Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Verre reis topic

<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7519

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 26 Sep 2013 09:32

Re: Verre reis topic

Sterre schreef:Eens met voorgaande reacties, maar mocht je toch willen gaan; ik heb goede ervaringen met Baobab. Je hoeft dat soort reizen helemaal niet zo heel vroeg te boeken, je kunt je financiële situatie ook nog even aankijken.


Wow dat wist ik niet! Zonde. Ze steunden op hun bestemmingen ook vaak goede doelen of leuke initiatieven van de lokale bevolking. Maar het kan dat Sawadee dat ook doet!

Leuk TukTuk dat je echt gaat, hoe vet! Ik vond Bangkok ook echt fantastisch, maar er een tijdje wonen is wel heel anders denk ik.

We hebben inmiddels de 100% Californië & West USA in huis. Nu even met mijn baas overleggen of ik rond april/mei een maandje weg kan, tickets zoeken en boekennn! Whoe het duurt nog heel lang maar ik heb er echt super veel zin in. Als mijn baas het niet ziet zitten moeten we denk ik naar het hoogseizoen. Dat zou qua kosten, drukte en temperatuur een beetje jammer zijn.

Edit: whaha ik zie dat ik mezelf heb gequote, maar ik wilde Marin quoten :) Goeiemorrrrgen.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7094

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 26 Sep 2013 10:07

Re: Verre reis topic

Welke reisgidsen gebruiken jullie trouwens?

Leuk TukTuk dat het doorgaat en je een ticket hebt. Bij mij voelde het ook direct echter en heb ook uren gedaan over het ticket echt boeken (welke dag terug, waar vliegen, met wat, gunstige tijden), wat een proces he. Heb ook best goedkoop een ticket weten te regelen super top!
<<

Anoniem119

Bericht 26 Sep 2013 11:00

Re: Verre reis topic

Ik gebruik niet echt reisgidsen. De lonely planet van Myanmar komt uit 2011 en is hopelijk verouderd. Zo snel gaat dat daar. Bovendien vind ik die vaak alleen leuk om beetje info te lezen, maar ik wil graag meer plaatjes zien haha.

Eigenlijk lees ik voornamelijk op fora voor actuele tips en ik lees veel artikelen in de iPad app Flipboard, die je dan naar je eigen 'magazine' kunt flippen en ze zo kan bewaren.
<<

Anoniem 3

Bericht 26 Sep 2013 20:23

Re: Verre reis topic

Marin ik snap je wel een beetje, dat lijkt me ook wel lastig, eigenlijk zou je dus eerder moeten boeken omdat je collega's die weken vrij krijgen, maar dan zit je met die baby..
Is het geen optie om in december ofzo te gaan?
<<

Anoniem119

Bericht 26 Sep 2013 21:06

Re: Verre reis topic

Nee Dan zijn er al helemaal geen vrije uren meer (heel veel buitenlandse collega's die met kerst naar hun familie gaan) en we moeten ook nog wel een beetje sparen tot februari ;-)
<<

Anoniem 3

Bericht 26 Sep 2013 21:12

Re: Verre reis topic

Wel een beetje een rot situatie, want je kunt dus eigenlijk geen kant op..
Ik hoop voor je dat je reis wel door kan gaan in de weken die jij wil :)
<<

Anoniem119

Bericht 26 Sep 2013 21:17

Re: Verre reis topic

Ja, nou ja, in t ergste geval moeten we de reis een week vervroegen, met de kans dat we dan de geboorte missen. Maas als t echt niet anders kan, dan moet dat maar, ook al voel ik me dan wel rot naar haar toe. Maar goed ik moet t ook niet groter maken dan t is, het komt vast goed en we gaan hoe dan ook!
<<

Anoniem44

Bericht 26 Sep 2013 21:24

Re: Verre reis topic

Of je gaat op reis in het regenseizoen, heeft ook wel wat hoor. Ik neem aan dat je vriend hier ook iets in te vertellen heeft, het is namelijk zijn zus. Als ik hem was dan zou ik geen compromissen sluiten in deze, het is niet niks, hij wordt toch voor het eerst oom?
<<

Anoniem119

Bericht 26 Sep 2013 21:59

Re: Verre reis topic

Nee het is het tweede kindje van z'n zus. Niet dat dat uitmaakt hoor, ik vind het even speciaal. We proberen er zo goed mogelijk rekening mee te houden, dat hebben we van het begin af aan gezegd. Maar ja, als ik geen vrij kan krijgen in de geplande periode..Ja wat moet je dan? Ik ga het niet uitstellen tot ná het regenseizoen (en nee ik ga NIET in het regenseizoen op reis, bovendien komt het qua bruidsfotografie ideaal uit om in de winter te reizen en niet zomer). Dus tja..Hij denkt er overigens net zo over als ik. We houden er zo veel mogelijk rekening mee, maar als 't niet kan, dan kan 't niet. Bij m'n vorige baan was ik nog wel flexibeler, nu zit ik gewoon met een rooster. Hoort er bij.
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2016

Geregistreerd: 07 Sep 2013 20:12

Bericht 26 Sep 2013 22:05

Re: Verre reis topic

Ik wil niet helemaal op mijn financiele situatie ingaan, maar... ik heb inderdaad een huisgenote nodig om rond te kunnen komen. Het is met de huisgenote rond, ze komt per 1 okt en wil heel erg graag minimaal tot de zomervakantie blijven.
Maar ik heb toen mijn opa overleed vorig jaar een bedrag geerfd, en ik heb nog een flink bedrag van de schadevergoeding van mijn duim. Ik zou dus de komende maanden huur daarvan kunnen betalen zonder huisgenote, maar ik wilde met dat geld iets bijzonders doen, dus het staat nu het afgelopen jaar al onaangeroerd op mijn rekening, omdat ik niet goed wist wat. Het ligt rond de 7000-8000 euro, en als ik volgend jaar zomer weg wil, heb ik zelfs nog een maand of 7 om te sparen....
Overigens wil ik een reis van rond de 2000-3000 maken, zodat er nog netjes geld op mijn spaarrekening achterblijft :)

NZ en Australie gaat het voorlopig niet worden. Dat wordt pas na school, en voor hetzelfde geldt heb ik dan een vriend en gaat het niet door... ik wil de stap eens gaan zetten...
Overigens zeg ik ook niet dat de reis definitief doorgaat hoor. Ik wil het pas van t voorjaar ofzo boeken, en zie dan wel hoe het financieel is. Maar bij het bedrijf waar ik werk moet ik al over een maand mijn vakantie aanvraag voor 2014 opgeven, dus vandaar ik er nu over aan het nadenken ben, en om me heen aan het kijken ben waar ik heen wil :)

Heeft er hier trouwens iemand ervaring met groepsreizen van Kras?
Laatst gewijzigd door JaneDoe op 26 Sep 2013 22:14, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem119

Bericht 26 Sep 2013 22:13

Re: Verre reis topic

Zo dat is inderdaad een lekker bedrag, en ik kan me ook goed voorstellen dat je dat niet aan huur op wil laten gaan als het een erfenis is. Maar waarom ga je nu dan niet toch naar NZ en Australie als je bang bent dat het met een vriend niet doorgaat (waarom niet, trouwens?).
Nee geen ervaring met Kras.
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2016

Geregistreerd: 07 Sep 2013 20:12

Bericht 26 Sep 2013 22:18

Re: Verre reis topic

Ik ben nog bezig met mijn opleiding, en moet dus sowieso in de schoolvakanties weg. En omdat ik nog leerling ben mag ik maximaal 3 weken (bij hele hoge uitzondering 4 weken) vrij. Als ik die combireis ooit wil maken zou ik minstens 4 weken weg willen, en dan ervoor en erna nog wat vrij willen ivm jetlag.... dat kan dus helaas niet zolang ik op school zit.
Dus daarom zodra ik klaar ben, en dan gewoon 4 weken vakantie en 2 weken onbetaald verlof ofzo....

Op zich kun je natuurlijk met je partner ook gewoon zo'n reis maken, lijkt me juist super met z'n 2en, maar... mijn ex had bijvoorbeeld een heeeekel aan vakantie. Die vond een weekje zon al erg, laat staan 6 weken zo'n reis. Stel dat ik weer iemand tref die het niks zou vinden? Denk dat ik dan evengoed zelf wel zou gaan hoor, als ik die droom heb.
Laatst gewijzigd door JaneDoe op 26 Sep 2013 22:20, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem119

Bericht 26 Sep 2013 22:20

Re: Verre reis topic

Ah ja, dat je voor langere tijd daar heen wilt, snap ik wel.
<<

Anoniem119

Bericht 29 Sep 2013 13:01

Re: Verre reis topic

Kleine update van onze reis :)

Na veel overleg toch maar besloten om Mrauk U (dat deel met de verlaten tempels) weg te laten. Het ligt in een gebied waar veel onrust is, en het is vaak gesloten voor toeristen. Je kunt van te voren ook niet echt duidelijk weten of het nou wel of niet open is, en bovendien zou het het duurste deel van de reis zijn.
Dus al met al toch maar besloten dat we er niet echt een lekker gevoel bij hadden..
En dan gaan we het maar vervangen voor een paar dagen in de bergen bij wat lokale dorpjes/stammen en dan toch een stukje (ong. 6 uur) lokale treinreis, o.a. over dit viaduct:
Afbeelding

Whaaaa eng maar vet!
<<

Mezcla

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 247

Geregistreerd: 03 Sep 2013 23:59

Bericht 29 Sep 2013 13:07

Re: Verre reis topic

Wow, wat cool Marin! Ben zelf echt fan van mooie/bijzondere treinroutes, of überhaupt treinen in het buitenland en probeer dat altijd wel mee te pikken in m'n reizen.
<<

Anoniem122

Bericht 29 Sep 2013 16:20

Re: Verre reis topic

Idd heel gaaf Marin! En nu kan je met een geruster gevoel ook gaan, het is niet relaxt om terplekke er achter te komen dat je toch niet kan gaan.
Ik vond met de trein in Thailand toen ook super relaxt en gaaf om te doen. Helaas vond mijn vriend het reizen met de bus relaxter, maar ik hoop dat ik in de periode dat ik daar ben toch wat treinreizen kan maken.
Heb er sowieso 1 op de planning staan, Bangkok - Nam Tok, en daarbij ga je over de River Kwai brug. Dat is een "dagtour" wat je ieder weekend kan doen, trein vertrekt dan om 6:30 smorgens en je komt 's avonds rond 8 uur weer aan (Maar ze nemen het niet zo nauw met de vertrektijden schijnbaar). Retourtje kost 3 euro :cheering: Ideaal voor mijn budget dus :thumbup:
<<

Anoniem119

Bericht 29 Sep 2013 17:18

Re: Verre reis topic

Ja precies, zo'n gebied wat zo onrustig is en waar je niet zeker van weet of keer wel heen kan, vind ik niet zo heel prettig.
Nu gaan we lekker paar daagjes de bergen in, ook wel leuk. En die trein reis duurt maar paar uur (6 ong) dus al heel stuk beter dan 24 u ofzo. Dit lijkt me wel heel gaaf!
En een extra nachtje bij Inle Lake aan het einde in een luxer hotel aan t water, is dan eindigen we toch rustig.
We hebben alle accomodaties nog eens uitgebreid bekeken en zitten t merendeel in guesthouses en dan twee keer een wat luxer hotel. Prima verdeling!


Leuk ook als jij beetje kunt reizen nog! Zo haal je echt nog wat uit je tijd daar :-)
<<

Bacio

Kwebbel

Berichten: 450

Geregistreerd: 04 Sep 2013 20:38

Bericht 29 Sep 2013 17:56

Re: Verre reis topic

Wij maken nooit gebruik van reisboekjes. We gaan er gewoon heen en praten daar met mensen en beslissen dan waar we heen willen, hoe, wat etc.
<<

Anoniem119

Bericht 29 Sep 2013 18:32

Re: Verre reis topic

Is dat een reactie op mij Bacio, of TukTuk, of zomaar uit het niets? ;-)
<<

Anoniem44

Bericht 29 Sep 2013 21:10

Re: Verre reis topic

Ik gebruik ook nooit reisgidsen en doe precies hetzelfde als jij Bacio: praten met mensen, vooral ook uit het land zelf en aan de hand van hun adviezen en verhalen besluit ik wat mijn volgende bestemming zal zijn. Ik denk ook niet verder dan dat, op mijn volgende bestemming bekijk ik wel weer eens waar ik daarna heen wil. Ik bedenk ook vaak pas op de ene dag dat ik de volgende dag wel weer weg wil en ga dan een beetje kijken naar de opties. Veel relaxter dan alles al plannen van tevoren. Soms ben ik het ergens na één dag al zat en een andere keer blijf ik ergens 10 dagen hangen, terwijl dat eigenlijk helemaal niet logisch is, maar gewoon omdat ik niet meer de neiging voel om weg te gaan.
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3081

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:35

Bericht 29 Sep 2013 21:12

Re: Verre reis topic

Toch leuk dat iedereen het op zijn eigen manier doet en dat we allemaal meestal fantastische vakanties en reizen hebben.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Anoniem119

Bericht 29 Sep 2013 21:13

Re: Verre reis topic

Ik kan dat echt niet. De voorpret van door reisgidsen bladeren en hotelletjes vergelijken enzo is al zo'n groot onderdeel van m'n reisplezier. Ook vind ik het fijn om van te voren over de achtergrond te lezen van een land of gebied.
Ik zou veel te bang zijn dat ik dingen mis als ik het op de bonnefooi doe en me dus niet goed heb in gelezen.
Maar anderzijds zal jij bang zijn dingen te missen als je alles vast legt.
Ieder op zijn manier dus.
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3081

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:35

Bericht 29 Sep 2013 21:18

Re: Verre reis topic

Ik hou wel van plannen en van te voren dingen regelen (moeilijk van af te komen als je dat dagelijks ook doet) en bekijken Ik heb ook altijd minimaal 1 en vaak 2 reisgidsen bij me en daar kan ik de hele vakantie in blijven lezen qua achtergronden en dingen die er allemaal te doen zijn. Daarnaast luister ik ook naar mensen en hun tips, kijk in lokale dingen wat daar genoemd wordt over de regio en probeer die dingen te combineren. Ik vind het heerlijk om te weten dat ik in een bepaalde plaats 24 dingen kan gaan doen en als ik ter plekke in 1 iets geen zin heb ik meteen het idee en de info heb over de andere 23 mogelijkheden. En als ik ter plekke geen zin in alle mogelijkheden heb dan blijf ik het leuk vinden om op een bankje of stoepje op een plein of in het centrum te zitten en het dagelijkse leven en de mensen te bekijken. Ik hoef niet alles te doen van wat ik weet dat er te doen is maar kom nu zelf al wel van te voren dingen tegen waar ik rekening mee kan houden. Ik vind dit erg handig omdat ik meestal maar ene beperkte tijd op reis kan.
Laatst gewijzigd door rapa nui op 29 Sep 2013 21:20, in totaal 1 keer gewijzigd.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Anoniem44

Bericht 29 Sep 2013 21:19

Re: Verre reis topic

Ik ben niet zo bang om dingen te missen. Ik mis eigenlijk zowat alles wat andere toeristen erg belangrijk vinden om te doen of zien in een land. Ik ben in het geheel niet bezig met een lijstje met bezienswaardigheden die ik dan kan afstrepen, of iets van dien aard. Ik formuleer vaak wel een doel voor mezelf, maar dat zijn dan heel andere dingen, als ik naar een stad ga bij de zee, dan zeg ik 's ochtends tegen mezelf: vanavond wil ik in een goed restaurant met uitzicht op zee een vis eten, die in hetzelfde water heeft gezwommen als waar ik op uitkijk. En dan ga ik dat doen. Meer niet.
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3081

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:35

Bericht 29 Sep 2013 21:31

Re: Verre reis topic

-ED- schreef: Ik formuleer vaak wel een doel voor mezelf, maar dat zijn dan heel andere dingen, als ik naar een stad ga bij de zee, dan zeg ik 's ochtends tegen mezelf: vanavond wil ik in een goed restaurant met uitzicht op zee een vis eten, die in hetzelfde water heeft gezwommen als waar ik op uitkijk. En dan ga ik dat doen. Meer niet.


Wat relaxt eigenlijk. Kan ik dus niet. Ik wil gewoon alles uit een reis halen wat er in zit. En dat hoeven geen toeristische dingen te zijn kan ook in een gewoon park met de lokale bevolking zitten, kijken etc. Een gewone wijk doorlopen die op zich niet speciaal is maar wel weergeeft hoe lokale mensen leven, wonen en boodschappen doen. Maar ik bepaal de avond van te voren al wel waar ik naar toe ga, en wat ik wil zien en daar lees ik dan over. Ik lees ter plekke ook nog weer over de geschiedenis etc. Ik ben op zich wel flexibel dat ik mijn hele planning kan omgooien en iets totaal anders ga doen als ik dat tegenkom dus zit er niet star aan vast. Maar van zo'n doel dat jij hebt wordt ik onrustig, dat is voor mij niet genoeg.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
VorigeVolgende

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers