Ik heb een tijdje geleden deze Galette met spruitjes, druiven geitenkaas en balsamico gemaakt.
Super lekker en niet heel erg moeilijk.
Het recept is voor 4 personen.
Voor de bodem:
100 gram volkoren speltmeel
100 gram volle kwark
1 eetlepel olijfolie
1 snuf Himalaya zout
Voor de topping:
1 kleine rode ui
1 eetlepel olijfolie
170 gram spruitjes (bij voorkeur paarse)
rode druiven
handje hazelnoten
50 gram zachte geitenkaas
2 eetlepels goede balsamico azijn
Meng de ingrediënten voor de bodem goed en kneed het tot een deegje. Leg het dan heel even afgedekt in de koeling.
Verwarm de oven dan voor op 200 graden, Maak ondertussen de ingrediënten voor de vulling. Hak de ui fijn. Verwijder de harde onderkanten van de spruitjes en hak ze dan met een scherp mes in kleine schijfjes Was de druiven en halveer deze in de lengte. Hak als laatste de hazelnoten grof.
Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de rode ui glazig. Voeg dan de spruitjes toe, en bak deze zo’n 7 minuutjes mee, totdat ze licht bruin kleuren. Roer dan de druiven, noten en 1 eetlepel balsamico azijn erdoor. En zet deze vulling even apart om af te koelen.
Haal de deegbal uit de koeling en rol deze mooi dun uit tot een lange rechthoekige plak.Leg het deeg op een bakpapiertje of gebruik een langwerpige bakvorm. Verdeel dan de vulling erover en druk deze zachtjes aan. Verbrokkel en verdeel de geitenkaas erover.
Bak de galette dan af in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten. Je kunt de galette direct uit de oven serveren, of hem serveren op kamertemperatuur. Serveer hem met wat extra balsamico azijn.