Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Vertrouw jij snel mensen?

<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15401

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 03 Nov 2017 12:52

Vertrouw jij snel mensen?

Deze vraag stelde ik mijzelf naar aanleiding van Susans vervolgverhaal. Als ik zo'n verhaal zou horen, een meisje, alleen naar Frankrijk, die zomaar bij iemand blijft slapen, dan is mijn eerste ingeving zoiets als: Waarom doe je zoiets? Maar anderzijds vind ik het in dit verhaal ook niet heel raar dat ze uitgaat van het goede in een mens.

Hoe denk jij daarover? Zou jij snel hulp aanvaarden van een vreemde? Vertrouw jij op iemands goede bedoelingen? Of ben je daar terughoudend in?

♥♥
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 03 Nov 2017 13:02

Re: Vertrouw jij snel mensen?

Ik weet niet wat ik zelf gedaan zou hebben. De alternatieven waren dat ze in een vreemde omgeving nog heel laat terug moest rijden naar een stad om een hotel te vinden, of dat ze alleen in een huis zonder elektriciteit en telefoonbereik zou blijven. Dat laatste had ik zeker niet gedurfd. Misschien was ik toch maar naar de stad gereden. Duco had natuurlijk haar vertrouwen wel gewekt door gratis haar auto te maken, dus ze heeft ergens het gevoel dat hij niet helemaal een onbekende is. Ik ben inderdaad wel benieuwd wat jullie in haar specifieke situatie hadden gedaan.

Ik vertrouw mensen wel redelijk snel in de zin van dat ik makkelijk mijn spullen even onbeheerd achterlaat, mijn fiets niet altijd op slot zet, enzovoort. Met mijn kinderen ben ik wel moeilijker, niet dat ik in iedereen een potentiële kinderlokker zie, of denk dat mensen rare dingen van plan zijn, maar ik ben wel bang dat anderen niet voorzichtig genoeg zijn en dat ze zoek raken.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem231

Bericht 03 Nov 2017 13:30

Re: Vertrouw jij snel mensen?

Nee ik vertrouw mensen niet snel.
<<

Geel

Bericht 03 Nov 2017 13:34

Re: Vertrouw jij snel mensen?

Ik vertrouw mensen over het algemeen niet zo, mezelf ook niet trouwens, maar ik ga wel bijna altijd uit van het goede of van een goeie verklaring voor iemands gedrag.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 03 Nov 2017 14:11

Re: Vertrouw jij snel mensen?

Mijn idee daarbij is dat ik mensen die ik zelf aanspreek/iets vraag meestal wel vertrouw. Mensen die naar mij toe komen vertrouw ik minder snel. En zo hoop ik foute zaken grotendeels weg te filteren :)
#teammaple🍁
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 03 Nov 2017 14:21

Re: Vertrouw jij snel mensen?

Ik was denk ik eerder in dat huis gebleven, hoppa je bed in en daar kan je verder niet zoveel gebeuren tenzij er echt net een serial killer on the loose is. Dat eerder dan met een wildvreemde mee naar huis, maar ik denk tegelijkertijd bij nood dat ik wel redelijk goed van vertrouwen ben als er geen alarmbellen afgaan. Waarschijnlijk omdat ik zelf ook graag mensen help. Maar echt mensen meenemen/bij iemand gaan slapen, alleen als het echt niet anders kan.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5453

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 03 Nov 2017 14:27

Re: Vertrouw jij snel mensen?

Ik vertrouw op mijn intuïtie. Die heeft het meestal wel juist.

Ik denk dat ik mensen niet snel vertrouw, ookal zie ik wel vaak het goede in mensen maar ben ik niet graag afhankelijk van ze. Ik heb het verhaal trouwens niet gelezen. Als mijn vertrouwen beschadigd is blijf ik ook altijd op mijn hoede. Maar meestal zorg ik er gewoon voor dat ze hem niet kunnen beschadigen omdat ik niet meteen het achterste van mijn tong laat zien.

Zo was er ooit een jongen die in het donker op de parkeerplaats naar mij toe kwam en vroeg of hij de krik mocht lenen. Geen idee wat dat was en waar dat ding in de auto zat. Het voelde niet goed maar ik zei geen duidelijke nee maar straalde dit wel uit. De kofferbak moest open en dan zat hij ergens daar onder, ik dacht hmm ik weet het niet hoor. Hij zei toen een beetje beledigd: als je me niet vertrouwt mag je het zeggen hoor. Uiteindelijk heb ik hem af kunnen wimpelen ik denk achteraf niet dat hij kwaad in de zin had maar het voelde niet goed, hij drong ook best aan. Het was donker, slechte wijk, hij wilde in de auto van mijn vriend. Ik was toen aan de ene kant blij dat ik het niet gedaan had aan de andere kant vond ik het ook stom dat ik hem niet geholpen had. Wat ik er van geleerd heb: meteen duidelijk ja of nee zeggen en niet twijfelen.

In Argentinië kwam er een NL man naar ons toe met een heel vreemd verhaal dat hij net bestolen was en geld nodig had of wij voor hem een slaapplaats konden regelen. We hebben hem netjes te woord gestaan maar alle alarmbellen gingen af en zeiden NEE en weg hier! Later gegoogeld blijkt dit een man te zijn die daar al jaren woont en op deze manier rond kan komen, elke dag schooien en liegen dus. Gewoon een crimineel. Gevoel was dus juist.
<<

anoniem224

Bericht 03 Nov 2017 14:38

Re: Vertrouw jij snel mensen?

Nee helemaal niet, er is daarvoor te vaak misbruik gemaakt van het vertrouwen dat ik mensen gaf.
<<

Anoniem304

Bericht 03 Nov 2017 14:44

Re: Vertrouw jij snel mensen?

Nee, ik vertrouw op mijn gevoel.

In het geval van Lot, met die krik doe ik dat ook niet. Zoek maar een andere oplossing of vraag maar een man.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11346

Geregistreerd: 03 Jan 2015 10:04

Bericht 03 Nov 2017 16:48

Re: Vertrouw jij snel mensen?

Een aantal jaren geleden wel; ik stond in de nacht op straat bij een guesthouse in Laos en heb toen aangeklopt bij degene met wie ik de taxi gedeeld had. Hij had me vanalles aan kunnen doen...

Nu vertrouw ik mensen minder snel. Waarschijnlijk omdat ik wijzer ben geworden.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 03 Nov 2017 17:01

Re: Vertrouw jij snel mensen?

Nee ik voel al snel een ongemakkelijk soort wantrouwen. Ik ben zelf wel erg behulpzaam maar zoek achter anderen vaak wel een extra motief.

Ik ben één keer bijna met een vreemde vent in een hotelkamer beland. Toen was de Thalys gestrand in Brussel en moesten we daar overnachten, hotels werden door Thalys geregeld. Ik was toen aan 't kletsen met een leuke jongen met lang haar en een gitaar en die stelde voor om samen een hotelkamer te delen. Toen zei ik al ja, en dacht fuck it, ik doe 't gewoon, maar uiteindelijk durfde ik't niet. Moest alsnog bij vreemden op de kamer, twee meisjes. Dat vond ik toch minder spannend.
Let's discover the world together.
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2813

Geregistreerd: 19 Okt 2013 10:39

Bericht 03 Nov 2017 17:34

Re: Vertrouw jij snel mensen?

Ik ga ook op intuïtie af. Vertouw niet zomaar iedereen, maar lastig te zeggen wie wanneer wel of niet.
<<

Anoniem313

Bericht 04 Nov 2017 09:52

Re: Vertrouw jij snel mensen?

Lastig om zo in het algemeen te beantwoorden. Ik heb het verhaal (nog) niet gelezen.
Mijn intuïtie is niet heel sterk ontwikkeld, of althans, daar ga ik niet snel vanuit. Maar ik denk dat ik mensen wel vrij gemakkelijk vertrouw - er is ook niet vaak iets gebeurd waardoor dat vertrouwen werd beschaamd. Daarentegen ben ik niet naïef en let ik wel goed op: tas dicht in de stad en dat soort dingen, en daar wijs ik anderen ook op.
<<

Anoniem245

Bericht 04 Nov 2017 09:59

Re: Vertrouw jij snel mensen?

Ik ben wel goed van vertrouwen denk ik, maar in dit geval was ik niet mee gegaan. Al is het maar door de waarschuwingen die ik nog altijd in mij hoofd heb van mijn ouders :)

ik stond laatst bij een pompstation waar je alleen kunt pinnen en daar stond een auto leeg, en toen ik klaar was met tanken kwam er een man aan die gestrand was en helemaal zonder benzine zat maar hij had maar 0,79 cent contant mee. Of hij een paar euro op mijn kosten mocht tanken zodat hij verder kon. Ik kreeg meteen de kriebels en heb gezegd dat hij maar iemand anders moest vragen maar hij bleef aandringen en toen kwam er een andere auto aan en toen liep hij meteen weg. Het lag aan de manier waarop hij overkwam en gekleed was dat ik er een slecht gevoel over had, misschien had ik het bij een ander persoon wel gedaan.
<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2213

Geregistreerd: 24 Dec 2013 22:54

Bericht 04 Nov 2017 11:52

Re: Vertrouw jij snel mensen?

Nee, ik ben heel erg slecht in het vertrouwen van mensen. Ik denk eigenlijk dat ik niemand voor de volle 100% vertrouw.
Heb het verhaal (nog) niet gelezen. Ga ik later vandaag nog wel even doen. Ben erg benieuwd.
Afbeelding

I & N juni 2010
<<

IlikeBali

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 93

Geregistreerd: 11 Sep 2013 10:25

Bericht 04 Nov 2017 13:53

Re: Vertrouw jij snel mensen?

Nee, mensen moeten dit eerst 'verdienen'.

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers