Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Vragentopic - Eten & Drinken

<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5361

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:12

Bericht 16 Dec 2020 16:12

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Witlofsoep met witbier erdoor is ook erg lekker en kun je invriezen.
Het exacte recept kan ik niet meer vinden maar deze lijkt er erg op https://emptythefridge.be/recept/witloo ... oegaarden/
10.04.17
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17373

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 16 Dec 2020 18:37

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Thanks dames! Ik hoopte op een goeie combi maar ik denk idd dat ik gewoon soep van de bloemkool ga maken en de witlof en spinazie deze week vers gebruik.

Ik heb geloof ik nog nooit zelf witlof gemaakt. Vond dat vroeger zooo vies! Denk dat ik daarom niet zo enthousiast werd van Google Whatever haha
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Blue Phone

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2390

Geregistreerd: 08 Sep 2016 16:43

Bericht 16 Dec 2020 19:00

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Zora schreef:Heeft iemand van jullie hervulbare cups voor in de nespresso? Dat lijkt me wel wat, zeker gezien de hoeveelheid afval die je ermee bespaart. Maar ik ben bang dat het wel irritant wordt, dat vullen, en dat je dan toch eerder voor gemak gaat. Hoe bevalt het jullie?


Ja! Wij hebben bluecup. Bevalt goed, maar het is inderdaad wel even een werkje. Vooral de oude koffie er uit halen vind ik wat gepruts. Vullen is heel makkelijk. Wij hebben wel genoeg cups voor een aantal dagen zodat je niet dagelijks hoeft te vullen
23-11-2014 16-03-2017 01-07-2020
<<

MrsMath

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2657

Geregistreerd: 02 Sep 2013 14:28

Bericht 16 Dec 2020 19:18

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik heb maandag witlofsoep gemaakt, maar die was wel bitter, zeker de tweede dag, ik was de enige thuis die het lekker vond.

Witlof roerbakken vind ik ook lekker, eventueel met honing.
L 7-10-2011
N 23-5-2013
<<

Arwyn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9634

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:06

Bericht 16 Dec 2020 19:55

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik vond witlof vroeger ook niet lekker Zora, maar tegenwoordig word ik er zo blij van! En dan heel simpel met ham en kaas uit de oven. Nom! Helaas ben ik hier de enige die het lust, dus we eten het nooit..
Ik hou van jou, van heel jou

augustus 2015 - juni 2018 - januari 2022
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17373

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 16 Dec 2020 20:32

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Blue Phone schreef:
Zora schreef:Heeft iemand van jullie hervulbare cups voor in de nespresso? Dat lijkt me wel wat, zeker gezien de hoeveelheid afval die je ermee bespaart. Maar ik ben bang dat het wel irritant wordt, dat vullen, en dat je dan toch eerder voor gemak gaat. Hoe bevalt het jullie?


Ja! Wij hebben bluecup. Bevalt goed, maar het is inderdaad wel even een werkje. Vooral de oude koffie er uit halen vind ik wat gepruts. Vullen is heel makkelijk. Wij hebben wel genoeg cups voor een aantal dagen zodat je niet dagelijks hoeft te vullen


Hey top! Ik ga die even opzoeken!

Witlof met honing klinkt alsof we dat nog wel lekker vinden, thanks. Met ham en kaas aten we het vroeger idd, brrr haha nu eten we ook niet veel vlees meer dus het zal een andere combi worden. Thanks voor het meedenken!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

SophieZMY

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2368

Geregistreerd: 23 Mrt 2014 09:52

Bericht 16 Dec 2020 20:52

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Allerhande heeft een superlekker recept voor een ovenschotel met witlof en (mango)chutney. Echt iedereen die dat hier geproefd heeft vindt dat lekker. Ik ben zelf ook niet zo van de witlof normaal, maar hierin 👌🏻

Edit: deze is denk ik ook goed in te vriezen
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17373

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 16 Dec 2020 22:22

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik ga kijken! Toevallig zat er ook een mango in het pakket haha
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Kaat

Kletskop

Berichten: 679

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:11

Bericht 17 Dec 2020 13:00

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Voor als je nog meer ideeen met witlof zoekt, dit maken wij thuis regelmatig en vind ik (en m’n dochter ook) erg lekker:

Gehakt rul bakken met blikje tomatenpuree en evt wat paprikapoeder meebakken. De witlof fijnsnijden (ik haal het hart er altijd wel uit) en meebakken. Evt op het laatst nog een beetje water toevoegen als het mengsel erg droog is. Rozijntjes en wat kaneel er doorheen. Evt kan je nog wat komijnzaad er doorheen doen. Wij eten dit dan met rijst.
03/2019
11/2020
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5876

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 17 Dec 2020 14:06

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik zou die bloemkool gewoon blancheren en in porties invriezen. Ik eet bloemkool het liefst geroosterd uit de oven met wat komijn, kerriepoeder en olijfolie er overheen met een kwarksausje met knoflook er bij om te dippen. Dat maak ik ook weleens van de diepvries bloemkool van de AH, dus moet ook lukken als je zelf de bloemkool invriest denk ik.

Witlof vond ik als kind echt niet lekker, inderdaad die versie met ham en kaas brrrr. Sinds ik op mijzelf woon nooit gemaakt, ik zou het eens moeten proberen, maar geen tips dus.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17373

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 17 Dec 2020 14:22

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Dank voor de tips beide!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 21 Dec 2020 19:16

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik vind dit helemaal geen stomme vraag (heb zo’n hekel aan die titel hier, en in algemeen ook, het weerhoudt me echt van het gebruik van het topic) maar stel hem toch hier. Ik kreeg net een bos verse salie en nu zoek ik fijne recepten met verse salie.

Wat is jullie lievelingsrecept met verse salie?

Ik zie al leuke pasta’s, en salieboter. Het hoeft niet kindvriendelijk te zijn want die twee zijn morgen uit logeren. Wel graag zonder vlees!
#teammaple🍁
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43718

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 21 Dec 2020 19:37

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Salie, m'n favoriete kruid! ❤️ Ik had't zelfs in m'n bruidsboeket.
Helaas remt het de borstvoeding dus ik durf niet niet veel te eten.

Het allerlekkerste vind ik toch echt gewoon ravioli en dan boter in de pan met salie. That's it.

Maar saltimbocca vind ik ook heerlijk, weet alleen niet of dat nou echt handig werkt met vega producten. Daarvoor ken ik vega producten niet goed genoeg om een crea alternatief te verzinnen.

Ook lekker: pasta met pompoen, chili peper, (pancetta doe ik 't ook mee) en salie.

Parmezaanse koekjes (heb ik die toen niet voor jou gemaakt?) met salie blaadje erin gedrukt.

Ik vind 't goed werken bij veel herfstige smaken dus pompoen en paddenstoelen zou ik zeggen. En dan kan dat prima een pasta zijn maar iets anders kan vast ook.
Let's discover the world together.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 21 Dec 2020 20:04

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Thanks! Risotto met paddenstoelen en/of pompoen zag ik idd ook voorbij komen. Lekker! Ik ga jouw opties ook nog even bekijken morgen. Ik moet morgen studeren maar ga het opdelen in blokjes waarin ik ook steeds even wat vrije tijd heb zodat ik de preps kan doen voor ons avondeten.
#teammaple🍁
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43718

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 21 Dec 2020 20:19

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Wat je ook zou kunnen doen is een soort stoof iets van pompoen (je kunt ongetwijfeld zelf iets lekkers hier voor bedenken) en dan op 't laatst in wat boter of olie de salie blaadjes knapperig bakken en die erover heen doen.
Let's discover the world together.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 21 Dec 2020 20:38

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Oeh ook een goed idee. Thanks!
#teammaple🍁
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4523

Geregistreerd: 11 Jan 2018 11:25

Bericht 21 Dec 2020 22:30

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Mijn succesrecept met salie is ook ravioli, gevuld met ricotta en spinazie, daarbij een hazelnootpesto, ansjoviskruim en salieboter.

Heb het laatst toevallig uitgeschreven voor een vriendin.

Hazelnootpesto
Ingrediënten
• 55 gram verse basilicumblaadjes, grof gescheurd
• 55 gram hazelnoten, lichtgeroosterd
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 100 ml olijfolie
• 85 gram geraspte Parmezaanse kaas, fijngeraspt
• zeezout en versgemalen zwarte peper
• citroen zeste van 1 citroen


Bereiding
1. Pureer de basilicumblaadjes, hazelnoten, knoflook en olijfolie in de blender of keukenmachine tot een redelijk gladde pasta.
2. Meng de Parmezaanse kaas en zout en peper erdoor.
3. Roer naar smaak wat citroen zeste door de pesto.
4. Zet apart tot de ravioli klaar is.

Ansjoviskruim
Ingrediënten
• 2 el olijfolie
• blikje ansjovisfilet (50 g)
• 50 g panko

Bereiding
1. Smelt de ansjovisfilets in een pan in de olijfolie.
2. Voeg wanneer deze gesmolten zijn de panko toe en bak totdat deze begint te kleuren.
3. Zet apart tot de ravioli klaar is.


Salieboter
• 3 eetlepels roomboter
• 3 eetlepels olijfolie
• 5 takjes verse salie

Bereiding
1. Boter en olie verwarmen in de pan
2. Salie van de takjes plukken en bij de boter en olie in de pan doen tot het net een beetje goudbruin begint te kleuren

Ravioli
Als ik tijd heb maak ik de ravioli zelf maar je kunt ook gewoon ravioli met ricotta en spinazie kopen in de supermarkt ;-)
Koken volgens verpakking en dan ongeveer een eetlepel pesto, 2 eetlepels kruim en 2 eetlepels salieboter er overheen. Maar zou gewoon lekker naar smaak doen!
Laatst gewijzigd door Harrison op 23 Dec 2020 16:43, in totaal 2 keer gewijzigd.
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4523

Geregistreerd: 11 Jan 2018 11:25

Bericht 21 Dec 2020 22:31

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Oh en een makkelijkere is rigatoni met een saus van ui, knoflook, courgette, tomaten en salie.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43718

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 21 Dec 2020 23:23

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Wat klinkt dat ontzettend lekker Harrison!
Let's discover the world together.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 21 Dec 2020 23:23

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Nou inderdaad zeg. Ik denk dat ik niet meer verder ga zoeken nu.
#teammaple🍁
<<

Anoniem313

Bericht 22 Dec 2020 10:04

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik heb ook een vraag die helemaal niet stom is maar waarbij ik graag zou zien dat de wijnliefhebbers met me meedenken.
Donderdag eten we een ongelijk menu: twee mensen vega en eenmaal vis/vlees. Ik wil dezelfde wijnen serveren. Bij de meeste gangen kom ik er wel uit maar wat denken jullie van deze:
Het visgerecht is kabeljauw gegaard in gerookte boter met paddenstoelen/brioche/truffel.
Het vega gerecht is ravioli met cepes, schorseneer, Parmezaan en truffel.

Truffel is dus de gemene deler, maar het vega gerecht lijkt me nog wel veel aardser dan het visgerecht. Zelf dacht ik aan een (licht gekoelde) Pinot Noir of iets in die richting - ik moet ook nog even kijken wat ik allemaal in huis heb want in principe wil ik uit eigen voorraad drinken.

Denken jullie ook zo en/of zijn er nog andere opties waar ik niet aan denk? De gangen ervoor drinken we wit, ik denk Auxerrois en Chablis, en erna gaan we sowieso door naar steviger rood want dan gaat de vleeseter hert eten.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43718

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 22 Dec 2020 10:34

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Oh lekker Auxerrois.
Ja mijn eerste gedachte was ook een Pinot Noir. Evt een Beaujolais misschien voor de vis maar bij de truffel twijfel ik daarbij, dat is denk ik te fruitig. Anders misschien Zweigelt? Of ik dacht misschien nog aan een jongere GSM blend, (Grenache, Syrah, Mourvedre) uit de zuidelijke Rhone. Dat kan wel weer wat beter met de truffel denk ik. En heel misschien een Valpolicella (classico, niet te gerijpt). Dat kan zeker bij het vega, vis twijfel ik maar denk het wel.
Klinken als heerlijke gerechten beide!
Let's discover the world together.
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4523

Geregistreerd: 11 Jan 2018 11:25

Bericht 22 Dec 2020 10:39

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ja ik zou denk ik hetzelfde doen. Of een Nebbiolo druif maar die is nog iets aardser denk ik dus dat is misschien bij de kabeljauw weer minder. Nou nee dat is te heftig denk ik.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43718

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 22 Dec 2020 10:53

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Harrison schreef:Ja ik zou denk ik hetzelfde doen. Of een Nebbiolo druif maar die is nog iets aardser denk ik dus dat is misschien bij de kabeljauw weer minder.


Lekker! Of Dolcetto, dat is een wat lichtere druif uit Piemonte.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem309

Bericht 22 Dec 2020 11:05

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Urban Naked schreef:Ik vind dit helemaal geen stomme vraag (heb zo’n hekel aan die titel hier, en in algemeen ook, het weerhoudt me echt van het gebruik van het topic) maar stel hem toch hier. Ik kreeg net een bos verse salie en nu zoek ik fijne recepten met verse salie.

Wat is jullie lievelingsrecept met verse salie?

Ik zie al leuke pasta’s, en salieboter. Het hoeft niet kindvriendelijk te zijn want die twee zijn morgen uit logeren. Wel graag zonder vlees!


Oh, salie is ook hier echt 1 van mijn favoriete kruiden. Ik gebruik het ook vaak door de risotto maar dat doe ik altijd op gevoel dus daar heb ik geen recept bij.

Wat ik ook vaak doe is kippenpoten met salie (en eventueel rozemarijn). Dan maak ik onder de huid een pocket waar ik het in stop en wordt het dus onder de huid meegebraden zodat het lekker de smaak kan afgeven.
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers