Pagina 35 van 82

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 30 Nov 2014 15:45
door Lejow
Leuk WF!!

Ik mocht weer aan de slag voor een van de kinders van Roodkapje.
Thema Frozen, ZO vet!

Afbeelding

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 30 Nov 2014 16:24
door Gijs.
Wat een leukerd, Lejow!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 30 Nov 2014 17:23
door CCC
Leuk geworden Whiteflower, ik zie al duidelijk verschil met de andere taart. Word al mooi strak en goed afgewerkt.

Hij is leuk Lejow!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 30 Nov 2014 18:06
door CCC
Hier mijn laatste taartje, gemaakt omdat we alweer 8 jaar samen waren afgelopen week. Het was een snelle taart en had nog maar een klein beetje marsepein, iets te dun uitgerold dus. De kleur komt alleen niet goed over op de foto. Het is echt heel licht groen, beetje avocado groen zegmaar.

-

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 30 Nov 2014 21:12
door Jezzie
Mooi CCC!

Lejow, wat een mooie, vrolijke taart!

Ik heb een Sinterklaastaart gemaakt.
Afbeelding

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 01 Dec 2014 09:43
door Truus
Wat een prachtige taarten komen er weer voorbij zeg, wauw!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 01 Dec 2014 12:36
door Truus
Nog weer even een vraagje... Ik lees namelijk veel tegenstrijdige dingen online.

Hoe bewaren jullie een taart die af is? Bijvoorbeeld een taart, biscuitmix, bekleed met marsepein en gevuld met een bepaalde vulling. Waar zet je zo'n taart weg, en hoe lang is 'ie nog te eten? En dan zonder de optie vriezer, want die ruimte heb ik niet...

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 01 Dec 2014 13:54
door JustMeDaan
Dat ligt aan de vulling. Slagroom enz moet in de koelkast. Jam enz niet geloof ik

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 01 Dec 2014 14:05
door zonneschijn
Hij is echt gaaf Lejow!

Leuk CCC.

Wat leuk gedaan Jezzie.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Dec 2014 11:04
door Anoniem81
Ik krijg het niet voor elkaar om de marsepein/ fondant er omheen te krijgen. Bovenkant lukt wel, maar de zijkanten... Allemaal plooien en als ik het goed probeer te krijgen trek ik het kapot.
Iemand een tip?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Dec 2014 11:11
door Anoniem122
Ik zou wat filmpjes bekijken op internet. Je moet het echt beetje bij beetje doen, niet gelijk in 1x op een bepaalde plek naar beneden duwen.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Dec 2014 11:53
door Truus
JustMeDaan schreef:Dat ligt aan de vulling. Slagroom enz moet in de koelkast. Jam enz niet geloof ik


Maar zo'n taart met jam dan, hoe lang bewaren jullie die buiten de koelkast?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Dec 2014 14:19
door JustMeDaan
Max 2 dagen

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Dec 2014 15:02
door Ella

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Dec 2014 16:54
door Truus
Als de biscuit gebakken moet worden op 160 graden (30-35 min) maar je oven kan alleen op 150 of 175 graden, wat zouden jullie dan doen?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Dec 2014 16:58
door Anoniem81
Helft van de tijd op 150 en de rest van de tijd op 175.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Dec 2014 17:18
door Truus
Stofzuiger schreef:Helft van de tijd op 150 en de rest van de tijd op 175.


Dankje, ik ga het proberen!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Dec 2014 22:09
door Truus
Nou ik blijf vragen hoor :-)

Wat is een makkelijke vulling om mee te beginnen? Ik wil drie lagen maken, dus twee keer vullen, waarvan 1x botercrème. Maar die tweede... Gewoon jam, kan dat? Of moet je dat ergens mee mengen? Of hebben jullie andere tips?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Dec 2014 22:10
door Gijs.
Truus schreef:Nou ik blijf vragen hoor :-)

Wat is een makkelijke vulling om mee te beginnen? Ik wil drie lagen maken, dus twee keer vullen, waarvan 1x botercrème. Maar die tweede... Gewoon jam, kan dat? Of moet je dat ergens mee mengen? Of hebben jullie andere tips?


Lemoncurd vind ik erg lekker! Maar gewone jam kan ook prima :)

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Dec 2014 22:20
door Lejow
Ik zou de botercreme wel een smaakje geven met bijv kloppudding saroma.
Ik doe vaak aardbeienbotercreme daarop vlaaifruit of jam, en in de bovenste laag vanille botercreme.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Dec 2014 22:20
door Lejow

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Dec 2014 22:21
door Truus
Bedankt voor jullie snelle tips!

Lejow, oe zijn die verhoudingen dan? Ik heb nu een pak aangeschaft van funcakes voor botercrème. Ooooh ik ben zo'n leek hiermee, maar ik vind het zó leuk!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 02 Dec 2014 22:24
door Lejow
Truus schreef:Bedankt voor jullie snelle tips!

Lejow, oe zijn die verhoudingen dan? Ik heb nu een pak aangeschaft van funcakes voor botercrème. Ooooh ik ben zo'n leek hiermee, maar ik vind het zó leuk!


125 gr mix, 125 ml water en 150 gram boter.
Dat is ruim voldoende voor een 20 cm taart en 24 cm kun je er ook nog wel mee vullen.

Doe dan lekker laagje van beide er op en een dunner laagje jamzooi.

Voordeel is dat het ook niet in de koelkast hoeft.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 03 Dec 2014 04:34
door Roodkapje
Lejow schreef:Leuk WF!!

Ik mocht weer aan de slag voor een van de kinders van Roodkapje.
Thema Frozen, ZO vet!

Afbeelding


Ze is er nog steeds over in de wolken, thanks :)

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 03 Dec 2014 08:58
door Anoniem122
Truus schreef:Nou ik blijf vragen hoor :-)

Wat is een makkelijke vulling om mee te beginnen? Ik wil drie lagen maken, dus twee keer vullen, waarvan 1x botercrème. Maar die tweede... Gewoon jam, kan dat? Of moet je dat ergens mee mengen? Of hebben jullie andere tips?


Wil je 3 lagen cake dus 2 lagen vulling? Of 3 lagen vulling en dus 4 lagen cake? Want met dat laatste moet je biscuit wel echt hoog zijn, anders zjjn de lagen niet te snijden.

Ik doe trouwens altijd 1 laag gele room en 1 laag met beetje slagroom en daaroverheen jam. En dan de jam niet helemaal tot de rand, want dat kan je dan door je marsepein soms zien (als je rode jam.en witte marsepein hebt bijv.)