Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Forumster van de maand augustus

<<

Burgemeester Puck

Gebruikers-avatar

Site Admin

Berichten: 583

Geregistreerd: 29 Mei 2015 12:59

Bericht 15 Aug 2019 21:18

Forumster van de maand augustus

Wie ben ik?
Ik forum met de naam Fiwen, geen idee al hoe lang ik op het forum kom maar ik heb altijd deze naam gebruikt. Vroeger las ik af en toe het tijdschrift Yes en zo ben ik ook op het forum terecht gekomen.

In het dagelijkse leven.
Ik ben getrouwd en woon samen met mijn man, 2 dochters (9 en 3 jaar) en 2 katten in Brabant. Man en ik zijn hier beiden geboren en getogen en onze naaste familie woont ook allemaal dichtbij.
Ik heb verloskunde gestudeerd maar ben in mijn laatste jaar gestopt omdat de onregelmatigheid van het beroep niet te combineren was met de zorg voor onze oudste dochter. Zij heeft o.a. ADD en heeft heel veel structuur en duidelijkheid nodig. Na het stoppen met mijn studie heb ik nog een jaar in de kraamzorg gewerkt maar we merkte dat ook dit nog te veel onregelmatigheid en onrust met zich mee bracht voor haar. Daarom ben ik 5 jaar geleden thuisblijfmoeder geworden.

In mijn vrije tijd maakte ik altijd al graag kleding maar nadat ik gestopt was met werken kreeg ik natuurlijk veel meer tijd om dit te doen. Met als resultaat dat de kasten op den duur uitpuilden. Omdat ik steeds vaker de vraag kreeg of ik ook op bestelling wilde maken, o.a. via het forum, heb ik ongeveer 1,5 jaar geleden de stap gezet om een eigen bedrijf te starten. Mijn doel is om eerlijke en duurzame kinderkleding van natuurlijke materialen te maken waar kinderen lekker in kunnen bewegen en spelen. Kleding die er leuk en bijzonder uit ziet maar bijvoorbeeld ook gewoon in de wasmachine kan waardoor je niet bang hoeft te zijn om het te laten dragen. Omdat ik ook heel graag wollen kleding in mijn collectie wilde hebben maar nog niet zo snel (en goed) kan breien krijg ik daarbij hulp van mijn moeder. Zij helpt mij ook tijdens beurzen of door een extra dagje op te passen wanneer ik veel bestellingen af moet maken.

Ik ben vooral te herkennen aan mijn zelfgemaakte kleding, bakfiets en 'hippie' schoenen (woorden van mijn man :P) En hij heeft denk ik wel gelijk. Hoewel mijn dochters op een Jenaplan school zitten ben ik toch wel een van de meest alternatieve moeders op het schoolplein. Breien, borduren, draagdoeken, wasbare luiers, bakfiets, (lang) borstvoeding geven... Ik kan er allemaal over mee praten. Maar vraag me niks over de laatste mode want dan sta ik met mijn mond vol tanden.

Als ik mezelf in 1 woord zou moeten beschrijven is dat creatief. Verrassend he?

Als ik één wens zou mogen doen, zou ik wensen dat mijn dochters opgroeien tot zelfstandige, zorgzame en liefdevolle vrouwen die klaar staan voor anderen maar niet over zichzelf laten heenlopen.

Op het forum
Het meest forum ik in de pijler Zwangerschap en kinderen. Vroeger was ik elke dag wel minimaal een half uur online op het forum, maar tegenwoordig heb ik het daar te druk voor en ben ik er eens in de paar dagen. Mijn favoriete topic is het
naaitopic, ik vind het leuk om te zien wat anderen maken en om te helpen bij problemen.

Als ik zou moeten vertellen wat ik zonder het forum niet geweten of geleerd had, dan vind ik dat een lastige. Ik heb vast een hele hoop dingen geleerd, met name met betrekking tot kinderen maar ik kan zo niet een specifiek voorbeeld noemen. Wat ik het mooiste vond op het forum is denk ik net als vele andere, de eiceldonatie van Roodkapje en de zwangerschap van Bisq.

Rebecca, forumster van de maand juni, vroeg mij: “Hoe gaat het met je eigen bedrijf? Ik vind het zo tof hoe je de stap gezet hebt om meer te gaan doen met je naaicreaties, en hoe ik dan bv de naam van jouw bedrijf voorbij zie komen bij een webshop die ik volg op Facebook”.
Het gaat heel goed, ik krijg met grote regelmaat bestellingen binnen en sta sinds dit voorjaar ook regelmatig op beurzen. De beurzen vind ik super leuk om te doen en ik merk ook dat sinds ik op de Ouders Natuurlijk beurs gestaan heb mensen mij echt 'ontdekt' hebben en als volwaardig bedrijf zien. Ineens wordt mijn bedrijf genoemd in lijstjes met duurzame webshops of als iemand vraagt om tips voor bepaalde producten. Super gaaf, maar ook nog steeds wel heel onwerkelijk.

Er werd mij gevraagd wie de volgende forumster van de maand wordt en waarom? Ik heb gekozen voor Oreo, omdat ik heel benieuwd ben hoe het nu met haar huis is en hoe het met haar zoontje gaat met de allergieën in combinatie met school.

Belangrijke foto´s
De 1e foto is van onze vakantie in Duitsland deze zomer. Meestal ben ik degene die de fotos maakt dus ik ben heel blij met deze foto van mijn dochters en mij. We hebben een heerlijke vakantie gehad met veel mooie wandelingen in de natuur en dat doet ons allemaal heel erg goed.
Afbeelding

De 2e is van mijn kraam tijdens de Ouders Natuurlijk beurs. Ik was zo trots op alles wat ik daar had liggen en dat ik de hele dag door complimenten kreeg over mijn collectie heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gegeven.
Afbeelding
<<

Anelisan

Kwebbel

Berichten: 470

Geregistreerd: 30 Apr 2019 04:15

Bericht 15 Aug 2019 22:56

Re: Forumster van de maand augustus

Leuk stuk! Ben wel benieuwd naar jouw hippie schoenen :smile:
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6332

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:44

Bericht 16 Aug 2019 03:26

Re: Forumster van de maand augustus

Wat leuk om het hele verhaal eens te lezen Fiwen. Ik wist eigenlijk veel wel van wat je vertelt, maar het is nu een mooi samenhangend geheel. Ik vind het ook mooi om de ontwikkeling van jouw bedrijf te volgen. Ik volg je op IG.
L2014 & H2017
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9488

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:38

Bericht 16 Aug 2019 04:53

Re: Forumster van de maand augustus

Leuk, Fiwen!
26 september 2013
30 december 2015

Afbeelding
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8785

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 16 Aug 2019 07:15

Re: Forumster van de maand augustus

Wat leuk zeg. Ik wist dat je mooie kleding maakt maar niet dat je een bedrijf heb
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7949

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:17

Bericht 16 Aug 2019 07:23

Re: Forumster van de maand augustus

Leuk om te lezen Duwen! Fijn dat het zo goed gaat met je bedrijf en je er zo veel plezier in hebt.
29 augustus 2012 ~ 27 februari 2016

Mijn blog over mijn leven als werkende moeder
Mamajezzblog
Volg mij op Instagram
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 23241

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 16 Aug 2019 09:38

Re: Forumster van de maand augustus

Leuk Fiwen! Wat leuk dat het zo goed gaat met je bedrijf.
Als ik ooit een dochter krijg, bestel ik zo'n lief mooi vestje bij je.

Prachtige vakantiefoto trouwens.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10089

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 16 Aug 2019 19:26

Re: Forumster van de maand augustus

Heel leuk Fiwen! Wat tof dat het zo goed gaat met je bedrijf en wat een mooie foto!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2095

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:39

Bericht 16 Aug 2019 19:57

Re: Forumster van de maand augustus

Wat leuk om te lezen! Gaaf dat ‘t zo goed gaat met je eigen bedrijf!
19 juni 2015
2 februari 2017
<<

Fiwen

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2312

Geregistreerd: 24 Apr 2014 12:38

Bericht 19 Aug 2019 10:48

Re: Forumster van de maand augustus

Wat een leuk stukje is het geworden. Dank je wel Burgemeesters!

En bedankt voor alle leuke reacties.

@Anelisan, ik loop graag op Papoutsi shoes. Dat zijn dunne leren barefoot schoenen. Kan helaas geen foto erbij plaatsen maar via Google vind je vast een voorbeeld.

@Marin, ik ben momenteel heel hard bezig met broekjes en wollen vesten voor jongens ;)

Misschien dat het zo toch lukt om een foto te plaatsen van mijn schoenen en die van S.
Afbeelding

Terug naar Forumzaken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers