Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Voorjaar 2014 mama's

<<

Patsy

Bericht 12 Aug 2015 09:21

Re: Voorjaar 2014 mama's

Hippie, het bevalt me erg goed! De jongste gaat zo mee in het ritme en is een hele gemakkelijke baby. Daar hebben we ook heel veel geluk mee. M is echt zo gek op zijn broertje, zo mooi om te zien. Als hij aan het spelen is en de jongste ligt bij mij, komt hij even langs om hem te aaien :love:

Komen de problemen met R zijn eten nog steeds door zijn mondmotoriek? Vervelend zeg, 3 opnames! Hoe gaat het nu met hem?

Soleil, heerlijk lijkt me dat, voorlezen. M vindt dat niks. Hij is wel dol op boekjes maar "leest ze zelf". Kusjes heeft hij een tijdje geven, alleen aan mij, maar nu doet hij dat niet meer. Hij geeft wel dikke knuffels.
Hoe bevalt het jou, zwanger zijn met een dreumes? Dat vond ik een stuk zwaarder dan nu de baby er eenmaal is.

Hier zijn er natuurlijk ook momenten die wel.pittig zijn hoor. Gisteravond nog, mijn man was laat thuis dus ik at alleen met de oudste. De jongste had krampjes, de oudste wilde aandacht, ik probeerde mijn koud geworden eten naar binnen te werken... Dat zijn niet de leukste momenten, maar die zijn er maar weinig gelukkig.
<<

Mikado

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 870

Geregistreerd: 22 Sep 2013 19:25

Bericht 12 Aug 2015 09:31

Re: Voorjaar 2014 mama's

Wat leuk om te lezen!

Soleil, wat leuk dat je weer zwanger bent, gefeliciteerd! :)

Katrien, M dus als trotse broer, wat leuk! En wat praat hij al veel!

Hippie, wat leuk dat broer en zus zo leuk met elkaar zijn. Wat heftig, die ziekenhuisopnames. Gaat het inmiddels wel wat beter of blijft hij kwakkelen?

Ava, klinkt pittig, twee druktemakers thuis!

Ook hier gaat alles goed. I. is nu 15 maanden en een echte billenschuiver. Staan kan ze sinds kort met hulp, maar verder gaat ze overal op haar billetjes naartoe. Kletsen doet ze ook, de hele dag door, ze is geen moment stil. Al verstaan we er nog niks van :wink: Haar eigen wil begint zich ook steeds meer te ontwikkelen, zo nu en dan een driftbui en sinds kort wilde ze niet meer in haar eigen bed slapen. Gelukkig met wat aanpassingen nu weer wel!
2014 2016 2019
<<

Hippie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1872

Geregistreerd: 19 Jan 2015 13:10

Bericht 12 Aug 2015 14:17

Re: Voorjaar 2014 mama's

Soleil, leuk dat je weer zwanger bent, gefeliciteerd! Klinkt heel schattig dat kusjes geven, lief hoor. En lezen vindt die van mij ook leuk, maar dan vooral als ik hem voor het slapen voorlees. Dan heeft hij meestal een glimlach van oor tot oor en luistert aandachtig. Zelf 'lezen' doet hij soms ook wel. En dat vingertje om mee te wijzen, herkenbaar, haha.

Katrien, fijn dat het zo goed bevalt! Klinkt heel fijn zoals je het beschrijft, en wat is je jongste lief voor hem, leuk! De problemen met eten komen waarschijnlijk op dit moment nog steeds voor een klein deel door zijn mondmotoriek (maar we hadden dus juist een heel eind vooruitgang geboekt) en sinds kort is het ook een stukje gedrag. Hij probeert uit en neemt zijn 'macht' door te bepalen wanneer hij wel en niet eet. Ik merk namelijk precies wanneer er niks aan de hand is (dan eet hij gewoon, of probeert het in elk geval) of wanneer hij een spelletje speelt. Dit was eerder nog niet zo, lang leve de peuterpubertijd denk ik :palm: Maargoed, ik kan zijn eten er niet inproppen, dus we proberen er het beste van te maken en bieden het in elk geval voldoende aan. Oja, zo'n moeilijk moment wat je beschrijft is ook met meer leeftijdsverschil herkenbaar, ik ben natuurlijk meestal alleen en soms hebben ze allebei tegelijk een drama en dan is het wel even pittig inderdaad!

Mikado, wat grappig, een billenschuiver! Hebben mijn kinderen beiden niet gedaan, maar vind altijd zo'n grappig gezicht als een kindje dat doet. En als ze maar vooruit komen, op wat voor manier dan ook. Fijn dat ze nu toch weer in haar eigen bedje slaapt met wat aanpassingen! Het gaat op het moment wel ok met R, hij is net weer ziek geweest maar dit keer niks ernstigs. Zijn opnames waren ook allemaal 'domme pech', o.a. het RS-virus en een buikvirus wat bij hem meteen weer een beetje uit de hand liep. Wel heeft hij sowieso kwetsbare luchtwegen, dus daar heeft hij een pufje voor en we komen bij de kinderarts, maar dat is nu eigenlijk stabiel gelukkig.

Hier is R gisteravond met zijn papa mee gegaan en vanavond komt hij weer terug. Hij ziet hem regelmatig en slaapt er ook geregeld een nachtje. Ik blijf dat moeilijk vinden, maar probeer er wel de goede kanten van te zien. Hij moet zijn vader natuurlijk ook zien, en zo kan ik de oudste ook meer 1 op 1 aandacht geven en af en toe een betere nacht maken. Afgelopen nacht hebben we er een 'feestje' van gemaakt, de oudste bij mij in bed en samen heerlijk geslapen tot 9 uur! Zeldzaam, maar o zo lekker! Geeft er hier iemand van jullie nog BV? Ik nog wel, hoop ook de 2 jaar te halen. Sowieso leek me dat een mooi streven, en omdat het eten verder niet geweldig gaat ben ik ook blij dat hij zo toch ook nog wat binnenkrijgt. Al merk ik wel steeds meer onbegrip in de omgeving (ook weinig mensen met jonge kinderen hoor), sommige mensen vinden het toch raar zo'n 'groot' kind aan de borst en zijn verbaasd als ze horen dat hij nog krijgt.
<<

anoniem203

Bericht 17 Apr 2016 12:04

Re: Voorjaar 2014 mama's

Even een upje! Met gelijk een vraag :)

T. is nu 2 jaar en 1 maand oud en kan nog niet veel woordjes zeggen.

Papa, mama, opa, kijk, ja, nee, bah

Ook woordjes die hij niet goed uitspreekt maar waarvan ik wel de betekenis weet.

Tutu = tut, Kaka = kijken, Koekoek = koek, Pua = Puma onze kat, Tijn = Stijn zijn broer

Op het consultatie bureau wilde ze mij eigenlijk gelijk doorsturen ivm zijn spraak maar ik heb gezegd daar nog even mee te wachten. Hoe zit het bij jullie kinderen?
<<

Patsy

Bericht 17 Apr 2016 12:10

Re: Voorjaar 2014 mama's

Aan mij heb je weinig, M kletst véél.
Maar ik weet wel dat de dochter van mijn vriendin, die een half jaar ouder is dan M, pas veel later begon met praten en nu veel, goed en duidelijk praat. Ze begon ook gelijk zinnen te maken.
Er was een tijd dat M beter sprak dan zij, inmiddels heeft ze hen ingehaald. Ieder kind heeft zijn eigen tempo.
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3796

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 17 Apr 2016 12:42

Re: Voorjaar 2014 mama's

Ava, onze m. word over twee weken twee en zegt alleen nog maar papa en mama, bah, mnjam (eten) en DIE.
Ik vind het soms eng, maar maak me er over het algemeen niet zo druk om. Als ze het nodig gaan hebben gaan ze echt wel praten. Gaat hij naar een psz oid?
Waar wilde ze naartoe doorverwijzen? Misschien hebben ze daar wel goede tips om het praten te bevorderen
En snapt hij wel wat jullie zeggen en bedoelen?
<<

Hippie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1872

Geregistreerd: 19 Jan 2015 13:10

Bericht 17 Apr 2016 12:57

Re: Voorjaar 2014 mama's

Hier ook een mannetje wat in verhouding voor zijn leeftijd (bijna 26 maanden) nog relatief weinig zegt. We lopen vanwege zijn luchtwegklachten nog bij de kinderarts en die vraagt ook altijd nog wat algemene dingen over de rest van de ontwikkeling. Laatste controle was een paar maanden geleden en toen zei hij iets van 15 woordjes ongeveer. Dat was op dat moment wel weinig zei ze, maar zolang ik het idee had dat het wel steeds vooruit ging was het wat haar betreft nog niet nodig er iets mee te gaan doen. Terwijl ik rond diezelfde periode bij het CB moest zijn en die hebben me tussendoor een extra afspraak gegeven om zijn spraak in de gaten te houden. Dus dat vind ik wel een lastige, er zijn op dat gebied blijkbaar veel verschillende meningen en ook is er nog veel spreiding, het ene kind zegt relatief weinig en het andere al enorm veel. Zo heeft een vriendin van mij een zoontje van 6 weken jonger en die praat al zo veel en zo goed, echt een verschil met mijn R nog, al zit die wel behoorlijk in de lift inmiddels.

Inmiddels zijn we ook een maand of 3-4 na de laatste controle bij de kinderarts en hij zegt nu veel meer, komen bijna elke dag wel nieuwe woorden bij. Niet alles even perfect of correct, maar dat hoeft op deze leeftijd volgens mij ook niet. Een bepaald deel van de woorden is ook al prima als je als ouders weet wat er bedoeld wordt.

Hier loopt hij officieel nog wel 'achter', want hij zou volgens de norm al tweewoords zinnetjes moeten maken. Dat kan hij wel, maar doet het maar minimaal. Bijvoorbeeld: mama kijk. Maar het is bijna allemaal nog losse woordjes. Toch maak ik me voor nu nog geen grote zorgen, hij is blijkbaar in elk geval wat later qua praten, maar omdat het de laatste maanden toch heel had gegaan is en de kinderarts ook nog geen reden ziet tot zorg, kijk ik het nog even aan voordat ik eventueel hulp inschakel.

Ik zou denk ik vooral naar je eigen gevoel luisteren. Sommige kinderen zijn met bepaalde dingen gewoon wat later en dat hoeft niet gelijk wat te betekenen. Maar als je het idee hebt dat er weinig vooruitgang in zit, of over een paar maanden zegt hij nog steeds erg weinig, dan zou ik voor alle zekerheid wel even verder kijken. Je weet het nooit, wie weet is er iets met het gehoor, mondmotoriek of iets anders.

En gaat hij naar de psz? Hier mag hij binnenkort starten als er plek is (op tijd ingeschreven als het goed is, maar heel populaire psz met enorme wachtlijst). Weet van zijn zus nog dat dit ook scheelde. Zij was ook niet enorm vlot met praten in het begin, maar rond haar tweede verjaardag ging het ineens heel erg hard en toen ze naar de psz ging toen ging het big harder.
<<

Appel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1208

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:42

Bericht 17 Apr 2016 14:18

Re: Voorjaar 2014 mama's

K is sinds 2 weken 2 jaar geworden. Sinds zijn verjaardag begint hij steeds meer te kletsen. Daarvoor begreep hij heel veel maar vond hij het allemaal wel makkelijk. Hij kon bijvoorbeeld prima mama zeggen, maar had door dat als hij mij papa noemde ik ook wel reageerde. Ook zei hij tegen alles die. Nu "dwingen" wij hem iets meer dat hij de dingen bij naam noemt. b.v. als hij naar het brood wijst, zeggen wij wat is dat of we zeggen het een keer voor dan zegt hij het na. Verder ga ik mij er totaal niet druk om maken. Hij begrijpt ons heel goed en het praten komt vanzelf wel.
1 april 2014
31 juli 2017
<<

snoezel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1129

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Bericht 17 Apr 2016 20:04

Re: Voorjaar 2014 mama's

Wij hebben een kletskous, dus aan mijn verhaal heb je niks :eyes: Maakt inderdaad twee-woords-zinnetjes: "papa toe" "sap drinken" "zus spelen".
Afbeelding

Afbeelding
<<

Sugar

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 195

Geregistreerd: 03 Sep 2013 14:08

Bericht 17 Apr 2016 20:29

Re: Voorjaar 2014 mama's

hier ook een bijna 2 jarige, die heeft het praten van haar zus geleerd en praat ook al in zinnen.
Veel blijven lezen is het advies, boekjes blijven herhalen en veel benoemen en woorden koppelen aan dat wat ze zien.
Volgens mij moeten ze nu met 2 jaar wel sprongen vooruit gaan maken. Dus hou t in de gaten, maar maak je nog geen zorgen.
Mijn mooiste kadootjes
Oktober 2010 & April 2014
<<

anoniem203

Bericht 17 Apr 2016 20:42

Re: Voorjaar 2014 mama's

Soleil en Hippie nee nog niet. Als hij 2,5 is mag hij 2 ochtenden naar de psz. En Soleil ze vroegen of ik een gehoortest wilde laten doen een dorp hier verderop. Of hij wel bepaalde klanken goed kan horen. Ik heb gezegd om daar nog maar even mee te willen wachten.

Maar hoe toevallig ook weer. We zijn vandaag bij mijn ouders wezen eten en is vandaag woordje bijgekomen. Namelijk oma ;)
<<

Patsy

Bericht 17 Jan 2018 10:56

Re: Voorjaar 2014 mama's

Even dit topic onder een dikke laag stof weggehaald.

Hoe is het met alle bijna kleuters?

M is na de kerstvakantie begonnen met oefenen op school. Hij gaat nu twee ochtenden in de week en dat gaat heel erg goed. Hij vindt het super leuk. Ik hoor van de juf dat hij heel vrij is in de klas, totaal niet de kat uit de boom kijkt (huh? Míjn M) en goed mee doet. Ik ben zó trots.
Nu hij op school begonnen is gaat hij ook naar het kdv (en straks bso) van de school samen met de jongste. Ook dat gaat erg goed.

M is klein (net als ik), 101 cm en 17 kilo. Maar eet als een bouwvakker, hij lust bijna alles. Alleen fruit gaat nog steeds lastig wanneer hij thuis is, op school eet hij zijn fruit wel op.

Ik ben benieuwd hoe het met de rest gaat.
Vorige

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers