Caulfield schreef:Bisq schreef:Crepes met Nutella.
Champignons in knoflooksaus.
Duitse rollade (als je een recept wilt heb ik die voor je).
Crêpes met Nutella zijn toch algemeen Europees toeristen-voer?
Ben benieuwd naar Duitse rollade? Oh ja, ik vind Reibekuchen altijd wel lekker!
Hier in de buurt (grensgebied)zijn het altijd Duitse standjes die het verkopen op markten en kermissen, vandaar dat ik het link aan Duitsland denk ik. En op Duitse kermissen en kerstmarkten etc. word je er al helemaal mee dood gegooid.
Recept Duitse rollade van mijn Duitse oma:
Duitse rollade (is heel anders dan Nederlandse rollade, de slagers die ik ken in Nederland zijn er na herhaald vragen nog niet over uit van welk deel van de koe het is) kruiden met peper en zout. Daarna insmeren met mosterd. Leg ontbijtspek over de lap vlees, strooi hier vervolgens wat gesnipperde uit overheen. Leg een flinke augurk op de lap vlees en rol de lap op. Steek er een rolladepin doorheen of gebruik rollade touw. Braad de rollade mooi bruin. Nu kun je zelf een jus maken zoals je dat bij braadvlees doet, maar mijn oma gebruikte altijd een zakje rouladen kruiden van Maggi (ook in Duitsland te koop). Dit 2 of 3 uur laten sudderen.
Nu heb ik zin in rollade, gelukkig ga ik toevallig vanavond even boodschappen doen in Duitsland