Pagina 77 van 82

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2021 09:38
door Linvi
Ik heb een taart vraagje!

Met de verjaardag van dochter deze taart gemaakt;

https://brendakookt.nl/2019/10/13/oreo-monchoutaart/

Nu is mijn zoon vrijdag jarig en wilt hij dat ik de taart weer maak, wil ik zeker doen maar hij was niet mooi opgesteven. Heeft een hele nacht de tijd gehad, zeker 16 uur later pas aangesneden.

Heeft iemand een tip hoe ik hem stijver/ steviger krijg?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2021 09:54
door High Heels
Klopfix erin?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2021 10:29
door Giselle
High Heels schreef:Klopfix erin?


Volgens het recept in de link zit dat er al door. Als je het recept gevolgd hebt zou de taart ook goed moeten opstijven, dus ik durf niet te zeggen waardoor het mis ging bij jou, Linvi. Of heb je toch iets anders gedaan dan in het recept staat?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2021 10:44
door Pure*
Ik denk dat het komt doordat de verhouding slagroom MonChou niet klopt.
Als ik(gewone) MonChou taart maak gebruik ik altijd 2 pakjes MonChou a 100gram op 250ml slagroom en dan 1 zakje klopfix.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2021 11:05
door High Heels
Ik had over de klopfix heen gekeken

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2021 11:33
door Taeda
Ik zou ook zeggen meer Monchou erin en de vierkante pakjes (er zijn ook zacht&luchtig, die is slapper). Dus gewoon twee extra pakjes erin, dat moet helpen. En anders kun je 2 blaadjes gelatine in een klein beetje warme slagroom laten oplossen (eerst weken in water uiteraard) en dit erdoor doen.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2021 11:44
door Minx
Taeda schreef:Ik zou ook zeggen meer Monchou erin en de vierkante pakjes (er zijn ook zacht&luchtig, die is slapper). Dus gewoon twee extra pakjes erin, dat moet helpen. En anders kun je 2 blaadjes gelatine in een klein beetje warme slagroom laten oplossen (eerst weken in water uiteraard) en dit erdoor doen.


Dit was het eerste waar ik aan dacht dat het echt die pakjes monchou moeten zijn en dan ook echt de originele monchou. Heb gemerkt dat andere merken nog wel eens slapper kunnen zijn.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2021 11:55
door Blue Phone
Minx schreef:
Taeda schreef:Ik zou ook zeggen meer Monchou erin en de vierkante pakjes (er zijn ook zacht&luchtig, die is slapper). Dus gewoon twee extra pakjes erin, dat moet helpen. En anders kun je 2 blaadjes gelatine in een klein beetje warme slagroom laten oplossen (eerst weken in water uiteraard) en dit erdoor doen.


Dit was het eerste waar ik aan dacht dat het echt die pakjes monchou moeten zijn en dan ook echt de originele monchou. Heb gemerkt dat andere merken nog wel eens slapper kunnen zijn.


Ja! Ik heb ook eens de "nep monchou" van lidl gebruikt maar dat was veel minder stevig

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2021 12:20
door Giselle
Dat wilde ik nog wel zeggen inderdaad, die echte Monchou gebruiken, die in de vierkante pakjes, niet de kuipjes. En inderdaad de hoeveelheid Monchou verdubbelen.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2021 13:53
door Linvi
Ik wist zelf niet meer wat we gebruik hadden maar volgens mijn dochter waren het inderdaad die kuipjes. Nu dus maar hetzelfde recept maar dan de kleintjes in wikkel gebruiken!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2021 14:40
door Taeda
Linvi schreef:Ik wist zelf niet meer wat we gebruik hadden maar volgens mijn dochter waren het inderdaad die kuipjes. Nu dus maar hetzelfde recept maar dan de kleintjes in wikkel gebruiken!

Gezien de genoemde verhoudingen zou ik ook zeker 300/400 gram gebruiken. Ik vind het veel slagroom t.o.v. de monchou.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 15 Sep 2021 15:54
door Linvi
Ik denk dat ik 400/400 doe. Heb even wat zitten googlen en zie overal idd dat het wat gelijker moet liggen.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 17 Sep 2021 16:31
door Marin
Mag ik ook nog een keer advies?

De taart is klaar, althans het versieren doe ik zondag. Maar ben niet ontevreden! Zeker met twee kinderen thuis en tussendoor winkeltje spelen enzo. 💪

Onderste laag is dus die zoete citroencreme geworden en de bovenste laag lemon curd (zie foto).
Afbeelding

En hij is afgestreken met citroen cream cheese frosting. Het werd alleen al snel te warm dus kreeg 'm niet zo mooi glad. Nou vind ik dat ook niet persé nodig, zo'n beetje semi naked rustieke cake vind ik ook altijd mooi. Had 'm nog even terug gekoeld in de koelkast en toen nog een beetje afgestreken. En nu staat ie goed in de koelkast. Ik heb nog behoorlijk wat frosting over. Wat zal ik doen? Zondag voor 't versieren toch nog een poging wagen er een extra laagje overeen te doen (maar met risico dat 't minder mooi wordt of te dik wordt) of gewoon zo laten? Versiering wordt suikerwerk bloemetjes en cake prikkers dus niet heel ingewikkeld (maar wel schattig hopelijk).

Afbeelding

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 17 Sep 2021 16:39
door Dobby
Misschien nog wat cupcakes erbij met een toefje van dezelfde frosting en dan beetje zelfde thema versieren ?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 17 Sep 2021 16:40
door Marin
Yes dat ga ik sowieso doen. 🎉
(zonder lemon curd voor de kinderen namelijk)

Maar m'n vraag is meer van zo laten of nog poging doen er meer op te smeren?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 17 Sep 2021 20:26
door Minx
Goed koelen en dan kun je hem nog wel strak krijgen. Ik koel tussentijds ook vaak omdat dat gewoon lekkerder werkt om het strak te krijgen.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 20 Sep 2021 09:51
door Marin
Hij was goed gelukt! Wel enorm machtig haha. Maar kreeg er veel complimenten over. Best leuk voor iemand die niet goed kan bakken haha. Had ook nog cupcakes voor de kinderen.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 20 Sep 2021 13:21
door Giselle
Superleuke taart toch, Marin! Ik vind 'm echt hartstikke goed gelukt.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 20 Sep 2021 13:28
door Taeda
Wat een leuke Marin! Is toch hartstikke goed gelukt :)

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 20 Sep 2021 20:03
door Anoniem334
Super leuke taart, zit er ook heel lekker uit!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 20 Sep 2021 20:10
door Marin
Dank jullie! En stom eigenlijk, had die schattige prikkers al maanden in huis en ze hebben ongeveer vijf minuten op de taart gezeten. 😂 Maar heb één grote en één kleine bewaard voor in haar babyboek.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2021 07:46
door Olíve
Super mooie taart en die prikkers doen het echt! Die staan levenslang te stralen in de fotoboeken! De taart lijkt me echt heel lekker!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2021 13:25
door Tauriel
Mooie taart Marin.

Wie kan er meedenken met het volgende probleem. Ik had laatst cake gebakken en er boven op haf ik kleine stukjes appel gelegd. Maar tijdens het bakken zakken de stukjes appel helemaal in het beslag. Dit probleem heb ik ook met stroopwafels. Ik leg kleine stukjes op het beslag, maar het zakt tijdens het bakken in het beslag. Doe ik iets fout, of moet ik accepteren dat het er in zakt.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2021 18:42
door Anoniem323
Ja dat hoort erbij. Misschien moet je dan als een tarte tartin bakken?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2021 19:07
door Anoniem331
Appel kun je toch door de bloem halen, dan zakt het niet?