Pagina 38 van 82

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 22 Dec 2014 15:28
door Sneeuwwitje
Ik wil een rozen taart gaan maken voor kerst. Zo eentje die op de voorkant van het boek Feest staat van heel Holland bakt.
Ik geloof dat Highway hem ooit ook heeft gemaakt trouwens.

Nu zoek ik een lekker recept voor de roosjes te maken. Moet wel voldoende stevig zijn dus iets van een botercreme, maar dan met een lekker smaakje. Suggesties??

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 22 Dec 2014 17:15
door Rebecca
Ik heb het recept hier al tig keer geplaatst ;), maar dit is mijn favoriet:
50 gr boter mixen met 100 gr monchou.
100 gr witte chocola smelten en daar doorheen mixen.
Dan nog 250 gr poedersuiker erdoor en klaar :).

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 23 Dec 2014 22:10
door PiP
Moest toch wel even lachen om de aardbeien, uhm, tomaten! :)

Gave taarten zijn er weer gemaakt, vind de taart voor Demi van Lejow vooral erg mooi!

Ik heb de afgelopen periode een paar taarten gemaakt en afgelopen weekend voor het eerst een Sweettable.
In mei heb ik een opdracht staan en op onze eigen verjaardagen na doe ik even geen opdrachten meer of ik moet me dan net vervelen.. Kan het op het moment niet echt combineren qua tijd..

Bij deze mijn Sweettable en laatste 2 taarten!

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 23 Dec 2014 22:59
door Anoniem286
Sneeuwwitje schreef:Ik wil een rozen taart gaan maken voor kerst. Zo eentje die op de voorkant van het boek Feest staat van heel Holland bakt.
Ik geloof dat Highway hem ooit ook heeft gemaakt trouwens.

Nu zoek ik een lekker recept voor de roosjes te maken. Moet wel voldoende stevig zijn dus iets van een botercreme, maar dan met een lekker smaakje. Suggesties??


Oh ik wist niet dat die op de voorkant stond, heb het boek niet. Ik gebruik zelf meestal botercreme van de mix (vind die gewoon lekker) en dan met een beetje vanille. Evt iets meer boter dan volgens recept zodat het steviger wordt, maar je kunt het ook even in de koelkast zetten dan stijft het ook op. Beetje chocola erbij voor een chocolade botercreme is ook lekker trouwens.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 24 Dec 2014 01:27
door zonneschijn
Vind ze allemaal leuk Pip!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 24 Dec 2014 11:26
door Anoniem151
Mooi Pip! Die voor Robin vind ik echt heel leuk! En super strak en netjes ook!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 24 Dec 2014 16:15
door PiP
Robin kreeg een parachutsprong voor zijn verjaardag!
Zijn vrouw wou dit op deze manier aan hem "geven" :D

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 24 Dec 2014 16:55
door Anoniem122
Ik zie hier nu voor tweede keer een Frozen thema taart voorbij komen. Heb misschien nog een tipje voor de meiden die ook in opdracht werken.
Ik heb laatst met een vriendin ook een taart in Frozen thema gemaakt, en wij hadden blauwe suikerglas gemaakt, en hiervan ijs scherven gemaakt en die rondom Elsa in de taart gestoken. Was echt een grote hit! (hadden namelijk dit poppetje er op gezet http://intertoys-media-nl.r.worldssl.ne ... 598897.jpg)

Hadden hiervoor dit recept gebruikt (Maar de hoeveelheden waren veels te veel, dus je kan het makkelijk halveren, dan heb je 1 grote bakplaat vol)
480ml water
240ml maisstroop / glucosestroop (Wij hadden agavestroop gebruikt)
700 gram witte suiker
snufje wijnsteen of bakpoeder (En deze vooral niet vergeten! Wij waren die eerst vergeten, en het mengsel werd maar niet warmer dan 90 graden. En werd dus ook niet hard na het afkoelen. Dus nogmaals terug gegoten, opnieuw verwarmd, werd weer niet warmer, toen zagen we dat we dat vergeten waren en binnen een halve minuut liep de temperatuur op)
Beetje kleurstof, niet teveel, dan wordt het erg donker. Echt maar drupje. Wij hadden iets teveel, dus werd echt heel donker blauw.

Gooi alles bij elkaar in een grote pan, kook de suikerstroop tot 150 graden (Niet hoger, want dan veranderd de kleurstof naar groenig).
Zodra het 150 graden heeft bereikt, gelijk van het vuur af en in een metalen bakblik gieten (vierkante is het handigst). Laat afkoelen tot het volledig uitgehard is, en met een paar klappen op de achterkant van het bakblik kan je er scherven van breken.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 25 Dec 2014 11:53
door whiteflower
Hoi hoi,

Fijne kerstdagen allemaal!

Afbeelding

Afbeelding

Gevuld met banketbakkersroom en aardbeienjam

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 25 Dec 2014 13:51
door Lejow
Leuk WF!!
Je mag je taarten best mooier op de foto zetten hoor :D Komen ze nog meer tot hun recht!

Ik had nog een spiderman taart gisteren
Afbeelding

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 26 Dec 2014 16:29
door Sneeuwwitje
@ Rebecca, ik geloof dat ik hem inderdaad al een keertje of 50 zeker voorbij heb zien komen maar had er niet aangedacht!
Heerlijk recept! Viel bij iedereen in de smaak. Veel lekkerder dan de botercreme die ik normaal maakte. Bedankt!

Dit is hem uiteindelijk geworden;
Afbeelding

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 27 Dec 2014 11:43
door Anoniem151
Mooi Sneeuwwitje!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 27 Dec 2014 12:05
door High Heels
Wat mooi Sneeuwwitje!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 27 Dec 2014 12:29
door CCC
Mooi Sneeuwwitje!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 28 Dec 2014 12:29
door whiteflower
Voor eerste keer een stapeltaart.
Gevuld met banketbakkersroom en frambozenjam met verse frambozen.
Was zelf vergeten foto's te maken, deze heb ik gekregen van de klant.

Afbeelding

Afbeelding

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 28 Dec 2014 12:40
door Anoniem286
Mooi gelukt Sneeuwwitje!

Whiteflower: De taarten zijn leuk, maar je moet de volgende keer niet meer zo'n bord tussen je stapeltaart doen hoor! Een kartonnen plaatje kleiner dan de taart is stukken mooier.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 28 Dec 2014 19:07
door Rebecca
Mooi Sneeuwwitje! Fijn dat ie in de smaak viel!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 29 Dec 2014 10:00
door Lejow
Erg gaaf sneeuwwitje!!

Leuk hoor WF, verder eens met Highway.


Voor iedereen trouwens, mag ik vragen wat jullie vragen voor je taarten?
Ik zit nu op 2 euro pp (vraag dus geen vast bedrag per taart, en soms krijgt de klant dus ook iets meer taart dan waar ze voor betalen, omdat het nou eenmaal zo uitkomt met de bakvormen).
Hoe doen jullie dat? Ik krijg van de een te horen dat ik 'veeeeeeeeeeeeel te goedkoop' ben, terwijl er ook zat mensen zijn die het echt belachelijk duur vinden (meestal stuur ik ze dan door naar de Hema hahahaha)

Ik ben overigens by far met de kickste taart ooit bezig, alstie af is straks zal ik een foto plaatsen.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 29 Dec 2014 12:07
door Rebecca
Ik vraag ook 2 euro pp (al is de laatste taart alweer even geleden, heb er ook echt even totaal geen zin in). Ik geef niet meer taart dan waar ze voor betalen, als iemand bv voor 20p taart wil, dan ga ik dan al bekijken hoe dat mogelijk is met mijn bakvormen en geef ik de opties aan. Dus bv dat ze kunnen kiezen uit taart voor 19p of voor 22p. Ik hou de schema's van de leukste taarten aan en vind dat die ook heel ruim zijn en je er over t algemeen met meer mensen van kunt eten dan in t schema staat.
Ik kom overigens vooral mensen tegen die wel een mooie taart willen, maar zo goedkoop mogelijk, die eigenlijk niet echt de waarde weten in te schatten van dat wat je maakt.

Ben benieuwd naar je taart Lejow!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 29 Dec 2014 12:23
door CCC
Ik vraag 1.75 euro pp. Dit heeft met verschillende redenen te maken, ik vind vooral dat een taart bestellen leuk moet blijven qua prijs voor iedereen, ik ben veel te bescheiden en durf niet zo snel meer te vragen dan dit en ik ben gewoon niet zo goed in marketing (volgens mijn vriend :p). Hier is het dus meestal punt van discussie aan tafel, dat ik veel te weinig vraag en zoveel investeer. Verder ben ik ook een hele kritische kijker naar mijn eigen producten en ben lang niet altijd tevreden, ik vind dat ik best hele mooie taarten kan maken en vooral mooi strak maar zie teveel oneffenheden om meer te vragen. Perfectionistisch dus ook nog.

Whiteflower, ik zou ook geen bord meer doen tussen de onderste en bovenste laag. Leuk dat je zoveel opdrachten krijgt, maar ik vind wel dat je iets kritischer naar je eigen werk mag kijken. Ik vind dat je echt nog wel wat kunt verbeteren in de afwerking. Misschien kun je ronde vormen gebruiken, die vind ik zelf makkelijker bekleden en zo krijg je al snel strakke taarten. Ik bedoel dit niet vervelend, en zoals ik hierboven al beschrijf ben ik erg kritisch over mijn eigen werk. Maar ik vind wel als het klanten zijn, je dan echt een topproduct moet afleveren.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 29 Dec 2014 12:49
door Lejow
Ja, ik bedoel niet dat ik dan voor 35 man taart heb als ze voor 25 vragen hoor :D
Ik hou ook die schema's aan inderdaad. Maar ondertussen weet ik uit mijn hoofd dat uit mijn 25 cm bakvorm makkelijk 18 stukjes kunnen (tegenover 15 van de leukste taarten).
Een taart voor 20 personen is bij mij bijv 20 cm rond (13 stukjes) en 15 cm rond (7 stukjes).
Maar als iemand voor 15 personen wil, maak ik ook vaak gewoon de taart van 25 cm.

Herken wel wat je zegt ook Rebecca, mensen hebben vaak geen idee wat voor werk er in zon taart zit.
En ook met jouw post ben ik het eens CCC!!


Ook trouwens wat betreft jou white flower. Zeker omdat je ook dingen voor andere mensen maakt.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 29 Dec 2014 12:50
door Lejow
Oh ja.. vergeet ik bijna waar t om gaat in dit topic..
de taart is klaar!! (en ik vind m eigenlijk best heeeeel erg gaaf geworden... B herkende alle dieren.. heb ik ze toch best aardig geboetseerd hahaha)

Afbeelding

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 29 Dec 2014 12:53
door Anoniem122
Die is echt super leuk Lejow!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 29 Dec 2014 13:01
door Anoniem112
Hoe gaaf Lejow!!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 29 Dec 2014 13:02
door Saga
Echt een ontzettend mooie taart Lejow, wauw!! :kerstduim: