Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Reactie op agressiviteitstraining

<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12090

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 18 Jan 2018 21:27

Reactie op agressiviteitstraining

Gisteren hadden wij op mijn werk een agressiviteitstraining, omdat het ook bij ons helaas wel eens voorkomt dat een ouder bloedlink op je af komt voor een minder prettig gesprek.

We moesten allemaal een casus opgeven waarin we te maken hebben gehad met een (zeer) boze ouder, die werd vervolgens uitgespeeld met een acteur (als de ouder zijnde). Mijn collega was eerst, en de acteur deed het super goed. Hij kwam echt ontzettend agressief, al scheldend op mijn collega af en werd ook handtastelijk (beetje duwen).
Mijn collega hield zich heel goed staande, probeerde de man rustig te maken.

Ik zat aan de zijkant toe te kijken en ik begon spontaan te huilen, de tranen liepen echt over mijn wangen. Ik kon er ook niet naar kijken, heb de andere kant op gekeken.
Later in mijn casus, begon de acteur ook tegen mij te schreeuwen, ik klapte meteen dicht, en daar zat ik weer.. al huilend. Aan het einde van de casus, had ik het zweet op mijn rug en in mijn handen staan, had ik het koud tot op het bot en zat ik te trillen als een rietje.
(Ik mocht op ieder moment aangeven dat ik er mee wilde stoppen hoor, dat heb ik ook 1 keer gedaan).

Ik snap mezelf eigenlijk niet zo goed... waar komt die enorm heftige reactie nou toch vandaan. Zeker in de casus van mijn collega. Ik zat zelf niet eens in die situatie, maar toch..
<<

Gijs.

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2842

Geregistreerd: 13 Apr 2014 09:04

Bericht 18 Jan 2018 21:53

Re: Reactie op agressiviteitstraining

Iedereen reageert anders op agressie, is een puur lichamelijke reactie en kan je weinig aan doen (ongetraind). Is dus helemaal niet gek, blijkbaar komt het bij jou heel heftig binnen! Heb je nog wat trucjes gehad om je emoties onder controle te krijgen?
I made a wish and you came true
L. 22-01-2012 M. 16-05-2014
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3931

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 18 Jan 2018 22:44

Re: Reactie op agressiviteitstraining

Geen idee waar dat vandaan komt. Ik heb ook wel van zulke trainingen gehad met acteurs. Omdat ik alleen maar stond te glimlachen en steeds meer neigde naar echt lachen, werd de acteur steeds agressiever. Ik had continu in m'n hoofd dat dit niet echt was, dus ik kon het juist niet serieus nemen. Misschien valt het samen met je karakter. Ik ben in het echt ook niet snel onder de indruk van mensen die agressief gedrag vertonen. Jij wel?
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12090

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 18 Jan 2018 23:36

Re: Reactie op agressiviteitstraining

Ik heb het, gelukkig, nog nooit zo in het echt meegemaakt en trek dingen me altijd heel persoonlijk aan.

Ja de tip was vooral dat het vooral niet persoonlijk is.. Dus probeer het 'van je af' te houden.

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers