Pagina 9 van 82

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 08 Nov 2013 15:40
door Novalee
Mida, die taarten zien er heerlijk uit! Die worteltaart is een recept van Jamie, of niet? :)
Studie, ook erg mooie taarten!

Dames, ik heb een vraag! Ik ga een taart maken voor mijn nichtjes vierde verjaardag. Nu moet het een ronde stapeltaart worden en er moeten 24 stukjes uit kunnen. Welke maten springvorm zou ik dan het beste kunnen nemen? Ik heb wel het snijdschema gevonden op de leukste taarten maar ik vind het dan lastig inschatten wat een mooie verhouding is van de twee taarten op elkaar. Het moet trouwens zoiets als deze taart worden http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=133626

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 08 Nov 2013 16:10
door PiP
Ik geloof dat ik dan 24 cm en 18 of 20cm gebruik.
Uit die van 24cm haal ik 16 stukken en die van 18/20 geloof ik 8 of 10

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 09 Nov 2013 13:49
door Anoniem119
Ik heb vanochtend een basis workshop taarten gehad samen met m'n schoonzusje. Was heel erg leuk!

Ik heb een herfst taart gemaakt :)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 09 Nov 2013 13:52
door Anoniem185
Die is echt leuk Marin!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 09 Nov 2013 14:05
door Ella
Leuk Marin, wat voor vulling zit erin?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 09 Nov 2013 14:10
door Anoniem119
Ella schreef:Leuk Marin, wat voor vulling zit erin?


Botercreme en aardbeienjam. Konden niet kiezen.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 09 Nov 2013 14:18
door Ella
Marin schreef:
Ella schreef:Leuk Marin, wat voor vulling zit erin?


Botercreme en aardbeienjam. Konden niet kiezen.


Dat geeft toch niet, is ook lekker.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 09 Nov 2013 14:25
door Anoniem119
Ella schreef:
Marin schreef:
Ella schreef:Leuk Marin, wat voor vulling zit erin?


Botercreme en aardbeienjam. Konden niet kiezen.


Dat geeft toch niet, is ook lekker.


Ik hoop het!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 09 Nov 2013 18:00
door Vanya
Die is echt leuk, Marin!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 10 Nov 2013 12:01
door Anoniem119
Thanks! Hij is helaas niet zo lekker, veel te zoet. Hoe lang blijft zo'n taart goed in de koelkast? Zou ik 'm woensdag nog mee naar m'n werk kunnen nemen? Want met z'n tweetjes krijgen we dit nooit op natuurlijk! Ik heb er nu 1 stukje van gegeten dus hij is wel aangebroken en staat in de koelkast.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 10 Nov 2013 12:10
door Ella
Ik zou hem zelf woensdag niet meer eten. Je hebt hem gisteren gemaakt toch? of nu invriezen dat kan wel.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 10 Nov 2013 12:18
door Anoniem123
Ik zou hem ook invriezen. Je hebt een mooi herfsttaartje gemaakt Marin.

Ik vind botercreme als vulling zooooo vies! Dat zou ik dus echt nooit doen. Ik doe dan altijd banketbakkersroom met aardbeienjam als basis.
Sowieso gruwel ik van boterceme, sommige doen ook een hele dikke laag om de taart mee af te smeren. Getsie. En het hoeft helemaal niet zo dik, botercreme is puur om het fondant of marsepein te laten plakken.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 10 Nov 2013 12:55
door rapa nui
Schiet me nu even te binnen naar aanleiding van de opmerking over botercreme hierboven. Bij lokale bakkers verkopen ze hier zelfgebakken ontbijtkoek met 2 laagjes witte creme ertussen. Ze verkopen dit uit de vriezer en blijft ontdooid best wel een week goed. Het is dus geen slagroom wat er tussen zit maar op zich ook wel vrij luchtig en ik vind het niet naar boter smaken. Zal dit dan wel botercreme zijn? of bestaan er nog meer soorten creme?

IK heb geen ervaring met botercreme en heb eigenlijk ook geen idee hoe dit smaakt maar klinkt zo boterig.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 10 Nov 2013 13:09
door Anoniem119
Ik vind boter echt het smerigste wat er is, maar zolang botercreme genoeg suiker bevat en evt nog een ander smaakje lust ik het wel.
SarahKey, ik had hier bij deze workshop geleerd dat je inderdaad niet te dik moet afsmeren, maar gewoon dun laagje. De vulling is één laagje botercreme en één laagje aardbeienjam.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 10 Nov 2013 13:28
door Anoniem123
Ja een dun laagje is meer dan genoeg. Zo heb ik het zelf geleerd en zo leer ik het ook anderen. Zelf gebruik ik het amper, alleen dus een dun laagje om de taart mee af te smeren.

rapa nui: Ik denk wel dat het botercreme is. Botercreme heeft een zoetige smaak door de suikers wat er in gaat.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 10 Nov 2013 20:38
door Ella
Een vraagje. Ik zit alvast over een Sint taartje na te denken. Als vulling zit ik te denken wat kruidnoten fijn te malen, maar met wat zal ik dat mengen? wat is een lekkere combi dan

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 10 Nov 2013 22:54
door mida4you
Novalee schreef:Mida, die taarten zien er heerlijk uit! Die worteltaart is een recept van Jamie, of niet? :)
Studie, ook erg mooie taarten!

Dames, ik heb een vraag! Ik ga een taart maken voor mijn nichtjes vierde verjaardag. Nu moet het een ronde stapeltaart worden en er moeten 24 stukjes uit kunnen. Welke maten springvorm zou ik dan het beste kunnen nemen? Ik heb wel het snijdschema gevonden op de leukste taarten maar ik vind het dan lastig inschatten wat een mooie verhouding is van de twee taarten op elkaar. Het moet trouwens zoiets als deze taart worden http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=133626



Nee het is een recept van Smulweb. :-)

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 11 Nov 2013 09:34
door Lejow
Novalee, ik neem dan een 25 cm en een 16 cm. Uit de 25 cm kunnen 18 stukjes (mits hij mooi hoog is) en uit de 16 cm 6, dan kom je dus op 24 stukjes uit!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 11 Nov 2013 22:27
door Novalee
Dankjewel voor de antwoorden Pip en Lejow! Ik heb uiteindelijk een 18cm en 28 cm vorm gebruikt. Maar die van 28cm was mislukt :nopompom: Ik heb het zelf gejinxt door vlak van tevoren te zeggen dat dat nog nooit gebeurd was. Normaal gebruik ik altijd de mix van funcakes of jamin. Maar die was er niet dus heb ik die van Dr Oetker gebruikt. Maar hij is helemaal niet mooi gerezen, hij was maar iets van 4 cm hoog :thumbdown: Sowieso dus niet 2 keer te vullen en de kleine was wel gelukt waardoor de verhouding ook totaal niet klopt. Heb hem wel in de vriezer gegooit om nog eens mee te oefenen. Later vond ik thuis toch nog wat mix van funcakes dus het nog eens in m'n eigen combimagenotron/oven geprobeerd (normaal bak ik bij m'n moeder, die heeft wel een normale, goede oven) maar ook die was mislukt. Buitenkant te gaar, van binnen nog nat. Vanavond maar mix gekocht via de site van Jamin en dan deze week nog eens proberen. Hopelijk lukt het dan wel want de verjaardag is zondag al...

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 12 Nov 2013 15:01
door PiP
Marin, mooie kleuren heb je gebruikt!
Botercreme gebruik ik alleen om af te smeren, vind dat niet lekker als vulling.
Maar er zijn genoeg mensen die het wel lekker vinden.

Ella: ik heb als vulling voor een Sinterklaastaart slagroom met schuddebuikjes gedaan! Hoef je de pepernoten ook niet te verkruimelen. Je zou nog speculaaskruiden door de biscuitmix kunnen doen en ik zag pas ook een baveroismix met marsepeinsmaak. Mona heeft rond deze tijd ook vaak een toetje met een Sinterklaas gerelateerde smaak.

Novalee: Balen zeg van die biscuit :( hopen dat het nu wel goed gaat!

Rapa nui: je kan botercreme op heel veel verschillende manieren maken, er kan dus zeker wel smaakverschil in zitten.


Onze dochter wil een zandkasteeltaart, nu heb ik een mooie vorm gevonden, zal zo even een foto uploaden.
Hoe zouden jullie die bekleden?
Is dat te doen met marsepein? Zo ja, Zouden jullie dan 1 grote lap gebruiken of een lange lap en dan de naad aan de achterkant.
Of zal ik voor een laagje botercreme gaan met verkruimelde biscuit en lichte basterdsuiker?
Nog andere suggesties? Behalve mooi, moet het natuurlijk ook lekker zijn :)
Hij komt iig bovenop een vierkante taart bekleed met marsepein .

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 12 Nov 2013 15:04
door PiP
Afbeelding

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 12 Nov 2013 15:55
door Ella
Pip: met speculaaskruiden is een goed idee. Dankje wel. Wat betreft jouw vraag. Ik denk dat het onmogelijk is om die met marsepijn te bekleden.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 12 Nov 2013 16:02
door Anoniem193
Ik zou voor een laagje botercreme met gekruimelde biscuitjes gaan.
Met marsepein lijkt het mij ondoenlijk om die vorm zo te houden.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 12 Nov 2013 16:40
door PiP
Daar was ik al bang voor :)

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 12 Nov 2013 16:50
door Lejow
Ik zou die vorm niet gebruiken, maar gewoon 2 vierkanten op elkaar stapelen, en 4 pvc buisjes bekleden met marsepein.
Voor het zand heb ik maria biscuitjes met een beetje bruine basterd suiker heeeeeel lang in de blender gedaan.