Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Verre reis topic

<<

Anoniem 63

Bericht 01 Sep 2013 18:20

Re: Verre reis topic

Ohhh, wat gaaf MeaVota, ben jaloers!!!! Ik ben alleen in Kenia en op Zanzibar geweest.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7785

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 01 Sep 2013 18:22

Re: Verre reis topic

Thanks Marin en Oreo! Ik ga de routekaartjes en het reisverslagje van Oreo opslaan deze keer :). Dat oude topic doorspitten is ook wel de moeite waard.

Ik heb ook verschillende routes gezien vanaf Denver, dan zie je ook de Rocky Mountains en Yellowstone Park en volgens mij het deel met oude western stadjes :) ook heel gaaf! Maar dan moeten we zeker wel een maand uittrekken.

Hoe lang zijn jullie in totaal onderweg geweest Oreo? Toch niet maar 10 dagen? Of hadden jullie 10 rijdagen? Heb je ook Bryce Canyon gezien? Een vriendin van mij vond dat het meest indrukwekkende van haar reis.

Weten jullie of die pas bij Yosemite eind april/begin mei al open is? Dat is wel even iets om rekening mee te houden qua planning.

@ MeaVota, wat een gave reis zeg!! Heb je onderweg wel een beetje de tijd om wat dagen overal door te brengen of is het vooral veel reizen?
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Anoniem205

Bericht 01 Sep 2013 18:56

Re: Verre reis topic

Sterre, wij hadden in totaal 21 dagen, inclusief de vluchten. Dus 19 dagen in de USA.
Wij zijn volgens mij door Bryce heen gereden, maar hebben er niet gewandeld. En anders was het het Zion National Park. Het was idd indrukwekkend, maar voor ons lag het te ver uit de richting en ik had geen zin om alleen maar in de auto te zitten.

Over de Tioga Pass moet je even googlen. Ik weet niet precies wanneer de pass open gaat! Meestal volgens mij eind mei, begin juni.

Op mijn fb kan je trouwens allemaal foto's vinden!
<<

MeaVota

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 29

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:27

Bericht 01 Sep 2013 19:20

Re: Verre reis topic

Orea, hij duurt 45 dagen, dus ruim 6 weken! Het is voornamelijk kamperen en rondtrekken met een truck / jeeps. Alleen in kaapstad, swakopmund, nairobie & zanzibar zitten we in een hotel of hostel.
Mij lijkt het zo'n ervaring, in zo'n kooi, die haaien erom heen.. Echt een once in a lifetime!

Marin, Dar es Salam zitten we praktisch niet zoals ik de reisbeschrijving begrijp is dat enkel voor de boot naat Zanzibar en het moment dat je weer terug komt. Wat vond je van Ngorongoro? Ik lees daar verschillende dingen over : ) Ben je ook in Serengeti NP geweest?

Palmyra, is Robbeneiland een aanrader? En kun je daar alleen heen of is het meer met een excursie?

Kenya, Zanzibar lijkt mij echt gaaf, een beetje tropisch idee als ik de foto's zo zie.. Daar nog dingen waarvan je zegt die moet je echt doen? Ik ben er zo'n 3/4 dagen en om nou de hele tijd met mn reet op het strand te gaan zitten. Dat kan ik in spanje of nl ook wel!

Sterre, het is aantal dagen ik geloof 7 dat je echt veel uren in de truck zit. De rest ben je vaak even een dag of 2 ergens, daar zet je tenten op en ga je vanaf daar weer naar bezienswaardigheden. Op een aantal plekken ( oa, kaapstad, Maun, Lilongwe, Arusha & zanzibar) heb je ook tijd om zelf wat dingen te ondernemen naast de excursie die de reis heeft in begrepen. Daarnaast doe je bijna elke dag wel iets van een excursie / trip met de groep

Iemand van jullie trouwens nog bekend met Malawi of Uganda? Ik ga namelijk na mijn rondreis 16 weken vrijwilligerswerk doen in die landen. Ik zit in de buurt bij Kampala en Masaka. Misschien dat iemand daar nog tips heeft'? Ik ben zo'n beetje alle weekenden van mijn vrijwilligerswerk vrij namelijk.. :D
Alis Volat Propriis
<<

Palmyra

Noob

Berichten: 204

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:10

Bericht 01 Sep 2013 19:33

Re: Verre reis topic

MeaVota, jouw reis is erg gaaf. Weet niet of ik 45 dagen vol zou kunnen houden.

Kaartjes voor Robbeneiland moet je ruim van te voren reserveren er gaat 4 x per dag een boot heen. Als je op Robbeneiland aankomt moet je verplicht in een van de bussen die klaar staan. Van daar uit wordt je over het eiland rondgereden langs de verschillende bezienswaardigheden met een gids die allerlei dingen verteld. Je bezoekt de mijn waar Mandela werkte, de gevangenis en de cel waar hij zat. Ook zie je de huizen waar de bewakers woonden. Je kunt Robben eiland niet op eigen houtje verkennen.

Voor info:
http://www.robben-island.org.za/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=34
A negative mind will never give you a positive life.
<<

Anoniem119

Bericht 01 Sep 2013 19:46

Re: Verre reis topic

MeaVota schreef:
Marin, Dar es Salam zitten we praktisch niet zoals ik de reisbeschrijving begrijp is dat enkel voor de boot naat Zanzibar en het moment dat je weer terug komt. Wat vond je van Ngorongoro? Ik lees daar verschillende dingen over : ) Ben je ook in Serengeti NP geweest?


Sar es Salaam zijn wij ook geweest op doorreis, maar zijn wel in de stad geweest. Ik keek wel m'n ogen uit, het was wel echt Afrika, met al het verkeer in de stad enzo. Vond het wel indrukwekkend. Maar niet een stad om vrij rond te gaan lopen.

Ngorongoro vond ik gaaf omdat het heel geconcentreerd qua wild was. We hebben er heel veel gezien. Het was ook echt heel erg mooi daar qua landschap. Wel had ik daar het meeste het Beekse Bergen idee, zeker omdat het in een dal ligt, heb je meer een soort 'park' idee, dat het kleiner is, en het is er vrij druk. Soms sta je met 15 tot 20 Jeeps naar dezelfde leeuw te kijken. Dat vond ik wel echt een nadeel. Het was gaaf voor de foto's omdat we beesten heel dichtbij konden fotograferen, maar het was wel wat minder authentiek (hoewel het nog steeds echt wild is natuurlijk).

Serengeti ben ik ook geweest en vond ik wat dat betreft wel gaver. Echt uitgestrekter. Toch was dat ook anders dat ik me had verwacht. Had het nóg weidser/wijder (allebei eigenlijk haha) verwacht eigenlijk.
<<

Snirp

Bericht 01 Sep 2013 20:03

Re: Verre reis topic

Palmyra, bedankt voor je Zuid-Afrika verhaal :).
Wj hebben een beetje gekeken en zouden starten in Johannesburg en dan halverwege de reis ook een binnenlandse vlucht doen en dan weer naar huis vanuit Kaapstad.
Nog ruim een jaar, haha! Maar kan nu al niet meer wachten ;)
<<

caribbeanlover

Bericht 01 Sep 2013 20:41

Re: Verre reis topic

Wij maken al 10 jaar achter elkaar verre reizen, maar dat is niet wat jij bedoeld denk ik Marin?!
<<

Anoniem119

Bericht 01 Sep 2013 21:32

Re: Verre reis topic

Wat jij wil, CBL. Je bent uiteraard welkom in dit topic :) Ik ben ook niet bepaald type backpacker. Wel loop ik met een mega rugzak op m'n rug, maar daar zitten foto spullen in :lol:

Voor 't zelfde geld gaat het hier over Mexico, en kan je een steentje bijdragen. En tips over hoe je lange vluchten gezellig kunt houden, kan je vast ook over mee praten :)

Ik las dat sommige vliegtuigen tegenwoordig wifi hebben. Heeft iemand dat al eens meegemaakt?
<<

Anoniem 63

Bericht 01 Sep 2013 22:14

Re: Verre reis topic

Op Zanzibar kun je in zo'n klein bootje met een local de zee op en dan dolfijnen spotten! Verder hebben wij daar dan juist wel veel aan het strand gelegen, haha. (was deel 2 van de huwelijksreis)
<<

caribbeanlover

Bericht 01 Sep 2013 22:56

Re: Verre reis topic

Marin schreef:Wat jij wil, CBL. Je bent uiteraard welkom in dit topic :) Ik ben ook niet bepaald type backpacker. Wel loop ik met een mega rugzak op m'n rug, maar daar zitten foto spullen in :lol:

Voor 't zelfde geld gaat het hier over Mexico, en kan je een steentje bijdragen. En tips over hoe je lange vluchten gezellig kunt houden, kan je vast ook over mee praten :)

Ik las dat sommige vliegtuigen tegenwoordig wifi hebben. Heeft iemand dat al eens meegemaakt?Denk dat anderen mij wellicht tips kunnen geven mbt lange vluchten, want ik slaap niet of amper. Zelfs met een slaappil een aantal jaren geleden was het hetzelfde als andere jaren.
Volgend jaar maar eens voor de verandering het wat dichterbij huis zoeken was het plan.
<<

Anoniem205

Bericht 02 Sep 2013 00:08

Re: Verre reis topic

CBL, ik slaap ook niet en heb me er bij neergelegd. Dan maar niet slapen. Voldoende leesmateriaal mee iig en een puzzelboekje oid. Dan kom ik een vlucht wel door...
<<

Anoniem44

Bericht 02 Sep 2013 00:20

Re: Verre reis topic

Mij heeft het geholpen om te accepteren dat ik niet slaap. Eerst probeerde ik altijd krampachtig te slapen en wanneer het niet lukte maakte ik me heel druk over wat mijn slaapgebrek voor consequenties zou hebben (meer last van een jetlag, niet kunnen genieten van de eerste dagen, door mijn vermoeidheid de tofste dingen missen, etc.) Juist doordat ik het zo graag wilde, lukte het me nooit om te slapen, ik kon me er gewoon niet aan overgeven.

Sinds een paar jaar heb ik me erbij kunnen neerleggen dat ik kennelijk niet zo'n goede slaper ben in het vliegtuig (en ook niet in treinen, bussen, etc.) en accepteer ik het gewoon. Dan maar niet slapen, ik vermaak me altijd wel en later zie ik wel weer hoe ik me voel.

En weetje? Sinds ik er zelf ontspannen mee omga en het niet meer zo nodig hoeft, viel ik ineens zomaar in slaap in het vliegtuig, haha! Ik was helemaal verbaasd dat er ineens een paar uur om waren :D
<<

SanFran

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 192

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:02

Bericht 02 Sep 2013 06:15

Re: Verre reis topic

Ik kan wel zeggen dat ik een verre reis aan het maken ben, as we speak zit ik nu in Nieuw-Zeeland. En wow wat is het hier onwijs prachtig!! En ik zit nog maar op dag 3. Ben zeer benieuwd naar de rest van dit land. We verblijven hier 3 weken en gaan dan aansluiten nog naar Frans-Polynesie. Een wereld reis in een noten dop. We kunnen beide niet langer dan een maand weg dus dan is dit de oplossing. We zullen zeker het eea missen maar we gaan ook heel veel zien.

Hiervoor al 4x in de Usa geweest, waarvan 1x NY. Overige 3 reizen rondgetrokken aan de west kust en het noorden van Amerika. Ook zijn we een keer in Canada geweest, ook rondgereden.

Wij zijn geen backpackers maar ook niet van het luxe. Wel verblijven we graag in motels/hotels/cabins.

Ik geniet enorm van de reizen die ik maak, je leert jezelf kennen, andere culturen kennen, maar vooral de ontzettend mooie diverse landschappen. Ik ben een natuurmens en stevige wandelingen van 15/20 km zijn mij niet vreemd.

Mooi om hier alle verschillende reizen te lezen! De reis van Marin lijkt me interessant, maar vooral het laatse stuk met de ballontocht lijkt mij indrukwekkend.Verder heb ik niet veel met Azie.

En ik weet niet wie het poste maar de Afrika reis lijkt mij ook een droom die uitkomt!
<<

caribbeanlover

Bericht 02 Sep 2013 10:58

Re: Verre reis topic

Oreo schreef:CBL, ik slaap ook niet en heb me er bij neergelegd. Dan maar niet slapen. Voldoende leesmateriaal mee iig en een puzzelboekje oid. Dan kom ik een vlucht wel door...


Je erbij neerleggen is idd maar beter.
<<

Anoniem44

Bericht 02 Sep 2013 11:22

Re: Verre reis topic

Welke landen/steden zijn jullie eigenlijk geweest? Ik heb dit jaar mijn 10-jarig jubileum gehad qua reizen en heb toen eens bedacht waar ik allemaal ben geweest. Dit is mijn lijstje:

- Ijsland
- Griekenland
- Kroatie
- Servie
- Bulgarije
- Hongarije
- Ukraine
- Roemenie
- Rusland en wit-Rusland
- Tjechie
- Slowakije
- Duitsland
- Belgie
- Luxemburg
- Oostenrijk
- Italie
- Spanje
- Frankrijk
- Engeland
- Noorwegen
- Zweden
- Denemarken
- Noord- Amerika
- Kenya
- Tokyo
- India
- Maleisie
- Thailand
- Birma/Myanmar
- Laos
- Vietnam
- Indonesie

En waarschijnlijk vergeet ik nog wel het één of ander. Komend jaar ga ik voor het eerst naar Hollywood/LA en ik ben wel benieuwd hoe het daar is, omdat ik het natuurlijk al ken van MTV ;) Volgend jaar staat een reis gepland naar Australië en Nieuw-Zeeland.
<<

Carra

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2665

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:50

Bericht 02 Sep 2013 11:37

Re: Verre reis topic

Sterre, ik ben echt verliefd op Bryce Canyon. Ik ging er vanuit dat het meest indrukwekkende de Grand Canyon zou zijn. Twee dagen daarvoor reden we nog 'even' door Bryce heen en ik wilde daar echt niet meer weg. Zo gaaf!!
<<

caribbeanlover

Bericht 02 Sep 2013 11:54

Re: Verre reis topic

Ed, hallo wat een lijst zeg......................gaaf!
<<

Anoniem321

Bericht 02 Sep 2013 11:56

Re: Verre reis topic

-ED- schreef:Welke landen/steden zijn jullie eigenlijk geweest? Ik heb dit jaar mijn 10-jarig jubileum gehad qua reizen en heb toen eens bedacht waar ik allemaal ben geweest. Dit is mijn lijstje:

- Ijsland
- Griekenland
- Kroatie
- Servie
- Bulgarije
- Hongarije
- Ukraine
- Roemenie
- Rusland en wit-Rusland
- Tjechie
- Slowakije
- Duitsland
- Belgie
- Luxemburg
- Oostenrijk
- Italie
- Spanje
- Frankrijk
- Engeland
- Noorwegen
- Zweden
- Denemarken
- Noord- Amerika
- Kenya
- Tokyo
- India
- Maleisie
- Thailand
- Birma/Myanmar
- Laos
- Vietnam
- Indonesie

En waarschijnlijk vergeet ik nog wel het één of ander. Komend jaar ga ik voor het eerst naar Hollywood/LA en ik ben wel benieuwd hoe het daar is, omdat ik het natuurlijk al ken van MTV ;) Volgend jaar staat een reis gepland naar Australië en Nieuw-Zeeland.


Heb je ook een favoriet?
<<

Anoniem1

Bericht 02 Sep 2013 12:03

Re: Verre reis topic

Misschien een idee voor een nieuw topic ED? Zo'n waar ben je allemaal geweest topic loopt altijd goed :)
<<

Anoniem44

Bericht 02 Sep 2013 12:21

Re: Verre reis topic

Ik heb niet echt een favoriet, ieder land is weer zo anders. De laatste jaren gaat mijn voorkeur wel uit naar Azië, het is daar zo makkelijk om goedkoop rond te reizen, ik vind het heerlijk om een kamer voor mezelf te kunnen hebben voor onder de 10 euro per nacht, het is redelijk veilig en het eten is er echt verrukkelijk! Ik ben nu dus alle Aziatische landen stuk voor stuk aan het afgaan.

Australië en Nieuw- Zeeland ga ik samen met man en dochter heen, omdat vrienden van ons daar wonen, we kunnen dan steeds bij die vrienden logeren, dat is én gezellig én het scheelt enorm in de kosten.
<<

caribbeanlover

Bericht 02 Sep 2013 13:03

Re: Verre reis topic

Famke schreef:Misschien een idee voor een nieuw topic ED? Zo'n waar ben je allemaal geweest topic loopt altijd goed :)


Denk niet dat ze dat wil, want ze steekt haar middelvinger op. :lol:
<<

Kikou

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 316

Geregistreerd: 03 Sep 2013 05:43

Bericht 03 Sep 2013 17:22

Re: Verre reis topic

Wij zouden deze zomer naar West USA gaan, maar door omstandigheden is dit er niet van gekomen. Uiteindelijk zijn we naar de Filipijnen gegaan. Zeker een aanrader!
Ik hoop volgend jaar alsnog naar Amerika te kunnen gaan, dus ik ga dit topic zeker in de gaten houden.

Marin, ontzettend mooie reis lijkt me dat! Wanneer gaan jullie? (of heb ik hier overheen gelezen?)
<<

Anoniem29

Bericht 03 Sep 2013 17:28

Re: Verre reis topic

Heeft iemand van jullie wel eens een slaapmiddel genomen tijdens een lange vlucht?

Ik zit erover te denken om de volgende keer langs een dokter o.i.d. te gaan maar ik vind het ergens ook wel weer heel eng. (Wat als we neerstorten en ik kan niet eens lopen haha).

Dit jaar was het weer erg hoor. Heb het hele vliegtuig bij elkaar zitten janken tijdens het opstijgen. De angst lijkt alleen maar groter te worden terwijl het 3/4 jaar geleden zo goed ging :( De angst is bijna ondraagbaar als ze zeggen 'crosscheck' en de deuren dus vergrendeld zitten. Dan voel ik de tranen al prikken.

Ik weiger trouwens om met de auto te gaan of vliegreizen 'dan maar niet te maken'. Het enige wat ik wil is mijn lichaam onder controle hebben en het loslaten.
<<

caribbeanlover

Bericht 03 Sep 2013 18:07

Re: Verre reis topic

Intoxicated schreef:Heeft iemand van jullie wel eens een slaapmiddel genomen tijdens een lange vlucht?

Ik zit erover te denken om de volgende keer langs een dokter o.i.d. te gaan maar ik vind het ergens ook wel weer heel eng. (Wat als we neerstorten en ik kan niet eens lopen haha).

Dit jaar was het weer erg hoor. Heb het hele vliegtuig bij elkaar zitten janken tijdens het opstijgen. De angst lijkt alleen maar groter te worden terwijl het 3/4 jaar geleden zo goed ging :( De angst is bijna ondraagbaar als ze zeggen 'crosscheck' en de deuren dus vergrendeld zitten. Dan voel ik de tranen al prikken.

Ik weiger trouwens om met de auto te gaan of vliegreizen 'dan maar niet te maken'. Het enige wat ik wil is mijn lichaam onder controle hebben en het loslaten.Ik heb wel eens een slaapmiddel genomen,maar het hielp niet. Iedereen is anders dus wellicht helpt het jou wel. Een dokter oid? Een dokter is ook de enige die het voor mag schrijven hoor. Als je neerstort heb je er toch geen idee van aangezien de meeste het toch niet overleven. Waarom vlieg je nog als je het zo eng vind?
VorigeVolgende

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers