Pagina 7 van 7

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 08 Mrt 2015 13:16
door Anoniem123
Wat lief jans!
En bedankt voor je link! De verzendkosten zijn idd hoog daar. Heb nu bij een turkse winkel wat spul gehaald. Eerst maar eens kijken of het me bevalt :smile: ik kom daar toch 1 keer in de maand in de buurt dan kan ik de volgende keer daar we er even langs.

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 09 Mrt 2015 00:04
door Anoniem205
Wij hadden laatst een pompoenbrood met kant en klare mix van de Jumbo. Dat brood blijft echt lekker...
Nu nog een elektrisch broodmes.

Overigens had ik een poos geleden spelt meel gekocht bij de taartenwinkel. Elk brood daarmee is echt grandioos mislukt. Zo zonde van het geld! Waar bestellen jullie je spullen allemaal? Want ik wil toch wel wat meer varianten gaan maken.

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 18 Mrt 2015 21:14
door Anoniem237
Jans, ben je al begonnen met je zuurdesem? Ik ben nu net een sourdough gestart. :)

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 18 Mrt 2015 21:26
door Urban Naked
Oreo schreef:Wij hadden laatst een pompoenbrood met kant en klare mix van de Jumbo. Dat brood blijft echt lekker...
Nu nog een elektrisch broodmes.

Overigens had ik een poos geleden spelt meel gekocht bij de taartenwinkel. Elk brood daarmee is echt grandioos mislukt. Zo zonde van het geld! Waar bestellen jullie je spullen allemaal? Want ik wil toch wel wat meer varianten gaan maken.

Als je alleen meel gebruikt moet je er wel bijvoorbeeld bakingsoda aan toevoegen, of iets van gist. Anders mislukt ie!

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 19 Mrt 2015 21:17
door Anoniem186
Forumster schreef:Jans, ben je al begonnen met je zuurdesem? Ik ben nu net een sourdough gestart. :)


Nee, nog niet. Ik wacht nog even tot het iets warmer wordt, dan weet ik zeker dat tie lukt.
Welk recept volg jij?
Ik heb het kookboek van Levine besteld, die zal morgen wel komen, ben heel benieuwd!

Oreo, hoe heb je dat brood gemaakt? Mijn speltbrood lukt altijd heel goed.

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 25 Mrt 2015 21:20
door Anoniem237
Jans schreef:
Forumster schreef:Jans, ben je al begonnen met je zuurdesem? Ik ben nu net een sourdough gestart. :)


Nee, nog niet. Ik wacht nog even tot het iets warmer wordt, dan weet ik zeker dat tie lukt.
Welk recept volg jij?
Ik heb het kookboek van Levine besteld, die zal morgen wel komen, ben heel benieuwd
Leuk! Hoe is het boek?
Ik heb deze keer dit recept gebruikt. Ik wissel nog wel eens.
http://whatscookingamerica.net/Bread/So ... tarter.htm

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 04 Mei 2015 20:49
door Anoniem186
Forumster, zo hè hè. Ik heb net eindelijk m'n zuurdesem opgestart. Roggemeel en speltbloem. Ik kwam er alleen later achter dat ik niet meer genoeg speltmeel heb.. Dus dat moet ik maar even gaan bestellen.
Heb jij nog een goed receptje voor zuurdesem brood? Ik heb nog een week de tijd om wat te zoeken. Ik vind dat meerdere keren laten rijzen altijd zo irritant. Dus liever iets met 1 keer rijzen.

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 07 Mei 2015 14:08
door Anoniem237
Jans schreef:Forumster, zo hè hè. Ik heb net eindelijk m'n zuurdesem opgestart. Roggemeel en speltbloem. Ik kwam er alleen later achter dat ik niet meer genoeg speltmeel heb.. Dus dat moet ik maar even gaan bestellen.
Heb jij nog een goed receptje voor zuurdesem brood? Ik heb nog een week de tijd om wat te zoeken. Ik vind dat meerdere keren laten rijzen altijd zo irritant. Dus liever iets met 1 keer rijzen.

Had ik maar een goed recept met maar 1 keer rijzen. Ik vind al dat gerijs ook een ellende. Als ik iets heb gevonden, hoor je het!

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 07 Mei 2015 14:14
door Anoniem186
Ik heb een grotere pot nodig! Gisteravond stond het zo hoog als het elastiekje. Dit is pas dag 4, dus ik moet nog even geduld hebben.

Afbeelding

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 07 Mei 2015 14:18
door Anoniem237
Wooh, wat gaat het snel! Is het warm bij jullie in huis?
Ziet er goed uit!

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 07 Mei 2015 14:33
door Anoniem186
Nee, niet echt. Rond de 18 a 19 graden.
Ik heb roggemeel en speltbloem gebruikt. Roggemeel schijnt heel goed te zijn om een zuurdesem op te starten.

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 16 Mei 2015 14:55
door Anoniem186
Zuurdesem was mislukt. Ik had hem in een andere pot gedaan, omdat de eerste te klein was. En toen verdubbelde die helemaal niet meer. 3 dagen later nog steeds niet. Dus ik ben opnieuw begonnen.

Net wel een speltbrood met gist gemaakt. Ik heb eindelijk een groter broodblik, dus m'n boterhammetjes hebben nu eindelijk een normaal formaat.
Hij moet nog even afkoelen, ben benieuwd naar de binnenkant.

Afbeelding

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 16 Mei 2015 16:11
door Anoniem151
Ziet er professioneel uit!

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 24 Mei 2015 15:58
door Anoniem237
Wat een mooi brood Jans!

Dacht ik een goeie desemstarter te hebben gemaakt, lukken de broden niet. Dus nu een nieuwe met speltmeel en roggebloem.

Deze is net gevoerd, dag 3.

Afbeelding

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 25 Mei 2015 18:24
door Anoniem186
Oh wat jammer, Forumster. Hopelijk lukt deze wel. Ik maak altijd zuurdesem van Levine.

Vandaag kan ik er voor het eerst een brood van bakken. Die staat nu al uren te rijzen. Ben benieuwd.

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 26 Mei 2015 16:18
door Anoniem237
Oeh, ik ben ook benieuwd! Plaats je een foto? :)

Iemand ervaring met zuurdesembrood in de broodbakmachine? Ik weet dat de programma's vaak te kort zijn en je de verhoudingen moet aanpassen maar ik kom er niet helemaal uit.

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 27 Mei 2015 15:59
door Anoniem186
M'n aller eerste zuurdesembrood! Haha, ik ben best trots!

Afbeelding

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 28 Mei 2015 15:58
door Anoniem237
Wooh, echt enorm goed gelukt! Dat wil ik ook! Hoop over een paar dagen. :)

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 05 Jun 2015 13:08
door Anoniem186
En is het nog gelukt, Forumster?

Hier halen de kids hun neus op voor m'n zuurdesembrood. Beetje jammer..! Terwijl ze een zelfgebakken gistboterham wel gewoon eten. Gelukkig vinden man en ik het wel erg lekker.

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 08 Jun 2015 14:08
door Anoniem237
De starter is goed gelukt en ik ben nu m'n broodbakmachine aan het testen om een goed brood te krijgen. Ik ben vergeten een foto te maken maar m'n brood gemaakt met speltmeel leek erg op deze:

Afbeelding

Eigenlijk denk ik dus dat het brood nog langer moet rijzen en daarom blijf ik proberen. :P Deze was wat roggebroodachtig ofzo. Ik vind de smaak in tegenstelling tot jouw kinderen heerlijk. En wat vinden ze van pannenkoeken gemaakt van zuurdesem? Ik had nogal veel starter dus heb er pannenkoeken van gemaakt en die smaken toch wel anders dan brood.

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 08 Jun 2015 14:22
door Anoniem186
Pannenkoeken met zuurdesem hebben ze nog nooit op. Hoe maak je dat?

Heb je hem 1 keer laten rijzen? Of meerdere keren? Dat laatste wil ook nog wel helpen. En heb je een voordeeg gemaakt?

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 09 Jun 2015 13:09
door Anoniem237
Ik heb een stappenplan op internet gevonden voor de broodbakmachine maar ik denk dat mijne net iets andere tijden hanteert. Heb de machine nu net weer gevuld en ga de tijden nu verhogen. :)

Zo maak je er pannenkoeken van:
http://www.cathelijne.nl/2013/desempannenkoeken/

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 09 Jun 2015 16:01
door woezel
Ziet er lekker uit allemaal, zou je zuurdesem ook kunnen maken met wat anders dan spelt en rogge? Moet voor mij glutenvrij zijn

Re: Brood bakken

BerichtGeplaatst: 09 Jun 2015 16:07
door Anoniem186