima.
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2143

Geregistreerd: 07 Sep 2013 20:12

Bericht 15 Feb 2021 16:36

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Marin schreef:Emaille zal denk ik minder snel aanbranden.


Haha die ik nu heb is emaille. Ik hoopte dat je ging zeggen dat gietijzer minder snel zou aanbranden🤪🤪
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11842

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 15 Feb 2021 16:45

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

JaneDoe schreef:Oh en om die vraag er dan ook meteen maar even in te gooien;
Hoeveel handiger of veelzijdiger is een slowcooker tov een braadpan?

Ik was altijd van sudderen op her fornuis. Gas met plaatje of inductie. Sinds een paar maanden hebben we een veelzijdige slowcooker. En ik moet zeggen. Zoveel handigere. In de slowcooker die wij hebben kan ik het vlees eerst aanbraden en daarna op stand slowcooker zetten. Pan verder instellen en ik heb er geen omkijken meer na. Als de pan klaar is gaat hij automatisch op warm houden. Dus mocht ik het dan nog niet nodig hebben. Geen probleem. Het komt gewoon warm uit de pan. Zonder weer opwarmen
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Anoniem308

Bericht 15 Feb 2021 17:58

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Japie schreef:Bak je dan eerst alles in de pan AMM, of stop je alles gelijk in de slowcooker.

Afhankelijk van het eten, gehakt bak ik wel even aan maar runderlappen oid niet. Ik gooi s ochtends rond 8 uur alles erin en dan is s avonds rond vier vijf alles door en door zacht. Echt ideaal.

Ik heb niet zo’n fancy ding als sillyone, juist eentje met alleen drie standen. Maar goed dat is ook voor die prijs logisch. Iets meer geld heb je er eentje met een timer en soms ook nog andere functies.
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2143

Geregistreerd: 07 Sep 2013 20:12

Bericht 15 Feb 2021 23:45

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Maar, om er weer even een stomme vraag in te gooien, een slowcooker kun je dus gewoon aan laten staan? Ook als je de deur uit gaat?
Is dat wel veilig? (Dochter en zus van een brandweerman hè🤣)
<<

Anoniem308

Bericht 15 Feb 2021 23:46

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Mijn technische man vind het veilig genoeg om hem overdag aan te laten staan als we weggaan. Maar s nachts vind hij dan toch weer eng 🤣.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11842

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 16 Feb 2021 00:32

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

JaneDoe schreef:Maar, om er weer even een stomme vraag in te gooien, een slowcooker kun je dus gewoon aan laten staan? Ook als je de deur uit gaat?
Is dat wel veilig? (Dochter en zus van een brandweerman hè🤣)

Tja. Het is een apparaat op stroom. Ik durf gewoon weg te gaan. Maar ik ga ook de deur uit als de wasmachine of droger aanstaat. Ik weet een vriendin van mij doet hetzelfde als AMM. In de ochtend vullen en als ze thuis komt van week is het klaar. Die maakt er zelfs spare ribs in.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Véda

Noob

Berichten: 59

Geregistreerd: 28 Jul 2020 22:33

Bericht 16 Feb 2021 14:24

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Ik heb ook en slowcooker maar ik laat ‘m niet heel de dag onbemand staat. Ik zet bijvoorbeeld ook geen droger aan als ik weg ga. Het blijft toch een elektrisch apparaat die kortsluiting kan geven als het aan staat. Een half uurtje durf ik nog wel als ik bijvoorbeeld tussendoor even naar de supermarkt ga maar niet uren achter elkaar. Ik maakt er vooral stoofpotjes, chili, soep, gehaktballetjes met een saus en af en toe iets van een cake of brood in. Je gooit er in de ochtend alles in en je hebt er geen omkijken naar. Ondertussen ben ik aan het studeren, doe ik het huishouden of kijk Netflix 😋 En dan hoef ik het met etenstijd alleen maar op m’n bord te scheppen.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43718

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 07 Apr 2021 16:25

Re: Vraag maar raak-topic Eten&Drinken

Zou je een baby hapje wat op vrijdag vers is gemaakt en gepureerd en daarna in de koelkast is bewaard nog kunnen geven vandaag (woensdag)? Wortel, aardappel en hamburger. Het ruikt nog prima maar ik vind het toch wel beetje lang denk ik. Wat jullie?
Let's discover the world together.
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers