Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Vegan Challenge oktober 2018

<<

Lonely Goatherd

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2477

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:44

Bericht 27 Sep 2018 14:42

Vegan Challenge oktober 2018

Is er iemand die mee gaat doen aan de Vegan Challenge dit jaar? Als je je aanmeldt krijg je via de mail dagelijkse nieuwsbrieven met recepten en informatie die je helpen om vanaf 1 oktober a.s. een maand lang volledig plantaardig te eten.

www.veganchallenge.nl

Ik heb er zelf nog nooit aan meegedaan, maar ben wel sinds vier maanden vegan. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in dierenwelzijn, duurzaamheid, het milieu en gezondheid lijkt dit me een leuke, laagdrempelige manier om met veganisme kennis te maken. Dus, meld je aan en als ik kan, help ik in dit topic ook graag als je vragen hebt!
<<

Geel

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4188

Geregistreerd: 28 Apr 2015 15:24

Bericht 27 Sep 2018 14:45

Re: Vegan Challenge oktober 2018

Ik denk het niet. Tof dat je vegan bent geworden! Ik vind dat zelf te ingewikkeld, maar heel knap en goed als anderen het doen.
Afbeelding
<<

Anoniem249

Bericht 27 Sep 2018 14:46

Re: Vegan Challenge oktober 2018

Ik heb wel interesse, maar ik sport heel veel/vaak (krachttraining) en ben bang dat ik niet voldoende eiwitten binnen krijg. Heb je daar ervaring mee? Waar komen de meeste eiwitten vandaan bij een vegan eetstijl?
<<

Lonely Goatherd

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2477

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:44

Bericht 27 Sep 2018 15:44

Re: Vegan Challenge oktober 2018

Claire**** schreef:Ik heb wel interesse, maar ik sport heel veel/vaak (krachttraining) en ben bang dat ik niet voldoende eiwitten binnen krijg. Heb je daar ervaring mee? Waar komen de meeste eiwitten vandaan bij een vegan eetstijl?
Ik weet natuurlijk niet wat jij ‘voldoende’ vindt, maar er zijn heel veel vegan sporters die aan hun lichaam te zien voldoende binnenkrijgen. :wink: Squatcilla is een sportieve vegan blogger die hier ook aandacht aan besteedt, bv. in dit artikel: http://squatcilla.nl/dit-is-waarom-een- ... -eiwitten/

Als vegan kun je de meeste eiwitten halen uit peulvruchten, tofu, tempeh, seitan en andere vleesvervangers en ook sommige zuivelvervangers zoals Alpro GoOn . Maar stiekem bevatten granen ook nog best wat eiwitten. Hiernaast zijn er ook verschillende vegan eiwitpoeders die je kunt gebruiken zoals je ook whey poeder gebruikt. Als je je hier zorgen om maakt zou je eens in mfp kunnen spelen met een fictief dagmenu om te kijken wat je zou kunnen eten om aan de hoeveelheid eiwitten te komen die je denkt nodig te hebben.

Er is ook een Vegan Sporters facebookgroep waar je je zou kunnen aansluiten om rond te snuffelen en vragen te stellen:
https://www.facebook.com/groups/213502375514037/

En nog een leuk lijstje van vegan topsporters ter inspiratie:
http://www.plantpower.nu/blog/2017/plantenkracht
<<

Highway

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3971

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:37

Bericht 29 Sep 2018 14:11

Re: Vegan Challenge oktober 2018

Leuk! Ik doe nu niet mee want ben zwanger en heb toch het idee dat ik dan voedingsstoffen ga missen (en heb cravings naar melk en smeerleverworst :palm: )Maar maak nu wel bewuste keuzes. Ik heb vorig jaar de challenge gedaan en is mij goed bevallen, heb daarna nog een hele tijd Vegan gegeten maar op een gegeven moment toch weer richting vegetarisch en uiteindelijk 1x per week vlees. Vind het toch lastig als niet het hele gezin meedoet. Straks na mijn bevalling wil ik echt weer beginnen, ik voelde mij er heel goed bij.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5499

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 29 Sep 2018 14:29

Re: Vegan Challenge oktober 2018

Ik doe niet mee maar volg dit topic wel. Als vega met een kaas-verslaving is het voor mij wel goed om wat meer vegan te gaan eten.
‘You are a woman with a brain and reasonable ability. Stop whining and find something to do.’

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers