Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Vragentopic - Eten & Drinken

<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4523

Geregistreerd: 11 Jan 2018 11:25

Bericht 22 Dec 2020 11:07

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Marin schreef:
Harrison schreef:Ja ik zou denk ik hetzelfde doen. Of een Nebbiolo druif maar die is nog iets aardser denk ik dus dat is misschien bij de kabeljauw weer minder.


Lekker! Of Dolcetto, dat is een wat lichtere druif uit Piemonte.

Ja dat is een beter idee denk ik!
<<

Anoniem313

Bericht 22 Dec 2020 12:57

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Thanks ladies! Ik heb een hele mooie Pinot Noir Vieilles Vignes uit de Bourgogne staan en ik denk dat dat het wordt.

Nu ik jullie toch heb: het echt hoofdgerecht is
Hertenrug (filet en stoof) met blauwe bes, biet en gratin
en
Savooiekool en paddenstoel ‘Wellington’ met dezelfde garnituren

Hierbij twijfel ik tussen Argentijnse Malbec (hou jij geloof ik sowieso niet van hé Marin - ik wel) of een Valpolicella Ripasso.
Wat zouden jullie hier kiezen?
<<

Toet

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2622

Geregistreerd: 03 Sep 2013 12:00

Bericht 22 Dec 2020 13:38

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik zou voor de Ripasso gaan! Dat smaakt vast heerlijk met de stoof. Malbec vind ik persoonlijk lekkerder bij een gegrilde steak.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43734

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 22 Dec 2020 13:56

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik ben geen echte Malbec fan nee (maar Carmenere nog minder) dus dat drink ik te weinig om te kunnen plaatsen. Maar ik lift hierin mee op Toet.

PS. Ze hadden geen Campari bij de Appie dus nu moet ik alsnog de slijterij in. Schade.
Let's discover the world together.
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4523

Geregistreerd: 11 Jan 2018 11:25

Bericht 22 Dec 2020 13:59

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik zou ook voor de Ripasso gaan.
<<

Anoniem313

Bericht 22 Dec 2020 14:06

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Dank! Das mooi, daar heb ik er meerdere van staan, kan ik er 1 uitkiezen.

Marin als je toch naar de slijter gaat, doe jezelf en je man een lol en neem deze gin mee - zo lekker!

Afbeelding
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43734

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 22 Dec 2020 14:08

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Oh ja die is inderdaad lekker! Maar we hebben nog vijf flessen gin staan.

Die Pinot Noir klinkt trouwens als een mooie keuze. Was ik nog vergeten te zeggen.
Let's discover the world together.
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4523

Geregistreerd: 11 Jan 2018 11:25

Bericht 22 Dec 2020 14:12

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

5 flessen gin? Haha! Goeie voorraad.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43734

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 22 Dec 2020 14:15

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik heb ze net even geteld en het zijn er negen.


😅
Let's discover the world together.
<<

Anoniem313

Bericht 22 Dec 2020 14:26

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Haha ik kom een eind maar jij wint?
En hoeveel mezcals en whiskies?
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4523

Geregistreerd: 11 Jan 2018 11:25

Bericht 22 Dec 2020 16:23

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Op de een of andere manier overleven flessen drank het hier nooit echt lang genoeg om een goede collectie op te bouwen, dus of we moeten meer kopen of minder drinken.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 22 Dec 2020 17:44

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Zoeptorres.

Harri ik heb alle ingredienten in huis voor het recept dat je gisteren plaatste hier, dus dat wordt feest vanavond! Ik combineer het met een mooie fles uit de bonus.
#teammaple🍁
<<

Anoniem313

Bericht 22 Dec 2020 17:49

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik wil het Harri recept ook snel een keer maken! M’n salieplant heeft nog een laatste restje leven in zich voor ze het begeeft voor de winter.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 22 Dec 2020 17:50

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

MAAR JIJ MAG DE DEUR NIET UIT! Ik heb m'n man de boodschappen laten doen.
#teammaple🍁
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8170

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:36

Bericht 22 Dec 2020 18:20

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Caulfield schreef:Dank! Das mooi, daar heb ik er meerdere van staan, kan ik er 1 uitkiezen.

Marin als je toch naar de slijter gaat, doe jezelf en je man een lol en neem deze gin mee - zo lekker!

Afbeelding


Ik moet nog naar de slijter voor Gin. Wat voor tonic doe je hierbij?
30-04-2017
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4523

Geregistreerd: 11 Jan 2018 11:25

Bericht 22 Dec 2020 18:27

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Leuk UN! Hopelijk smaakt het :)
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43734

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 22 Dec 2020 18:34

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Eet smakelijk, UN!
Let's discover the world together.
<<

Anoniem313

Bericht 22 Dec 2020 18:54

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik drink deze vaak puur, Kees!
Maar qua tonic vind ik Fentimans wel lekker. Niet een te zoete want de gin is vrij hartig. Ik doe ook gewoon Royal Club trouwens als ik dat in huis heb.
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8170

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:36

Bericht 22 Dec 2020 19:27

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Fentimans is idd lekker.
Royal club heb ik standaard in huis. Heb trouwens laatst de gin gemixt met Sourcy vitamin water, was ook prima (ik had er eigenlijk al genoeg uit maar wilde nog meer en de tonic was op). Pure gin ben ik niet zo'n liefhebber van.
30-04-2017
<<

Anoniem313

Bericht 22 Dec 2020 20:37

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik mix sommige gins ook wel graag met ginger ale maar dat is met deze nou juist niet zo’n succes. Mijn andere favoriet Bobby’s gaat daar wel heel lekker mee!
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43734

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 22 Dec 2020 20:49

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Caulfield schreef:Haha ik kom een eind maar jij wint?
En hoeveel mezcals en whiskies?


Geen enkele mezcal (daarom moet ik dat eigenlijk even halen bij de slijter als ze dat al hebben, nog tips?) en whisky: twee whiskies en twee bourbons (ben ik meer van).
En verder een varia aan dingen.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem313

Bericht 22 Dec 2020 21:05

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ligt eraan naar welke slijter je gaat, ik ken er hier in de stad wel een paar die een hele goeie selectie hebben. Maar Gall en Gall heeft alleen Nuestra Soledad en dan de basic versie ervan. Die vind ik wel lekker trouwens, het is alleen weinig keuze tov de betere slijterijen.
Van Illegal heb ik ook weleens een goeie gehad. Deed pre-Corona ook weleens proeverijtjes in de stad maar kan die namen niet onthouden 😬
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43734

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 22 Dec 2020 21:24

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Dank je, ik zal eens kijken of ze iets van dat hebben hier in 't dorp.
Let's discover the world together.
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4414

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:16

Bericht 24 Dec 2020 12:58

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik heb voor vanavond twee verschillende vlees gerechten die in de oven moeten. Eentje moet 55 minuten op 170 graden en eentje moet 45-50 minuten op 200 graden. Ik wil ze graag samen in de oven, anders duurt het te lang. Welke temperatuur is dan handig? Of gewoon die 170 aanhouden en die ene die op 200 moet een kwartiertje eerder erin zetten? Wat zouden jullie doen?
december 2016
juli 2019
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43734

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 24 Dec 2020 13:09

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Wat voor soorten vlees zijn het? Kan je degene die het heetst moet bijv eerst even aanbraden?
Let's discover the world together.
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers