Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Hoe eet/maak je Steak Tartare?

<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3397

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:35

Bericht 04 Jan 2014 15:05

Hoe eet/maak je Steak Tartare?

In het topic over wat je als kind het liefste at wordt ook Steak Tartare genoemd. Ik heb het dus nog nooit gegeten, lang geleden heb ik het eens besteld in een snackbar in het westen van het land omdat ik dacht een gebakken vleessoort te krijgen. Ik was toen ook heel verbaasd dat ik iets rauws op mijn bord kreeg met ook een half rauw ei erbij. Ik heb volgens mij gevraagd of het gebakken kon worden. Ik kwam/kom het in mijn omgeving eigenlijk ook niet tegen.

Hoe eet je dit eigenlijk? Meng je eea zelf op je bord? Is het echt lekker of zit je echt iets glibberigs te eten?
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Anoniem119

Bericht 04 Jan 2014 15:17

Re: Hoe eet/maak je Steak Tartare?

Ja het is heerlijk! Alleen vind ik ei zelf te smerig voor woorden, zeker rauw, dus dat laat ik altijd achterwege. Het is iets typisch Frans. Je kunt gewoon prima zelf tartaar nemen en dat rauw opeten. Beetje op smaak brengen met zout en peper, en dan een eitje er over. Beetje bieslook of peterselie er over is ook lekker. Alleen als je het zelf maakt, zou ik zeker alleen tartaar van een goede slager gebruiken. En er bij vermelden dat je het rauw wilt eten. Ik zou het zelf nooit met supermarkt tartaar maken, alhoewel ik daar wel eens rauwe stukjes van snoep (gehakt ook). Ik eet het wel eens in restaurants, het is een vrij standaard voorgerecht maar wel lekker. Alleen voor mij dan zonder ei.
<<

Anoniem119

Bericht 05 Jan 2014 07:39

Re: Hoe eet/maak je Steak Tartare?


Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers