Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Verre reis met kinderen

<<

Anansi

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 352

Geregistreerd: 02 Okt 2016 15:34

Bericht 28 Mei 2020 00:07

Verre reis met kinderen

Het duurt nog even maar in de zomervakantie van 2021 willen we graag een verre reis maken met onze drie kinderen (dan 11, 10 en 7).
We zijn al eens met ze op reis geweest naar Mexico, Curacao en Thailand en dat is ons heel goed bevallen. Bovenstaande landen zijn easy to travel. Nu de kinderen ouder zijn mag het was ons betreft iets minder easy (mag hoeft niet). Toch willen we nu graag een bestemming kiezen waar we nog niet eerder geweest zijn. Wie heeft goede tips, adviezen, ervaringen?

Wat voor ons belangrijke voorwaarden zijn: veilig, liefst een week op dezelfde plek (hotel, homestay, appartement), goede reistijd in zomer, liefst geen malaria gebied.

Zelf houden we van een mix tussen mooie natuur, cultuur, fijne stranden, warm klimaat, toegankelijke inwoners.

Zelf dachten we aan Vietnam, Sri Lanka, Colombia.

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties.
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6680

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 28 Mei 2020 00:22

Re: Verre reis met kinderen

Australië natuurlijk! ;) Alleen is het dan winter hier. Zuid Amerika is ook prachtig, wel primitief. Vietnam lijkt me geweldig, dat wil ik zeker met kinderen ook gaan doen tzt.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4379

Geregistreerd: 22 Feb 2015 15:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 28 Mei 2020 06:03

Re: Verre reis met kinderen

Zuid-Afrika of Tanzania, evt in combinatie met Madagaskar?
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 28 Mei 2020 06:44

Re: Verre reis met kinderen

Vietnam en dan combineren met Cambodja met Angkor Wat. Zal echt als een avontuur voelen voor ze!
Vietnam is echt een heel prettig reisland vond ik. Zie ik ons ook nog wel een keer met kinderen heen gaan.
Gaaf idee zeg!
Let's discover the world together.
<<

Neno

Kletskop

Berichten: 503

Geregistreerd: 09 Feb 2020 09:45

Bericht 28 Mei 2020 07:18

Re: Verre reis met kinderen

Scandic schreef:Zuid-Afrika of Tanzania, evt in combinatie met Madagaskar?


Dit zijn wel malariagebieden, wij zijn er vorig jaar geweest met de kinderen, Safari en relaxen op Zanzibar. Heel leuk en goed te doen met de kinderen, wij hebben geen last gehad van de malaiapillen.

Sri lanka vind ik persoonlijk een smerig land, zou er niet snel heen gaan met kinderen al is het volgens mij wel een populaire bestemming, evt combineren met de malediven(dan wel regenseizoen maar je kan het treffen)

Als kind vond ik Hawaï geweldig, mooi eiland veel te zien en de golven ( aan de rustige kant) waren geweldig om in te spelen.

Leuk en ben benieuwd wat het word, durven jullie nu al te boeken?
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6228

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 28 Mei 2020 07:20

Re: Verre reis met kinderen

Ik vond Maleisië een erg fijn land om te reizen!

Ik ben het met Neno eens, Sri Lanka os een stuk smeriger. Maar, inwoners zijn wel super vriendelijk! Persoonlijk zou ik daar niet zelf reizen(wij deden groepsreis), terwijl ik dat in Maleisië wel aan zou durven.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2823

Geregistreerd: 19 Okt 2013 11:39

Bericht 28 Mei 2020 08:28

Re: Verre reis met kinderen

Ik zat ook te denken aan Maleisie of Indonesie. Ik ben er niet geweest hoor, dus geen ervaring. Zelf zitten we er wel aan te denken met onze nu 3 jarige daar heen te gaan.

Maar Vietnam ben ik wel geweest. Voldoet wel aan jullie eisen, hoewel de reistijd in zomer weet ik niet. En wat Marin zegt, heel leuk en makkelijk te combinatie met Anghor Wat.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6196

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 28 Mei 2020 08:36

Re: Verre reis met kinderen

Sri Lanka ben in alleen geweest en ik vond het super. Het land is heel divers met veel kust en een groen binnenland, en de mensen vriendelijk. Maar de hoofdstad kun je overslaan. Zou er zo met kinderen heen gaan. Zag daar ook best veel gezinnen reizen.
Zuid-Amerika zou ik zelf wel graag met kin metderen willen reizen ook. Argentinië of Chili. Maar dan is de zomer misschien niet de beste reistijd (geen idee). Zelf ben ik in Ecuador geweest en dat vind ik ook een absolute aanrader. Daar heb je ook kust, jungle, mooie stadjes. En in Zuid Amerika kun je vaak prettig met de bus reizen itt Azië. Het is gemiddeld wel een stuk duurder dan Azië.
<<

DronkenTaart

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2087

Geregistreerd: 08 Nov 2018 16:38

Bericht 28 Mei 2020 14:54

Re: Verre reis met kinderen

Japan of Amerika
Niets is dwazer dan wijs te zijn op het verkeerde moment.
<<

Anoniem336

Bericht 28 Mei 2020 18:08

Re: Verre reis met kinderen

Leuk! Wij zijn voornemens zomer 2021 ook een verre reis te gaan maken. Wellicht de gehele 6 weken, afhankelijk van wat er tzt speelt op werkgebied.

We willen eind vh jaar knoop doorhakken, maar zijn al een beetje aan het nadenken.

Dus ik volg :)
<<

miekie

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 151

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:38

Bericht 28 Mei 2020 20:06

Re: Verre reis met kinderen

Wat een leuk idee! Willen volgend jaar waarschijnlijk naar Curaçao. Niet zo heel ver natuurlijk, maar iemand daar tips voor?
Hoorde zelf ook goede verhalen over Costa Rica. Mijn broertje is daar toen geweest en wil dolgraag nog eens terug zo mooi vond hij het daar.
2009
2011
<<

Anansi

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 352

Geregistreerd: 02 Okt 2016 15:34

Bericht 28 Mei 2020 21:07

Re: Verre reis met kinderen

Oeh wat leuk al zoveel reacties, dank jullie wel!

Hmmm Sri Lanka wisselende verhalen. Die schrap ik voorlopig van onze lijst.

Welke delen van Indonesië zouden jullie dan aanraden?

Marsy - Australië ook super gaaf! Wat raadt je aan qua reisduur? En hoeveel van het land kun je dan zien? Is combineren met Nieuw Zeeland ook mogelijk of is dat teveel?

Zuid- Afrika, Tanzania en Madagaskar, Hawaï, Costa Rica spreken ons ook aan. Die gaan we ook verder uitpluizen.

Amerika en Japan spreken onze beiden niet zo aan.

Leuk Elja jullie ook gave reisplannen!

Wij gaan nu nog niet boeken, wachten eerst de situatie rondom Corona af.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 28 Mei 2020 21:31

Re: Verre reis met kinderen

Logisch dat je even afwacht.
Overigens denk ik dat Amerika ook wel wat voor jullie kan zijn hoor haha. Zie op de één of andere manier jouw mooie blonde kindjes wel voor me op de foto voor Monument Valley. Maar ook bij de mooie tempels van Ankor Wat, zag 't zo voor me toen ik 't vanochtend schreef haha.
Let's discover the world together.
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6680

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 28 Mei 2020 22:53

Re: Verre reis met kinderen

Voor Australië moet je wel echt een paar maanden uittrekken. Je kunt er ook voor kiezen alleen stuk Oost kust en Zuid kust te doen, alleen is het in juli mooier weer in het Noorden. Westen is prachtig ook. Maar allemaal zo verschillend. Je zou kunnen combineren met gedeelte NZ, maar dan zou ik zeker minimaal 3-4 maanden komen. Het is ook heel duur hier, hou dat in je achterhoofd, al kun je natuurlijk camper huren en gratis campings zoeken. Wel frisjes maar als je kachel hebt.. in elk geval niet zo bizar druk als in de zomer!
Japan staat trouwens wel op mijn lijstje ook!
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem309

Bericht 28 Mei 2020 23:40

Re: Verre reis met kinderen

Ik zie dat je ook vraagt naar Nieuw Zeeland. Mijn man en ik hebben daar een rondreis gemaakt en daar heb je eigenlijk al wel 3-4 weken voor nodig. Persoonlijk vond ik het noordereiland wel stuk mooier dan het zuidereiland. Maar ik vind NZ zeker een aanrader.
<<

Vajen

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 382

Geregistreerd: 10 Okt 2013 19:00

Bericht 29 Mei 2020 09:41

Re: Verre reis met kinderen

Gaaf dat jullie dit met de kinderen willen gaan doen!

Persoonlijk zou ik geen land uitkiezen waar het op dat moment regenseizoen is. In Azië zegt men vaak dat je dan alleen een bui laat in de middag hebt maar ik heb dat toch echt meerdere keren anders ervaren. Vorig jaar in de Filippijnen nog, soms een paar uur achter elkaar regen en dat maakt toch dat je niet echt iets gaat doen of bekijken. Denk dat wij nog mazzel hebben gehad op de dagen dat we een tour hadden geboekt want ik heb van zoveel mensen gelezen dat er ivm de regen van alles niet door kon gaan of dat ze vast zaten op een eiland omdat de boten niet meer gingen.

Vietnam en Maleisië hebben beiden regenseizoen in juli/augustus zag ik. Vietnam ben ik nooit geweest dus kan ik niks over zeggen, Maleisie ben ik 13 jaar geleden geweest. Vond dat een mooi en afwisselend land en het voldoet wel aan je wensen denk ik. Kan je eventueel nog combineren met Singapore of Borneo.

Costa rica; voornamelijk gave natuur, weinig cultuur. Vond het niet zo heel makkelijk om dingen te regelen daar, oa ook ivm de taal die ik niet spreek. Regenseizoen in de zomervakantie dus ik zou zelf dan niet gaan aangezien het een land is waar je veel buiten zou moeten zijn ivm de mooie natuur.

Nieuw-Zeeland: heel erg gaaf, maar duur. Vind dat je daar wel minimaal 5 weken nodig hebt en de zomervakantie is ook niet de juiste periode, zou dan niet met een campertje rond willen rijden. Ook niet echt een land waar je een week op dezelfde plek blijft omdat er teveel is te zien.
Australie: ook gaaf en duur en ook daar zou ik zeggen dat je minimaal 6 weken voor de oostkust nodig hebt. Qua seizoen volgens mij ook niet echt optimaal maar dat weet Marsy beter.

Misschien zijn Tanzania en Zanzibar nog iets? Bij de een safari en bij de ander het strand. Ben er zelf niet geweest maar zou er ooit nog wel eens heen willen. Weet niet hoe het zit met het klimaat in zomervakantie. Vraag is ook of je het veilig genoeg vindt daar, weet niet of jullie zelf of met een prive chauffeur willen gaan rijden.
Zelfde geldt denk ik voor Zuid-Afrika qua veiligheid. In juli en augustus kan het er 's nachts wel vrij koud zijn.

Java en Bali zouden een leuke combi voor jullie kunnen zijn. Voldoet aan je wensen en het is geen regenseizoen dan. Ik ben vorig jaar op Java geweest, ik ben tot de conclusie gekomen dat het niet mijn eiland is (te druk en chaotisch voor mij) maar dat is ook wel vrij persoonlijk. Het heeft wel mooie plekjes. Ik zou zeggen doe alleen Yogyakarta aan en doe vanaf daar de omliggende bezienswaardigheden, maar het is ook afhankelijk van wat je wilt (en of je van drukte houdt). Je kunt er goed met de trein reizen (als je een tijdje vooraf reserveert, kans dat het snel vol zit). Laat maar weten als je meer over Java wilt weten.
Bali ben ik nooit geweest maar staat bekend om de mooie stranden en rijstvelden.

Veel plezier met de voorpret van inlezen en uitzoeken!
<<

Neno

Kletskop

Berichten: 503

Geregistreerd: 09 Feb 2020 09:45

Bericht 29 Mei 2020 10:00

Re: Verre reis met kinderen

Tanzania is droogseizoen in de zomervakantie dus goed betreft weer. Zou dan zeker met privechafeur gaan. Mochten jullie daarvoor kiezen kan ik jullie verder voorzien van info/tips etc. Wij waren er vorig jaar zomer :smile:
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 29 Mei 2020 10:05

Re: Verre reis met kinderen

Tanzania is prachtig inderdaad, heel bijzonder. Zanzibar hebben wij niet gedaan maar lijkt me een toffe combi om af te sluiten. Wat gaaf dat jullie daar ook zijn geweest Neno. Waar ben je geweest?
Let's discover the world together.
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6228

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 29 Mei 2020 10:12

Re: Verre reis met kinderen

Wij waren in augustus in Maleisië en ondanks dat het regenseizoen was, hebben wij heel veel zon gezien. Wellicht ook wel een stukje mazzel hoor. Eigenlijk alleen in de Highlands regen. En de zee bij Langkawi was niet helder maar zanderig.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6680

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 29 Mei 2020 10:28

Re: Verre reis met kinderen

Mooi geschreven stuk van Vajen! Enige wat ik even wil zeggen is dat Bali zeker niet de mooiste stranden heeft, in tegendeel vaak zelfs. Maar verder met alles eens!
Afbeelding
Afbeelding
<<

Neno

Kletskop

Berichten: 503

Geregistreerd: 09 Feb 2020 09:45

Bericht 29 Mei 2020 10:29

Re: Verre reis met kinderen

Marin schreef:Tanzania is prachtig inderdaad, heel bijzonder. Zanzibar hebben wij niet gedaan maar lijkt me een toffe combi om af te sluiten. Wat gaaf dat jullie daar ook zijn geweest Neno. Waar ben je geweest?


Het was zeker tof, wij zijn naar Tarangire en ngorokrater geweest, we wilden niet te ver rijden met de kinderen (Serengeti). Zanzibar was ook relaxed, met zo'n klein propeller vliegtuigje erheen. Heel veel dieren gezien en met ons gezin een privesafari. Voor de kinderen is een paar dagen safari ook echt wel genoeg.

Welke parken hebben jullie gedaan?
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 29 Mei 2020 10:35

Re: Verre reis met kinderen

Gaaf! Allebei heel anders vond ik.
Wij zijn drie weken geweest geloof ik (alweer zeven jaar geleden hoor) en zijn geweest in Selous, Tarangire, Ngorongoro en Serengeti. En nog één kleiner park maar weet niet eens meer hoe die heet. Van die vier vond ik Selous en Tarangire het indrukwekkenst. Het leuke van Selous was dat je daar echt in open jeeps kon tov de wat meer gesloten jeeps van de andere parken.
Let's discover the world together.
<<

Neno

Kletskop

Berichten: 503

Geregistreerd: 09 Feb 2020 09:45

Bericht 29 Mei 2020 11:15

Re: Verre reis met kinderen

Leuk zoveel verschillende parken, misschien nog eens als de kindjes wat groter zijn?

Wij hadden wel steeds dat dak omhoog gekanteld zeg maar, dat was wel fijn. Bij de ingangen van de parken moet de chafeur een entreebewijs kopen en staan de jeeps naast elkaar geparkeerd, wij hadden de kap dicht maar die naas ons dus niet, was er een baviaan naar binnengeklommen (schijnen ze vaker te doen) en een tas meegenomen, mensen gillen, achteraf hebben we er om gelachen maar op dat moment was het best eng!
<<

Anansi

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 352

Geregistreerd: 02 Okt 2016 15:34

Bericht 08 Jun 2020 22:27

Re: Verre reis met kinderen

Marin schreef:Logisch dat je even afwacht.
Overigens denk ik dat Amerika ook wel wat voor jullie kan zijn hoor haha. Zie op de één of andere manier jouw mooie blonde kindjes wel voor me op de foto voor Monument Valley. Maar ook bij de mooie tempels van Ankor Wat, zag 't zo voor me toen ik 't vanochtend schreef haha.


Welk deel van Amerika zou jij aanraden Marin? En voor hoelang? Op welke manier reizen?
<<

Anansi

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 352

Geregistreerd: 02 Okt 2016 15:34

Bericht 08 Jun 2020 22:30

Re: Verre reis met kinderen

Marsy31 schreef:Voor Australië moet je wel echt een paar maanden uittrekken. Je kunt er ook voor kiezen alleen stuk Oost kust en Zuid kust te doen, alleen is het in juli mooier weer in het Noorden. Westen is prachtig ook. Maar allemaal zo verschillend. Je zou kunnen combineren met gedeelte NZ, maar dan zou ik zeker minimaal 3-4 maanden komen. Het is ook heel duur hier, hou dat in je achterhoofd, al kun je natuurlijk camper huren en gratis campings zoeken. Wel frisjes maar als je kachel hebt.. in elk geval niet zo bizar druk als in de zomer!
Japan staat trouwens wel op mijn lijstje ook!


Net zitten neuzen op reisblogs over Australië en NZ en echt wow! Maar als ik er dan heen ga zou ik inderdaad ook wel heel lang willen gaan dus dat plan moeten we echt op de lange baan schuiven.
Volgende

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Tom