Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 10:35

Ik ben nu 12,5 week zwanger en over 3,5 week hebben we een pretecho met geslachtsbepaling. Heel benieuwd natuurlijk vind het zo leuk!
Al vanaf dat ik jong ben zie ik mezelf meer als meisjesmoeder. Maar als ik nu nadenk over een klein jongetje krijg ik ook een glimlach op mijn gezicht. Lijkt me ook heel erg leuk! Dus eigenlijk is die voorkeur helemaal weg lijkt het wel. Ik heb nu ook echt het voorgevoel dat het een jongetje wordt.
Hoe stonden jullie daarin? Wisten jullie überhaupt wat het werd? En had je een voorgevoel!

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 10:39

Ik wist het bij beide niet. Had wel een voorgevoel en kwamen beide uit.
Bij zoon was dat gevoel wel veel sterker maar onbewust heb ik bij dochter dingen gekocht die meer voor meisjes was.
En een voorkeur had ik niet.

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 10:40

Ik had beide keren geen voorkeur. Bij de eerste had ik op een gegeven moment heel sterk het gevoel dat het een meisje was dat bleek ook te kloppen. Bij de jongste had ik niet echt een voorgevoel maar omdat zoveel mensen een jongen dachten, dacht ik het ook. Maar dat bleek ook een meisje :)

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 10:41

Ik had altijd voor me gezien dat ik als eerste een dochter zou krijgen. Toen ik hoorde dat het een jongetje was, was ik superblij. De tweede keer had ik eigenlijk gerekend op nog een jongetje. Toen ik hoorde dat het een meisje was, was ik opnieuw superblij.

Mijn voorgevoelens klopten dus niet, maar ik had ook geen voorkeur, ik kon beide keren meteen omschakelen en was echt blij.

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 10:46

Nee had ik niet. En ik was alle keren dolblij. Een zoon of een dochter. Allebei geweldig!

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 10:50

Wij hadden allebei een sterk voorgevoel dat het een jongetje was. Toen het een meisje bleek te zijn, vond ik dat ook best even moeilijk en dat vond ik dan ook weer stom van mezelf. Had te maken met mijn miskraam ervoor, waarbij ik ook sterk het gevoel had van een jongetje en dit was denk ik onbewust de 'herkansing' en nu was het idee jongetje dus ook dood.

Na een week was ik er wel overheen en begon ik de leuke dingen van een meisje te zien, gelukkig.

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 10:54

Bij de oudste wisten we het bij de 20 weken echo. Ik had geen voorgevoel, maar wel een voorkeur. Die voorkeur hadden we allebei alleen omdat we de naam die we hadden voor een meisje zo graag wilden geven. Het werd ook een meisje.

Bij de jongste hadden we met 15 weken een pretecho. Dit keer hadden we wel een lichte voorkeur voor een jongetje, maar puur omdat we al een meisje hadden. Weer werd het een meisje en toen we dat zagen waren we allebei juist veel blijer dan we vooraf verwachtten. Ook deze keer waren we meer overtuigd van de meisjesnaam dan van de jongensnaam.

Ooit hoop ik nog wel een 3e kindje te mogen krijgen en dan heb ik toch wel een voorkeur voor een jongetje.
Vroeger zag ik mezelf echt als jongensmoeder, maar meisjesmoeder past uiteindelijk beter bij mij denk ik.

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 10:55

Ik had het gevoel dat het een jongetje zou zijn en dat klopte! Stiekem had ik ook wel een voorkeur voor een jongen, ik zag en zie mezelf niet als meisjesmamma.

Betekent uiteraard niet dat een meisje niet welkom zou zijn geweest, maar m'n gevoel, alles zei gewoon dat het een jongetje zou zijn en dat het ook zo bij ons zou horen.

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 10:56

Ik riep vanaf dag 1 dat het een jongen zou zijn. En dat klopt

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 11:04

Ik heb vanaf het begin al gedacht dat het een jongen zou zijn. Dat bleek het ook te zijn. Ik ben er echt super blij mee.

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 11:06

Als ik heel eerlijk ben zag (en zie) mezelf wel echt als een meisjes moeder en ik ben dus ook super blij dat ik 2 dochters heb. Maaaaar, als ik 2 jongens had gekregen of 1 jongen en 1 meisje was ik daar net zo gelukkig mee geweest.
Het is absoluut niet zo dat een jongen minder welkom was geweest. Maar als ik bij wijze van spreken vooraf had moeten kiezen dan had ik 2 keer een meisje gekozen. En mijn man trouwens ook :wink:

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 11:32

Vanaf het begin had ik het gevoel dat het een meisje werd en stiekem ook wel een beetje voorkeur daarvoor. Gewoon, omdat ik alleen maar 2 neefjes heb en ik vond dat we daar een meisje bij verdiende.
Pas toen we een jongensnaam hadden (ergens rond de 30wk ofzo) verdween m'n voorgevoel voor een meisje en eigenlijk ook m'n voorkeur. Het was zo'n toffe jongensnaam!

Uiteindelijk bleek m'n eerste gevoel juist en kregen we een meisje.

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 11:36

Ik had bij beide een voorgevoel dat het een jongetje was en zag mezelf als jongensmoeder. Geen voorkeur, maar puur een gevoel. Zowel Sjakie 1 als 2 bleken meisje te zijn.

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 12:03

Er was niet echt een voorkeur, wel een voorgevoel. Je kunt ook zo weinig aan het geslacht doen, dus het had weinig zin een voorkeur te hebben. Bij de echo waren we heel blij en het klopte gewoon. Denk dat bij het andere geslacht we hetzelfde gevoel gehad zouden hebben.

Nu kreeg een collega van mijn vriend recent een jongetje, terwijl de echo's zeiden dat het een meisje was. Als het verkeerd gezien is bij ons zouden wij wel een groot probleem hebben, aangezien we pas namen zijn gaan zoeken toen we het geslacht wisten.

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 12:12

De eerste weken van de zwangerschap had ik heel erg het gevoel dat het een jongen zou zijn, maar dit gevoel verdween ook weer. Bij de 20 weken echo bleek het inderdaad een jongen. Ik had geen voorkeur, maar ik kom echt uit een meidenfamilie dus moest wel even omschakelen zo van wat ga je dan doen met een jongetje :palm:

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 12:27

Bij dochter wist ik t niet, had ook niet echt een voorgevoel. Wel waren we meer met jongensnamen bezig waardoor t gevoel meer naar jongen ging. Maar t was dus een meisje. En eerlijk, achteraf was ik daar heel blij mee!! Ik denk dat ik toch meer een meisje mama ben, en aangezien ik er alleen voor stond haalde ik daar ook troost uit (maar lastig te zeggen, mss was dat ook als t een jongetje was)

Nu bij de 2e had ik sterk t voorgevoel van een meisje, maar blijkt t een jongetje te zijn. En nog steeds moet ik aan dat idee wennen. Vind t heerlijk om met dochter te tutten, ook met de dochters van vriend. M'n gevoel zegt nu dat meisjes veel knuffeliger zijn, maar ik hoor ook verhalen dat jongens ook knuffelig kunnen zijn;)
Sowieso is hij natuurlijk van harte welkom, dat zonder twijfel!! Maar ben stiekem ook benieuwd hoe t is om een jongetje te hebben

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 12:29

Ik heb altijd graag een dochter gewild, en uiteindelijk 2 gekregen.
Bij nummer 2 vond ik het allemaal best, maar een jongen hadden we beiden stiekem toch wel heel leuk gevonden. Ik zag mezelf vroeger echt al langs de lijn staan van het voetbalveld haha, maar helaas! Gekke is dat ik helemaal geen kinderwens meer heb, maar als ik van die stoere jongetjes zie lopen uit groep 5/6 dan krijg ik wel weemoed haha

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 12:39

Ik had zelf geen voorkeur en voorgevoel.
Vriend had voorkeur voor een jongetje maar dacht echt dat het een meisje zou worden. Hij heeft er echt een tijd aan moeten wennen!

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 12:44

Ik had een voorkeur voor een meisje, ik zag mijzelf echt als meisjesmoeder. Komt denk ik ook doordat ik zelf alleen een zusje heb en alleen meisjesspeelgoed gewend was. Ik kon mij geen voorstelling van een zoon maken. Beide zwangerschappen had ik een heel sterk voorgevoel voor het geslacht, dat bleek beide keren te kloppen. Nu heb ik echt het gevoel zwanger te zijn van weer een jongen, ben benieuwd of het weer klopt! Toen de oudste een jongen bleek te zijn was ik trouwens, ondanks mijn voorkeur, helemaal niet teleurgesteld.

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 12:57

Bij de eerste had ik een kleine voorkeur voor een meisje. Mijn zus en broer hebben allemaal jongens dus een meisje leek me dan ook wel leuk. Een voorgevoel had ik bij beide niet en een voorkeur bij de 2e ook niet. Wij willen graag nog een 3e en misschien 4e kindje. Dan zou ik het wel leuk vinden om een jongen te krijgen. Maar een meisje is ook welkom natuurlijk.
Laatst gewijzigd door Anoniem210 op 31 Mei 2017 18:50, in totaal 1 keer gewijzigd.

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 13:01

Mijn man en ik hadden een lichte voorkeur voor een meisje, maar mijn gevoel zei dat het een jongen was. Uiteindelijk bleek mijn voorgevoel te kloppen en krijgen we een zoon. Dat was wel even omschakelen, voor veel mensen ;) ook voor mijn moeder en zussen, hahaha!

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 13:05

Ik had geen voorgevoel, wel altijd gedacht een meisjes mama te zijn. Kon me geen voorstelling maken van een jongen krijgen.

Mijn man had de eerste 2x voorgevoel van een meisje en derde keer een jongen maar werd weer een meisje. Hij had verwacht dat zijn gevoel nogmaals zou kloppen.

We wisten het alledrie de keren voor de 20 weken. Mijn man had bij ons derde kindje wel echt de voorkeur voor een jongen en hij was dan ook echt een dag teleurgesteld dat er nog een meisje bij kwam, blij dat alles gezond was maar hij had ergens toch de hoop dat we er een jongetje bij zouden lrijgen. Na die dag teleurstelling is hij de eerste kleertjes voor onze jongste gaan halen en was zijn bui weer voorbij.

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 13:18

Ik had alle drie de keren vanaf het begin een heel sterk voorgevoel en alle drie de keren klopte het ook, best apart.

Bij de oudste en middelste wisten we tot aan de bevalling het geslacht niet. Bij de oudste was ik echt heel verbaasd geweest als ze hadden gezegd dat het een meisje was, het was dus ook een jongen. Bij de middelste had ik heel sterk het gevoel dat het een meisje zou zijn, maar hield wel een flinke slag om de arm omdat ik ergens bang was dat dit mijn wens was die de kop opstak ipv een voorgevoel. Ze was dus inderdaad een meisje.

Bij de jongste dacht ik meteen al dat het een jongetje zou zijn. We hebben toen met 16 weken een geslachtsbepaling laten doen en hij was inderdaad een jongen.

Heel bijzonder vond ik het, dat voorgevoel.

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 13:22

Bij de oudste had ik een voorkeur voor een meisje. Voorgevoel was toen ook een meisje. Mijn man had een voorkeur voor een jongen. Bij de 20 weken echo was hij teleurgesteld en moest echt schakelen. Bij de jongste had ik geen voorkeur en geen voorgevoel. Mijn man had ook geen voorkeur. Bij de 20 weken echo was niet goed te zien wat het geslacht was. Ze deed een voorspelling voor een meisje en dat was idd ook zo. Bij een onverwachte echo met 35 weken was het heel duidelijk te zien.

Ik heb in het begin van onze relatie tegen mijn man gezegd dat hij alleen maar dochters zou krijgen :D.

Re: Voorkeur en voorgevoel voor geslacht

31 Mei 2017 13:46

Bij de eerste had ik geen voorkeur maar wel een sterk voorgevoel dat het een meisje zou zijn.

Bij de tweede vond ik het voor mezelf leuk om een meisje te krijgen. Dan had ik van beide geslachten een. Maar voor mijn zoon zou ik het juist leuk vinden als het weer een jongen zou zijn. Weer had ik een sterk voorgevoel dat het een meisje was dus ging ik er maar vanuit dat ik het weer mis had en het een jongen zou zijn.

Ik heb nu dus 2 zoons. Dus na mijn zwangerschappen vertrouw ik mijn voorgevoel ook niet meer ;)
Plaats een reactie