Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Voorjaar 2014 mama's

<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3792

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 17 Feb 2014 16:28

Re: Voorjaar 2014 mama's

Roze: Mooie foto! Toch goed geweest om nog een infoavond te volgen. Juist ook voor je vriend, fijn dat hij zo betrokken is.
Lindsya: Jammer dat je veel pijn hebt. Dan is het allemaal toch net wat zwaarder. Hopelijk blijft de kleine goed liggen! Hoe veel weken moet je ookalweer nog?

Dolfijntje: Er heeft toch ook (buik)griep geheerst? Maar je bent dus echt aan het aftellen, ik kan het me voorstellen! Klinkt trouwens al een leuke valentijn! Ik merk ook dat mijn vriend steeds meer ‘mee’ gaat doen. Praten tegen de buik enzo. “hallo, hier is papa” (en dan met zo’n super zware stem ineens :smile: )
Slim trouwens om de enveloppen al klaar te hebben, straks lekker kaartje erin en klaar!
Shy: ik ga ook naar de negen maandenbeurs! Maar welke dag weet ik nog niet zeker.
Katrien: Wat grappig! Hier merk ik geen reactie op bepaald soort eten. Leuk trouwens nog een echo! Veel plezier vrijdag!
Eppie: heel mooi kamertje!! Gaaf die donkere meubeltjes! Echt leuk!

All: Deze week dus lekker naar de negenmaandenbeurs, daar heb ik veel zin in. Kamertje is bijna helemaal geschilderd. Eindelijk… ik wil nu ook graag dat het snel af is. Ik heb nog heel weinig aan bijvoorbeeld kleertje en spullen gekocht, maar wil nu kunnen inrichten en overzicht hebben over wat we allemaal al hebben en wat er nog nodig is.
Afgelopen week trouwens een infoavond over bevallen gehad van de verloskundige praktijk. Dat was erg leerzaam en goed om allemaal te horen. Vriend vond het ook interessant en we hebben toch weer wat nieuwe dingen gehoord.
Lichamelijk gaat het trouwens nog steeds erg goed. Wel gaan sokken wat moeilijker en moet ik goed zoeken in mijn kledingkast naar wat nog past. Maar ik kan het zo nog wel even uitzingen!
<<

Moonlight

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 51

Geregistreerd: 09 Okt 2013 12:08

Bericht 18 Feb 2014 14:01

Re: Voorjaar 2014 mama's

Hallo dames!

Hier ben ik ook weer even. Nog de laatste loodjes voor mijn verlof en dan kan ik thuis de laatste paar puntjes op de i zetten! Ik word ZO onrustig van die kleine dingetjes die nog gedaan moeten worden zoals het klaarmaken van de babytas en mijn vluchttas etc.
Morgen mijn laatste dag en dan verlof!! Heel gek idee maar ook tegelijkertijd heel erg lekker, want ik hoop zoveel mogelijk lekker uit te kunnen slapen en te kunnen rusten voordat onze lieve kleine druktemaker erbij komt :love:

Zondag gaan we lekker een nachtje naar een hotel, en 9 maart ook nog een nachtje in Haarlem hartje centrum. En dan is het wachten op onze kleine meid haha. Ik ben zo benieuwd wanneer ze zich aan dient. Ik had eerst heel sterk het gevoel dat ze eerder zou komen (maart) maar nu heb ik soms ook het gevoel dat ze ook zomaar nog eens tot 40+ weken kan blijven zitten…

Heb 3 shirts waarvan 1 met korte mouwen, een hemdje, een vestje, dikke sokken, 3 onderbroeken, 2 kraamverbanden (als ik er meer nodig heb hebben ze dat in het ziekenhuis wel) en 2 jogging broeken oh ja en massage olie als vriendlief mag masseren tijdens de weeen of gewoon om me te laten ontspannen. Ook nog wat te eten en een bidon om mezelf schoon te spoelen tijdens het plassen zodat het minder pijn doet. Toiletartikelen moet ik er nog in doen

De baby tas moet ik nog inpakken.

Geboortekaartje staat klaar online en kan zo verzonden worden zodra we weer lekker thuis zijn. Nu nog de commode inrichten hoe het mij het meest praktisch lijkt. Al die kleine dingetjes zorgen ervoor dat ik vrij snel in “paniek” kan schieten haha. Ik wil gewoon alles uit mijn hoofd weghebben en afgewerkt hebben. Gelukkig is er niet meer zoveel te doen. Nog 2 wasjes en dan is dat ook aan kant.

Hoe gaat het met jullie? Al gerommel te voelen?
Afbeelding
<<

Mikado

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 870

Geregistreerd: 22 Sep 2013 19:25

Bericht 18 Feb 2014 14:55

Re: Voorjaar 2014 mama's

Hier een teken van leven van mij! Heel druk met m'n werk, alles afronden en ook thuis met van alles bezig (babykamer). Weinig tijd en energie om uitgebreid te forummen, maar dat ga ik vast in m'n verlof wel inhalen. Nog 2,5 weken werken.... Ben er echt enorm aan toe! Merk dat ik steeds vermoeider ben aan het eind van een werkdag, tijd om rustig aan te doen dus.

Vorige week twee keer in het ziekenhuis geweest voor een ctg, voelde de baby heel weinig. Gelukkig was alles goed, de baby ligt nu gewoon bijna 'klem' waardoor ze minder beweegt, maar alles zag er prima uit.

Sinds vorige week staan de meubeltjes in de kamer, ben er zo blij mee. Zijn nog wel aan het schuiven, we hebben een klein kamertje en het is nog zoeken naar de meest praktische indeling. Daarna kan de verdere aankleding beginnen!

Ik ga morgen naar de 9maandenbeurs samen met mijn moeder, heb er zin in!

Moonlight, hier nog niks aan het rommelen, het is erg rustig. Heerlijk dat jullie nog een nachtje weg gaan. Wij gaan ook volgende week een nachtje weg, naar Texel. Heb er erg veel zin in! Ben benieuwd hoe jij de commode gaat inrichten, heb zelf namelijk geen idee nog! Succes nog met de laatste werkdagen.

Solei, ook nog lekker druk bezig met het kamertje zo te lezen. Hier begin ik ook moeite te krijgen om m'n sokken en schoenen aan te doen, moet dan wel erg om mezelf lachen stiekem. En dan moet ik nog 9 weken! Veel plezier op de 9maandenbeurs!

Katrien, hier ook een baby die erg op voedsel reageert. Voel haar het meest vlak na het eten. Houden het er maar op dat ze net zo van lekker eten houdt als haar ouders, haha. Krijg je bij jullie verloskundige standaard een liggingsecho? Succes vrijdag!

Dolfijntje, voor jou komt het nu wel erg dichtbij, spannend! Handig om alvast de enveloppen te schrijven, dat wil ik ook in mijn verlof alvast gaan doen.

Eppie, wat is jullie kamertje leuk geworden! Mooie kleurtjes zo samen. En ook lekker nog een weekendje weg samen, goed vooruitzicht! Vermaak je je een beetje tijdens je verlof?

Shy, hoe was de liggingsecho? Of heb ik daar overheen gelezen? :razz: Ben ook benieuwd of je nog steeds gesprekken hebt en of je al wat beter in je vel zit.

Snoezel, voor jou gaat het ook al snel! Begint het al te rommelen? Fijn dat je to-do-lijstje steeds korter begint te worden. Die van mij wordt alleen maar langer, verzin steeds weer iets nieuws, mijn man wordt er gek van, haha!
2014 2016 2019
<<

Anoniem75

Bericht 18 Feb 2014 15:00

Re: Voorjaar 2014 mama's

Hallo meiden,

Nog even een berichtje van mij totdat alles hectiek losbarst wbt de verhuizing. Morgen krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis en we willen er dan 3 of 4 Maart inzitten. Rond 13 Maart komt de baby dus dat hoop ik dat meneer ook netjes tot die datum blijft zitten.

Ik loop nog steeds bij de Pop Poli en ik ben nog steeds blij dat ik die stap heb gezet. Ik word goed begeleid en een deel van mijn angsten zijn een heel stuk verminderd. Wel begin ik nu langzaam een beetje te knijpen voor de keizersnede. En dan met name de ruggenprik en de operatie zelf. Ik hoop echt heel erg dat alles goed gaat zowel met mij als met de baby. En dat hij maar gezond ter wereld mag komen!

Ik hoop dat iedereen een goede bevalling mag ondergaan en dat we maar bevallen van een stel mooie gezonde kindjes!
<<

Shy

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1232

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:29

Bericht 18 Feb 2014 15:19

Re: Voorjaar 2014 mama's

Solei, leuk dat je ook gaat! Alleen jammer dat je nog niet weet wanneer. Lijkt mij leuk om iemand van hier tegen te komen :)

Mikado: het was mooi om die liggingsecho te hebben. Ze ligt al wel ingedaald, verder had ze een mooi gewicht voor het aantal weken dat ik zwanger ben. Ook haar gezichtje best duidelijk kunnen zien, ben zoooo benieuwd :smile:

Ik heb trouwens geen gesprekken meer gehad, heb er in totaal twee gehad. Ik zou contact opnemen met haar om een nieuwe afspraak te maken, uiteindelijk heb ik contact opgenomen omdat ik zelf voelde dat het beter ging. Heb zelf de diagnose gesteld dat ik een december winter dip had :P. Ik bewaar haar nummer en mocht ik haar weer nodig hebben dan is een belletje zo gedaan.

Oh en veel plezier op Texel! Vind dat op mijn eigen huis na het fijnste plekje in Nederland volgens mij haha :cheering:

Razz: wat fijn dat jij je ook wat beter voelt, kan je er ook over praten dat je bang bent voor de keizersnee en ruggenprik? Kan denk ik wel een beetje angst wegnemen nog of niet?

Ik dacht trouwens dat ik het geboortekaartje had gevonden... Kom nu zoveel andere websites tegen met ook hele leuke kaartjes. En dan begin ik weer te twijfelen, terwijl ik deze echt geweldig vond. Gelukkig houd mijn man zijn mening wel vast en dat is het kaartje welke ik het leukst vond. Moeilijk :omg:

Hetzelfde heb ik wel is met de naam, alsjeblieft is dit herkenbaar? Ik word gek van mijzelf, ze moet er toch haar hele leven mee doen :laughcry:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
<<

Mikado

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 870

Geregistreerd: 22 Sep 2013 19:25

Bericht 18 Feb 2014 15:24

Re: Voorjaar 2014 mama's

Razz, wat zal het druk voor jullie worden! Veel succes maar ook veel plezier! Heerlijk dat je nu de babykamer ook kunt gaan inrichten. Hoe is het met de waterpokken van je zoontje?

Shy, heeeel herkenbaar je twijfels. Hier spelen er nog steeds 2 namen in mijn hoofd, terwijl we eigenlijk al een keuze hadden gemaakt. Mijn man houdt het gewoon bij de eerste keuze, haha. Hetzelfde geldt voor het geboortekaartje, we hadden het perfecte kaartje gevonden en waren er helemaal uit. Nu kom ik gisteravond weer een leuk kaartje tegen en ga dan zo twijfelen.... Het hoeft ook niet allemaal perfect te zijn natuurlijk, maar wil het wel zo goed mogelijk doen, haha. Nu ook weer met het inrichten van de babykamer, ik blijf maar mijn man vragen om meubels te verschuiven. Dat hij nog niet gillend gek is geworden :laughcry:
2014 2016 2019
<<

Patsy

Bericht 18 Feb 2014 15:39

Re: Voorjaar 2014 mama's

Mikado, bij mijn verloskundige is de liggingsecho rond de 36 weken standaard. Apart hoe dat verschilt per verloskundige. Ik ben heel benieuwd, de laatste keer dat we de baby zagen was met de 20 weken echo. Nu zal er een stuk minder te zien zijn, maar toch...

Razz, heel veel succes met de verhuizing! De keizersnee gaat helemaal goedkomen!

Shy, wij zijn al heel lang uit de namen, maar vorige week begon ik ook ineens te twijfelen. Ik hoopte dat mijn man zou zeggen dat we gewoon de naam zouden doen die we al lang in ons hoofd hadden, maar dat zei hij dus niet :palm: . Hij vindt beide namen erg mooi, en zei dat we nu nog kunnen switchen dus dat ik er maar goed over na moet denken. Ik twijfel nu dus....
<<

Anoniem75

Bericht 18 Feb 2014 17:36

Re: Voorjaar 2014 mama's

Shy ja opzich wel. De angst is er alleen sinds deze week. Komt omdat het nu natuurlijk dichterbij komt en ik heb de officiële datum al. Dan ga je toch weer nadenken enzo. Maar ik laat het gewoon op me af komen want erger als bij S. kan het niet worden. Nouja kan wel maar daar ga ik niet van uit. Lastig wbt het geboortekaartje! Ik heb er zelf een ontworpen omdat ik ook niet het perfecte kaartje kon vinden. Misschien ook iets voor jou om te doen? Qua naam zijn we er gelukkig al heel wat weken uit al twijfel ik soms. Maar we blijven bij deze want anders krijg ik denk ik echt spijt.

Mikado de waterpokken zijn zo goed als weg. Hij houdt er denk ik 2 littekentjes aan over. Op z'n rug en eentje langs zijn oortje. Het is echt 2 dagen heel erg geweest met koorts en al en hij zat echt helemaal onder op z'n armen na! Nu zijn het nog lichte rode vlekjes.

Katrien dankjewel! Ik zou bij de naam blijven die je nu hebt. Ik ben bij S. en bij deze ook even gaan twijfelen maar ik ben bij S. blij dat ik gewoon bij zijn naam ben gebleven. En die naam die we nu hebben vinden we gewoon leuk en past goed bij ons!
<<

Patsy

Bericht 18 Feb 2014 17:53

Re: Voorjaar 2014 mama's

Dat doen we denk ik ook hoor, ik vind dat al zo lang dé naam dat ik bang ben dat ik spijt krijg anders. Maar stiekem twijfel ik af en toe wel.
<<

Lindsya

Noob

Berichten: 156

Geregistreerd: 05 Sep 2013 13:51

Bericht 18 Feb 2014 18:34

Re: Voorjaar 2014 mama's

Hallo allemaal,

Hier gaat alles redelijk. Veel moe en nog steeds pijn onderin. Nog een paar weekjes. Ik ben nu 35 weken en 1 dag dus het gaat opschieten. Vandaag de bed verhogers en de ruggesteun geleverd dus die zijn ook binnen. In week 37 even er onder zetten. Donderdag een liggingsecho en mijn bevallingsplan bespreken bij de verloskundige.
Mijn zoontje heeft lekker een weekje vrij van school dus lekker rustig aan doen en uitslapen. Nog wel de laatste dingen in huis doen en dan is dat ook klaar.

Shy, wij hadden tot 31 weken de naam vast staan maar die is nu veranderd en daar ben ik wel heel blij mee dus het is herkenbaar, zouden de hormonen wel zijn. Mij zoontje 7 jaar en is er nu echt bewust mee bezig dat die en broertje gaat krijgen. Jouw zoontje zo het ook wel erg leuk gaan vinden.

Razz, jullie hebben al een huis gekocht dat heb ik even gemist. Hebben jullie in het dorp gevonden waar jullie wilde wonen? Hopelijk halen jullie datum, moet er veel gebeuren?

Mikado, gelukkig dat alles goed was met de klein bij de ctg scan. Leuk dat de meubeltjes in elkaar staan. Ons babykamer is ook klaar en ik twijfel ook steeds of ze goed en praktisch staan. Veel plezier op de negen maanden beurs.

Moonlight, lekker nog een paar daagje weg samen, heerlijk geniet ervan. Heerlijk bijna verlof, kan je alles nog in orde maken voor de kleine er is.

Solei, nog lekker bezig met de babykamer. Gelukkig dat je geen lichamelijke klachten heb. Veel plezier op de beurs ook. Ik ben nu 35 weken en 1 dag.

Katrien, balen dat je een baal week heb gehad. Ik neem mijn vluchtkoffer ook niet overal mee naartoe, ik woon naast het ziekenhuis dus de koffer is zo gehaald en ik ga nu ver meer weg. Grappig dat de kleine reageerde op je milkshake.

Eppie, leuk dat het kamertje af is, hij is echt heel mooi geworden. Lekker ook nog even weg met je man, geniet ervan.

Dolfijntje, gelukkig dat alles af is. Dat is altijd een minder werk enveloppe schrijven, zeker als je de veel moet. Het besef dat ik al moeder ben, heb ik wel maar dat er straks twee kindjes mama gaan zeggen dat besef moet nog komen.

Groetjes
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3792

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 18 Feb 2014 21:16

Re: Voorjaar 2014 mama's

Moonlight: wat heerlijk dat jullie nog een paar dagen weg gaan! Nog even met z’n tweeën. En lekker verlof!! Dat kun je idd lekker alle puntjes op de i zetten.

Mikado: Heb jij ook soms al zo’n zucht als je je been op moet tillen om je sok aan te trekken :smile: ? Wat is een ctg eigenlijk? Wel fijn dat alles goed bleek te zijn. Betekend dit dat je kindje al is ingedaald?

Razz: Wat een goede beslissing om naar die poli te gaan. Je krijgt zo te zien nog genoeg aan je hoofd. Ook gezien je andere topic. Ik hoop voor je dat de baby gewoon blijft zitten!

Shy: Ik heb net afgesproken om op zaterdag te gaan.
Jammer dat je zo twijfelt over de naam en het kaartje. Kun je niet de namen een paar keer zeggen en kijken welke het vertrouwdste klinkt? Of is dat te gemakkelijk gedacht?

Lindsya: dat begint op te schieten zeg! Heb je nog aparte dingen in je geboorteplan? Wel fijn om dat te bespreken. Hopelijk hou je het nog even vol.

All: vandaag bij de vk geweest en ze dacht te voelen dat we een grote baby hebben. Dus nu krijgt ik alsnog een groei-echo om dit te controleren. Komende donderdag al. Ik weet niet wat het voor gevolgen heeft als we echt een groot kind hebben, maar voor nu kan ik mij er niet druk om maken. Eerst maar eens op de echo kijken. We hebben het vandaag niet over onze ‘kleine’, maar over onze Holle Bolle Baby! :smile:
Kindje lag al mooi met t hoofd naar beneden en had niet veel plek meer om te draaien. Dus ik hoop dat HolleBollebaby dat dan ook niet gaat doen.
<<

Shy

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1232

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:29

Bericht 18 Feb 2014 22:11

Re: Voorjaar 2014 mama's

Mikado schreef:Razz, wat zal het druk voor jullie worden! Veel succes maar ook veel plezier! Heerlijk dat je nu de babykamer ook kunt gaan inrichten. Hoe is het met de waterpokken van je zoontje?

Shy, heeeel herkenbaar je twijfels. Hier spelen er nog steeds 2 namen in mijn hoofd, terwijl we eigenlijk al een keuze hadden gemaakt. Mijn man houdt het gewoon bij de eerste keuze, haha. Hetzelfde geldt voor het geboortekaartje, we hadden het perfecte kaartje gevonden en waren er helemaal uit. Nu kom ik gisteravond weer een leuk kaartje tegen en ga dan zo twijfelen.... Het hoeft ook niet allemaal perfect te zijn natuurlijk, maar wil het wel zo goed mogelijk doen, haha. Nu ook weer met het inrichten van de babykamer, ik blijf maar mijn man vragen om meubels te verschuiven. Dat hij nog niet gillend gek is geworden :laughcry:


Ik ben 'blij' dat het herkenbaar is haha.
Ik denk ook wel dat het bij de naam blijft die ik het eerste tegen kwam, mijn man moest er wel even aan wennen dus voordat we weer wat tegen komen wat we allebei wat vinden :eyes:
En ook het kaartje, ook het verstandigst om daarbij te blijven haha.

Solei: ik dus ook zaterdag, waar zien we elkaar? :smile:
Ja nee daar heb je een punt, dat kan ik wel doen. Maar dan nog is het moeilijk om te bepalen wat bij haar past :)

Razz: het is misschien niet helemaal vergelijkbaar maar bij mijn vorige zwangerschap was ik zo bang, naarmate de tijd vorderde werd de angst wel minder. Het is natuurlijk ook wel erg spannend als je een datum hebt. Hopen dat het wat weg trekt nog.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem75

Bericht 18 Feb 2014 22:42

Re: Voorjaar 2014 mama's

Lindsya ja klopt. We hebben alles ook in 4,5 week rond gekregen dus het is echt super snel gegaan. We hebben een hoekhuis gekocht met garage en een grote tuin. Dus we gaan er flink op vooruit! We moeten alleen een beetje schilderen, er komen overal nieuwe vloeren en er moet een muurtje terug gezet worden. We moeten op 5 Maart de sleutel van ons appartement inleveren en hopen dan ook 3-4 Maart over verhuisd te zijn en dan moet lukken want we hebben een heel ruim schema opgezet. En idd in het dorp waar ik graag wilde wonen en qua wijk ook naar wens. Ik ga vrijdag ook mijn bevalplan doornemen en heb deze week of volgende week (heb geen zin om op te staan en naar de kalender te lopen) een groei en liggings echo. De vorige keer lag de baby precies op schema en het geschatte gewicht met 39 weken zou ongeveer 5 tot 5,5 pond zijn. Een licht kindje dus. Maar weer een lange baby net als zijn broer :) Hier geen klossen onder het bed maar kratjes Bavaria :wink:

Solei dankjewel. Het is idd even heel erg rustig aan doen ondanks het verhuizen en S. even goed in de gaten houden. Stiekem krijgt onze kleine boef toch veel mee qua stress wbt de verhuizing en een baby op komst. Over een paar weken zitten we hopelijk in wat rustiger vaarwater en krijgen we allemaal weer wat rust en regelmaat in ons leventje. Ik ben benieuwd of het echt een groot kindje gaat worden Solei! Ik ben benieuwd wat ze schatten qua gewicht. Een moeder van eenklasgenootje van S. vertelde vandaag dat haar vriendin van nog geen 60 kilo was bevallen van een 11 ponder :omg: Ik heb maar niet gevraagd hoe ze er vanaf is gekomen down under :no:

Shy ik hoop dat het minder gaat worden. En ander ja moet het maar :laughcry:
<<

Eppie

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 441

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:56

Bericht 19 Feb 2014 14:57

Re: Voorjaar 2014 mama's

Bedankt voor jullie complimenten voor het kamertje.we zijn er ook erg blij mee. We gaan een weekend naar een landal park op een uurtje afstand. Verder weg wou ik niet.
Gisteren bij de verloskundige geweest. Alles was goed. Ik heb meer vruchtwater dan gemiddeld waardoor de baby nog alle ruimte heeft. Dit i s ook de reden dat ik hem/haar heel duidelijk voel. Gelukkig heeft het geen koprol gemaakt en ligt het nog netjes met het hoofd naar beneden.
Bij ons is een liggingsecho met 36 weken ook standaard.
Afbeelding
<<

Appel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1208

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:42

Bericht 19 Feb 2014 15:19

Re: Voorjaar 2014 mama's

Ook weer een teken van leven van mij.
Heb een erg drukke en ook emotionele week gehad. Mijn oom is overleden na een paar spannende dagen in het ziekenhuis, vorige week is hij begraven. Heb het erg met mijn tante te doen die hem uiteraard ontzettend mist. Het is nog even afwachten of zij thuis kan blijven wonen ( ook haar gezondheid laat niet te wensen over). Het blijft dus een spannende tijd.
Afgelopen vrijdag was mijn laatste dagje op de locatie op 1,5 uur rijden en gisteren mijn laatste dagje op de locatie dichtbij. Heb nu dus verlof. Het voelt erg dubbel. Op beide locaties heb ik niet echt afscheid genomen omdat ik gewoon nog steeds niet weet waar ik terugkom na de zomervakantie. Best wel een gek idee dat ik bij 1 van 2 gewoon niet terugkom. Ook al heb ik een voorkeur voor de locatie die dichterbij is vind ik het toch wel jammer dat ik de andere collega's misschien niet weer zie, want ik heb daar wel met veel plezier gewerkt, maar de afstand is gewoon echt veel te groot. Verder ben ik wel echt toe aan verlof, dus ik ga nu ook maar proberen te genieten, ik denk dat dat ook wel gaat lukken uiteindelijk.
Van het weekend heb ik nog de verloskundige gebeld, want ik had het idee dat ik mijn slijmprop was verloren. Waarschijnlijk was het gewoon slijm en anders was het ook niet erg, als ik maar geen buikpijn kreeg en dat heb ik niet gehad.
Vandaag controle gehad bij de verloskundige en waar ik al bang voor was is zo. De kleine muiter ligt dwars en is waarschijnlijk al met zijn billetjes aan het indalen. Dinsdag heb ik een liggingsecho en dan horen en zien we meer.
De kleine muiter deed het verder wel goed, gelukkig maar.

Sorry voor het egobericht.
Zal later weer uitgebreid op de rest reageren.
1 april 2014
31 juli 2017
<<

Eppie

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 441

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:56

Bericht 19 Feb 2014 15:21

Re: Voorjaar 2014 mama's

Ik ben nu thuis aan de poets. Later zal ik op iedereen persoonlijk reageren.
Afbeelding
<<

Eppie

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 441

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:56

Bericht 19 Feb 2014 15:23

Re: Voorjaar 2014 mama's

:hug: Gecondoleerd appeltje!
Afbeelding
<<

Patsy

Bericht 19 Feb 2014 15:27

Re: Voorjaar 2014 mama's

Appeltje, gecondoleerd.
<<

Eppie

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 441

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:56

Bericht 19 Feb 2014 18:36

Re: Voorjaar 2014 mama's

Zo nu heb ik tijd om op iedereen te reageren.

Razz. Succes de komende tijd. Jullie gaan een drukke periode tegemoet. Ook super leuk natuurlijk. Verhuizen en een babykamer inrichten.
Het is voor je zoontje natuurlijk een hele overgang. En een nieuw huis en hij wordt grote broer.

Mikado. Ik ben benieuwd naar jullie kamertje. Wij hebben ook niet een heel groot kamertje. Leuk de negenmaandenbeurs! Ik sla dit jaar even over.

Lindsya. Wat vervelend dat je zo'n pijn hebt. Wel fijn dat je de klossen ed geregeld hebt. Ik ga kijken of het hier ook bezorgd kan worden. Dat scheelt een hoop gesjouw.

Dolfijntje. Enveloppen schrijven slaan wij over. We gaan er adresstickers opplakken. Vond het een goed idee van mijn vriend
:smile:

Appeltje. Wat een heftige week voor jou. Gecondoleerd met je oom. Ook vervelend dat je nog niet weet wat je vaste locatie wordt. Hopelijk heb je snel duidelijkheid.

Shy. Herkenbaar je twijfels. Ik heb dat vooral met de meisjesnaam. Vooral omdat ik sterk het gevoel hebdat het een meisje is. De jongensnaam ben ik wel vrij zeker over.

Solei. Wanneer heb je de groeiecho? Haha leuk koosnaampje hebben jullie voor de baby. Zijn jullie ook groot? Wel fijn dat de kleine met het hoofdje naar beneden ligt.

Moonlight. Ook nog even er tussen uit dus. Leuk vooruitzicht. Het schiet al mooi op met de voorbereidingen bij jullie. Een fijn gevoel lijkt me. Mijn ziekenhuistas moet ik nog inpakken. Gelukkig heb ik nog alle tijd.
Afbeelding
<<

snoezel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1129

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Bericht 19 Feb 2014 21:26

Re: Voorjaar 2014 mama's

Even heel kort, zit op mijn foon.... Maareuhm.....
:cheering: :cheering: :cheering: Puck is gewoon toch ingedaald!!!!! :cheering: :cheering: :cheering:

Liz is nooit ingedaald geweest (pas tijdens bevalling en toen nog met moeite) en ook ukkepuk lag tot vorige week verrrrr boven mijn bekken. En vandaag gewoon muurvast met dr koppie!!!! Ik ben zoooo blij. Ik woon echt in n dorp en bleef echt binnen een straal van 10minuten om huis. Meeste van mn vrienden en mn familie wonen niet indie straal, nu kan ik overal weer heen...!!!
Afbeelding

Afbeelding
<<

Appel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1208

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:42

Bericht 19 Feb 2014 22:13

Re: Voorjaar 2014 mama's

Snoezel wat fijn en goed van kleine Puck! :cheering:
1 april 2014
31 juli 2017
<<

Anoniem 82

Bericht 20 Feb 2014 13:02

Re: Voorjaar 2014 mama's

Even snel een teken van leven van mijn kant. Ik probeer van de week weer even uitgebreid op iedereen te reageren. Maar ben helaas al 1,5 week flink ziek. Ik heb griep, en knap maar niet op. Ondertussen ook al 3x bij de dokter geweest omdat het eerder erger lijkt te worden dan beter, en er komen steeds meer rare dingen bij. De dokter houdt het op griep en dikke pech omdat er nog van alles bij komt nu, maar omdat het niet lijkt te verbeteren heb ik een kuur antibiotica gekregen vandaag. Ben ik absoluut geen fan van, maar ik ben allang blij dat ik nu in elk geval iets kan proberen wat hopelijk helpt. Dus ik hoop dat de antibiotica iets kan doen tegen de klachten.

Lig ook al ruim 1,5 week bijna alleen maar in bed, een uurtje beneden in de stoel of op de bank zitten is al te uitputtend. Dus ik lees af en toe wel een beetje mee, maar reageer nu even niet erg actief. En hoe graag ik ook wil dat baby snel komt, hij moet nu sowieso binnen blijven tot ik weer een beetje ben opgeknapt.. Ben benieuwd wanneer ik uiteindelijk ga bevallen, vorige keer was dat een paar dagen voor de uitgerekende datum. Toen ik voor het eerst weeën had, was het ook meteen echt begonnen. Terwijl ik nu al weken met gerommel loop, dus dat is elke keer maar kijken of het wel of niet gaat doorzetten. Jullie al last van gerommel of niet? Ik vind het best verwarrend, al is de kans klein dat het nu echt begint, soms rommelt het zo flink dat ik toch ga twijfelen.
<<

Lindsya

Noob

Berichten: 156

Geregistreerd: 05 Sep 2013 13:51

Bericht 20 Feb 2014 14:14

Re: Voorjaar 2014 mama's

Goedemiddag,

Vandaag zijn we bij de verloskundige geweest. De kleine ligt goed met zijn hoofdje naar beneden en hij is zelfs al ingedaald dus beter kan het niet. Het geboorte plan door genomen en het was perfect zei de verloskundige dus hopen dat het ook zo gaat. Grote broer is ook mee geweest dus hij heeft zijn kleine broertje ook even gezien, hij kan haast niet wacht tot die er is, echt zo lief.
Vanmiddag hebben we een zwangerschap fotoshoot dus ik ben benieuwd.

Appeltje, gecondoleerd.

Solei, ik zou me er ook niet zo druk over maken of de baby te groot is. Ze voelen niet altijd even goed. Ik heb niks bijzonders in mijn geboorte plan staan. Ik wil geen ruggenprik, alleen als het echt nodig zou zijn. Ik ga sowieso in het ziekenhuis bevallen en ik hoop dat het net zo'n bevalling wordt als bij de eerste maar helaas heb je dat niet voor het zeggen.

Razz, gefeliciteerd met jullie nieuwe huis. Dat is inderdaad super snel gegaan. Jullie hebben wel geluk gehad dat jullie zo snel iets gevonden hebben. Als alles goed loopt kan je toch een hele baby kamer inrichten, leuk. Wanneer gaan jullie een afspraak maken voor de keizersnee?

Eppie, veel plezier dit weekend, geniet ervan. Gelukkig dat de kleine uk naar beneden ligt.

Snoezel, goed dat de kleine is ingedaald. Is toch weer een zorg minder.

Roze, dat klinkt niet fijn zo lang al ziek, beterschap. Hopelijk ben je wel opgeknapt voor dat de kleine zich aandient. Bij mij is het ook wel aan het rommelen voor s'nachts, veel buikpijn en ik verlies ook slijm maar echte heel erge krampte heb ik gelukkig nog niet.

Groetjes
<<

Shy

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1232

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:29

Bericht 20 Feb 2014 14:30

Re: Voorjaar 2014 mama's

Eppie: ik vind het oprecht knap dat jullie het geslacht nog niét weten! Wel moeilijk inderdaad dan qua naam. Waarom kom je niet uit een jongensnaam?

Snoezel wat goed van Puck! Ik ben blij voor je :banaan:

Hier even wat minder, normaal gesproken gaat zoontje lekker naar gastouder. Dan heb ik even wat meer ruimte om dingen te doen.
Haar dochter is deze week ziek en heb zoontje nu dus de hele week hier.
Vanochtend heeft mijn nichtje hem opgehaald omdat ik helemaal op ben, daarna ben ik naar de supermarkt geracet, snel weer naar huis toen even wasje in de machine en ik naar bed. Toen ik weer wakker werd kon de was opgehangen worden, dus veel rustiger doe ik nog niet. Rond 14.00 komt ze hem weer brengen en dan komt er ook even een vrouw langs voor mijn voeten, mijn nagels moeten geknipt worden en mijn man is zo flauw om het niet te wilden doen :eyes:

Ook wil zoontje niet meer slapen in de middag, nouja paar dagen terug nog drie uur achter elkaar en gister was het met moeite een klein uurtje. Jullie tips misschien?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3792

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 20 Feb 2014 20:41

Re: Voorjaar 2014 mama's

Shy: Ja, het is een raar idee dat je het kindje nog nooit gezien hebt, het karakter niet weet en toch moeten bepalen hoe ze de rest van hun leven gaan heten.
Ik vind het trouwens lastig om iets af te spreken. Ik weet nog niet goed hoe laat ik ga. Dus ik ga niets beloven (helaas..) Er zijn trouwens wel steeds flinke files naar de Rai! (wij gaan met de trein)
Hopelijk kom je een beetje aan rust, dus ik hoop voor je dat de gastouders dochter snel weer beter is. Tips voor het slapen heb ik helaas niet.

Razz: een 11 ponder?? :omg: Nee dan denk ik ook dat je onderkant flink wat te voorduren heeft! Maar het valt allemaal heel erg mee. Ons kindje zit nét boven de groeicurve en loopt anderhalve week voor. Maar niks aparts of opvallends.

Eppie: lekker dat je nog even weggaat! Nu kan dat nog makkelijker!

Appeltje: Gecondoleerd. Ik duim voor je dat de kleine nog met het hoofdje naar beneden gaat.
Lekker dat je verlof hebt, gek idee wel natuurlijk dat je niet echt afscheid hebt kunnen nemen. Hopelijk hoor je snel waar je naar toe terug mag. Geen last verder? Omdat je dacht de slijmprop te zijn verloren?

Eppie: Wij doen ook adressenstickers! Lekker makkelijk! Mijn vriend en ik zijn allebei aan de kleine kant. Ik ben rond de 1.66, dus daar kan het niet aan liggen.

Snoezel: Super fijn voor je!!! Lekker gewoon eropuit blijven gaan! Anders duren die weken die nog komen wel heel erg lang! (maar aan het knutseltopic te zien hield je jezelf goed bezig!)

Roze: :hug:

Lindsya: zou mooi staan in een geboorteplan: ’graag net zo makkelijk als bij de eerste’ :smile: . Leuk dat de grote broer zo enthousiast is! Lijkt me een fijn idee. En natuurlijk fijn dat de kleine goed is ingedaald!

All: De groeiecho was prima! Onze kleine ligt iets boven de groeicurve en zat met bepaalde metingen anderhalve week voor op de termijn. Maar alles nog mooi binnen proportie en juist alleen fijn. Als het zo door zou groeien zou hij bij de geboorte 3700 gram wegen. Niks bijzonders dus.
Het was wel erg leuk om toch nog even naar het kindje te kunnen kijken. Zo zagen we de baby ‘ademhalingsoefeningen’ doen, zag ik de schoppen op het scherm en voelde ze tegelijkertijd in mijn buik. En we weten inmiddels ook dat de baby een flink haardos zal hebben bij de geboorte!
Helemaal leuk dus!! :love:
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers