Pagina 4 van 42

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 20 Sep 2017 14:51
door Caro
Ok, dit is wel echt belangrijk: mozzarella bestaat voor een groot deel uit water. Dit moet je er dus niet vanaf begin af aan op doen, anders scheidt het vocht af van kaas en wordt alles slap. Je kan beter dit pas voor de laatste paar minuten op de pizza doen.

Gebruik inderdaad verse groenten en niet diepvries, anders wordt het echt slappe hap.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 20 Sep 2017 15:51
door Anoniem328
Ooh dat van de mozzarella wist ik niet joh! Dat doe ik er altijd meteen op bovenop de tomatensaus! Dus wellicht is dat het vochtprobleem geweest! Ik vind mozzarella onderop wel lekker. Stop je het er op het einde dan een beetje tussen?
Verse groente doe ik zeker! Die vraag mbt paprika invriezen stond los van de pizza :razz:

Bedankt voor de tip!!

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 20 Sep 2017 15:54
door Marin
Ik doe mozz altijd bovenop!

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 20 Sep 2017 15:59
door Caro
Olijfje schreef:Ooh dat van de mozzarella wist ik niet joh! Dat doe ik er altijd meteen op bovenop de tomatensaus! Dus wellicht is dat het vochtprobleem geweest! Ik vind mozzarella onderop wel lekker. Stop je het er op het einde dan een beetje tussen?
Verse groente doe ik zeker! Die vraag mbt paprika invriezen stond los van de pizza :razz:

Bedankt voor de tip!!


Je kan natuurlijk altijd stukjes openlaten van de topping en daar dan de mozzarella opleggen. Ik zou even experimenteren met de tijd en hoelang jij het nodig vindt dat de mozzarella in de oven is. Ik hou zelf van écht gesmolten maar dan is het vaak een kwestie van dat het dus wel vocht afscheidt. Lastig dilemma altijd!

Oh en hoe beter de mozzarella, hoe minder vocht het afscheidt. Maar het verschil in de supermarkt kaasjes merk je dan ook weer niet heel erg.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 20 Sep 2017 16:02
door Anoniem222
Wat ik doe als ik pizza bak:

- dunne bodem met een dun laagje tomatensaus voorbakken.
- Mozzarella er past als laatste op, paar minuutjes meebakken.
- Pizza moet juist wel op een blik of steen omdat dat beter warmte geleidt dan lucht en daardoor wordt de bodem krokanter.
- Niet teveel natte groenten.

Als een pizza te nat wordt dep ik hem tussendoor een beetje af met keukenpapier. Anders krijg je een sompige bodem inderdaad.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 15:13
door Anoniem328
Goede tips thanks! De volgende keer ga ik voorbakken zoals Harrison doet en de mozzarella er pas de laatste minuten op. Hopelijk dan én een krokante bodem én niet te vochtig :ja:

Nog een vraag :palm:
Gekookte mosselen tijdens de zwangerschap is prima. Maar stel ze zijn mede in wijn gekookt, dan is dat toch niet goed? Ik lees op verschillende sites dat het wel kan omdat de alcohol eruit gaat, maar je kookt de mosselen toch maar een paar minuten en zo snel vervliegt de alcohol toch niet?

We gaan op vakantie naar Zeeland en ben dol op mosselen, vandaar :smile:

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 15:51
door Anoniem222
Haha! Goede vraag, ik zou zeggen van wel, alcohol verdampt snel als het warm wordt. Maar zeker weten doe ik het niet.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 16:09
door Girli
Alcohol verdampt nooit helemaal, dus ik zou het niet doen.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 16:32
door Anoniem304
Ik zou het niet doen. Had in Duitsland ook schnitzel met bierpaneer. Heb ik ook laten staan, helaas.
Hoe weinig er ook nog in zit, het voelde niet goed.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 16:36
door Anoniem328
Nee dat dacht ik zelf ook. Alcohol verdampt steeds meer naarmate het langer verhit wordt maar bij mosselen koken is dat dus erg kort.

Dus vraag dan gewoon of ze het zonder wijn willen bereiden. Das niet zo raar toch?

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 16:42
door Anoniem304
Vragen staat vrij! Zou het zeker vragen hoor.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 16:44
door Anoniem252
Ik vind dat zeker geen rare vraag hoor, hoewel ik afgelopen week in een restaurant wel gek werd aangekeken dat ik geen eten wilde bereid in alcohol. Dat was echt al verdampt volgens hun.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 16:51
door Anoniem304
Vragen staat vrij! Zou het zeker vragen hoor.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 16:53
door Anoniem304
Wat stom AM. Ik vroeg afgelopen weekend in een restaurant of ik de parfait mocht hebben. Dacht al van niet, maar ze gingen het meteen controleren en toen het niet mocht heeft de kok een speciaal dessert voor me gemaakt en hoefde m niet eens te betalen omdat ik m'n eerste keus niet mocht.
We kregen ook nog felicitaties. Erg leuk vond ik dat!

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 17:22
door Nan
Schijnbaar verdampt alcohol juist amper. Het kookpunt ligt wel lager, maar het is niet dat eerst alle alcohol verdampt en dan pas het water. De enige manier om zeker te weten dat het eruit is, is droogkoken.

Om het nog stommer te maken; schijnbaar hoeven ze bij voedingswaren de alcohol pas te melden vanaf een bepaald percentage. Meen dat het 1% was. Kant-en-klare tiramisu-toetjes bijvoorbeeld zijn dus ook niet veilig.

Dit vind ik ook gewoon stom omdat het dus straks nog best uitkijken is wat J. eet. Als we een saus of soep met wijn maken mag zij daar straks niet van mee-eten.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 18:42
door Silly-One
alcohol moet inderdaad behoorlijk lang opstaan, wil alles verdampt zijn. Gewoon op zoek naar een gerecht waarin het niet gekookt is in alcohol. Wij aten vroeger thuis nooit mosselen gekookt in wijn of bier. Nooit problemen mee gehad, nu ik weet hoe het smaakt weet ik wel beter.

Een andere vraag. Hoe maken jullie couscous op smaak?
Het liefste wel ik couscous in een bouillon zodat het al een beetje smaak heeft, maar als ik voor 1 persoon couscous wel vind ik het een beetje zonde om een halve liter bouillon te maken ( blokje). Vervolgens kan ik dan meer dan de helft weg gooien. Ik heb een tijdje lopen prutsen met halve blokjes, maar dat was ook niet echt handig.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 20:51
door Romie
Er bestaat toch ook bouillon poeder? Doe je daar een beetje van bij de couscous (of het water, geen idee heb nog nooit couscous gemaakt, maar gebruik wel veel bouillon poeder)

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 22:12
door Kreeft
Ik maak couscous altijd op smaak met goede olijfolie, fijngesnipperd sjalotje en verse kruiden (bieslook, dragon, platte peterselie en dille).

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 21 Sep 2017 22:13
door Zora
Ja als je graag bouillon gebruikt zou ik idd gewoon zo'n potje kopen!

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 22 Sep 2017 07:15
door Sawadee
Nog een tip voor de mozzarella op de pizza, nadat je het in plakjes hebt gesneden/gescheurd laten uitlekken tussen keukenpapier zodat een deel van het vocht al wordt opgenomen.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 22 Sep 2017 07:48
door Saga
De alcohol verdwijnt nooit helemaal uit een gerecht inderdaad.

Couscous maak ik vaak met een heel klein beetje groentebouillon poeder en verder ras el hanout door het vocht heen.
Goed idee, ik weet wat ik voor de lunch ga maken!

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 23 Sep 2017 10:04
door Pleun
Maar alcohol is toch geen vergif? Bacterieen etc in rauw of onjuist klaargemaakt voedsel of de kattenbak verschonen moet je echt uit de weg gaan. Een glas wijn drinken is ook niet de bedoeling maar een gerecht waar wijn aan is toegevoegd tijdens de bereiding kan toch geen kwaad? Een beetje rauw vlees eten brengt een risicio op besmetting mee, een beetje wijn in je eten maakt zowel de moeder als de baby niet ziek oid.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 23 Sep 2017 10:08
door Anoniem304
Ik zie het wel als vergif.

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 23 Sep 2017 10:15
door Elska
de moeder niet maar de baby kan er zeker wel ziek van worden.

zoek maar eens op Foetaal Alcohol Syndroom. Er is geen veilige ondergrens voor alcohol. Hoe meer alcohol je binnen krijgt hoe groter de kans maar het is van veel meer factoren afhankelijk waardoor een beetje alcohol al teveel kan zijn.
je zal maar net die ene moeder zijn...

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

BerichtGeplaatst: 24 Sep 2017 16:36
door Anoniem221
Mijn man komt net met de vraag waarom je vlees, na ontdooien, niet opnieuw kan invriezen? Ik weet het antwoord niet, behalve dan dat mijn ouders het altijd zeiden, maar weet iemand waarom dat niet mag?