Pagina 40 van 82

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Jan 2015 13:22
door InweCulnamo
CCC schreef:Zeester, ik vind je afwerking daar al strak hoor!

InWeCulnamo, wat een vrolijke taart! Ziet er leuk uit, zou alleen de letters iets netter uitsteken en neerleggen. Al weet ik uit ervaring dat dit echt vervelende letters zijn om netjes neer te leggen :S


Dankje! Ja ik krijg het maar niet voor elkaar om deze netjes uit te steken. Heeft iemand tips?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Jan 2015 13:25
door Rebecca
Ik heb deze uitstekers niet, dus geen idee of het werkt, maar ik doe vaak voor letters wat tylose door mijn fondant, rol het uit, laat het even liggen, zodat het iets uithard en dan leg ik mijn lapje op een stukje bakpapier voordat ik ga uitsteken, zodat het niet blijft plakken.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Jan 2015 13:33
door InweCulnamo
Zal het eens proberen :)

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Jan 2015 13:53
door Lejow
Ik heb ze ook niet, want word er agressief van omdat ik het nooit mooi voor elkaar krijg hahahaha
Ik werk graag met clixsticks (of hoe ze ook heten)

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Jan 2015 16:11
door SDL
Even een tipje en een vraagje.

Tip: ik had de biscuitmix van dr. Oetker bij de Action meegenomen en de smaak en de luchtigheid waren goed! Ik zou volgende keer alleen twee pakken gebruiken voor een taart van 24 cm.

Vraag: ik zoek een ronde (liefst ook hoge) bakvorm van kleiner dan 20 cm, iemand een goede tip?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Jan 2015 16:16
door Lejow
Ik gebruik de bakvormen van wilton! Die heb je in 7.5 en 10 hoog!
En vanaf 15 cm zijn die er geloof ik.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Jan 2015 18:43
door Anoniem286
Spannend Truus!

Zeester: mooi hoor! Als dit je tweede is heb je er feeling voor
Leuk Inwecumoeilijk!

@ gesprek over de kosten. Ik bak tegenwoordig niet meer voor onbekenden maar heb ik wel gedaan. Toen vroeg ik meestal 1.75 p.p. Soms meer als het een hele bijzondere taart was met bijv heel veel boetseerwerk.
Over wanneer je voor vreemden moet gaan bakken... moeilijk. Ik heb de eerste 2 jaar eigenijk alleen maar voor bekenden taarten gemaakt. Daarna wel voor onbekenden. Inmiddels doe ik dat niet meer en alleen nog maar voor vrienden/kennissen tegen de kostprijs.
Dit was een van mijn eerste taarten voor onbekenden:
Afbeelding

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 03 Jan 2015 11:32
door Truus
Ik vind het suuuper spannend hoor! Want helemaal tevreden ben ik niet, maar zo voor de kostprijs... Ik ben heel benieuwd wat de klant zo zegt. Ik ben dan bang voor iemand die heel boos wordt ofzo omdat het niet is wat is verwacht...

Verder, ik heb dus van de week de stoute schoenen aangetrokken en ben via facebook gaan vertellen wat ik doe: Taarten bakken tegen de kostprijs, voor mij om ervaring op te doen omdat ik nog maar begin, en voor anderen zodat zij goedkoop toch een persoonlijke taart kunnen hebben (bijv. voor mensen met een kleinere portemonnee of wie dan ook maar met interesse). Nou, nu heb ik het dus aan de stok met een ervaren taartenbakster van hier. Ze plaatst reacties die nét steken onder water zijn, maar niet gemeen genoeg om er echt iets mee te kunnen. In privéberichtjes is ze ook niet al te vriendelijk, en hoe zeer ik ook probeer overal gewoon netjes antwoord op te geven, ze blijft boos doen. Ik baal hier echt van! Ik wil niemand dwarszitten en doe dit gewoon omdat ik dit leuk vind. Help? :(

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 03 Jan 2015 11:45
door Anoniem156
Truus schreef:Ik vind het suuuper spannend hoor! Want helemaal tevreden ben ik niet, maar zo voor de kostprijs... Ik ben heel benieuwd wat de klant zo zegt. Ik ben dan bang voor iemand die heel boos wordt ofzo omdat het niet is wat is verwacht...

Verder, ik heb dus van de week de stoute schoenen aangetrokken en ben via facebook gaan vertellen wat ik doe: Taarten bakken tegen de kostprijs, voor mij om ervaring op te doen omdat ik nog maar begin, en voor anderen zodat zij goedkoop toch een persoonlijke taart kunnen hebben (bijv. voor mensen met een kleinere portemonnee of wie dan ook maar met interesse). Nou, nu heb ik het dus aan de stok met een ervaren taartenbakster van hier. Ze plaatst reacties die nét steken onder water zijn, maar niet gemeen genoeg om er echt iets mee te kunnen. In privéberichtjes is ze ook niet al te vriendelijk, en hoe zeer ik ook probeer overal gewoon netjes antwoord op te geven, ze blijft boos doen. Ik baal hier echt van! Ik wil niemand dwarszitten en doe dit gewoon omdat ik dit leuk vind. Help? :(


Iemand van het forum? Wat kinderachtig zeg, iedereen begint toch ergens! Kun je d'r niet gewoon blokkeren ofzo?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 03 Jan 2015 11:48
door Truus
Nee, niet van het forum. Met 'van hier' bedoelde ik uit mijn woonplaats, sorry, beetje onduidelijk misschien. Iemand die mij dus als concurrentie ziet. Ik ga d'r zo ook maar blokkeren op facebook. Het vervelende is wel dat ze dan op de pagina (iets openbaars) waar ik mijn taarten aan heb geboden nog wel kan reageren, en anderen dus ook lekker opjut. Ik krijg er zooo'n rotgevoel van.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 03 Jan 2015 12:27
door rapa nui
Geen rotgevoel over hebben (maar zou ik ook hebben), want ik vind het ontzettend kinderachtig van haar. Ook al ziet ze jou uiteraard als concurrentie en heeft ze natuurlijk liever niet dat jij in haar vijver met klanten vist jij hebt er net zo veel recht op om dit te doen als haar. Ik vind zulke opmerkingen van haar op Facebook ook echt niet kunnen. Klanten kunnen zelf wel uitmaken wie ze kiezen en waarom.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 03 Jan 2015 20:14
door SDL
Truus, heb je toevallig een berichtje aangemaakt op een site voor de stad Utrecht? Dan heb ik dit bericht en de reacties ook gezien, wat heb je er toch een rare mensen bij! Maar je taartjes zijn leuk hoor!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 03 Jan 2015 20:24
door Anoniem154
Wat stom zeg Truus...erg kinderachtig van die vrouw,

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 03 Jan 2015 20:58
door Lejow
Ach wat een naaistreek.. die kan het vast niet hebben.
Er zijn nou eenmaal meerdere mensen die taarten maken, het is geen privilege voor een bepaald soort volk ofzo..
Ik zou er niet op ingaan en daar waar mogelijk haar reacties verwijderen.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 04 Jan 2015 09:35
door Truus
Dankjewel voor jullie reacties! Dat heeft geholpen. Ik vind het inmiddels wat minder erg, ik heb haar dus geblokkeerd dus ze kan me ook gewoon niet meer blijven bestoken met stomme berichtjes. Maar wat baal ik er dan van dat ze me zo opgejut krijgt!

SDL, ja, dan ben ik herkend :smile:

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 04 Jan 2015 13:21
door Lejow
De eerste van 2015!

Afbeelding

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 04 Jan 2015 13:28
door Anoniem122
Wauw!! Hoe heb je de vorm van het hoofd zo goed gekregen en zo mooi bekleed!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 04 Jan 2015 13:51
door Lejow
ไม่เป็นไร schreef:Wauw!! Hoe heb je de vorm van het hoofd zo goed gekregen en zo mooi bekleed!


Dat is een piepschuimen kop :P En.. je wilt de achterkant niet zien hahaha daar zitten wat naadjes.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 04 Jan 2015 13:58
door Anoniem122
Haha ok :P Vond het hoofd al zo mooi symmetrisch! Maar ik vind hem iig tof!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 04 Jan 2015 22:49
door Truus
Heel tof Lejow! Doe je dat vaker om bepaalde vormen te krijgen, ook met piepschuim aan de slag gaan?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 04 Jan 2015 22:55
door Lejow
Nope, was de eerste keer :D

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 06 Jan 2015 10:28
door Truus
Goed gelukt dan al zeg!

Hoe doen jullie het met dijkjes en afsmeren als iemand echt geen botercrème lust?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 06 Jan 2015 11:33
door Lejow
Truus schreef:Goed gelukt dan al zeg!

Hoe doen jullie het met dijkjes en afsmeren als iemand echt geen botercrème lust?


Dijkjes doe ik nooit. Ik zou dan gewoon heel dun smeren, naar mijn mening proef je de botercreme echt niet.

Of afsmeren met ganache.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 06 Jan 2015 19:22
door Rebecca
Afsmeren met ganache is dan inderdaad de oplossing, maar dat is wel een stuk prijziger dan botercreme!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 07 Jan 2015 00:03
door Truus
En dan de opgeklopte ganache? Of juist niet zodat het hard wordt?