Pagina 65 van 82

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 19 Feb 2017 21:55
door High Heels
Wat een leuke taarten!

En ja, juffrouw is maar een gek woord, hahaha. Heb het gewoon een paar keer opgeschreven omdat ik ging twijfelen :lol:

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 20 Feb 2017 07:41
door Urban Naked
Oh wow Dora, mooi zeg. Jij woont niet toevallig in de buurt van Amsterdam..?

Ik moet binnenkort weer op zoek naar iemand die een taart wil maken voor m'n zoon die 5 wordt. En dat is niet leuk in Amsterdam. Op die FB voor taartenbakkers is het hysterisch, als ik 1 oproepje plaats betekent dat 30 reacties waarvan sommige best aanhoudend. En waar ik hem vorig jaar haalde, dat bleek een heel viezig mens met een rommelhuis, maar dat zie je niet op FB he :)

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 20 Feb 2017 07:42
door Urban Naked
Als er in dit topic mensen zijn die in een straal van 15 km rond amsterdam wonen en die een ninjataart kunnen maken: ik hoor het graag!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 20 Feb 2017 09:03
door minoessepoes
Urban Naked schreef:Als er in dit topic mensen zijn die in een straal van 15 km rond amsterdam wonen en die een ninjataart kunnen maken: ik hoor het graag!


Wij hebben toen met ons trouwen via Rettie's dreamcakes ( te vinden op facebook) een taart besteld en die was niet duur, volledig naar wens en smaakte heel lekker. Ik ken haar niet persoonlijk maar het was via via, het is inmiddels al bijna 4 jaar geleden maar wij waren heel tevreden dus. ( de zwart witte taart was van ons)

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 20 Feb 2017 09:45
door Urban Naked
Dank voor de tip! Ik zal Rettie eens opzoeken op FB.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 20 Feb 2017 10:46
door ChiQ
Ik bestel al 3 jaar taarten bij Taartje Taart UN, ze is super professioneel, heeft een studio in Amsterdam waar je de taarten ook ophaalt, in west, vlakbij Spaarndammerbuurt. Kijk eens op haar website. Heel goedkoop is ze niet.. maar de taarten die ik afneem zijn ook groot.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 20 Feb 2017 21:55
door High Heels
Urban Naked schreef:Oh wow Dora, mooi zeg. Jij woont niet toevallig in de buurt van Amsterdam..?

Ik moet binnenkort weer op zoek naar iemand die een taart wil maken voor m'n zoon die 5 wordt. En dat is niet leuk in Amsterdam. Op die FB voor taartenbakkers is het hysterisch, als ik 1 oproepje plaats betekent dat 30 reacties waarvan sommige best aanhoudend. En waar ik hem vorig jaar haalde, dat bleek een heel viezig mens met een rommelhuis, maar dat zie je niet op FB he :)



Dank je wel! :redface:
Kan hem in Roosendaal wel op de trein zetten, moet je hem op station centraal (of een andere waar de trein stopt) halen, hahaha. Maar of dat nou zo handig is.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 24 Feb 2017 21:35
door High Heels
Ik had mijn laatste taart nog niet laten zien:
Ontwerp (uitgelegd door mijn 5-jarige): Afbeelding

Resulaat: Afbeelding


Omdat er voor de komende tijd veel opdrachten staan (waarvan 5 van 1 nieuwe klant) heb ik vandaag een bestel/aanvraagformulier in elkaar gezet, het wordt zo een steeds serieuzere zaak. Zo kan mijn vrouw mee helpen, want veel bestellingen komen via haar (collega's van haar)

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 25 Feb 2017 11:04
door Mizz_S
Superleuk Dora, en dat met zo'n ontwerp! :wink:

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 25 Feb 2017 13:40
door Jezzie
Leuk Dora!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 25 Feb 2017 14:06
door Silly-One
Ik ben altijd jaloers op jullie taarten en ook nog eens respect voor jullie geduld.

Ik heb net een taart geprobeerd te maken voor mijn moeder. Op één of andere manier scheurt bij mij het marsepein. Tevens heb ik een aantal versieringen toegevoegd om scheuren en zo weg te werken. Tevens is hij totaal niet mooi vlak aan de bovenkant.
Ik hoop wel dat alles zal smaken en mijn moeder vindt het al super lief dat ik er zoveel tijd in gestoken heb.

IK heb wel alles zelfgemaakt, van het biscuit deeg met amandeelmeel en hazelnoten mail. Tot aan de citroenbavaroise die mijn moeder als vulling wilde tot aan een luchtige botercreme. Niks met hulp van pakjes op zakjes. Vooral de bavaroise had ik moeite mee, die wilde eerst niet opstijven.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 25 Feb 2017 14:28
door Lejow
Klinkt goed SO! Vooral de halzenoot mail :P :P Heb je het biscuit omgedraaid toen het uit de oven kwam? De onderkant van de taart wordt eigenlijk de bovenkant!

Marsepein niet laten scheuren is een kwestie van oefenen (en de juiste marsepein gebruiken :P ) en het niet tè dun uitrollen!

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 25 Feb 2017 14:38
door Silly-One
Shit, ik wist dat ik gisteren iets vergeten was.

Maar ken je dat nog niet hazelnoten mail :D. Heerlijk hoor. Ik moet zeggen stukje gesnoept van het biscuit deeg en het was best wel lekker. Ik heb hem ook gezoet met honing ipv suiker, dat vanwege de suikerziekte van mijn moeder. Zo hielde we de hoeveelheid suiker beperkte. Het blijft toch een suikerbom vanavond met alle marsepein haha.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 25 Feb 2017 18:47
door Lejow
Ja maakt bijna niet meer uit wat je er in stopt whaha :D

Maar daardoor was hij dus misschien niet zo plat :P
En goed afsmeren is ook echt het halve werk..

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 25 Feb 2017 19:27
door Minx
En voor het marsepein ook goed doorkneden. Idd afsmeren doet heel veel en na het afsmeren weer in de koelkast om hem op te laten stijven.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 03 Mrt 2017 21:11
door Anoniem197
Ik wil een banoffee pie maken maar hoe spreek je dit eigenlijk uit?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 03 Mrt 2017 21:28
door Anoniem286
Bunoffie

Als banana en toffee in het Engels

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 05 Mrt 2017 21:08
door sabje
Ik heb even een vraag over het bakken van de biscuit. Ik gebruik altijd die van funcakes. Het biscuit wil niet meer goed hoog komen. Heeft er misschien iemand tips?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 06 Mrt 2017 07:42
door Anoniem197
Bedacht highway.

Sabje ik heb al heel lang geen biscuit meer gemaakt en dat was altijd zonder mix dus niet echt tips denk ik. Waar ik aan denk:
Goed geklopt?
Eieren en boter op temp?
Is de oven nog wel goed?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 06 Mrt 2017 10:58
door sabje
DdL schreef:
Sabje ik heb al heel lang geen biscuit meer gemaakt en dat was altijd zonder mix dus niet echt tips denk ik. Waar ik aan denk:
Goed geklopt?
Eieren en boter op temp?
Is de oven nog wel goed?


Ik doe dat allemaal goed en de oven doet het ook gewoon goed.

Ik had hier volgens mij een keer gelezen (lang geleden) om de oven in stapjes hoger te zetten. Weet iemand dat nog?

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 06 Mrt 2017 13:03
door Lejow
Jep, dat deed ik ook altijd.
Met fictieve tijden hoor, maar eerst deed ik het ongeveer zo lang als het biscuit groot was. Dus bijv een vorm van 25cm deed ik 25 min op 145 graden.
Dan nog ongeveer 20 min op 160 en dan 20 minuten op 175.
En de vorm gewoon lekker vol doen :P

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 06 Mrt 2017 19:10
door sabje
Zal het morgen is proberen lejow.
De vorm vol doen is ook een goede haha zal morgen is wat meer mix maken.

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 15 Mrt 2017 10:16
door Anoniem286
Is het nog gelukt Sabje?

Ik ben into de slagroomtaarten momenteel, vind ik leuk om te maken :)
Afbeelding

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 15 Mrt 2017 11:15
door Ella
Leuk Highway

Re: Taarten topic

BerichtGeplaatst: 15 Mrt 2017 11:27
door zonneschijn
Leuk gemaakt!