Pagina 1 van 1

Tamme kastanjes

BerichtGeplaatst: 22 Okt 2013 09:51
door Urban Naked
Ik eet ze altijd gewoon rauw. Het liefst koop ik ze bij een Marokkaanse winkel want die kastanjes zijn echt huge, en het schillen is best een werkje en dan heb ik meer kastanje voor dezelfde moeite.

Maar goed, koken met die dingen, doet iemand hier dat wel eens? En hoe dan?

Re: Tamme kastanjes

BerichtGeplaatst: 22 Okt 2013 10:44
door Jules
Ik wilde ook zo'n topic openen! Heb dit weekend zo ongeveer 2 kilo in het bos gevonden, en wil er wat mee gaan doen. Tamme kastanje puree ofzo, weet iemand hoe dat moet?

Re: Tamme kastanjes

BerichtGeplaatst: 24 Okt 2013 08:28
door Urban Naked
Nah ik ga ze maar weer gewoon rauw opvreten :)

Re: Tamme kastanjes

BerichtGeplaatst: 24 Okt 2013 10:23
door Teun
Wij hadden vroeger een tamme kastanjeboom zo'n beetje voor ons huis staan. Dan gingen mijn broertje en ik 's ochtends vroeg kastanjes rapen voordat andere mensen ze in het vizier kregen. Mijn moeder maakte er meestal soep van. Vroeger vond ik die alleen helemaal niet lekker, haha en toch ging ik door met het rapen van die dingen.

Ik denk dat ik die soep nu trouwens wel heel lekker zou vinden! Gepofte kastanjes zijn trouwens ook jum.

Re: Tamme kastanjes

BerichtGeplaatst: 24 Okt 2013 10:36
door Dennenappel
Ik heb tot nu toe alleen gepofte kastanjes gegeten, erg lekker!
Hoe te maken weet ik niet precies, ik heb ze bij een kerstmarkt gekocht.